Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Am. Én idén már egyszer próbálkoztam év elején Linuxozni, az Ubuntuval kezdtem. Nem jött be, akkor még olyan játékok is mentek a gépemen, ami csak Windowson létezik. Azokat mostanra elhagytam, szóval semmi sem indokolja, hogy továbbra is a Windows mellett maradjak. A másik meg, hogy kemény pénzeket fizetsz egy olyan termékért (ha full legális), ami kb. a hátsódba is benéz. Oké, ez az okostelefonnál is igaz.
Volt bennem félsz, mert 20-25 év felhasználói Windowsozás után Linuxra váltani... korábban hallottam egy-két mondatot róla, hogy ilyen parancssoros felület, meg nagyon nehéz kezelni. Visszagondolva anno a főiskolai könyvtárban is valamelyik Linux futhatott, csak a webböngészőt tudtam rajta megnyitni, semmi mást nem engedett, ennyiből hülyebiztos rendszer lehetett, mert az egyik hülyét (engem) visszatartott, hiába kattingattam kíváncsiságból mindegyik ikonra az asztalon, nem voltak végrehajthatóak.
A másik amitől tartottam, hogy a Windowsos és a Linuxos fájlrendszerek között majd biztos nem lesz átjárás. Simán van. NTFS-re formázott USB-vel (elvileg) olyan fájlt pakolgatok ide-oda, amilyet akarok. Jópofa rendszer és tetszik, hogy egy pár szavas paranccsal minden létező programot frissíteni tudok a rendszeremen, nem kell külön megnyitogatni mindet, mint Windowsnál. Okosan kitalált dolog ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okos Otthon / Smart Home
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! Starlight
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- AKCIÓ! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest