Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mostanában olyat kezdett el csinálni a Vostro 1700-asom (3 éves konstrukció), hogy ráz. Nem üt agyon az áram nyilván, de kellemetlen ha hozzámér, nagyon enyhe szúró érzés. Mitől lehet ez és mi az ellenszere?
-
válasz
márNemKereső #20829 üzenetére
Szia,
Neked is köszönöm a véleményt, ez a gép lesz...
:-)
-
-
biglaci11
csendes tag
válasz
Blamazs #20838 üzenetére
Hát én ilyen notin vagyok :
http://www.webboltom.com/dell_nb_xps_l502x_156_hd_intel_core_i7_2720qm_22ghz_4gb_500gb_dvd_rw_geforce_gt_540m_win_7_prof_64bit_6cell_ezst__wwan_19512
a külömbség az én notim is a linken találhatóban, hogy 9 cellás aksim van és 1920x1080 felbontásu kilyelzövel és 8gb ddr3 ram.
megvagyok vele elégedve, ha csak zenére használom kilyelzövel 5-6 órát megy, lehalytot kijelzövel, 11+ óra . energiatakerékos módban, film 4-5 óra h erős gépigényü játékot játszok max másfél óra.[ Szerkesztve ]
-
Blamazs
senior tag
sziasztok!
dell 5040-es corei3-as gepet meg szabad venni?
netezni es filmet nezni kell, esetleg office alap dolgokrol lenne szo.
konkretan ezt neztem:
http://www.edigital.hu/Notebook/Dell_Inspiron_N5040_notebook_fekete_+_Windows_7_operacios_rendszer-p269155.html -
biglaci11
csendes tag
válasz
biglaci11 #20834 üzenetére
Másik kérdésem az, hogy miért vibrálnak az árnyékok nálam ? játékokban tesztekben ? pl.: futuremark 2003-2011 ig bármilyen tesztet csináltam, vibrálnak a "minimálisan" távolabbi árnyékok ! milyen hiba lehet ez ? directx vagy ez már hardveres hiba ? 4 hónapos a kicsike, rosz directx ?
-
biglaci11
csendes tag
Sziasztok ! dell xps l502 x notin, mennyire lehet maximum huzni ezeket ?
http://noob.hu/2011/09/04/1_34.jpg
Grapich clock
memory clock
processzor clockEzek már nem eredeti értékek !! nagyon minimálisan huztam csak !
Eredeti értékek :
Grapich clock 672
memory clock 900
processzor clock 1344Meddig mehetek el ? Játékra használom a notit
-
törölt tag
köszi a válaszokat! azt hiszem 6220 lesz a végén, számít, hogy hordozható legyen, ha már laptop, és a fél kg különbség sokat jelent azért.
legfeljebb rákötöm monitorra az irodában majd. -
sirdenis
tag
dell n5010-em van és hűtégondokkal szembesültem a minap. Illetve néztem a hőfokokat és 8x fokos a cpu pár perc everest stress után majd hibázgat is és kikapcsol a gép.Alapon is 5x. Másik probléma pedig az h ha rákötöm tv-re akkor a tv képernyőjén vibrál kicsit. Viszzavigyem hátha kicserélik vagy ezen már csak hűtőpad segit mert mind ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
balogh.ford
csendes tag
Sziasztok! Dell D 610-es notimhoz keresek bluetooth kártyát...van esetleg valakinek itt ilyen? Privibe kérek választ ár megjelölésével. Köszi.
-
polip
addikt
-
márNemKereső
tag
válasz
TigerCat #20828 üzenetére
FullHD miért gond? Az enyém "csak" 1600x900-as felbontású, de a 15"-s gép kb. másfél centivel keskenyebb, mint az S1930-es (19") Eizo monitorom. Nem tudom, ki találta ki, hogy a FullHD mellett nagyon aprók a betűk, mert nekem nagyon rossz már a szemem, mégsem a felbontással és az aprónak mondott betűkkel van gondom.
FullHD-st láttam közelről. Első ránézésre viszonylag jól összerakott darabnak látszott. Ami zavart: a billentyűzete már nem a régi XPS sorozaté, nem igazán szimpatikus és a fedele, amit ha két kézzel nyitsz, akkor jön vele az alja is (nem nyílik), ha egyikkel az alját tartod, másikkal a tetőt nyitod, akkor meg láthatóan elhajlik, ami szerintem hosszú távon nem tesz jót neki. Ha egymás mellé teszel egy Inspiront és egy XPS-t, akkor látható, hogy az összeszerelés minősége ég és föld. Előbbi méd in dzsunka kategóriát idéz (Vostroval együtt), utóbbi kb. ugyanaz, mint az én gépemé: valószínűleg nem tökéletes, de ha nem vagy maximalista, akkor tetszeni fog.
Én ennyit láttam belőle.
Ha olyan a ventillátora, mint a Latitude-é, akkor "alapjáraton" biztosan nem zajos.Világítós billentyűzetet 15z-n láttam, kikapcsolt világításnál alig olvashatóak a feliratok rajta (viszont nem tudom, hogy az XPS világítósa ugyanez a szürke alapon szürke vagy ott megtartják a fekete gombokat). Gyanítom, e téren nem jobb, mint az E6520: ha netán vízszintesbe helyezed magad és az öledbe veszed a gépet, netán egy magas asztalon van előtted, akkor a billentyűk körül "szivárgó" világítás sötétben már zavaróan vakíthat. Alacsony fokozaton is.
i7-ről többen lebeszéltek, én hagytam magam meggyőzni: állítólag sokszorosan pótolja a fűtést, ami télen nem gáz, nyáron viszont kellemetlen.
15z-ből csak olyat láttam, amiben i5-2410 volt (én meg ragaszkodtam a 2520-hoz).
Plusz van egy nagy hátránya: az akkut csak szervizben lehet cserélni. Forrás a notebook.hu egyik eladója a Váci úti boltból. -
Sziasztok!
Egy ilyen gépet szeretnék venni: XPS 15 L502X
Találkozott már valaki vele?
- Menyire melegszik netezés, office, filmlejátszás mellett?
- Mennyire hangos a ventilátor alapjáraton?
- Milyen az összeszerelés minősége?
- Milyen a világítós magyar billentyűzet? (ha rendelhető)Esetleg érdemesebb az XPS 15z-t megvenni?
Sajnos azt csak Full HD-s kijelzővel találtam... -
törölt tag
üdv!
úgy néz ki, hogy kapok céges laptopot, és tanácsot szeretnék kérni, mert nem igazán tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam. amik nagyjából szóba jöhetnek, azok a Latitude 6320, Latitude 6220 és a Vostro 131 lennének.
igazából a hordozhatóság lenne az elsődleges szempont, csak nem tudom, hogy a 12,5"-os kijelző nem lenne-e túl kicsi. esetleg van valami érv, ami nagyon valamelyik ellen szólna? -
soldi3r
veterán
válasz
márNemKereső #20822 üzenetére
szerintem piszkosul érezhető a 5400 vs 7200 közti különbség
persze nem annyira mint a 7200 vs ssd, de bőven jobb -
márNemKereső
tag
válasz
mghltm #20821 üzenetére
6420: kevésnek találtam a 14"-es képernyőt.
Láttál már 6520-at? A hangerőszabályozó gombok a bal felső sarokban vannak, a billentyűzettől függetlenül. Amiről én beszélek, azok a numerikus keypad fölött, a "calc" gombbal egy sorban vannak. Olyan "feliratokkal", mint magnókon, egyéb audio eszközökön a play, rev, fwd gombok.
Vibráció: 80%, hogy a hűtő, de van némi esélye a vinyónak is (francé' kell egy notebookba 7200-as? Mérhető a sebességkülönbség, de nem érzékelhető).
Futottt már 100%-on mindkét mag (illetve négy, mert HT-s processzor) percekig, nyomta kifelé a forró levegőt, mégsem kezdett rezegni.NumLock: a lenovo pl. a képernyőn megjeleníti egy felvillanó üzenetben, ha váltok (ugyanígy a caps lock-ot is - de a képernyő alatt egy LED is jelzi)
Attól még hogy láthattam volna (neten rendeltem, annyira nem láthattam), még kapitális baklövésnek tartom a designer részéről.A touchpad érzékenysége állítható, de ez csak a nyomás erősségét változtatja. Hogy érintés nélkül is működni kezd, az valami egyéb gubanc. (fura, hogy csak a bal kezemre érzékeny ilyen szinten)
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz
márNemKereső #20818 üzenetére
"A billentyűzet valami tragédia. Ha nem számolom, hogy a numerikus billentyűzet teljesen felesleges egy laptopon, akkor is: calc gomb, ami elindítja a számológépet, nagyon fontos."
miert nem vettel e6420-at? azon nincs numerikus billentyuzet.
"Három, semmit sem csináló gomb a média lejátszáshoz (talán win mediaplayer alatt működnek, ott nem próbáltam), szintén felesleges."
a hangerot vezerlik mindenfele lejatszoprogramtol fuggetlenul ( erosit, halkit, nemit )
"Touchpad: szó szerint nem kell hozzáérni, kb. 1-2mm távolságból is reagál időnként, ami gépelés közben iszonyatosan zavaró."
szoftverbol allithato a touchpad erzekenysege, esetlegesen teljesen kikapcsolhato ha zavar teged gepeles kozben.
"Időnként valami erős vibráció jelentkezik rajta, ami vagy a vinyó vagy még inkább a proci hűtő. Szerencsére működő rendszer alatt ritkán jelentkezik, de ha belépek a BIOS-ba és ott matatok pár percig, akkor elég gyorsan érezhetővé válk."
a proci hutoje lesz, ahogy melegszik a cpu, ugy erosodik a zaj. a bios-ban turkalas kozben nem mukodik a speedstep/powerstate, igy folyamatosan 100%-on megy a processzor ( ugyanez volt/van a d630-nal, e6400-nal, e6510-nel is )
"Num lock billentyű, amiről semmiféle visszajelzés nincs."
ez ciki, bar vasarlas elott latnod kellett volna, hogy nincs.
-
márNemKereső
tag
válasz
soldi3r #20819 üzenetére
E6520. Az áll a dobozán, hogy "Made in China".
A Lenovom is ott készült egyébként, de ezen nem annyira feltűnő (vagy csak előítélet, mert a Dellt belülről is láttam? :-D)----
Virtualbox téma felejtős: kipróbáltam a régi windows-os rendszeremen, 32 bites környezetben, nvidia VGA-val, ott is szaraxik ha bekapcsolom a 3D-t, úgyhogy ezt nem lehet a HD3000-re fogni.
Ez megnyugtató, mert a felsorolt hibáktól, nyűgöktől függetlenü, nem szívesen adnám vissza, ha használhatóvá tudnám tenni. -
soldi3r
veterán
válasz
márNemKereső #20818 üzenetére
ez milyen latitude? mert pl az enyémet lengyelországban rakták ösze
már nem olyan minőségű, mint a D630, de nem azért bőven nem kínai
a 2 dell előtt 2 thinkpadom volt, de a T61 már kőkemény kínai cucc, a T40 széria volt az utolsó igazi T szériás thinkpad
(jövőre cserélhetem a gépet, valszeg Thinkpad X lesz) -
márNemKereső
tag
válasz
biglaci11 #20816 üzenetére
Valahol részletezi az eredményeket. A legalacsonyabb pontot mutatja.
Nekem egy i5-2520-as procival, Intel HD3000 VGA-val asszem 5.1-et mutat a vinyó miatt.
------
Nagyarcú úr a webkamerával: nézz meg (akár virtuális gépben) egy Ubuntu 11-et! Abban elsőre, gond nélkül indult a kamera.--------------------------------
Részemről ma még adok egy utolsó esélyt a dellnek és a Latitude-nek.Windows nélkülit vettem. Először a delltől letöltött ubuntut 10.10-et próbáltam, de alapból fel sem ismerte a wifi kártyát, a delltől letöltött, elvileg hozzávaló driverrel meg max. 54mbps-t volt hajlandó produkálni. Próbáltam Fedora15-öt, itt-ott fagyogatott. Ubuntut 11 mindenféle spec. driver nélkül elindult, épp csak a rárakott virtualbox-ba telepített XP, illetve a virtualbox fagyott.
OK, amúgy is windows-t szeretnék, felraktam egy 10 napos Win7 Enterprise próbaverziót.
Tragikus:
A delles szoftverek a korábban megszokott Lenovo cuccokhoz képest... Hát nem akarom dícsérni, de nem is lehet. (azért ma még adok neki egy esélyt, hátha csak én csesztem el a telepítést)
Pl. az akkuról csak annyit tud mondani, hogy jó állapotban van vagy sem. Egyéb paraméterekről mélyen hallgat. Nem találtam lehetőséget arra sem, hogy meghatározzam, mikor kezdjen tölteni (sem szoftverben, sem BIOS-ban)A linuxon döglődő virtualbox windows-os verziója a belé telepített linux-szal ugyanúgy döglődik. (pl. bekapcsolt 3D támogatás mellett full screenre váltva nem frissíti a képernyőt)
A billentyűzet valami tragédia. Ha nem számolom, hogy a numerikus billentyűzet teljesen felesleges egy laptopon, akkor is: calc gomb, ami elindítja a számológépet, nagyon fontos. Három, semmit sem csináló gomb a média lejátszáshoz (talán win mediaplayer alatt működnek, ott nem próbáltam), szintén felesleges. Viszont hiányzik a Lenovon megszokott két gomb, amivel a böngészőben tudok előre-hátra lapozni (back/forward).
Touchpad: szó szerint nem kell hozzáérni, kb. 1-2mm távolságból is reagál időnként, ami gépelés közben iszonyatosan zavaró.
Összerakás minősége tipikus "méd in csájna", amit egy business kategóriás gépnél azért túlzás :-(Időnként valami erős vibráció jelentkezik rajta, ami vagy a vinyó vagy még inkább a proci hűtő. Szerencsére működő rendszer alatt ritkán jelentkezik, de ha belépek a BIOS-ba és ott matatok pár percig, akkor elég gyorsan érezhetővé válk.
Szóval már kezdem megérteni, miért van három csillagja a Dell oldalán is (az ötből)
Num lock billentyű, amiről semmiféle visszajelzés nincs.
-
Kobe
veterán
dell xps l502x hez tud linkelni valaki valami webcam szoftvert ? amivel mondjuk elő lehetne csikarni egy HD skypeozást
-
3DFan
aktív tag
Valaki a #20805-re?
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 1012, XP, a funkcióbillentyűk működnek, de nem jelzi vissza a képernyőn az aktuállis állást, pl. fényerő szint vagy hang letiltás. Valami sedédprogramot kell telepítenem, vagy ez így működik? -
Vasy09
őstag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha egy dell inspiron mini 101z típusú lapiban van egy 5540-es wwan kártya, akkor abban elvileg van GPS is, igaz? Létezik ehhez valamilyen navi program? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Modding és elektronikai kérdések
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- ZBook 15u G6 15.6" 4K IPS i7-8665U Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- G15 5520 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Irodai Laptop I i5-3210M I 60GB SSD I 8GB DDR3 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 2-in-1 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
- Gyári Lenovo 72Wh 68+ NAGY laptop akku x260 45N1136
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Gyári Lenovo 65w laptop hálózati töltő téglalap alakú csatlakozóval!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest