- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Azt felejtsd el! A tervezés után engedélyeztetni kell a megfelelő hatóságoknál. És már bukott is a mutatvány.
Ez olyan, mint kijelenteni, hogy születésekor mindenki egyforma. Szubjektíven nézve egy bizonyos szemszögből igaz is (már itt nyakatekerten kell fogalmaznom, hogy az állítás igaz legyen). Aztán objektíven nézve, a dolog egy rendszerbe jön létre, ahol előre leosztott szabályok vannak és már a létrehozó sem független, mivel olyan nincs.
Aki többé kevésbé biztonságban akarja magát tudni, kerüli az elektromos árammal működő dolgokat.
Itt is működik a betörők/rablók elleni ökölszabály. Minél inkább megnehezíted a dolgukat, annál inkább nem te leszel az áldozat. Minek a sok energia befektetés, ha ennek töredékével működik a dolog máshol. Az más kérdés, hogy valaki a tevékenysége folytán célkeresztbe kerül, de nem hinném, hogy ilyen akad közöttünk.
A legjobb módszer a megnehezítéshez valóban a többlépcsős csatlakozás, lehetőleg minél egzotikusabb hardverekkel és szoftverekkel. A régi és ritka a legjobb, szerintem is.Ha ezt a témát tovább akarjuk feszegetni, akkor javaslom, hogy menjünk át az offtopikba.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok,
64 bites Debian Wheezy-n lehal a flash player ("Shockwave Flash has crashed") a frissítés óta:
http://googlechromereleases.blogspot.hu/2014/09/stable-channel-update_9.html64 bites Fedora 20-on nem... Van valakinek valami ötlete?
A Debian-világ erre panaszkodik. Gondolom, hogy hamarosan javítják majd valami módon.
Nah, szépen vagyunk, ha a világ sarokköve a stabil Debian is rosszcsontkodik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Tudtok módot arra, hogy egy androidos tabletet "összebarátkoztassak" az asztali gépemen futó debiannal?
Ha pl vennék egy nexus 7 típusú tabletet, megoldható lenne, hogy példálul az asztali gépen futtatok egy GIMP-et, aminek a képe a tablaten jelenik meg, és az érintőképernyővel irányítom?
(Elég nagy méretű képekkel dolgozom, a tablet nem bírna velük.... meg inkább az elvi lehetőségre vagyok kíváncsi)
Valami olyan jellegű megoldásra gondolok, hogy a tablet futtassa az x szervert...
Tudtok erre működő megoldást?
-
Fritz Teufel
addikt
Ha letöltöm az amd-catalyst-14-4-rev2-linux-x86-x86-64-may6.zip-t az AMD honlapjáról, kicsomagolom és elindítom a benne lévő amd-driver-installer-14.10.1006.1001-x86.x86_64.run file-t, az megfelelő eljárás a HD7770 kártyám telepítésére 7.5.0 alatt?
Ez alapján megcsináltam a deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free hozzáadását a sources.list-hez, majd kiadtam a
# aptitude update
# aptitude -r install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') fglrx-driver
parancsokat. Reboot után nem indult el az OS, szóval inkább kérdezek.A Linuxot te nyugodtan telepítheted non-free driverekkel, a kártyád támogatott.
-
Fritz Teufel
addikt
Te is cégnél torrentezel? ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Igazából nem vettem észre különbséget.
De bootkor volt egy ilyen hibaüzenet, ami elkerülte a figyelmem:
[drm:radeon_pci_probe] *ERROR* radeon kernel
modesetting for R600 or later requires firmware-linux-nonfree.Felraktam a nonfree-t, azóta nincs ilyen hibaüzenet

Talán hűvösebb a gép.. (?)
Nézelődtem a neten és azt látom, hogy amióta kiadták ezt a kártyát, azóta szívnak vele. Máshol is láttam ez a "getting the totally unresponsive black screen" stb szövegeket.
Soha többet nem veszek laptopot ATI videókártyával. Csesszék meg a szemét hardverüket, ha annyira féltik a rohadt firmware-eiket. -
Fritz Teufel
addikt
Jah lehet, de már az kezdő topikban leírtam:
Ezt a sort beírod az /etc/apt/sources.list -be
deb http://YOURMIRROR.debian.org/debian wheezy-backports main
(A yourmirror, az az, amit megadtál telepítéskor, ha pl. osztrák szervert használsz akkor
deb http://ftp.at.debian.org/debian/ wheezy-backports main)aztán
aptitude -t wheezy-backports install linux-image-amd64 és kész.
Remek, köszönöm! Most egyenlőre a Manjaróval szenvedek, de a Debiant talonban tartom.
Egyébként, hogy-hogy utána néztél a dolognak? Nálad a Debian hiba nélkül működött nem?
-
Fritz Teufel
addikt
Hát ez halálgáz, de miután átvizslattam jobban a dmesg kimenetét vettem észre hogy kihagytam valamit.
Ugyanis ahhoz, hogy menjen a radeon dynamic power management, fel kell rakni az egyik csomagot, méghozzá az alábbit:firmware-linux-nonfree
This package contains the binary firmware for various drivers in the
Linux kernel. This is a collection of firmware blobs which are not
individually large enough to warrant a standalone package.Debianban kissé máshogy van értelmezve a nonfree mint máshol...
Amióta fentvan, nincs az az error üzenet bootkor

