Új hozzászólás Aktív témák
-
pip
aktív tag
Sziasztok,
A gepemben van 512 MB DDR400 memoria es ma vettem melle meg 512-t. Betettem, a gep elindul, de a windowsot nem tudja betolteni. Kiprobaltam kulon-kulon es ugy jol mukodnek, de egyutt valamilyen okbol kiakasztjak a gepet. Az is erdekes, hogy ha mindkettot beteszem, bootolaskor a DRAM clock 333 MHz (es persze windowsot kivagja miutan felig betolti), kulon meg mindket esetben 400. Mi lehet az oka?
reszletek:
regi modul: VDATA DDR400 (3) 512 MB. Kulon beteve a BIOS a kovetkezo ertekekre allitja: 3-4-4-8, de jol megy CL 2.5-el is.
uj modul: VDATA DDR400 (2.5) 512 MB. Kulon beteve a BIOS a kovetkezo ertekekre allitja: 3-3-3-8, de jol megy CL 2.5-el is.
Rendszer: ASUS KS-MX, csak 2 memoriafoglalat van rajta, ugyhogy sokat nem tudok kiserletezni. Biosban a DDR reference memory auto-ra van allitva, kulonben is csak 2.5 es 2.6 kozott lehet valasztani. A64 2800+ proci, csak single channel-t tud.
Van valakinek otlete mit kellene csinalnom hogy mukodjenek egyutt? Valami rejtett beallitas a biosban vagy hasonlo? Meg soha nem volt ilyen problemam nem tudom mihez kezdjek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- LG LCD és LED TV-k
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen videókártyát?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Monument Valley (PC)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest