Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank
    addikt

Ext4-nél pl. nem kell. Amíg nincs extrémül tele, esetleg torrent cuccokkal, addig alig lesz töredezettség. Nálam a 13GB-s rendszerpartícióból <3GB üres, de a töredezettség <5%. Konkrétan nem tudom, mennyi, mert automata lemezvizsgálat huszonx rebootonként szokott lenni, ez meg nálam olyan éves-másfél éves időtáv.

"Ha átkonvertálom ext4-re az ugye hálózaton keresztül nem befolyásol semmit, szóval a Win8 Intézőjében ugyanúgy megjelenik, mintha NTFS lenne?"
    Nagyjából nem. Mert a Windowsok tudomásom szerint nem nagyon kezelik az ext4-et. Olvasni talán, de írni egyáltalán nem tudják.

Na, most akkor mi van a töredezettségmentesítővel? Van vagy nincs? Nincs töredezettség, nincs töredezettségmentesítő, de még is van mindkettő, és lefut időnként? Ha hálózatba van kötve egy Win8-as gép, és egy Debianos, és a Debian megosztott mappája ext4, akkor miért a Windowsnak kéne kezelnie a partíciót? A partíciót a Debian kezeli, a Windowsról pedig a fájlokat kezelem. Nem? Úgy értettem Windows Intézőben a Hálózaton a Debianon belül a megosztott mappát ugyanúgy kellene kezelnie, bármilyen a partíció, ha a Debian kezeli. Legalább is azt hittem.

Új hozzászólás Aktív témák