Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Köszönöm a válaszod, de ez egyben elszomorító is. Igazából meg is erősítettél, mert ma visszatettem a Manjarót és zárt driverrel nem lehetett. Valóban írta, hogy nincs hozzá driver.
    Ezek szerint, már ne keressek friss Linux disztrót... :(
    Érdekes azonban, hogy a Manjaro 0.8.10pre1 stabil volt. Aztán a nagy frissítés (pre3) összedöntötte, mint a kártyavárat. Most az rc3 van fent és reménykedem. Röhelyes, hogy a videókártya még mindíg használható alap lenne és a Linux közösség már nem támogatja.
    6 hónapon belül jön az új Debian és akkor már azon is össze fog omlani a xorg, így azzal nincs értelme vesződni, még ha működne is.
    Az Ubuntu LTS verziójához van lehetőség Gnome (nem classic) telepítésére? Nálam a Gnome fixa idea, nem tudok tőle elszakadni. Start menü van Winfoson is...

Gnome is van a Winfoson, ha csak ez hiányzik. :D

• Apollyon
    Korrektor

Köszönöm a válaszod, de ez egyben elszomorító is. Igazából meg is erősítettél, mert ma visszatettem a Manjarót és zárt driverrel nem lehetett. Valóban írta, hogy nincs hozzá driver.
    Érdekes azonban, hogy a Manjaro 0.8.10pre1 stabil volt. Aztán a nagy frissítés (pre3) összedöntötte, mint a kártyavárat. Most az rc3 van fent és reménykedem. Röhelyes, hogy a videókártya még mindíg használható alap lenne és a Linux közösség már nem támogatja.
    6 hónapon belül jön az új Debian és akkor már azon is össze fog omlani a xorg, így azzal nincs értelme vesződni, még ha működne is.
    Az Ubuntu LTS verziójához van lehetőség Gnome (nem classic) telepítésére? Nálam a Gnome fixa idea, nem tudok tőle elszakadni. Start menü van Winfoson is...

Nem tudom nálad mi gond lehet, megegyező hardveren nálam ugyanaz az oprendszer hibátlanul fut nyílt driverrel, legújabb kernellel.
    Ha a xorg bugos, akkor az a Jessieben hót ziher hogy javítva lesz. Nincs tökéletes oprendszer, de azt tényleg nem értem mitől lehet az, hogy valakinél egy alap telepítésű Debian lefagy...
    A régi kernel (3.2) + zárt driver kombónak tutira jól kell mennie!

MATE-en egyébként meg nincs start menü...

• stopperos
    senior tag

Nem a linux közösség nem támogatja, hanem az AMD nem ad ki drivert a legacy kártyákhoz. Nekem egy HD3450 -em van, és nyílt driverrel használom. CS:Source, HalfLife2, Portal 1-2 simán megy rajta. (Sőt még a Radeon 9600 is simán gyorsítja az asztalt, azzal mondjuk a játékot még nem néztem)
    Használj 12.04-et, Debian Wheezy-t és akkor mehetsz zárt driverrel. Ubuntura GNOME3 telepítéssel tele van az internet, Debian Wheezy pedig alapból GNOME 3-al jön.

Új hozzászólás Aktív témák