Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
fueloep89
csendes tag
Helló!
Ide irányítottak, hogy itt tegyen fel a kérdést, mondjuk ez nem linuxos probléma szerintem, de hát ez a fórum szabályzat
A fennálló probléma: az internet szolgáltató által hozott router tud DHCP-t szórni. Ez szép és jó, rákötöm a hálót és megy minden, de ebben a routerben nincs tűzfal. Na én összeraktam egy Debian alapú szervert tűzfallal, ami még nincs beüzemelve a hálózatba.
Az a gondom, hogy a DHCP-t hogyan oldjam meg. A tűzfalon keresztül menyjen ki DHCP kérés a routerig, vagy inkább a szerver legyen a DHCP kiszolgáló? De akkor a 2 DHCP kiszolgáló "nem veszik össze"? Vagy ne engedjem át a tűzfalon a DHCP kéréseket a routerre, ezáltal nem okoz gondot a router a címkiosztásban? Még fel tudom hívni a szolgáltatót, hogy jöjjenek ki és vegyék ki a DHCP-t a router-ből, de előtte mindenképp szeretném beüzemelni a tűzfalat.Erre kérnék valami javaslatot, hogy melyik a legpraktikusabb megoldás
Köszi előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- EAFC 26
- Hálózati / IP kamera
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Parfüm topik
- Interactive Brokers társalgó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest