- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Micro Four Thirds
- Végre módosított a shader fordításon a Monster Hunter Wilds
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
1024 alatt szabványosak a portok, tehát nem kell tudni, hogy milyen program, mert az csak dns szerver (vagy dns relay lehet). azt azért indították el a telefonodon, mert a netmegosztáshoz kell, a telefon dhcp szervere magát a telefont állítja be a gépnek default routerként is meg dns szerverként is.
Ha wifin osztod, akkor sima wifi, ha usb-n, akkor a telefon szoftvere egy remote ethernet kártyát szimulál usb fölött rndis protokollal a pc-nek.
"ahha, akkor ezek szerint a portok nyitva lennének, csak nem válaszolnának mert most azt láttam, hogy zárva vannak (kivéve 53-as)": nem, olyan nincs, hogy a port nyitva van és nem válaszol, olyan se, hogy nincs program, de a portja mégis nyitva. A portokat a szerver szoftverek nyitják meg, amíg azokat nem raktad fel, addig zárva vannak (a kernel eldobálja a kapcsolódási kérelmeket, jobb esetben egy icmp port unreachable hibaüzenetet küld vissza). Ezért nem kell tűzfal, mert amíg nem raktál fel szerver programot, ami megnyissa a portot, nincs más, ami megnyitná, tehát zárva van, ergo az a port törhetetlen.
mostanában már nem raknak fel default smtp szervert a debianok, exim4-et se. egyébként meg annak az esélye, hogy te most felraksz valamit, és abban bárki idegen pont most és pont nálad talál valami bugot, erősen konvergál a nullához. pláne ha olyan, sokak által használt, ennélfogva jól tesztelt cuccról van szó, mint egy exim4.
mindez alap debian installra igaz. ha desktopot raksz fel, akkor felrak pár dolgot, de szerintem az se vészes.
-
bambano
titán
ha telefonról osztod a netet, akkor nem vagy tűzfal mögött? szerintem igen.
debian egyrészt üres tűzfallal érkezik, másrészt nem is rak fel szinte semmit, amit védeni kellene, úgyhogy én nem izgatnám magam túlzottan. akkor kell tűzfalazni, ha elkezded rá felpakolni a szerver cuccokat.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Destloler #5100 üzenetére
két eset van:
- vagy azt kapod meg, aki csinálta, akkor érdemes visszanyomozni
- vagy kapsz valakit, akinek szintén felnyomták a gépét, akkor meg érdemes szólni neki.
whois megmondja, melyik isp-hez tartozik a cím, írni kell nekik levelet és mellékelni a logokat.szerk: én nem lépnék kétszer ugyanabba a <censored>be, de te tudod.
-
bambano
titán
válasz
gyulank #4974 üzenetére
rendes hardver esetén a gomb már nem csak úgy kirúgja a tápot a gép alól, amivel kockáztatnád, hogy minden fejreáll, hanem megfelelő programozási interfészeken keresztül értesíti az oprendszert, hogy le akarják kapcsolni és akkor az oprendszer szabályosan leáll. tehát nem gond megbökni a gombot.
az iceweasel meg a firefox között nem sok különbség van, a debianosok saját rendszerük szerint lefordították a firefoxot, de mivel ez a mozilla szerint sérti a szerzői jogukat, ezért kénytelenek voltak átnevezni. érted, a debianosok által lefordított firefox sérti a mozilla jogait, de ha ugyanezt a lefordított binárist átnevezed iceweaselre, akkor már nem...
A 486 meg a 686 az processzor képességek szerinti elkülönítés, szerintem p3-ra jó lesz a 686-os. ami elindul rajta, az jó. Mostanában dobták az alap 686-os támogatást, most már csak a régebbi 686-bigmem-nek megfelelő kernel van, amihez kell PAE a prociban.
links inkább karakteres konzolon való böngészésre jó, de arra nagyon. emlékeim szerint debianra epiphany települ alapból, elmegy az is.
-
bambano
titán
"A Debian legfrissebb stabil kiadásának verziószáma 7.0. A legutóbbi frissítés a(z) 7.0, melynek dátuma 2013. május 4. A Debian verzióiról többet is megtudhatsz."
juhééééééé
-
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #4925 üzenetére
nem bogarásztam át rendesen a vadiúj notebookom bios-át, ezért benne maradt valami, amitől a squeeze install lefeküdt. nem álltam neki agyalni, letöltöttem a wheezyt, az meg felment szó nélkül. azóta az van rajta.
vagy az uefi bios, vagy a vt, vagy a vt-d lehetett, vagy másnem tudom, de nem is érdekelt, hogy kinyomozzam.
de a gyanú az, hogyha átbogarásztam volna rendesen, akkor a squeeze is felment volna.
-
bambano
titán
nekem egy tévedés miatt a notebookomon másfél éve testing van, nem volt vele lényegi zűr.
a szerverek közül amiket mostanában újra kellett telepítenem, azokra is már testinget raktam, bízva abban, hogy azok az alap csomagok, amiket használok, jók, és csak a csilivili dolgokban lehet hiba, amit meg nem rakok fel szerverre.hát nem mindig jött be, de körbedolgoztam
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4879 üzenetére
ha biztos vagy benne, hogy nincs a gépeden szemét és nem törték fel, akkor az output láncon szerintem semmit ne tilts.
a szolgáltatók alapvetően néhány portot figyelnek, tehát ha abban akarsz biztos lenni, hogy nem tiltják le az előfizetésedet, akkor leginkább az smtp és a microsoft netbioshoz tartozó portokat tiltsd le. esetleg plusz az ssh. ha nagyon keménykedni akarsz, akkor meg az összes 1024 alatti portot tiltsd. a többi elég lesz a torrentnek.
szigorúan szerintem.
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4866 üzenetére
az összes olyan téma, ami arról szól, hogy egy program manualját lefordítod és mutatsz pár példát az alkalmazására, hulladék. tehát veritasról írni szakdogát gagyi munka.
az egyetemen elvileg arra képeznek ki, hogy problémákat oldj meg. lehetőleg komplexen. tehát a szakdolgozat egy elképzelt vagy valódi probléma általad kitalált megoldásáról kell szóljon, amiben egyébként úgy mellékesen lehet, hogy alkalmazol veritast is. A megoldáshoz hozzátartozik, hogy hogyan adod el a főnökségnek, milyen előnyöket találtál a régi megoldással szemben és mivel lesz jobb az egész, mint régen. Emellett a környezetben meglevő folyamatok újraszervezéséről, a hiányzók elkészítéséről is beszélni kell.
-
bambano
titán
kérdés: használ itt valaki komolyabban asterisk-et?
-
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #4828 üzenetére
ha nem https-t használ a játék, akkor jó eséllyel nem.
-
bambano
titán
utána svn klienssel kell elérni a repót, úgy próbáltad?
teszt kedvéért próbálhatod ssh fölött is, valahogy így:
svn checkout svn+ssh:usernev@gepnev:/repo/path
szerintem az apacsos elérés hibakeresésével akkor kell elkezdeni foglalkozni, ha ez megy.
az uid-okra, gid-ekre figyelni kell. ha rootként hoztad létre a repót, az szerintem apaccsal nem fog menni, mert az apacs www-data userrel fut.
-
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4809 üzenetére
ajjajj, abból itt mindig balhé lett, ha sulis feladatokat akartak megoldatni a publikummal...
de ha felrakod a fenti utasítással a bind-et, akkor az fog működni, rezolválni. ennél többet az általad megadott infók alapján nem lehet elvárni tőle. (értsd: ha ennél többet akarsz, mondj többet a feladatról). a dhcp konfigurálása egy hajszállal ennél több.
-
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4805 üzenetére
telepítési segítséget kértél, nem konfigolásit
a konfigoláshoz részleteket kellene tudni. -
bambano
titán
válasz
Bjørgersson #4803 üzenetére
apt-get install isc-dhcp-server bind9
ennyi
-
bambano
titán
agyaltam egy kicsit. szerintem az a setup azért nem indul el, mert a networking scriptek sehonnan nem tudják kitalálni, hogy a br1 nevű interfész honnan fog megszületni.
eszerint a bridge létrehozásához szükséges paraméterek alapján ki tudja deríteni, hogy hol kezdje.
talán próbáld meg így:
auto br1
iface br1 inet static
pre-up brctl addbr br1
address 192.168.0.1
netmask 255.255.255.0 -
bambano
titán
a mostani debianokban a xen scriptek szeretik maguk megfaragni a bridge-t, ráadásul úgy, hogy egy konfigurált, de nem elindított interfész van alattuk.
de a tapasztalatom az, hogy ezt gyakorlatilag minden verzió másképp szeretné maga alatt látni.
ha nagyon nem boldogulsz, akkor írd bele pre-up parancsokba.
-
bambano
titán
nem fog működni
szerintem egyrészt nem kell az allow-hotplug és az auto egyszerre, bridge-nél szerintem auto kell.
másrészt ennyiből nem tudja meg, melyik interfész lesz a bridge tagja.
harmadrészt debian verziója válogatja. én csak helyszínen, személyesen tornáztatnám a dolgot, mert gyorsan le lehet rúgni a gépet a netről. -
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #4792 üzenetére
debiant nem kell újratenni azért, mert egy program nem működik.
egy ls -ld /tmp kimenetét másolj ide légyszi. -
bambano
titán
a dmesg szerint nem esik szét a kötet, az ext4 barrierekkel van valami baja, de nem értem, hogy mi, mert kevesebb, mint egy napja van csak ext4-em.
egyébként ugyanilyen samu diszkem pusztult meg, amire 1000 napot meg 98%-ot mondott a hdsentinel, most már hibátlannak mondja. úgy látom, a hdsentinel a maradék szavahihetőségét is eljátszotta nálam.
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4729 üzenetére
rendes nvidia kártyával semmi köhögés nincs, de alapból csak parancssori lejátszás van normálisan. debianra felvarrni egy xmbc-t, az szerintem munkás, ezért egyszerűbb olyan cumót választani, amiben van egy összecsiszolt xbmc és arra felvarrni a további szükséges szerver szoftvereket.
-
bambano
titán
válasz
vadcoca #4640 üzenetére
ehh. ez egy debian.
ha a csomagkezelővel tettél fel valamit, akkor nem kell gányolni.
alap telepítés után dpkg --get-selections kimenetét elmenteni fájlba. utána felrakod a kde-t.
ha nem tetszik, csinálni megint egy ilyet, majd diff-el összehasonlítani, hogy mi került fel, azt le lehet szedni. -
-
bambano
titán
wheezyn mivel virtualizálnál egy xp-t? stabilitási tapasztalatok érdekelnének. kösz.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
McSzaby #4614 üzenetére
nekem a proftpd-vel nem volt bajom, de nemrég mutattak be 5-6 mysql 0dayt, a phpmyadmin meg évek óta lyukas, mint a szita.
szóval proftpd, postgresql-lel szerintem jó. de az ilyen webes klikkelős csellentyűcskéket felejtsd el, ha a netre is ki akarod engedni a géped. ha csak otthon van tűzfal mögött a családnak, akkor meg mindegy.
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #4544 üzenetére
kérdés, hogy melyik a jobb. ha csak az van benne, ami neked kell, akkor forrásszinten kérdés, hogy patkolod-e a bugok ellen, bináris szinten meg hogy belefordítottál-e mindent, ami kell.
ha meg gyári kernelt használsz, mindent megcsinálnak helyetted és csak egy-két egzotikus hardver esetén kell a kernel egy részét lefordítani.
-
bambano
titán
úgy látom a konfig scriptből, hogy kibányássza a kernel fájlnevéből a verziót, azzal megpróbál néhány fájlnevet keresni, hogy talál-e olyan néven initrd-t. ha talál, használja, ha nem, nem.
szerintem scsi-ről bootol kernel fordítás nélkül, csak ott egy-két dolog összeakadhat.
de lehet, hogy nem jól látom, f1-et nézek
-
bambano
titán
válasz
fueloep89 #4532 üzenetére
Kérdezhetném azt, hogy biztos vagy-e benne, hogy nincs benne tűzfal, meg azt is, hogy minek kellene bele tűzfal? Mire akarod használni? A szolgáltatói router szinte biztosan natolt, az pedig önmagában tűzfal.
Ha összeraktál egy debianos szervert, akkor a szolgáltatói routert kapcsold ki és tedd fel a polcra (feltéve, hogy nem akarsz iptv-t csinálni). A debianos gépben ilyenkor lennie kell két ethernet kártyának, az egyiket nevezd ki wan interfésznek, annak a mac címét jelentsd le a szolgáltatónál és arra telepíts egy debianos dhcp klienst. A másikat nevezd ki lan interfésznek és arra telepíts debianos dhcp szervert. Utána vagy rakj fel valami debianos tűzfal konfiguráló cuccot, vagy kézzel faragd meg a tűzfal szabályokat. Szerintem ez utóbbi rögösebb, de járhatóbb út.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #4510 üzenetére
egy 8-as firefoxot használok, amiben pár tabon fut ez (itcafe), amit olvasok éppen, egy-két keresési fül.
de egyes feladatokhoz régebbi firefox kellene, amit felraktam külön könyvtárba. a gondom, hogy bemegyek ebbe a külön könyvtárba, beírom, hogy ./firefox és ez a 8-asban nyit új ablakot, nem pedig elindítja az ott levő régebbit. -
bambano
titán
mozilla topikban nem mondtak erre semmit:
súgjatok légyszi, hogy lehet két firefoxot elindítani egyszerre egy debianon?
kellene egy 2.0.20-as meg egy 8.0.1-es egyszerre, úgy, hogy a remote protokollal ne piszkálják egymást.
a -no-remote nem működik. -
bambano
titán
válasz
McSzaby #4499 üzenetére
időfüggő. mindig van egy stabil (már kiadott) meg egy fejlesztői verzió. amikor kiadják a stabilt, akkor az az erősen ajánlott és a fejlesztői nem, mert abban olyankor kupleráj van. ahogy telik az idő és közeleg a következő kiadás, úgy válik egyre stabilabbá a fejlesztői és kezd kicsit elavulni a stabil.
mivel mostanában már béta teszten van a fejlesztői, én már ezt (=wheezy) szoktam felrakni friss telepítéskor.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #4472 üzenetére
nekem usb hubban van az egér meg a klavi, az szokott merevre fagyni, nem az egész debian.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #4470 üzenetére
nekem mostanában a gnome is, egy hibás usb hubra terelődött a gyanú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest