- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
belidzs #4855 üzenetére
milyen kimeneti jel képfrissítés van beállítva a WDTV-n? (gondolom tud többfélét, lehet bootoláskor alapból olyannal indít amit a monitor is támogat, utána viszont már átvált valamire, amit a monitor nem tud megjeleníteni)
szerk: meg talán az ilyen hdmi-s extra dolgokat, mint pl a "deep color" meg egyebek is ki kellene kapcsolni, csak azt meghagyni amit a dvi is támogat.
-
El Kebir
őstag
válasz
-Rolika- #4788 üzenetére
talán dp kábel minőségi probléma... (esetleg valami zavar, ami előidézi, pl közeli telefon... volt már ilyenre példa)
raven84
a "pénzes" kalibrálás egy színmérő szerkezettel történik, szabad szemmel képtelen vagy azt a pontosságot elérni, de nem is létszükséglet számodra (hiszen kérdezed), a neten található beálítási értékeket, icc profilt az a színmérő hardver adja meg. (ami viszont egyedi, a tesztelt monitorra jellemző, azzal nem tudod a sajátodat "kalibrálni")
-
El Kebir
őstag
válasz
Nyugdíjas #4735 üzenetére
nincs benne... nézd meg az iso class-2 leírást, négy teljes pixel után van csere (világos vagy sötét), vagy kettő de szomszédosnál, vagyis csoportos hibánál.
iso class-1 meg nulla pixel vagy subpixel hiba tűrésű. (mint az lg, samsung 3 napos cseréje)(és ha megnézed a dell leírást, az nem tesz különbséget az alpixel és teljes pixel között, azért írja azt a "dark" hibára, hogy "fehér alapon fekete vagy színes pont" , ugye fekete csak teljes hibánál lehet, alpixelhiba csak színes lehet fehér vagy fekete alapon)
ennek ellenére lehet, hogy tudod cseréltetni, csak nem a pixel policy, vagy iso-class2 alapján...
-
El Kebir
őstag
válasz
Piera23 #4689 üzenetére
"hanem kicsit átlósan tart 1-1.5 mm hosszan, halványszürkés"
ez így elsőre nem pixelhiba, benne van a nevében, pixelhiba = pixelek hibája, nem folt, meg mittudomén...
lehet több pixel hibája is csoportosan, de az is pixelenként látszana...ilyen egy pixelhiba, egyértelműen elkülöníthető, lehet több is egymás mellett, de akkor is pixelenként látható hiba.
-
El Kebir
őstag
de lehet, lehet egyéb dolog is, de mindenféle infóval se nagyon, anélkül meg pláne nem lehetne ezt eldönteni...
tuningolod a vga-t? (amd vagy nvidia?)tedd alapra a teljes gépet, minden tuningot mellőzz, ha úgy is esetleges az, hogy van-e kép a bios alatt, akkor lehet hardverhiba (főleg amd vga-nál, az dp-re alapoz)
"de azt mindig nem értem, hogy DVI-vel nem csinálja a hibát DP-vel meg igen."
érzékenyebb a DP hamarabb "elszáll", FM1-es lapomon volt úgy, hogy a dp 107MHz-es FSB-ig működött, a DVI meg 160MHz-ig... (FSB vagy referenciaórajeles tuningnál, szóval durva különbségek is lehetnek)
-
El Kebir
őstag
Az hogy van-e kép a bios futásakor, szinte csak a vga-tól függ... csak nagyon ritkán függhet a monitortól, az ha éppen nem támogatja a bios felbontását, de ilyenről nem tudok.
A külön vga (vagy akár igp alaplapi kimenet) esetén még az is lehet, hogy az a normális működése, hogy dp-n nincs bios kép, de tuning is kihozhat olyan hibát, hogy csak a driver betöltése után ad képet a dp. (vagy súlyosabb esetben akkor se... mindkettőt tapasztaltam már én is)
(kábelre nem nagyon gyanakodnék, ha minden rendben van windows alatt)
-
El Kebir
őstag
a lejátszóprogramban vannak ez ellen beállítások (amik gondolom már le vannak írva a megfelelő ph-s témában, mert ez egy alaphiba, sok embernél előfordul).
-
El Kebir
őstag
Megveszik sokan a hdmi bemenetes monitort csak azért, mert új, azután meg csodálkoznak, hogy az amd vga kártyájuk a hdmi-t meg kvázi tv kimenetként kezeli, és olyan jelet küld a monitornak, amit nem minden monitor típus kezel korrekten... Mondjuk érdekes kérdés, hogy ez most az amd vagy a monitorgyártók sara... dvi-vel egyszerűbb az élet... (a dp meg az amd részről tudja azt, amit egy dvi és egy hdmi külön-külön tud, ezért nincs is annyi gond vele)
-
El Kebir
őstag
válasz
maxika2004 #4323 üzenetére
Nincs feltelepítve a monitor inf. Szinte biztos. Próbáld újra, jobban odafigyelve. (pl a felugró ablaknál, mikor kiírja, hogy nincs aláírva a driver, akkor ne entert üss, mert akkor alapból nem telepíti azt... ha nem volt ilyen ablak, akkor már előtte is hibáztál
)
-
El Kebir
őstag
szerk.:
konkrétan Janos666 nem is tudott különbséget mérni köztük... -
-
El Kebir
őstag
"ha valaki hazugnak állít be"
Semmi ilyen állítás nincs benne, lehet placebo hatás is; lehet más látsz, mint aminek gondolod; lehet tényleg benne vagy az 1%-ban; na és persze hazudhatsz is... az, hogy te ebből csak az utolsó lehetőséget vetted magadra, nem az én hibám.
De hihetetlen, hogy szerinted a 60Hz-75Hz közötti különbséget még a win asztalon is látod...
-
El Kebir
őstag
Jaj istenem, ennyire gyerekes kijelentést, elárulok neked egy titkot (
), nem a pénz miatt használok "nem normális" hardvereket... hanem mert jelenleg nincs szükségem többre, és nem akarom lecserélni. (bármennyire is hihetetlen ez számodra, van ilyen)
sokadik szerk.: manapság kész vagyon 2db 2terás hdd
(én még olcsón vettem
)
-
El Kebir
őstag
A másik, hogy nincs bekalibrálva a moncsi, esetleg valahonnan tudnék szerezni egy jónak mondható színprofilt?
jaj már, el kell ezt felejteni, egy másik monitor-vga párosnak készített színprofillal még ronthatsz is a képen, minden monitornak egyediek a pontatlanságai. (ha nem így lenne, akkor a gyártó is könnyen javíthatná és utána már megint csak egyedi különbségek lennének)
-
-
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
érdekes, hogy a feketénél észrevetted ezt a jelenséget, a tn-nél meg minden összetett képnél, minden színárnyalatnál jelentkezik ez, ráadásul erősebben, ott meg nem látod.
igen, az ips feketéje nem az igazi, cserébe jobb egy bármilyen nem fekete kép, a tn-nél nem jelentkezik az "ips fekete hiba" cserébe már szemből nézve is különböző árnyalatú lesz a kép teteje és alja, bármilyen színes képnél. (és a fejmozgásra mozog az árnyalatváltozás)
-
El Kebir
őstag
válasz
lordjancso #2019 üzenetére
igen.
-
El Kebir
őstag
válasz
Stauffenberg #2006 üzenetére
Akkor lesz fehér, ha bekalibrálod a monitort és csak annyira lesz tökéletes, amennyire a kalibrálás. (és azon a fényerőn, amire kalibrálod)
A fényerővel változhat az alapszínek aránya, így a "fehérség" is, de alapvetően, ideális állapotban, csak a fényereje változna a fehérnek. (az a gond, hogy a háttérvilágítás sem tökéletesen fehér, mint minden világítás, ezért kalibrálás nélkül, csak valamilyen fehéred lesz)
szerk.:
"válasz majd az igen lesz"szerintem ez inkább a nem
-
El Kebir
őstag
játék alatt vsync mellett +15fps... (60 vs 75)
filmeknél is a képfrissítési és a film képkockaszám szinkron (24, 25, 30) miatt előnyös, ahhoz jó a 72Hz (3x24), 75Hz (3x25)
asztalon szerintem tökmindegy a képfrissítésde ez az első hozzászólásokban sokkal bővebben és korrektebben le lett már írva, csak el kellene olvasni.
-
El Kebir
őstag
"Hallom sokaknál izél a VGA nagyobb frekvencián, most néztem és nálam úgy tűnik tökéletesen megy, visszaveszi az órajelet.
PowerColor HD5870-es kártya, piszkálva nem volt, 850/1200 MHz a normál, és 400/1200 MHz-en megy jelenleg asztalon, ez 75Hz-en most, de 60-on is ugyanennyire megy vissza megnéztem."Nálad is "izél a vga"...mert a 2D órajel 150/300MHz körül van.... ez a 400/1200MHz-es érték nálad a kis terhelésű 3D órajel lehet. (valami szoftveres gond lehet nálad, ha 60Hz-es frissítésnél se veszi vissza az órajelet)
-
El Kebir
őstag
válasz
Stauffenberg #1742 üzenetére
ez jó
, tehát összegezve, akiknek a tn se elég gyors, azoknak ez se lesz jó, viszont mindenki másnak megfelelő játékhoz is!
-
El Kebir
őstag
válasz
toshiba300 #1664 üzenetére
Nem használod kicsit nagy fényérőn?
Komolyan csináltak olyan 9550-et, amin nincs dvi? ...mert tudtommal az összesen van.
-
El Kebir
őstag
válasz
WonderCSabo #1409 üzenetére
Átállítottad a monitort vagy a vga-t 1:1-es módba (1:1-es pixelfedésre), vagy a monitor "display settings" "wide mode" menüjében tudod korrigálni, vagy a "gpu scaling"-gal.
-
El Kebir
őstag
válasz
csimpok #1318 üzenetére
Na de visszatérve az iso400 1/1-es képre...kizárt hogy úgy "látszódjon" szemre a bevilágítás. (az a záridő elég hosszú), olyan paraméterekkel fotózva a 100-200k Ft-s monitorokon is "lesz" bevilágítás.
Ez a baj a hibákkal, ha rááll az ember szeme, agya, akkor önkéntelenül is felnagyítja, zavaróbb is lesz... -
El Kebir
őstag
válasz
csimpok #1306 üzenetére
Végülis, kételkedek abban, hogy tényleg a felső képnek megfelelően látszik a bevilágítás. Túl nagy a nem bevilágított részen is a fekete fényereje, ha ismertek lennének a fénykép paraméterei, akkor lehetne valamennyire viszonyítani valamihez. (pl ugyanolyan paraméterekkel készült képhez) De mivel azt nem tudod, így teljesen bizonytalan a kép, nem igazán lehet róla semmit mondani, csak elrettentésnek jó. (ha akarod ennél "rondább" képet is tudok csinálni a saját monitoromról)
Szóval csak ezért elmélkedek, hogy milyen paraméterekkel fényképezhettél.
(nincs véletlenül maximumra állítva a fényerő?)
-
El Kebir
őstag
válasz
csimpok #1304 üzenetére
hááát, több mint tíz "power led" van a képen, annyi kézremegés nagy teljesítmény lenne 1s alatt, szvsz 2s körüli záridő lehet...az meg nem olyan, hogy megnyomod a exponálást és kész...tartani kell addig... de mondjuk én nem értek a fényképezéshez (se), talán majd valaki pontosít, vagy kijavít engem.
-
El Kebir
őstag
válasz
szasanyi #1060 üzenetére
nem az vonatkozik az ultrasharp-ra, hanem annál kedvezőbb, kevesebb hibás pixel esetén is cserélnek. Dell LCD Replacement Policy
-
El Kebir
őstag
válasz
blambun #1026 üzenetére
"a brightness 75-ön van, a tesztnél nem tudom milyen értékeket használtak."
1. az közel teljes fényerőt jelent, nem túlságosan vakító pl este, amikor jobban látszik a bevilágítás is?
2. nem, az a te költséged, van néhány üzlet amelyik átvállalja (pl ipon), de nem kötelező.
-
El Kebir
őstag
válasz
WonderCSabo #787 üzenetére
amiről nem tudnak, vagy nem tudják, hogy lehetne jobb, az nem lehet zavaró, addig az a természetes. (szinte mindennel így van...boldogok a tudatlanok
)
-
El Kebir
őstag
Megéri egyáltalán egy félreeső helyen lévő sötét subhibával tökölni?
Látod egyáltalán egy normál képen a hibát?Nekem is van egy sötét (kék) subhiba a monitoron, tudom hol van, de még úgyse látom egy normál képen (5cm közelről se), csak a full kéknél látszik. (normál távolságból nézve ott is csak alig)
-
El Kebir
őstag
jó hogy itt vagy helyretenni a dolgokat!
(legalább most már tudom, miért is került annyival több pénzbe az u2410)
attól azért ledöbbentem, hogy az "aspect" mod egy premium kategóriás funkció, hogy nincs benne az u2311-ben.... (a mezei samumsung 215tw is tudja, plussz még 2 nagyítási moddal, habár lehet akkor az a samu sem egyszerű mezei...
)
-
-
El Kebir
őstag
válasz
WonderCSabo #220 üzenetére
hmmm, tényleg, lehet vga függő is, igen HD5670 és DP porton.
-
El Kebir
őstag
válasz
WonderCSabo #215 üzenetére
ezek gyári frissítések, a hdtv 1920*1080 felbontásnál ...
fent látható, hogy működik is, átváltottam rá.
-
El Kebir
őstag
"Alatta a sáv szép fekete, a filmek sötét színei meg nem teljesen feketék."
ennek a hibának semmi köze a monitorhoz, a videó dekodolás szineinek jelszint beállításával van gond. (ffdshow-nál az "overlay -> output -> rgb conversion" menüben lehet változtatni)
szerk.:
a logout-on van erről egy jó leírás, de a linket meg kell keresni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged