Új hozzászólás Aktív témák
-
laca891
aktív tag
válasz
david.magony #63195 üzenetére
Állítsd vissza Biost alapértékre, hátha javul valami.
-
tylerddd
veterán
Azok a Latitude gépek, amik M.2-es SSD-vel kaphatóak, NVMe fogadására is alkalmasak?!
-
válasz
david.magony #63195 üzenetére
Szerintem, rosszabb nem lesz, tehát ha van frissebb én frissítenék.
-
válasz
david.magony #63193 üzenetére
Igen, ahogy látszik a bios boot idővel van valami, a többi az 10-15mp ami jó
-
david.magony
csendes tag
válasz
Pierre75 #63188 üzenetére
Mostanra le tudtam vinni 24-25-re
, de ez amiatt sikerült, hogy a windowsba állítgattam dolgokat.
A kérdésedre válaszolva pedig, ez a bizonyos 25mp kell ahhoz, hogy megjelenjen a gépen a windows zárolási képernyő a kurzorral együtt.Ami engem nagyon aggaszt az a feladatkezelő indítás fülénél a Legutóbbi BIOS-művelet rész, azt nem tudom sehogy se 10.8 alá vinni...
-
david.magony
csendes tag
válasz
Pyttawrx #63187 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom!
Azt vettem észre, hogy a bootolás úgy történik, hogy először előjön a dell logo utána fekete képernyő egy másodpercig aztán megint előjön a dell logó de alatta már ott van a windowsnak a töltő animációja. Ha onnét nézem a bootolási időt amikor megjelenik a windows töltési animációja akkor kb 4-5mp alatt a bejelentkezési képernyőnél vagyok. Szóval én a BIOS-nál érzem a hibát, de ez közel sem biztos mivel nem vagyok szakértő csak hobbista
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Dell G5 5578 laptopot, és beállítottam, hogy a fedél lecsukásakor ne történjen semmi, továbbá rádugtam egy tévét amire ki van terjesztve a kijelző. Ha a tv kijelzőn elindítok egy filmet, majd a laptop fedelét lehajtom, az összes ablakot ami nincs tálcára rakva átdobálja a tv-re, illetve a film közben a tv elsötétül 10 perc után mintha nem futna semmi a gépen (vlc media player).
Régi Asus laptopomnál nem volt ilyen gond, ott lehajtottam a fedelet és kész, nem volt semmi változás. Ismert ez a jelenség? Van rá megoldás?
Tibor
-
Pierre75
senior tag
válasz
david.magony #63177 üzenetére
Vagyis 30 mp alatt érsz az asztalra vagy ennyi idő alatt tölt be minden egyéb drivert a win és már nem homokórázik?
7559-en is circa ennyi idő míg egy Kingston ssd betölt minden drivert és feláll a rendszer. (az asztal 17 mp körül jelenik meg)
A 1830 nálam is rontott a boot időn. Az egér driverét korábban bejelentkezés előtt betöltötte, most már bejelentkezés után molyol vele. -
válasz
david.magony #63186 üzenetére
Az tuti az ssd, amit vettél az profi. Illetve a géped paraméterei is jók, és gyorsabbnak kellene lennie. Szerintem kb 15mp) Amit cseréltél az is m2 volt amúgy?
Nekem vanegy céges dell 5480, i7(valami gyengébb U-s proci)/ 8gb ddr4/M2 ssd(Toshiba), illetve van
egy hp probook 430G2 saját notim egy Kingspec NT - 256 NGFF / M.2 256GB SSD "fő" és egy Samsung SSD 860 EVO 250GB második ssd-nek/ 12gb ddr3L. A HP notim gyorsabban dolgozik és gyorsabban is bootol valamivel. (Mindkettő karban van tartva szoftveresen és hardveresen is.)
Ez csak egy elmélet amit leírok, így lehet megerősíteni vagy cáfolni.
Szóval:
Szerintem jelen esetben a dell-nek maga a csatololó lehet valamiért lassabb. Ha lenne lehetőség, én megpróbálnám az esetedben egy sata ssd-t próbaképp, hogy arról menjen a windows, és addig ki is kapcsolnám az m2-t.Még egyszer ez csak hangos gondolkodás.
-
válasz
david.magony #63183 üzenetére
És milyen ssd van benne?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
david.magony #63182 üzenetére
Nálam a gép vagy ki- vagy be van kapcsolva, mert vagy használom vagy sem. Így kikapcsolva semennyit sem merül az akku, nem foglal helyet sem az SSD-n. A napi 3 bootolás idejét meg kibírom.
-
david.magony
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #63180 üzenetére
Lehet, hogy csak valami placebo effekt nálam, de a fastboot opció 1mp-t javít a BIOS boot idején. Ennél a 10.8-10,7-nél lejjebb sehogy nem tudom vinni. Ahhoz, hogy a windows a lehető leggyorsabban kapcsoljon be mindent megtettem és így járok 24-25mp-es teljes boot időnél... picit szomorúnak tartom ezt mert a 4 éves középkategóriás asztali gépem boot ideje 10 mp alatt van
-
dellfanboy
őstag
adott 7480 latitude. talalkozott mar vki hasonlo problemaval? 1ik naprol a masikra mintha meghalt volna az akksi
ha nincs ratugva a tapkabel/tolto be se tudom kapcsolni..
ha radugom folyamatosan narancssargan villog a led, ami nem zavarna, viszont az egesz laptop nagyon lassu...
feladatkezeloben nem fut semmi extra program cpu hasznaltsaga 5% -10% kozott ingazik..
viszont megis mintha lassitott felvetel lenne az egesz.
otletek? tippek? szetcsavarozas nelkul meg ki-be se tudom venni az akksit. volt mar vkinek hasonlo problemaja? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ebből az időből mennyit bíbelődik a BIOS, és mennyit tölt az oprendszer?
A fastbootot én kikapcsolnám, azzal csak a baj szokott lenni...
szerk: az én kis e7270-emen kb. 20 másodperc alatt töltődik be a W10 Pro, ebből fele a BIOS-é. (i5-6300U, M2 SSD, 16 GB DDR4 RAM - hibernálás és fastboot kikapcsolva, tehát mindig "hidegindítás" van.)
-
wwhy
veterán
válasz
AHCI ezen a gépen
-
david.magony
csendes tag
válasz
Pyttawrx #63175 üzenetére
Egy jó 30 másodperc a bekapcsolás. Most kb full tiszta win10 van a gépen, csak a megfelelő driverek és egy-két program (az összes felesleges bekapcsolással automatikusan induló program ki van kapcsolva).
A BIOS-ba is ki van választva a fast boot opció illetve az AHCI módot használom.
-
looser
addikt
válasz
kellcucc #63171 üzenetére
Az mondjuk egyszerűbb, valóban :-) Vagy ott van még a Speccy, AIDA64. Ez akkor hasznos leginkább, ha egy olyan komponensről van szó, amelyet nem is tudod, hogy hol keresd ilyen pl. a Rendszereszközök alá tartozó eszköz. Mert a fenti programok kilistázzák, csak beazonosítani nem lesz egyszerű. De abszolút hasznosak, ez tény
-
válasz
david.magony #63172 üzenetére
Ez mit jelent pontosabban, időben?
-
laca891
aktív tag
válasz
Nálam az Inspiron i7 8500u , ssd-vel vilámgyors.
-
wwhy
veterán
válasz
vegyél valami rendes gépet ne XPS-t
-
david.magony
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Van egy XPS 9560-am (4K, i7 7700HQ, 16GB RAM) és a helyzet az, hogy érthetetlenül lassú boot időket produkál a gép, jelenleg egy Samsung 970 PRO 1TB SSD van a gépbe.Az lenne a kérdésem, hogy tudtok e valami tippet adni a boot idő javítása érdekében?
Köszi!
-
looser
addikt
Srácok, egy eszköz típusáért eszetekbe ne jusson szétkapni a gépet. Windows alatt pofonegyszerű: az eszközkezelőben megkeresed a kívánt eszközt (hiányzó driver esetén sárga alapon fekete felkiáltójel), azon dupla klatty, majd a tulajdonságlapon a Részletek fül. Itt a legördülő menüből kikeresed a Hardverazonosítók menüpontot. A "VEN_xxxx" és "DEV_xxxx" részek a fontosak, ezek beazonosítják a gyártót és az eszközt (vendor, device). Ha erre rákerestek pl. ezen az oldalon, ki fogja dobni, mi is az pontosan.
A saját gépemről kiválasztottam a Realtek ethernet kártyát és...tadam! :-) -
kellcucc
aktív tag
Üdv!
3 éve jártam ebben a fórumban, most újra be akarom üzemelni a Dell 5537-es laptomomat.
A telepítési sorrendet már megtaláltam a topikban, viszont a Realtek LAN RTL8106E Ethernet Controller Driver nem akar normálisan működni - nincs hálózat. Régebbi verziót nem találok a dell oldalán, de 2015-ös a driver, nagy valószínűséggel régen is ezzel operáltam.
HibaKöszönöm a segítségeteket!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
looser #63153 üzenetére
Későn frissítettem az oldalt, közben megoldottad. Itt hagyom azért, hátha másnak segít.
Szia!
Ha UEFI-ről átállítottad Legacy-ra,akkor az is csoda lenne, ha elindulna a rendszer.
Szóval a nagy INTERNET bugyrait járva azt olvastam,hogy ez egy M$ bug, a Dell nem tud vele mit kezdeni.
Próbáld ezt:
1. Restart the system.
2. At the Dell Logo keep tapping F2.
3. You will enter the BIOS screen
4. Under General
5. Select Boot Sequence.
6. Select UEFI
7. Select Apply.
8. Under “Security” select TPM 2.0 Security
9. Select Enable and click on Apply.
10. Under “Secure Boot”
11. Select Secure Boot Enable
12. Select Enable.
13. Click on Apply. Once these steps are done, restart the system and let us know if you are able to boot into Windows. -
shirogin21
csendes tag
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm Inspiron 15 eszközén átállítottam a bootot legacy módra és megpróbáltam az offline nt password changerrel hozzáférni, hogy töröljem a helyi rendszergazdai fiók jelszavát. Ez nem ment, sőt a a Windows 10 ezután már nem indul, helyette a Bitlocker jelszót kéri. Ha valaki járt már hasonló cipőben (a második fele az érdekes csak, mármint hogy BL jelszót kér), akkor a Dell ezt valamilyen módon fel tudja oldani ha elküldöm a gép összes adatát nekik?
Köszi & üdv
-
válasz
shirogin21 #63151 üzenetére
Amit olvastam, az alapján akkor jön elö a dolog, amikor:
- nem normál leállítás van (pl. sleep, hybrid sleep) és
- a kijelzö megváltozik (pl. lehúzza az ember a monitort, leveszi a dokkolóról)Menet közben ha változik a kijelzö, azt lekezeli, de ilyenkor hajlamosak megkeveredni. Ez nem Dell-specifikus.
Nem tudom, nálad ez volt-e az eset, de ez egy lehetséges ok.
-
shirogin21
csendes tag
válasz
PhoenixK #63134 üzenetére
Sikeresen megoldódott a jelenség. Színes képek jelentek meg, tesztszerűségnek tűnt és visszaállította magát a rendszer. Miért csinálja ezt a laptop ? Egyáltalán mit jelent ez ? Nyilván vannak sejtéseim, de érdekel mit gondolsz vagy akár más aki szeretne a témába bekapcsolódni és kisegíteni ezzel kapcsolatban. Köszönöm mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- foobar2000
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nissan klub
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD, i5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, 27% áfás szá
- Üzleti Laptopok, PC-k, 27% áfás számlával !!! Legjobb árak !!! Ingyen szállítás !!!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest