- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
klimokrisz
tag
Szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges-e Vodafone TV-t nézni ezen a monitoron, (HDMI átalakító) esetleg valamilyen módon? Van-e már tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban? Konkrétan arra gondolok, hogy a monitorral TV-t szeretnék nézni a jövőben.
-
Hatvan9
senior tag
Kihalt?
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok!
Tudtok megoldást ennek az utódja, Dell U2515H típus esetében a 75Hz beállításra, a panel leírások alapján 86Hz-re képes, displayspec oldalán is.Lenne egy családtag akit győzködők hogy csak a Hz miatt ne cserélje le valami igénytelen típusra de lehet az lesz a sorsa.
-
Sziasztok!
Mivel van már egy csomó monitorom (27" 1440p 144Hz IPS, 27" 1440p 75Hz IPS, 24" 120Hz Nvidia 3DVision, 22" Diamondtron CRT), és az asztalomon a hely véges, még ha multimonitor mániás is vagyok, lassacskán megszabadulnék az U2311H-tól.
Van ötletek, mennyiért lehet eladni?
Van fent 16-ért egy amin alul van egy csík. Az enyémen csak 3 szinte láthatatlan szubpixel hiba van a jobb alsó sarokban a saroktól 1-2 milliméterre.
Illetve a tetején van egy pici olvadás, sajnos egyszer túl közel került hozzá a kislámpa, de már így vettem és semmi baja nincs tőle.15 alatt nincs fullHD IPS aprón, szóval mindenképp ide lőném be az alját, de nem tudom 20-25 ezret el lehetne-e érte kérni.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Régóta vagyok U2311H tulaj, de most felmerült bennem egy kérdés.
A monitor elforgatható, pivot módba, de csak egyik irányba.
Sajnos nekem pont a másik oldalon van a gép, kicsit messze, és felmerült a kérdés, hogy pivot módba lehet-e állítani a másik irányba a monitort? Úgy, hogy a csatlakozósor, ami landscape módban alul van, pivot módban jobb oldalra kerül, az a másik irányba elfordítva a jobb oldalon legyen? Ha fel tudnám tenni a talpra fejjel lefelé (ami nem tudom, lehetséges-e), akkor a landscape módban felül, pivot módban jobb oldalon lennének a kábelek, nekem ez lenne a jobb. -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
72 hz-en szeretném használni a monitort. (win10)
Honnan tudnám megszerezni a módosított drivert?
U2311H_50Hz_72Hz_75Hz_DVI.inf van meg nekem, amit régen használtam is, de most display porttal csatlakoztatom a monitort.
Tehát a display portos driver kellene, csak már nem elérhető itt.
Köszönöm! -
Remus389
veterán
Hát nézegettem valami újabb monitort, ami egy kicsit kontrasztabb vagyis jobb a feketéje. Kicsit mutatósabb külsejű. Újítani szerettem volna már, hiába volt még jó a Dell nekem.
- Nekem elég jó a Full HD
- Legyen kontrasztosabb, ha lehet jobb színekkel
- Nézzen ki modernebbnek
- Ne legyen túl drága a csereTovábbá a Dell-em ha minimálisan is, de karcos volt, illetve a fényereje se volt már a régi, mondjuk nekem még okés volt, de szerintem nem volt olyan mint újkorában.
Nézegettem a témában a netet és azt mondták a VA paneleknek jobb a kontrasztjuk.
Találtam az aprón egy ilyet, 25-ért: IIYama Prolite XB2474HS
Elmentem, megnéztem, kontrasztosabb volt ugyan, de a színei nekem nem tűntek olyan szépnek mint a Dell-é. Tehát kicsit visszalépés lett volna.
Így IPS-nél maradtam. Keresgéltem az aprókban és ráleltem a Philips-re. Elolvastam a véleményeket róla és elég korrekt monitornak írták le.
Így a hardveraprón vettem egyet, jó áron és kiváló allapotban.
Ez a Philips felülmúlja a Dell-t, ha nem is olyan sokkal, de azért mégis (Az U2311H kiváló képminőséggel rendelkezik, tehát nem olyan könnyű felülmúlni). Cserébe nem kellett bankot robbantani a cseréhez. 36-ért vettem a Philips-et a hardveraprón és 13-ért ment el a Dell.
-
Remus389
veterán
A napokban lecseréltem 10,5 év (!) után a jól bevált régi Dell U2311H-mat a modernebb Philips 243V7QDSB-re.
Utóbbi nemcsak mutatósabb külsővel rendelkezik de kicsit kontrasztosabb, szebb képe is van. 36-ért vettem a Philips-et a hardveraprón és 13-ért ment el a Dell.
Tehát egy Philips 243V7QDSB semmiképp se lesz downgrade, olyan sokkal nem jobb mint a kiváló Dell, de mégiscsak azért kicsivel jobb, újabb.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ha a Dell 2312 monitoromon hirtelen a bekapcsoló gomb sem világít, hiába húzom ki a konnektorból és vissza, még no signal felirat sincs, akkor ez meghalt ugye?Köszi előre is!
-
flash-
veterán
van olyan windows alkalmazás amivel a monitor fényerejét kontrasztját lehet állitani, időzíteni?
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Bocsanat a lama kerdesert, (nem) kicsit kiestem a gyakorlatbol. Hol tudom win7 ulitimate-en megnezni, hogy hany Hertzen fut az U2311h monitorom? Device manager nem latja csak a felbontast
Regen 72-on futott. A videokartyam sajnos meghalt par eve, azota csak filmeket nezek a gepen, a 4790K proci beepitett kartyajaval.
-
Viktor77
titán
Mit kell tennem, hogy 75hz-en fusson a monitor?
Radeon driverben létrehoztam egy 1920x1080x75Hz-es felbontást, aztán ezt beállítottam winben ahol kell és mikor alkalmaznám a monitor elsötétül és kiírja, hogy ezt nem lehet. -
vond
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #5087 üzenetére
Filmezéshez pont a 72 (71,928) ajánlott, ami ugye háromszorosa a 24-nek (23,976-nak).
-
Köszi
Olvasgattam olyanokat hogy 75Hz-cel könnyű átlépni a 165MHz-es limitet, és már a közelében is volt hogy valakinek blank screen-nel indult a gép emiatt, de 72-n full stabil. Nem tudom van-e értelme az utolsó 3 MHz-t kifacsarni a monitorból.
CRU Automatic - LCD reduced esetén 75Hz-en 164.61MHz jön ki, az már igen közel van a limithez, persze érdemes lehet kipróbálni.
Standard és native meg már jelentősen túllépi a 165-öt.
Filmnézéshez érdemes visszaváltani 60-ra? Vagy hogy? -
vond
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #5085 üzenetére
Hát, hozzá kell adni egyéni felbontásokat. Nincs most előttem a felület (én már egy jó ideje nem használom), de úgy emlékszem, elég egyértelmű. Felveszel egy 1920x1080-as felbontást 75 Hz-es képfrissítéssel.
-
-
ricsip
addikt
Én 2012 szeptemberében vettem 23" Dell U2312HM Full HD LED IPS monitor --> 51.000 Ft-ért. Azóta is tökéletesen megy. Csak sajnos már lecserélném egy 2 monitoros, min. 24 collos, FHD v. inkább 1440p, 144 Hz-es duó-ra.
Amikor mostanában néztem mik tudják ezt a specifikációt, agyam eldobtam h. ilyen gémer szir-szarokat árulnak 140 ezrekért, és b+ a talpát nem lehet elmozdítani! Tud talán 1-2 fok függőleges bólintást, azon kívül lófsz van jobbra-balra helyett, de még magasságállítás sincs! USB hub és a többi nyalánkságról meg ne is szóljak, semmi nuku. Hát jó volt látni a 8 év "fejlődést" itt is. Csak ezt a kapitalista szemetet hozta el ide is, gagyi nyeklő műanyag szarok, 0 kényelmi filléres funkciók, de azt legalább méregdrágán. -
vond
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog #5081 üzenetére
Nem tudom, kell-e még, de felhúztam Drive-ba a két régi .inf fájlt, a HSM és a WonderCsabo félét is.
(#5082) rasotamas: CRU-val nem próbáltad?
_____________________Én meg épp most tervezem eladni a jó kis 2311-esemet. Életem egyik legjobb vétele volt annak idején. Majdnem 9 évig szolgált, és még most sincs semmi baja, de vettem egy AOC Q3279VWFD8-at, és nem akarom, hogy itt porosodjon a Dell. Inkább használja még valaki, amíg lehet. Körbekérdezek az ismerettségi körömben, hátha kell valakinek.
-
Sziasztok,
Vettem ma egy U2311H monitort.
Ki akartam próbálni a 75Hz drivereket de az inf file-okat a Win10 az istennek nem akarja driverként telepíteni.
Persze ott az egyedi felbontás hozzáadása mint lehetőség (nem ezzel az ideiglenes HD5450 vga-val de még nem érkezett meg az új és már eladtam a régit).
Jobb szélen sajnos van egy sötétebb sáv, úgy 3mm széles lehet:
És a jobb alsó sarokban találtam 3 fixen zöld(es) pixelt:
Ezeket leszámítva kiváló, sokkal jobb mint a 20"-os 1680-as TN monitorom. -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Valakinek megvan esetleg még a 72hz moddolt inf az U2312HM-hez?
-
vlevi
nagyúr
válasz
AxBattler #5077 üzenetére
Szerintem ő erre gondolt :
Én, ha cserélném a 2311-t, akkor valami lapos (nem ívelt) 1440p-s, 27"-ra cserélném.
Nagyobbat, 32"-t nem akarok, és 4K felbontást sem, de 27" méretű FullHD a céges monitorom is, és az már valahogy kockásnak tűnik.
FreeSync-re sincs szükségem. -
quby01
csendes tag
Sziasztok!
Monitorom egy Dell U2311Hb, notebookom egy Lenovo T480s, sajnos a noti hdmi portjan keresztul az alabbi kebellel osszekotve nincs jel:
https://www.bestmarkt.hu/4world-monitor-kabel-dvi-d-24-1-hdmi-19-m-m-18m-p262895
4World Monitor kábel DVI-D (24 +1) - HDMI (19) M / M 1.8mTudnatok olyan konkret kabel tipust ajanlani amivel mukodne a monitor?
Koszi elore is!
-
klimokrisz
tag
Én a Dell UltraSharp U2311H moncsimat 2010. december 15.-én vettem az Oaziscomputertől akkor akciósan 73.525 Ft -ért. A mai napig ezt használom
-
Rekoj755
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen monitorom van és mellé szeretnék egy 23-24 colos kb ugyanilyen paraméterekkel rendelkező monitort, ha úgy tetszik ennek keresem egy nagyon méltó utódját/társát. Tudnátok ebben segíteni?
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de nem volt egyértelmű.
Jól értem, hogy ha a laptopon csak hdmi csatlakozó van, akkor azt nem fogom tudni ezzel a monitorral használni? (hdmi -> DP kábel úgy tűnik nem megy).
Esetleg valami extra átalakító?
-
Krisz1000
tag
sziasztok! én úgy vettem észre hogy ami jelentős előrelépést jelenten az igen húzós árban van ennek az akkori árához képest (ekvivalens árral számolva), tehát lényegesen jobban a zsebedbe kell nyúlnod mint anno amikor ezt vetted
viszont valaki javíttatta mostanában ezt a monitort? nekem csőcsere kéne, hová/kihez érdemes vinni?
-
Cheesy
őstag
Ezen én is gondolkodtam már de még mindig nem találtam ilyen árban életképes alternatívát...
-
klimokrisz
tag
2010. december 15.-én az Oázis Computerben vásárolt monitorom [Dell UltraSharp U2311H] tökéletesen működik.
ui.: lehet venni kellene egy újat és ezt meghagyni másodlagos monitornak -
Cheesy
őstag
Nekem 8 éve teljesít szolgálatot egy U2312HM és semmi baja.
Az ajánló alapján nincs is értelmes alternatíva azóta se amire leváltsam 60k Ft-os kategóriában. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
pusztán érdeklődésképpen kérdezném, jó régóta használok elégedetten egy 2312-es típust és nem vagyok otthon az újabb monitor-technológiákban sem, szóval az elmúlt 5 évben mondjuk történt vmi olyan lélegzetállító fejlődés, ami indokolná esetleg a lecserélését?
Előre is köszi
-
Kicsit szórakozni kell vele, de megoldható egyébként Windows 10 alatt is a 72Hz használata a korábbi inf fájlokkal, csak generálni kell egy saját tanúsítványt és azzal aláírni, majd a tanúsítványt importálni a gépen és fel is megy utána tesztmód nélkül simán. [Bővebben.]
-
danico
csendes tag
válasz
animatrix11 #5052 üzenetére
Tessek. en is ezt hasznalom a 2312-eshez.
[link] -
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Dell U2312hm monitorhoz van működő 72hz-es driver? Amit találtam vagy nem ismeri fel, vagy már nincs fent
Köszi! -
HSM
félisten
Én átálltam CRU-ra, kézzel adom meg az időzítéseket (igaz már a P2414H-mnak). [link]
De amúgy AMD-nél biztosan van rá driverből is támogatás, a zöldeknél nem tudom, mi a helyzet.
Ami még lehet, a friss Win10 valahol olvastam, hogy szereti jobban tudni, milyen drivert akarsz használni, lehet ott is érdemes lehet körülnézni, hátha visszafrissíti a háttérben a gyárira, mert hogy ez régi....
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Az új win 10-el működik valakinek a 72hz-es driver? (kikapcsolt driver aláírás ellenőrzéssel sem sikerült felraknom)
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
2312-es monitorom van, megelégedetten használom jó pár éve. Egy ideje időnként fura zúgó hangot ad ki, nem állandó jelleggel, mint mikor ilyen elektromos vezeték serceg... Gondolom kezd elromlani benne vmi. Érdeklődni szeretnék, másnak is volt-e ilyen, ha igen, esetleg javítható dolog lehet ez? Nem tudom, foglalkoznak-e javítással vhol, az Oázisban vettem különben, de már rég nem garis.
Előre is köszi a válaszokat! -
madrac
senior tag
Fúúú, kicsit megijedtem, hogy minap úgy vettem észre, hogy nagyon halkan, de zúg a monitor, de 80-ról visszavettem a fényerőt 70-re, és így teljesen csendben van
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5041 üzenetére
Úgy rémlik, univerzálisak, igen.
A felette lévő DVI és DP driver-eket is WonderCsabo készítette, ha jól emlékszem. Aztán később HSM kolléga is írt egyet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5039 üzenetére
Próbáld ki alatta ezeket, hátha működik valamelyik.
"WonderCsabo-féle driver más tárhelyen
HSM-féle driver"Ezek az én tárhelyemen vannak (és lesznek is).
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom, az első hsz-ben a DVI driver linkje már nem működik. Fel tudná valaki tölteni valahova a fájlt?
Előre is köszi! -
Viktor77
titán
Nincs topicja, így megkérdem itt.
U2211H-hoz még mindig nincs módosított driver?
Illetve, letöltöttem a Dell oldaláról valamit, van benne egy .inf fájl, meg 3 színprofil, de a Win7 nem akarja bevenni a drivert. Betallózom, de azt mondja, ami van jobb, és marad PnP monitor. Simán jobb gombbal a fájlon meg nem lehet telepíteni.
Ennek ellenére, pl. színbeállításoknál kiírja a monitor nevét. -
Gr3GoRi
tag
Üdvözlet!
A legújabb AMD driver ferlrakása után nem működik nálam a 75Hz-es driver. A szokasos módon telepitettem mint eddig bármikor... Valakinek valami ötlet?
AMD R290 Win 10 Pro 64bit
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy bár a monitor 72Hz en megy, a V-sync 60fps-re limitál?
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehetne megoldani azt, hogyha készenléti állapotba kerül a U2311H-t meghajtó notebook, akkor ne menjen a monitor háttérvilágítása és ne jelenjen meg a "No VGA Cable" felirat, hanem kapcsoljon le teljesen a kijelző és a jobb alsó sarokban a kis LED váltson át kékről sárgára úgy ahogy ezelőtt az asztali géppel működött?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fogtunder #5023 üzenetére
mint kiderült, a Speedfan nevű venti szabályozó alkalmazás okozta a problémát. monitorról áram lehúz, megvárod, amíg a power LED kialszik, 5 másodpercig nyomva tartod a power gombot, majd áram vissza és jó lesz, de állítólag csak ideiglenesen, a végső megoldás vagy a speedfan uninstall, vagy a generic display driver felrakása, ezzel még nem próbálkoztam.
-
NandorHUN
addikt
válasz
magickonfig #5025 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem: ha nem külön VGA-n futtatom (hanem Intel HD 3000-en) akkor is lehetséges a 75 Hz?
Más: az milyen szín profil? Monitorokhoz vannak külön telepíthető színprofilok? Ilyesmit honnan lehet letölteni? Nem egyszerűbb hardwaresen beállítani?
-
magickonfig
tag
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
a monitorom kb. egy hete elkezdte azt csinálni, hogy csak a jel megérkezése után 15 másodperccel kezd el kéken világítani a power LED és még jó 10-15 másodperc, mire képet ad. van tippetek, hogy mi lehet az oka?
-
Tyrel
őstag
Köszi a feltöltést!
Hűűű ez azért elég rosszul hangzik, mármint hogy némelyik nem is bírja a 72Hz-et. Kiprbáltam játék alatt is azóta és észrevehető a különbség, nagyon pozitív... deeee...
Nagyon szeretem ezt az U2311H-t, és hosszú évekig szeretném még használni... szóval így elég ijesztő ez az 'alig bírja' felállás. Folyamatosan váltogatni 72 és 60 közt én nem fogok, leginkább mert mindig megfeledkeznék róla meg kényelmetlen is... de ha az állandó 72Hz túlterheli a monitort akkor marad a 60.Nem szeretném ha tönkremenne.
Pedig ez a 72Hz nagyon baba...
(amúgy komolyan, ennek a monitornak a színei, az állványa, az USB hub benne, meg van még nekem hozzá az az aljára csatolható hangszóró is... állat, imádom; manapság már kétszer annyiba kerül egy hasonló tudású monitor mint anno ez)
-
HSM
félisten
Nem válaszolt, mert senki nem tudja.
Amit tudunk, hogy a gyárilag tervezetthez/engedélyezetthez képest 20%-al jobban terheled a komponenseket benne. Vannak példányok, amik nem is bírják, és szét is hullik a képük 72Hz-en.Tehát éppen, hogy a hardver nem bírja minden esetben, sanszosan ezért sincs bennük.
A 2311 drivert feldobtam dropboxomra, ha nem felejtem el, mellé teszem majd a 2312-ét is: [link]Nem, nem haluzol, én is egyből kiszúrom, ha csak 60hz-en megy. Minden mozgás finomabb 72hz-en, beleértve az egérét, görgetését is.
Nekem amióta megvan a P2414H, szinte mindig 72hz-en szalad, számomra sokkal kellemesebb.
-
tlac
nagyúr
72Hz-en használni egy U2311H-t árt a monitornak hosszú távon?
azt már tapasztalat alapján tudjuk, hogy ha csak filmnézéshez használjuk, azt simán bírja
éééééés... most én hallucinálok vagy tényleg szabad szemmel látható a különbség még Windows desktop alatt is
előfordulhat, hogy látod, mert 60 helyett 72 képkocát renderel másodpercenként a videokártyád
-
Tyrel
őstag
Itt felmerült korábban de végül is nem válaszolt rá senki aki látszólag vágja a témát:
72Hz-en használni egy U2311H-t árt a monitornak hosszú távon?Kicsit érthetetlenül állok előtte hogy a gyártó ezt nem engedte meg annak ellenére hogy maga a hardver tudja, hiszen így feljebb sorolhatták volna ill. több pénzt kérhettek volna érte.
Ill. még egy olyan (nagyon hülye) kérdésem lenne, hogy megcsináltam most ezt a haxxot Heffi drivereivel (HSM oké hogy van neked is, de honnan lehet letölteni? Az összefoglalóban lévő link halott) és működik Win10 alatt (kikapcsolt driver aláírás ellenőrzéssel), szépen megy is 72Hz-en (75-öt sehogy nem látja de nem igazán zavar), éééééés... most én hallucinálok vagy tényleg szabad szemmel látható a különbség még Windows desktop alatt is?
Szerintem haluzok... de... ?... -
HSM
félisten
Na ja, meg most már P2414H monitorom van, erre már nem volt kedvem drivert írni, szval így nekem még egyszerűbb is.
Hát, ami azt illeti, így 4,5 év távlatából felidézni mi is volt pontosan nem egyszerű.
Az 50hz annyira nem foglalkoztatott, a 72-t sokkal gyakrabban használtam, az volt inkább a prioritás.
-
tlac
nagyúr
Már csak azt nem teljesen értem, miért 01 00-t írt a programod a helyére, amikor a "nullázás" elvileg 01 01
szerintem nem sok jelentősége van, a wiki szerint az edid verziók miatt van így
a gyári 1.4-es, te pedig 1.3-ast csináltál
Amúgy mostanában már nem driverből szoktam, hanem csak simán a driverbe beírom "egyedi felbontásnak" a megfelelő két timing descriptor értékét és megy is.
igen, linux alatt én is így csináltam
egyébként valóban ez szebb megoldásnak tűnik, mint win 8-10 alatt az aláírás kikapcsolásával feltákolni az inf-etAmúgy azon gondolkoztam még, lehet mégis én adtam hozzá ezt a standard módot. Ugyanis ahogy visszaemlékszem, mintha nem fogadta volna el enélkül a timing descriptort sem
nem kizárt, hogy a különböző driverek nem teljesen egyformán értelmezik az edid-et
viszont, amit írsz, abban az esetben szerintem az 50-nel is gondnak kellett volna lenni -
HSM
félisten
Mindenképen érdekes kör volt. Látod, mindig tanul valamit az ember.
Már csak azt nem teljesen értem, miért 01 00-t írt a programod a helyére, amikor a "nullázás" elvileg 01 01.Amúgy az is érdekes, hogy nálam ha fel is bukkant a 72hz, az is 71,926-ra rakta, mint a descriptoros 71hz.
Érdekes továbbá, hogy csak ez a 2312-es inf-em élte túl az időt, mert én egy tömörített állományba raktam a 2311 és 2312 driverem is.
Úgy látszik előbbire nem volt igény.
Amúgy mostanában már nem driverből szoktam, hanem csak simán a driverbe beírom "egyedi felbontásnak" a megfelelő két timing descriptor értékét és megy is. Szerencsére az újabb akár Intel, akár AMD driverek adnak rá lehetőséget.
Legalábbis Intel HD3000-el win7-en, a Radeonnal meg win10-en és 7-en is, ezeken próbáltam.
Amúgy azon gondolkoztam még, lehet mégis én adtam hozzá ezt a standard módot. Ugyanis ahogy visszaemlékszem, mintha nem fogadta volna el enélkül a timing descriptort sem, minkor tesztelgettem... Tehát nem dobta fel a 71hz-et, hiába volt benne. Valami ilyesmi dereng, ahogy jobban belemélyedtünk, és jönnek vissza emlékek... De jó rég volt....
-
tlac
nagyúr
basszus, most már meg kellett néznem, hogy nekem milyen monitorom van és valóban U2312HM-em van
(egyébként ezek szerint első hozzászólás félrevezető, mert a topik címe szerinti inf-ed nincs is itt)
de ettől függetlenül az a standard 72-es bekavar sajnos, ami benne van az inf fájlodban, mert az nem szereti már a monitorom
szóval így sok évvel később sikerült megfejteni, hogy miért van benne az a plusz 72 -
HSM
félisten
Ott a 2312HM driverem van, ha jól látom, én meg most a 2311 driverem néztem, mert azt hittem a topik címből, hogy arról van szó.
Ja, csekkoltam is, stimmelnek a byte-ok a 2312 driveremmel.
No mindegy, én a részletes leírókra gondoltam, szval alapvetően félreértettük egymást azt hiszem.
A lényeg azokban van.
Amúgy igen, ugyanazokkal a paraméterekkel hajtható a 2312 és a 2311 is. -
HSM
félisten
Érdekes... Fogalmam sincs, akkor hogy kerülhetett bele... Bár egyik képemen se az én driverem van, de abban is benne van. Lehet, a program rakta bele automatikusan, amikor drivert csinált a módosított EDID-ből.
Az én EDID-em amúgy ez volt:
00 FF FF FF FF FF FF 00 10 AC 5F A0 12 34 56 78 25 14 01 03 80 33 1D 78 AE EE 95 A3 54 4C 99 26 0F 50 54 A5 4B 00 71 4F 81 80 D1 C0 D1 CC 01 01 01 01 01 01 01 01 02 3A 80 18 71 38 2D 40 58 2C 45 00 FE 1F 11 00 00 1E 21 3E 80 69 70 38 0C 40 19 23 34 00 FD 1E 11 00 00 1E 31 2B 80 69 70 38 0C 40 19 23 34 00 FD 1E 11 00 00 1E 00 00 00 FD 00 38 4C 1E 53 11 00 0A 20 20 20 20 20 20 00 30
-
HSM
félisten
Nem teljesen értem azon mezők működését, azokban elvileg "standard módok" vannak, de minden részlet nélkül, ahogy látod az a programodban, egy felbontás, képarány és frissítési frekvencia és annyi.
Ezeket mint mondtam, érintetlenül hagytam a gyárihoz képest. Ezen blokk után jönnek a részletes időzítéses blokkok, oda van hozzáadva a 71,926hz és 50hz blokkja.Csak az utóbbiakban vannak részletes paraméterek a monitor vezérléséről, csak azokkal fog helyesen működni legjobb tudomásom szerint 72Hz-en.
Amúgy hexában is pont annyi történik. Az a 4 szám, ami piros (D1 CC az eredetiben), az egy 1080 pixel széles, 16:10 arányú, 72Hz frissítésű képi módot ír le, ami "kinullázódik", ha kiveszed a pipát (01 00). Az utolsó byte-ban csak a checksumot igazítja ki.
-
HSM
félisten
Hát nézd... Gyárilag nincs benne 72hz, ezt tudjuk, hiszen ha lenne, nem kéne hozzáadni. Én amiket hozzáadtam időzítési paraméterek, az kettő volt, egy 71,926hz-es és egy 50hz-es, és ezeket kézzel írtam bele a kódba/ellenőriztem a szabványnak megfelelően.
Napi találós kérdés: hogy került akkor oda a 72hz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest