- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
boozoo
tag
Sziasztok!
Remélem nem túl off.
Dell Latitude 7480 laptopba 2 memória slot van.
A kérdés, hogy működik 1 db memóriával is, vagy duálba kell venni hozzá? (most nem tudom, hogy van)
Illetve ha most van benne 1 db, akkor egy akármilyen másikat betéve a 2. slotba elműködik a gépezet?Köszi!
-
joghurt
addikt
-
joghurt
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ha nagyon muszáj, és nagyon nincs más ötlet, akkor kínomban kipróbálom.
Előtte még korábbi backupokat is meg tudok nézni, amikor még nem jelentkezett ez a probléma.Ez egy munkagép, és amíg ezzel kell tökölni, addig nem lehet rajta dolgozni. Ha egy tiszta OS meg is oldja ezt a gondot, utána kb. egy hét az összes fejlesztőrendszer és -környezet feltelepítése.
-
joghurt
addikt
Hátha találkozott már valaki ilyennel. Precision 3530.
Pár hónapja az a jelenség, hogy a konkrétan ilyen gépekhez adott 130 W-os tápegységekkel (a kollégákét is végigpróbáltam) minden rendben. Ha viszont az előző generációs szintén gyári Dell 180 W-osokra dugjuk őket - amikkel évekig probléma nélkül működtek -, akkor a CPU órajel 0.79 GHz-re korlátozódik, fényerő is hol elsötétül, hol visszajön. Még akkuról is nagyobb teljesítményt produkál a gép.
A BIOS/UEFI nem vinnyog a 180-as tápokra - mint mondjuk egy Latitude E6530-hoz adott 65 W-ossal teszi (amiről azért elműködik).Eltartott egy darabig pontosan behatárolni a problémát. Volt itt már minden: BIOS downgrade-del próbálkozás, energiagazdálkodási profilok buzerálása, újrapasztázás, alul-hátul jobban szellőző állvány stb.
-
Magnat
veterán
Üdv,
lehet itthon normális áron kapni 7.4mm to 4.5mm átalakítót? Temuről rendeltem valakinek, de 1-2 hét után már csap csöpögtetni a delejt ...
-
epicdev
kezdő
Miért van az, hogy power bank-ok leírásánál elvétve szerepel, hogy dell laptopot is lehet vele tölteni, és akkor is kizárólag xps 13 szerepel, mintha kizárólag azt az egy típust lehetne tölteni velük?
-
somasz
addikt
Más nem találkozott a napokban süvíő ventikkel? Egy 9430 és egy 5410 is fülsiketítő robajjal jelentkezett ügyfeleknél, nem tudom, van-e valami szoftveres összefüggés?
-
totron
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Venti zaj. Quiet és Ultra Performance mód között kell váltogatni, hogy átmeneti halkságot nyerjen az ember. Nem folyamat abajgatva a szoftvert hajlamos beleragadni egy indokolatlanul elnyújtott hűtés állapotába, tehát gyakorlatilag használat mezei netezés közben sosem némul vissza vagy csak olyan hosszú percek múlva, hogy az nem életszerű. Weblapok görgetése is aktiválja a hűtést. A Dell Command Power Manageren kívüli megoldások kellenek szabályzásra. Lehet egyébként, hogy régebben sem volt halkabb, csak más pozícióbol hallgattam fülmagasságban, tehát lentebbről-fotelből, most meg asztalon van előttem, rendes székből. Jó a bill, jó a display, nem kukáznám, ha nem muszáj.
-
Ablakos
addikt
Dell 5767-ben a dvd helyére tett caddy-ben az ssd jól működik, mint 2. lemez, de sehogy sem tudok bootolható os-t tenni rá. Természetesen efi-ről akarom indítani, de semmi.
Egyáltalán lehetséges ezt megvalósítani? -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy DELL DA130PE1 tápegységem, ami nem működik .
Veszteni való nincs vele, ki kéne nyitni, ha lehet, a legkisebb roncsolással .
Szedett már szét valaki ilyent ?
Hogyan lehet, vagy kell ezt kinyitni ?
Hőlégfúvó, vagy fűrész ami kell a kinyitásáhozÜdv.
Astra
-
Chris500
kezdő
Sziasztok szerintetek ezek a gépek közül melyik a legjobb ? gondolok itt hűtésre anyag használatra billentyűzetre
Dell Latitude 5300
Dell Latitude 5400
Dell Latitude 5490
Dell LATITUDE 7400? -
totron
addikt
Átlag 48°C i5-4310M esetén az jó? Újrapasztáznátok? Pofázások felszaporodásának esete, de egyértelműen halkabb korszakában, pár hónapja sem voltak magasabbak a számok...
-
totron
addikt
válasz
Kiszke
üzenetére
Nem, ezt indítsd el egy működő gépen, tégy be egy pendrive-ot, ki fogja rá írni amit kell. Burn CD/USB disk -> kiválasztod milyen Windowson felejtetted el a jelszót -> USB Flash -> Start. Majd tedd át a kezelendő gépbe, úgy, hogy a pendrive-ról induljon (BIOS-ban állítható a bootsorrend). Elindítja a saját kis rendszerét, ott a Recovery Password részre kattints.
-
Kiszke
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nagyon kezdő felhasználó vagyok. Van egy laptopon, amit már 5 éve nem kapcsoltam be, most viszont szükségem lenne rá, mert megyek vissza dolgozni a gyerekek mellől. A probléma az, hogy elfelejtettem a Windows jelszót. Természetesen nincs semmilyen jelszóvisszaállító lemezem. Mit tudok tenni? A laptopon még Windows 7 van....próbálkoznék akár újratelepítéssel is, mert nincs semmi adat a gépen, de nem tudok telepítőlemezt sem létrehozni, próbáltam, de béna vagyok.
-
Tényleg megszűnik év végén a My Dell program támogatása és ez a Dell Optimizer lesz helyette? Nekem automatikusan felrakta egy frissítéssel a gép, csakhogy ez sajnos egy hatalmas rakás sz*r, folyamatosan 15-20%-on pörgeti a CPU-t ráadásul gyakorlatilag az összes régi funkció kikerült belőle, kizárólag az akku és teljesítmény üzemmódokat lehet állítani benne.
Mi a franc ez?
-
dgabor9
csendes tag
Latitude 7440 hűtésével kapcsolatban van tapasztalatotok? Azt olvasom, hogy a 7420-nál jobban sikerült a kialakítás, csendesebb a ventilátor. A magas, fogászati fúróhoz hasonló hanghoz volt már szerencsém, azt szeretném elkerülni...
Egyéb tapasztalat is érdekelne a modellel kapcsolatosan
Otthoni "irodai" felhasználásra lenne, egy már elég idős Latitude E7440-et váltana (vicces a modell nevének egybeesése
).Ezt a gépet néztem: https://hardverapro.hu/apro/ujszeru_dell_latitude_7440_14_fhd_1_ips_i5-1345u_1/friss.html
-
Wendelke
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
Köszi!
Pont ezért érdeklődtem itt a topicban, mert nagyjából én is megtaláltam ezeket, amiket linkeltél, de mivel a gyártó egyértelműen nem nevesítette a USB-C-s töltést, inkább megkérdezem a szaktopicban.
Most jön majd egy Xiaomi 90W-os telefontöltő az Aliról, azt akarom hozzá használni és a telefonhoz is, persze csak akkor, ha valós műszaki tartalma lesz a töltőnek és nem valmi silány utánzat.
-
teptep
őstag
válasz
Wendelke
üzenetére
Az 5290 2-in-1 laptopot gyárilag is USB-C töltővel szállítják, azért van rajta 2 db USB-C csatlakozó. Ezeknél a [bemutató] kifejezetten említi a Type-C töltési lehetőséget. Az 5290 [bemutatója] viszont valamiért nem említi, mint ahogy a specifikációja sem. De a visszajelzések miatt rákerestem, és felhasználói tapasztalarok szerint működik a Power Delivery töltés. [link] [link] Csak arra kell figyelni, hogy gyenge telefontöltővel nem fog menni, hanem legalább 45, de inkább 65W-os Power Delivery töltő és megfelelő kábel szükséges.
-
Wendelke
senior tag
-
teptep
őstag
válasz
Wendelke
üzenetére
Latitude 5290 Owner's Manual
Ports and connector specificationVideo: HDMI 1.4 (UMA), One VGA connectorNetwork adapter: One RJ-45 connectorUSB: Two USB 3.1 Gen 1 (one with PowerShare)DisplayPort over USB Type-C: One Display Port over USB Type COther docking port: Noble Wedge Lock slot
Az USB-C port kizárólag adatátvitelre és kijelzőkimenetre (DisplayPort Alternate Mode) használható, az USB-C töltés nem támogatott. -
Wendelke
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Dell Latitude 5290 gépen (nem a 2in1) van 1 db USB-C csatlakozó DP ikonnal, lehetséges ezen az USB-C porton keresztül tölteni megfelelő teljesítményű és feszültségű telefon töltővel?
A kezelési kézikönyvben nem találtam rá megoldást.
Egyébként gyári Dell 65W-os töltő van hozzá, kerek csatis.Ha működne, akkor nem kéne a gyári töltőjét hurcolászni.
Köszi!
-
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van egy Dell G5 5587 -em. Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsolás után bizonyos billentyűk nem mennek. Többnyire az ékezetesek és a "p" amiket észrevettem, majd elteleik valamennyi idő és működik minden, de közvetve bekapcsolás után nem.
Illesztőprogramokat néztem mindenre azt írja a win, hogy a legfrissebb már fent van, Assistent -el is frissítettem mindent amit engedett, de nincs változás.Ez valami általános jelenség vagy én futottam bele valami egyedibe?
-
epicdev
kezdő
Két gyors kérdés Dell 5480 laptop javításához:
Akkut kell benne cserélni, eredeti Dell akkunál féláron vannak más gyártótól, érdemes belemenni, vagy gyorsan tönkremennek?
A hanyattegér bal gombja nem működik, egyszerű házilagos javítás lehet, pl. pöcök vagy más kiugrott?
somasz
most csak ránézve rengeteg yt video van róluk, mozizzál, csak legyen rágcsa is.

-
somasz
addikt
bónusz kérdés:
-xps 9315-ben csak sima FHD+ kijelző csere? -
somasz
addikt
sziasztok!
két kérdésem lenne:
-cserélt-e már valaki 9410 2-in-1-ban zsanért?
-cserélt-e már valaki sima 9420-asban csak kijelzőt?
egyikhez sem fűlik a fogam, de valahogy muszáj lenne... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Így van.
Nem nagy érvágás. Csak fura. -
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem, hivatalos formában gondolkoztam. Csak az input érdekelt, hogy cserélhető e amúgy.
Sajna ahogy nézem ez ilyen egyedi konfigos gép és most ebből van berendelve több 100 db így nem lehet másikra cserélni.
Az anyacég ahol az IT-nak a feladata lenne a megfelelő gépet kiválasztani és/vagy tesztelni mielőtt rendelik tömegesen esélyesen nem foglalkozott vele.
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
jaaaaaa, én azt hittem, hogy a US kiosztás a problémás, scusi

Tsebacsi... ó dehogynem, azt hiszem billt már rendeltünk is valamelyik új géphez
(ha nem csal emlékezetem) -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Erre szerintem nincs mód, plusz garanciás gép, ne is gondolkodjatok ilyen "butaságon". Vagy másik gépet kell használni-venni, vagy megszokni ezt, vagy pedig külső billentyűzetet kell használni.
-
totron
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem védeni akarom ezt a förmedvény irányvonalat, de a hagyj/adj időt neki faktornak jelen kell lennie, csodákra képes akár. A maivilágban elengedhetetlen, fizikai-logikai határokat meghazudtoló kulcsrakészség hajlamos életre hívni egy semmi nem jó állapotot ha bármi kis újdonság is adódik. Meglehet épp van akinek ez a hosszútávon is bejövős csak még nem tud róla. Miről történik a váltás?
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
ki, szerencsédre megúszod olcsón, mert nem a palmrest része a keyboard, hanem külön cserélhető

ha dobsz egy SN-t esetleg a géphez, holnap előkeresem neked a cikkszámát a magyar billnek

-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Adott egy Dell 14 Pro Plus, ezzel a billentyűzettel:
Van rá esély, hogy ezt ki lehet cserélni valami normálisra?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Ugyanúgy nem érzékel.
Alvásra viszont ahogy lenyomom a gombot, már be is lép ujjlenyomattal. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Első indításnál nem reagál.
Ha alvóba megy, akkor utána ahogy bekapcsolom már azzal a lendülettel olvasta is.Nem vagyok ismerős a topikban
-
Atomgeszi
nagyúr
Az feature vagy bug, hogy újraindítás, vagy hideg indítás után nem fogadja el az ujjlenyomatot, csak más bejelentkezési módot, hiába írja ki, hogy használjam az ujjlenyomatom?
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
mennyit lehet jó állapotban elkérni egy 1 év gyártói garanciális Dell Precision 7670 Notebookért? Konfig: i5-12600HX, 16" FHD+ IPS (1920x1200), NVIDIA RTX A2000 8GB, 32GB DDR5, 1TB NVMe SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 840 G8
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- Dell Latitude FHD IPS Intel core i5-1345u 16GB DDR4 256gb SSD WIN11
- HP EliteBook G9 845 notebook: AMD Ryzen 7 Pro 6850U, 16GB DRR5, 500GB NVMe SSD, Win11 Pro, garancia
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Király! Örülök.
).
így néztem erről a töltőről egy tesztet. Valóban csak a saját eszközeiknél tud 90W-ot. De ha tud 60W-ot, (kontra 65W-os Dell töltőm), akkor már elég egy töltő a telefonhoz és a notihoz a hátizsákba.

(most nem kaptam elő a service manual, de a többségből kiindulva)