Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz Rowon #9954 üzenetére

"Egyetlen dologtól tartok, hogy ennek a közösségorientált gondolkodásmódnak egyszer vége lesz. Pl. a Debiant felvásárolja valamelyik nagy cég. Vagy csak valamelyik kezelőfelületet."

Es akkor beesik az eso... oda, ahol nincs teto - kb. ennyire lenne sulyos, ha megvalosulhatna, amit irtal.

De nemigen valosulhat meg. A nyilt forraskod azt jelenti, hogy az mindig, mindenkor rendelkezesedre all. Tegyuk fel, hogy a Pirez Allami Nyomda Zrt "felvasarolja" a Debiant/GNOME-ot; akinek fontos, forkol egyet es viszlat, ugyanis a nyilt forraskodot biztosito licencek ezt lehetove teszik.

• ubyegon2

félisten

válasz Rowon #9954 üzenetére

Én tényleg nagyon csak az alapokat értem a számítástechnikában

Kb én is, de azokat is csak home user szinten, szerver dolgok kínaiul vannak. Persze sose tanultam számítástechnikát, kezdő Linux résztudásom is azért van, mert jó 8 éve elegem lett a Windowsból és eldöntöttem, hogy Linuxot fogok használni. Annyira nem volt egyszerű az elején, emiatt is raktam fel a Linux Mint Cinnamon mellé egy Debiant, mert azon jól lehet tanulgatni az alapokat.

Biztosan sokat fejlődik még a Linux üzletileg is, de nem feltétlenül vásárolják fel a Debiant. Ha megnézed a világ legnagyobb supercomputereit, sok kínai, svájci és USA cég mind saját OS-t fejlesztett és azt használja ezekhez. Canonical, Suse, Red Hat, etc. meg már ezeréve üzleti alapú. Az sajna egyszerű Linuxosoknak nem túl jó, hogy az MS is ennyire kezd belefolyni a Linuxba, de sokat ez ellen sem lehet tenni.

Fedorát meg szerintem a Red Hat tesztelő disztrója ingyenesen.

Új hozzászólás Aktív témák