Emellé meg nem kell a dpm-et beírni a grubba, mivel a 3.14 kernelben már alapból bennevan...
A kernelt itt lehet egyszerűen telepíteni mint a többi új disztró alatt vagy mindenképpen fordítani kell? Egy örökkévalóság mire lefut.
-
Fritz Teufel
addikt
Nem tudom jól emlékszem-e, hogy a Vaio-ra szeretnéd rakni a rendszert, ugye? Mert ha igen, akkor a zárt driver nem fog menni, mert abban Radeon 3xxx akármennyi van, és az már nem támogatott kártya az AMD részéről.
Ha zárt drivert akarsz, akkor az Ubuntu 12.04 (de a 3.2 kernellel) lesz a jó választás. Itt netboot képek.Debian-ban nem tudom hogy milyen lehetőségek vannak pontosan, de azt hiszem a wheezy 3.2 kernellel jön. Azzal is működni fog a zárt driver.
Köszönöm a válaszod, de ez egyben elszomorító is. Igazából meg is erősítettél, mert ma visszatettem a Manjarót és zárt driverrel nem lehetett. Valóban írta, hogy nincs hozzá driver.
Ezek szerint, már ne keressek friss Linux disztrót...
Érdekes azonban, hogy a Manjaro 0.8.10pre1 stabil volt. Aztán a nagy frissítés (pre3) összedöntötte, mint a kártyavárat. Most az rc3 van fent és reménykedem. Röhelyes, hogy a videókártya még mindíg használható alap lenne és a Linux közösség már nem támogatja.
6 hónapon belül jön az új Debian és akkor már azon is össze fog omlani a xorg, így azzal nincs értelme vesződni, még ha működne is.
Az Ubuntu LTS verziójához van lehetőség Gnome (nem classic) telepítésére? Nálam a Gnome fixa idea, nem tudok tőle elszakadni. Start menü van Winfoson is... -
Fritz Teufel
addikt
Ha legközelebb felrakod a Debiant, netinstallt szedj le és azt rakd fel, és ha elértél erre a képernyőre, szedd ki a Desktop environtment elől a * jelölést.
Aztán manuál rakd fel a Gnome-t, majd a lightdm-et.
Így nem lesz teleszemetelve a rendszer mindennel.
Vagy próbáld ki a MATE-t ugyanígy, hátha tetszik. Jóval kisebb a gépigénye mint az újabb gnome-nak.
Megnézem, hogy mire jutok a SUSE-zal aztán előveszem megint a Debiant. SUSE alatt is kidőlt a xorg de csak az, itt minden más működott. Eddig ez a legstabilabb rendszer (ha a xorg összeomlását is stabilnak veszem
), még a Debian is hasonlóan viselkedett mint a többi. Most már biztos vagyok benne, hogy a videó driverrel van a probléma.
Egyébként megnéztem, hogy hogyan kell terminálból feltenni a Debiant, nem vészes. Expert és netinstall lesz a menü. -
Fritz Teufel
addikt
Én meg végül felraktam a MATE 1.8-at, és még jobb mint volt.
Azóta sem fagyott, minden abszolút tökéletes.Lehet tényleg vissza kéne tenned a régi kernelt, és felrakni a nonfree drivert.
Ehhez pedig az /etc/apt/sources.list -be be kell írnod a következő sort:
deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
Aztán ugye apt-get update
és mehet a driver.
Elkéstél, feltettem az openSUSE-t. Sanos már az elején megőrjít, ugrál a flash a Firefoxban. Ha átállítom html5-re, akkor meg nem játszik le semmit. :s
Nah, ne offoljuk szét a Debiant, lehet, még a Windows visszahelyezése előtt egy utolsó nekirugaszkodásra még visszatérek. Nem akarok minden héten próbálgatni, ez a Linux nálam kezd nagyon öncélú lenni és nem a használatról szólni. Windows alatt ilyesmi fel sem merül
-
Fritz Teufel
addikt
Debian 7.5 Négy nap alatt kétszer fagyott le. Most a billentyűzet is elszállt és a microSD ki- és visszatételére sem reagált. Egyik pillanatban még böngészek, majd a latop ventillátora közepesen felpörög, a következő pillanatban - most nem desktop fénykép - fekete a kijelző, mintha kikapcsolt volna. Ugyan az mint az összes többi disztrónál, kivéve az Ubuntu 13.10-et és a Manjaro 0.8.10r1-et. Minden más Linuxnál elő jön ez a jelenség. Lehet, hogy zárt driverrel kellene feltelepíteni...

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PayPal
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
- Honor 600 256GB 8GB RAM Orange Újszerű állapotban 100% akkumulátor (2 ciklus)
- Új! Gigabyte Aero X16 UltraSlim Gamer Laptop Ryzen 7 350 32GB 2TB RTX 5060 16" QHD+ 165Hz Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)