Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- iPad topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót, Leagcy vs UIFE módos boot-ot, hogy melyik Windows verzióval működik, ezt pontosan nem tudtam.
Itt egy vásárolt brand gép esetében ami 8=>16GB ram cserét kértem, még 1-1 dolgot kipróbálok, de megy vissza a feladónak.
Ramtípusok asszem ugyanolyanok, még nem néztem meg őket pontonsan, illetve memtestet még régi időkből rémlenek, mit és hogy kell tesztelni.
Mivel használt gépet vettem, kaptam garit lehetőleg az lett volna a célom, hogy minden probléma nélkül (ramtesztelés/mókolás pl.: win telepítés csak 1 modullal, vagy csak 1903-al lehet telepíteni) tudjak Win10Pro-t tenni, mert akihez elviszem majd nem akar és nem is tud vele foglalkozni ilyen mélyen.
Neki egy netezős gép kellett windows-al, amit én megoldottam volna neki, de azért 6-8 óra tesztelést és Win10 próbálgatást nem akarok csinálni, mert sajnos kevés időm van ezzel foglalkozni.
Ezer hála az infóért és segítségért.
-
stigma
addikt
Sziasztok. A legalapabb kérdésem lenne, illetve segítséget szeretnék kérni, mert haveromnak vettem egy Dell Optiplex 7050 SFF gépet, M.2-es 1280GB SSD-vel 16GB rammal, viszont nem tudok sem Win10Pro-t sem Ubuntut tenni:
Amikkel próbálkoztam:
- Uefi mod + secure boot OFF
- Legacy Mod
- hivatalos windows oldalon lévő usb progival Win10 pro telepítés
- hivatalos windows oldalról Win10Pro iso letöltés + rufussal GPT-be írás (alapértelmezetten)
- Minden létező USB portban próbáltam bootolni
- 3x4GB ramot próbáltam slotonként sima 4-8-16GB-os egységekben beletenni + telepíteni de semmi eredményem nincs
- Factory resetet is nyomtat BIOS-ban.Problémám az alábbi:
F12 + Boot USBre/UEFI bootra a Windows logo bejön de elhal egy csomó hibával:
[kép] [kép] [kép] [kép]Ubuntu telepítést is próbáltam, menü bejön, CPU hiba és egyém mást is ír (utolsó 2 kép).
Bármi töletetek van mivel lehetne próbálkozni?
Ötleteim:
- Slothiba vagy ramhiba
- M.2 SSD hiba , de akkor a sima Ubuntu ,,kipróbálom USBről verziónak" sem kellene elhalnia
- RAM hiba
- fingom sincs mi a hiba mondjátok meg tiBios-ra ha fontos lenne 1.4.4-et ír ki asszem
Szóval ma egy 2,5 órás szívás után úgyvagyok vele max egy 2,5-es másik SSD-vel tesztelnék max, hátha Win10 telepítő elindul, ami sima Sata2-es és nem M.2 satas.Ha tudtok segíteni megköszönöm, nem hencegni akarok, de már kb mindenfajta kínai szart/épített gépe/brand gépet telepítettem ár az elmúlt 10 évben, de ilyen jellegű hibával még sosem találkoztam.
Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- iPad topik
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 1 teszt
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest