- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Remélem ez a ddr-sdr kérdés csupán a technikai érdeklődés okán merült fel, és nincs kapcsolatban a vásárlással...
Ugye még véletlenül sem egy régi SDRAM-os P4 konfiggal rendelkezel...?
Mert akkor - hacsak nem combo alaplapod van - nem fog belemenni a DDR...
Szóval: alaplapod pontos típusa? Meglévő RAM-ok száma, mérete, típusa?
P.S.:
Azt már meg sem kérdem, hogy ezt mi a rákért ebbe a totyikba tetted?
Persze a ddr tényleg nem fér össze a sdr-el...de hát még meg se vetted bakker...
[Szerkesztve] -
P.Dude
őstag
nekem kéne gey 1gb-os memória.
Most néztem ki magamnak ezt:Kingston memory 1gb Ram fsb:400 ddr.
Még az is hogy a ddr mennyiben jobb mint az sdram? -
pip
aktív tag
Sziasztok,
A gepemben van 512 MB DDR400 memoria es ma vettem melle meg 512-t. Betettem, a gep elindul, de a windowsot nem tudja betolteni. Kiprobaltam kulon-kulon es ugy jol mukodnek, de egyutt valamilyen okbol kiakasztjak a gepet. Az is erdekes, hogy ha mindkettot beteszem, bootolaskor a DRAM clock 333 MHz (es persze windowsot kivagja miutan felig betolti), kulon meg mindket esetben 400. Mi lehet az oka?
reszletek:
regi modul: VDATA DDR400 (3) 512 MB. Kulon beteve a BIOS a kovetkezo ertekekre allitja: 3-4-4-8, de jol megy CL 2.5-el is.
uj modul: VDATA DDR400 (2.5) 512 MB. Kulon beteve a BIOS a kovetkezo ertekekre allitja: 3-3-3-8, de jol megy CL 2.5-el is.
Rendszer: ASUS KS-MX, csak 2 memoriafoglalat van rajta, ugyhogy sokat nem tudok kiserletezni. Biosban a DDR reference memory auto-ra van allitva, kulonben is csak 2.5 es 2.6 kozott lehet valasztani. A64 2800+ proci, csak single channel-t tud.
Van valakinek otlete mit kellene csinalnom hogy mukodjenek egyutt? Valami rejtett beallitas a biosban vagy hasonlo? Meg soha nem volt ilyen problemam nem tudom mihez kezdjek.
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
Hi!
Eddig úgy néz ki, hogy a memóriák megtűrik egymást, csak egyszer volt kék halál, de az is driver-hiba miatt (tcpip.sys okozta). Remélem, hogy ezután már nyugodtan használhatom a gépet. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Ma visszavittem a memóriát, a szervízesek is tesztelték, ott is hibás volt. Kaptam új A-Data memóriát, aminek szintén 2,5-ös a CL-je (direkt erősködtem, hogy olyat adjanak). Még nem raktam be, most értem haza, de este tesztelem. Ha nem jó, akkor megy a gép a szervízbe, vagy hozzád. Én kivinném, csak nincs autóm, fuvart szerezni meg nem könnyű. De azért köszi a felajánlkozást. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most értem el oda, hogy már nem érdekel, hogy miért sz*rakodik a gépem. az előbb éppen olvasgattam valamilyen oldalt, a gépben nem voltak benne a hibás memóriamodulok, aztán hirtelen a zene, amit hallgattam, 1 tizedmásodperces ismétlésekbe kezdett, semmire nem reagált a gép, és bár kék halál nem volt, mégis csak a reset segített rajta. Azért ezt nevezem én paradoxonnak: nyár óta kicseréltem a számítógépem ÖSSZES alkatrészét. Mindegyik hibátlan. Együtt viszont: egy rohadt bugos, szerencsétlen, hig end-nek nevezet szutyok, amit nem lehet rendesen semmire használni. Azt hiszem, tudom, mit fogok csinálni. Ráengedek valamilyen burn-in tesztert 250%-os terheléssel, ami remélem, hogy először a procit füstöli szét, utána meg a rohadék memóriát égeti el. A többi alkatrészre meg a la natur ráengedek 220-at, megnézem, hogy mit bírnak az IC-k. Bár már azon is gondolkodtam, hogy eladom egy csövesnek egy száraz kifliért, apámmal meg vetetek egy új gépet, amit szakértő rakott össze, mert mert a ****** tele van azzal, hogy nem tudok használni egy ilyen konfigot. Ha van egyéb ötletetek, hogy hogyan nyírjak ki egy 700 ezer forintos gépet, csak tessék. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Tegnap újabb kék halál, ma reggel futattam memória-ellenőrzőt, full tele volt hibával, és kiderült, hogy az egyik új modul hibás. Most kivettem a 2 új 256-ost,remélem, hogy kicserélik holnap. Van még egy kérdésem: miért van az, hogy a BIOS nem ismeri fel néha az IDE eszközöket? Primary-n van egy vinyó, secondary-n középen slave-en egy dvd-író, a végén master-on egy másik vinyó. Például most, hogy megy mindkét vinyó, nem látja a dvd-írót. Ez mitől van? Valaki említette, hogy a 400 W-os Mercury tápom esetleg kevés a gépemhez (ld. konfig). Elvileg elégnek kellene lennie. Okozhatja a hibát az, hogy a táp nem elég erős? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Én szívesen kitakarítanám, csak mondd meg, hogyan. Most elég kevés a cucc, mivel újraraktam Windwos-t, tehát memóriarezidens progi csak 4-5 van. Használok Rambooster-t is, de most is 400 MB foglalt, pedig csak Winamp, Opera, Acrobat Reader, Outlook fut. Szóval adj ötletet, és csinálom. -
Rover623
félisten
Andriscs!
Mint tudjuk nálad már eleve memória gond van...
Nem a HL2 eszik extrém sokat, hanem neked már indulásnál extrém kevés a szabad memcsid...
Azt kéne már megnyugtatóan rendezni...!
Mondtuk már: TAKARÍTSD KI A MEMÓRIÁT...!
Pucold ki az indítópultot, a tálcádat, stb...
Aztán fogd a nyuszira...bocs, a HL2-re... -
andriscs
aktív tag
Hi!
Az a helyzet, hogy van a gépemben 1024 MB 400-as memóra, és éppen Half-Life 2-vel játszottam mostanság, amikor elszállt a játék Runtime Error-ral. Amikor kidobott, akkor a foglalt memória 900 Mb volt, ami baromi sok. Runtime error általában akkor van, amikor elfogy a memória. Direkt azért vettem memóriát, hogy elég legyen, de ezek szerint 1 GB sem elég, pedig a játék elvileg 256 MB is elég. Hogyan lehet megakadályozni, hogy elfogyjon a memória? És miért eszik ennyit? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Ez lett az eredménye, a topic-ot itt folytatom:
Bővebben: link -
kavboy
tag
figyelj induljunk el előről. Tehát kell neked a ghost.exe, amit másolj rá egy flopira és bootolj be arról. Vagy csinálj a ghosttal egy bootolható cd-t és azon rajta lesz a ghost.exe is.
Aztán válaszd ki, hogy partícióról partíciót vagy diszkről diszket csinálsz és mentsd le. Majd cseréld ki a vinyók boot sorrendjét, bootolj a cdről vagy flopiról és állítsd vissza. Ennyi... -
andriscs
aktív tag
Hi!
Körbenéztem a neten, és mindehol ilyen fórumok vannak, hogy ilyen hiba miatt ,meg olyan hiba miatt nem sikerül visszaállítani NG 9-cel a dolgokat. Egyes helyeken azt monják, hogy csak ugyanakkora méretű particóra lehet visszarakni bootképesre a rendszert, máshol meg FixMBR progikat használnak. Érdekes, hogy NG 9 mindenre jó, csak arra nem, amire tervezték -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most olvasom, hogy elvileg ha drive-ként csinálja valaki az image-et, akkor utána azt nem lehet rárakni egy particióra, hanem helyette particióként kell lementeni, aztán: ''Image back as Partition to Partition''. De ilyet nem találtam NG 9.0-ban, ennél újabb meg ha jól tudom, akkor nincs. Szóval lehet, hogy ez a hiba, amiért nem lehet utána olvvasni a particiót? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Összesen 5992 MB. Most kipróbáltam a copy one drive to another-t. Most nem tűnt el a meghajtó, szépen lefoglalat a 6 GB-ot, utána megpróbáltam bootolni róla. Sikerült is, de közben nagyon használta az eredeti vinyót, pedig felcseréltem a boot-sorrendet. Utána lehúztam az áramot a régi vinyóról, az új így is boot-olt, de amikor a bejelentkező képernyőhöz értem, akkor a puritánabb fogadott, Win Xp Professional (! SP2-vel) , aztán jelszó utána kiírta, hogy beállítások mentése, majd kijelentkezés, aztán újra bejelentkező képernyő. Szóval ez se működik, de így legaább olvasható maradt a vinyó. Itt is lehetett volna MBR másolást beállítani, azt kellene? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most elkezdtem a Copy one drive to another használatával, de ahogy látom, újra megette a 20 GB-ot a 6 GB-os particó, és megint olvashatatlan lesz. Mi a titka? Hogyan lehet Ghost-tal visszaállítani rendszert? Nem igazán értem, hogy a program miért nem valósítja meg azt, amire tervezték. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Kipróbáltam WindowsXP alatt is. Amikor végez az image helyreállításával, akkor az a meghajtó, ahova kipakolta, olvashatatlan lesz, nincs formátuma, holott az eredeti partició NTFS volt. Ezt miért csinálja? Érdemesebb a Copy One Drive to another-t választani, akkor bootképes marad? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Volt egy ilyen opció, amikor csináltam az image-et, hogy Ignore bad sectore, ekkor elvileg kihagyja a hibás dolgokat. De attól még kellene bootolnia, nem? Az játszhat közre, hogy nem primary master-on van az új vinyó, hanem secondary-n, és csak felcseréltem a vinyóprioritást? Vagy az zavar esetleg be, hogy ott az eredeti bootképes vinyó? Vagy mi a baj? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Ilyen nincs. Fogtam egy üres vinyót, bebootoltam Norton Ghost 9.0-val, szépen helyreállítottam az image file-t, beállítottam, hogy boot legyen, sőt, még azt is, hogy Restore MBR settings. Utána már alig vártam, hogy az új vinyó bebootoljon. Nem is írta ki, hogy Missing NTLDR vagy valami, pusztán csak a Verifying DMI Pool Data után nem történik SEMMI. Ez természetes? Várni kell vele? vagy egyszerűen csak nincs kedve bebootolni? Mit kell tennem, hogy működjön? HELP!!!! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Felületellenőrző szerint csak egy 30 MB-os szektor hibás, de chkdsk állandóan ilyenekt ír:
D:\>chkdsk c:
A fájlrendszer típusa: NTFS.
A kötet címkéje: SYSTEM.
Figyelmeztetés! Az F paraméter nincs megadva.
CHKDSK futtatása írásvédett módban
A CHKDSK a fájlokat ellenőrzi (1. lépés / 3)...
A fájlvizsgálat befejeződött.
A CHKDSK az indexeket ellenőrzi (2. lépés / 3)...
Az indexvizsgálat befejeződött.
A CHKDSK a biztonsági leírókat ellenőrzi (3. lépés / 3)...
A biztonsági leírók vizsgálata véget ért.
Hibák javítása a kötet bittérképében.
A Windows hibákat talált a fájlrendszeren.
Futtassa a CHKDSK parancsot a /F (javítás) kapcsolóval a hibák kijavításához.
6466130 KB teljes lemezterület.
5853732 KB 38716 fájlban.
12520 KB 2735 indexben.
0 KB rossz szektorban.
101722 KB a rendszer által használva.
34384 KB-ot foglal el a naplófájl.
498156 KB szabad lemezterület.
4096 bájt foglalási egységenként.
1616532 foglalási egység van összesen a lemezen.
124539 foglalási egység van a lemezen.
D:\>
Scandisk meg le se tud futni, indexellenőrzésnél kiírja, hogy nem tud tovább futni. -
arpeen2
senior tag
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Egyelőre még azzal nem volt gond. Viszont a vinyóm már elég gáz. Volt 1 Gb szabad helyem rendszervinyón, most csak 500 MB van, chkdsk szerint hibák vannak rajta, javítás után se adja vissza a helyet, progik halnak ki miatta. Bad sector ennyire elnyeli a szabad helyet? Mi ez, fekete lyuk? Marad a lecserélés? -
lukylac
csendes tag
-
lukylac
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kisebbfajta gondom, problémának ugyan nem nevezném, de azért... Alaplapom P4P800-X Intel 865PE chipkészlet, dual ddr-es. Sajna nem egyszerre vettem bele a két 512 memóriát, mindkettő ugyan PC3200 de dualban mégis csak 320 MHz-en mennek. időzítésük: Samsung: 2.5-4-4-8, Infineon: 3.0-3-3-8, jelenleg Auto-ban az időzítés:2,5-4-4-7 (160 MHz).
Kérdésem, hogy manuális üzemmódban milyen időzítéssel kellene próbálkoznom, hogy 200 MHz(400)-en ketyegjenek? -
-= CsoCso =-
tag
Bővebben: link
Te tudod...
Egyébként a táp csak egy futó 5let volt; prime95-öt nézted? -
andriscs
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #35 üzenetére
Hi!
A tápom szinte új, 400 W-os Mercury. Azzal tuti nincs gond. Bár a videókarim eszi rendesen a dolgot (MSI 6800 külön tápcsatival) -
-= CsoCso =-
tag
Hal-ee!
Nem tudom aktuális-e még a memória-téma, ha igen, próbáld ki ezt: Bővebben: link Prime95. Nekem nagyon bejött. Eredetileg a proci-hűtőm tesztelésére szedtem le (CPU-Burn + 4°Cdurvaa), de aztán jól jött húzásnál is, meg van memóriát nyúzó része is! Azt mondják, ha EZ nem talál hibát a rendszeredben, akkor más sem fog...
Ja, a másik: a memóriákkal kapcsolatban én jártam úgy egy korábbi configomnál, hogy beletettem egy új (másfajta) memória-modult, és elkezdtek hibázni ezerrel. (Memtest) Ha kivettem bármelyiket, tökéletesen ment, akárcsak nálad. Nálam a táp volt a ludas, nem csalás, nem ámítás! Valahogy pont annyi volt neki az elég. Szóval tápcsere, azóta öcsém használja gond nélkül.
Uff!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Andriscs...
Ez most köztünk maradjon (HALLJA MINDEN ÉRINTETT????): a szolgáltatók bekeményítettek...
Keményen elkezdték üldözni a fájlcserélős embereket. Megvan a jogi háttere annak hogy őket (a szolgáltatókat) megszopassák azok, akiket anyagi hátrány ér az általuk üzemeltetett infrastruktúrán kalózkodók miatt...
Nem akarnak sem pereskedni, sem fizetni!
Szemrebbenés nélkül kiszolgáltatják a felhasználót!
Hiszed-nem hiszed...te dolgod!
Nekünk hivatalból jó kapcsolatunk van néhány nagy szolgáltatóval...belső emberek súgtak nekünk erről...ez van... -
Rover623
félisten
Hát pl. a DC++ fontos...fontos hogy gyorsan meg lehessen találni téged, és a szolgáltatód piszok gyorsan felszámolja az ADSL vonaladat...de még a kábelt is kirángassa a falból...
Kapásból 20-30M mínusz...
P.S.:
Ja, és ha nem fut a DC++, akkor kiugorhat a NetLimiter is...ugye?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Az...de már mondtam.
Most az otthoni gép előtt ülök, 260M a foglalt...du. fél 7 óta megy, a gyerek nyomta a CoD-ot hálóban, leveleztem, volt hogy 3db IE volt megnyitva, bent van a NAV, ActiveSync,UPSMON,ASUSPROBE,Messenger,apróságok...és csúcsban volt 580M
Valami nem stimmel nálad, tizedeld meg a rezidens cuccokat, ami nem kell feltétlen a tálcán...irtsd ki!!!! -
andriscs
aktív tag
Hi!
Elég sok minden fut nálam, nagyon kirívó foglaslása nincsegyiknek sem, a legtöbb 33 mb, viszont van vagy 20 alkalmazás, ami 10 mb körül foglal. Elég sok memórirezidens progit futtatok (tűzfal, vírusírtó, winamp agent, nokia pc suite, mboard monitor, msn). Lehet, hogy a vinyóm is belejátszik, mert van rajta bad sector, és volt már olyan, hogy Outlook 600 MB virtuális memóriát evett. -
Rover623
félisten
Nos...szerintem a legjobb teszt az élet!
Ha a Winfos nem dől be, nincs kékhalál, nincsenek titokzatos elszállások, akkor ne foglalkozz azzal, hogy 2-3 teszt jónak mondja...egy meg nem!
Azt is csak emberek írták, lehet abban is bug!
A Windows-od memóriafoglalása viszont aggasztó...van olyan, hogy több memóriát észlelve eleve többet foglal be cahce-nek, de nem ennyivel.
Az otthoni masinában 1G van, 260-300M körül szokott megállni a Desktop.
Ezt a gépet amin írok, reggel óta használom, futott már mindenféle, most az 512-ből 310-et foglal, 350 volt a csúcs!
Az 1000-ből 500 indokolatlan!
Nézd át a taszkokat, tálcádat, stb. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Lefutattam DocMem progit is, az sem talált hibát. AKkor Windows Mem diagnostic miért talált? A leírásban az van, hogy ha WMD hibát talál, akkor tuti van hardver hiba. Most nem tudom eldönteni, kinek higgyek. Tudtok még ajánlani esetleg Windows alatt futó progikat?
Még van egy kérdésem: amikor 512 MB memória volt, akkor Windows 300 körül használt belőle normál futásnál. Most, hogy 1024 van, mindjárt 500-at használ. bármennyit rakok bele, felét megeszi?
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
Hi!
Akkor biztos a köcs*g alaplapom sz*rakodik, másra nem tudok gondolni. Mindent megteszek azért, hogy a két típus megférjen egymás melett, és ekkor ilyen okosságokat csinálnak. Remélem, hogy 2 napon belül csinálnak egy kék halált, akkor visszaviszem, és az árán veszek egy vinyót. Az legalább nem fagyaszt. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Beállítottam manuálisan 3-4-4-8-ra, de sajnos még most is csinált 78 hibát a Stride-6 teszten. Itt a kép, hogy ebben az egyben mindig elszállt. Hibás modulnak a (külön-külön hibátlan) 1-es és 2-es modult adja meg, tehát egy régi és egy új Samsung-ot. Mit lehet még csinálni?
Bővebben: link -
andriscs
aktív tag
Hi!
Ez itt az új memória beállításai:
Szóval akkor a 2 cuccost kell közös nevezőre hoznom. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Utánaolvastam, elvileg kell tudnia a 3-as latency-t.
CAS Latency
Certainly, one of the most important timings is that of the CAS Latency and is also the one most people understand. Since data is often accessed sequentially (same row), the CPU only needs to select the next column in the row to get the next piece of data. In other words, CAS Latency is the delay between the CAS signal and the availability of valid data on the data pins (DQ). Therefore, the latency between column accesses (CAS), plays an important role in the perfomance of the memory. The lower the latency, the better the performance. However, the memory modules must be capable of supporting low latency settings.
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Itt van az új memória:
Bővebben: link
Ebből hogy lehet megállapítani a CAS-t? A 3-3-3 és a 3-4-4 az? A régien kenm tudom a gyári számát, ahhoz ki kell vennem -
Rover623
félisten
Hát én már sok mindent láttam...de olyat még nem hogy az időzítésértékekkel valaki tönkretett volna egy hardvert...
Még a fesz emelés sem végzetes. A memók általában 2.5-2.6 körül kérnek (bár vannak már 3V fölöttiek is), a mai lapok többsége 2.9-ig engedi húzni.Ha túlhúzod, melegszik, hibázni fog, erre kikapcsolod vagy reset után úgyis a BIOS-ba mész visszavenni a ''tempóból''...
A procinál lehet esetleg ártani a feszkóval, de az új procik már bírják az ilyesmit...a lángolós Athlon movie már a múlté...
Ilyen segédprogi jó lenne...de ne is álmodj róla!
Amúgy nem bonyi a dolog, az Everest-el vagy a CPUz progival nézd meg a memcsik paramétereit, aztán a BIOS-ban állítsd be ezek közül a legrosszabbat...vagy egy fokkal még rosszabbat. -
andriscs
aktív tag
Hi!
De azért ez nem normális dolog, hogy alappból nem műkdönek együtt a memóriák. Olvastam ilyenket, hogy milyen könnyű az ilyen állítgatésokkal tönkrevágni a cuccot. Nincs valami segédprogram, ami összehangolja a memóriát? Mindenestere csinálok még egy Bios frissítést. Remélem, az segít. -
Rover623
félisten
Természetesen nem igaz!
Igazából az egyetlen megkötés az, hogy páronként egyforma méretűeknek kell lenniük a moduloknak.
Innentől kezdve a BIOS-t író programozók jóindulatától és felkészültségétől függ a dolog...
Természetesen annál könnyebb a BIOS és a chipset dolga, minnél inkább hasonlít egymásra a két memória (egyoldalas memcsit azért nem párosítanék kétoldalassal, sőt a bankszámokat és a szervezést sem kutyulnám szívesen).Két azonos méretű és azonos szervezésű, de más sebességű memcsivel is menni szokott...természetesen rendes ramokról és rendes lapokról beszélünk.Ha az alaplap nem bír a különböző memcsikkel, akkor is kézzel általában belőhető az a freki és azok a késleltetési paraméterek, amelyeket használva stabilan megy a dolog.
Az esetedben meg kell próbálni a két modul közül a gyengébbik időzítéseit kézzel megadni és/vagy alacsonyabb frekin futtatni a memcsiket. Sajnos még ideális esetben sem fenékig tejfel az élet...
Hiába van négy foglalat egy lapon, a kivitelezéstől függően sajnos előfordulhat hogy négy modulllal már nem fut ''csúcsra'' a rendszer.
A BIOS intelligenciája meg roppant fontos.
Pl. Asus P5GDC lapban Kingston KHX3500 modulok alapból erős füttyel indítanak...pedig a lap korrekt, a memória SPD szintén korrekt! Mégis: nem tudnak mit kezdeni egymással Auto módban. Kézzel kell beállítani az FSB-t, akkor OK
Ellenpélda:
Komoly 845-ös rendszert upgradeltem kollégának 875-re. Egy KHX4000/512-es modulja volt. Volt a fiókban egy kallódó KHX3700/512 egy évvel korábbi kiadásban, beraktuk...egy éve kevernek Dual Channelben, akár 450-460MHz-en is...stabilan -
Aaalbi
tag
Hi
A Dual DDR csak teljesen egyforma memóriákkal működik.
Én úgy tudom. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Az a helyzet, hogy van egy Abit IS7-E alaplapom (Dual DDR támogatás), amiben van 4 memória foglalat. Ebben eddig volt 2 db 256-os Samsung memória. Ma vettem még 2 darab 256-os Samsung modult. Nem teljesen egyforma a két típus, de mindkettő Samsung. Azonban mikor beraktam, és teszteltem Window Memory Diagnostic-kal, akkor hibákat talált (stride6 tesztnél). Gondotlam, esetleg az új memóriák rosszak. Kivettem a régieket, az újak hibátlanul mentek. Kipróbáltam egyesével, hátha a foglalatok rossza, de mind jó. Csak akkor van hiba, ha a két különbözú típusú memória egyszerre benne van. Láttatok már ilyet? Dual DDR-nél kell valamit külön engedélyeztetni? Alaplapi BIOS-t frissítettem. Mi lehet a hiba? Esetleg az eltérő CAS Latency? Vagy mit kell csinálni, hogy menjenek együtt? Aki találkozott már hasonló problémával, az segítsen pls. Fontos lenne, hogy ha már ennyi pénzt kiadtam, akkor legalább tudjam használni az új memóriákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest