- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
semetka
őstag
Az én Intel e8400as pricim gyári hűtővel teljes terhelésen max 50 fok, felette sosem járt még. Hozzáteszem gyári pasztával van felrakva 6 éve. Azóta le se volt véve.
-
bododani
senior tag
A videokártya teljesen jó hőfokú. A proci is jó 50-60 foknál maxon járatva. Próbáld meg a silent módot (ez a leghalkabb), és ha megfelelően hűti a procit a hűtés silent módban (max 70-75 fokig mehet egy intel proci terhelés alatt), akkor maradhat a silent mód. (én is ezt használom egy E2160 @ 2.7GHz mellett)
-
Zyone
csendes tag
válasz
Attila8006 #3050 üzenetére
Helo ! Most lett a gépbe rakva ez a processzor(core 2 duo e 8400 + ( használt asus (nekem új) alaplap) amikor újraraktam a win 7 et
a fan speed maxon pörgött a képen is látni 5500 körül és nagyon hangos volt. A biosban találtam opciókat
silent - optional(vagy optimal ) és performance. Így jóval halkabb és alapbol 1350 rpm -en megy játék közbe 1800-2000 re ugrik fel max és a procik 50-60 fok között vannak a video kártya nvidia geforce n210 pedig 50 fok körülre. ( Ha jól tudom gyári benne minden hűtés ). Ezek a fokok normálisak ? + a három közül melyik lenne a legjobb választás? Köszi előre is ! -
Stafni
aktív tag
Ha a 2 primeot lekapcsolom fél perc után 45 fokos, 2 perc után 32 fok. Nem hiszem, hogy a pasztával van gond.
-
Stafni
aktív tag
Sziasztok!
Primeal kinzom a procimat. 89 C-ra ment fel a hőmérséklet. A gyári veni elég karcsú. [link] Gondolom nem szokványos ilyen magas maghő, még prime kínzásra sem. Egy E3-1230 v3 procim van 80W-ot kajál, most csak deszkamodel, mert tesztelem az alkatrészeket, nincs ami elvezesse a meleg levegőt. De ennek ellenére gondolom kellene valami jó hőtés rá. Van valami Best Buy hűtő?
-
Carcassonne
csendes tag
válasz
bododani #3190 üzenetére
Igen, tenyleg bug miatt volt, koszi. Masik topicban ajanlottak az Aida-t, abban mar rendesen jelzi a cpu ertekeit is, nem csak a magoket. Inditottam egy tesztet: ~29 fok alapjaraton, ~48-50 atlagosan a 100%-os terheles alatt, es a legnagyobb 55 fok volt. Viszont a poen az, hogy a HWmonitor az alapjaraton is 42 fokot irt, es 100%os terheles alatt is ugyanannyit.
-
bododani
senior tag
válasz
Carcassonne #3189 üzenetére
Szerintem ezek sima bugok. Én is Intelt használok (adatlapomon láthatod, nem mai darab azért
), és nekem is hidegebbek a magok mint a sima cpu hő. Nem tudom sajnos mitől van ez. Én úgy vagyok ezzel, hogy ha majd ha túl meleg lesz a cpu által írt nagyobb hőfok akkor majd portalanítok, újrapasztázok, stb., de már egy ideje így jól megy a gépecske.
-
Carcassonne
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire normalis, hogy i5 4670 indulas utan a CPUTIN-re 41 fokot ir, de minden mag 25 fok korul van? A proci most lett veve, cooler master hyper 103 hutes van rajta, frissen pasztazott, nem poros semmi a gephazban es az airflow is rendesen van kialakitva. Jatek alatt nem tudom kiprobalni jelenleg mert az integralt hd 4600 gpu-jat hasznalom a processzornak, rendes gpu hianyaban. Kulfoldi forumokon tobben irtak hogy a biost kene frissitenem ( pl everest home szenzor se latja a procit) illetve hogy ezek a kulombsegek csak szimpla bugok. Esetleg azert lehet mert az integralt gpu-t hasznalom? -
LobiDrg
aktív tag
-
bododani
senior tag
válasz
inter29 #3184 üzenetére
Az ilyen laptophűtések nem tudom hogy hűtenek, de a a neten pozitív tapasztalatokat olvastam csak. Mivel friss, hidegebb levegőt fúj a laptop felé a venti, ezért biztosan kevesebbek lesznek valamennyivel a hőfokok. Ha tisztítás után, és esetleg újrapasztázás után sem lesznek jók a hőfokok, akkor ajánlok egy ilyen hűtést. Fontos még, hogy ha a laptopot letesszük valahova, meg kell nézni, hogy a hűtőrácsok szabad helyet kapnak-e a levegő ki-be járásához a megfelelő hőfok érdekében. Pl. ágyba a takaróra se szabad letenni, mert a takaró eltakarja a hűtőrácsokat oldalt is és lent is.
-
inter29
csendes tag
Ajánlottak egy ilyen hűtőt. Mennyit faraghat ez a hőfokból?
Cooler Master Notepal i300 CM-R9-NBC-300L-GP
-
inter29
csendes tag
oké! szombaton lesz a tisztítás, hát kíváncsi leszek az megoldja-e a melegedést.
-
inter29
csendes tag
sziasztok!
Nálam egy toshiba satellite 505-L típusú laptop van, megvan már legalább 3 éve, nem is nagyon melegedett de utóbbi pár hétben már azért kilőtte magát.
Core tempel meg speedfannal most már mérem egy ideje.
processzor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz , 4gb memória van benne.
videókártya: ATI Mobility Radeon HD 5145
alap állapotban olyan 40-43 fokos, de ha megnyitok mondjuk 5-6 mozilla ablakot akkor átlagban 60-65 fokra simán felmegy.
Tj max 90 fok.
Minnél tovább megy a gép annál jobban kúszik fel a hő, videóknál már 70 felett is van. Játékot már nem annyira bírja kilővi magát.Tisztítás lesz, mert még sosem volt. remélem más baja nincs. Gondolom már hűtő sem ártana.
Itt vannak a hűtőnyílások rajta.
ez a hűtőborda
Nem tudom milyen hűtő javíthatna rajta ha megvolt a tisztítás.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! 20-30%os procihasználat játék közben, a proci 52-53C fokos, magok 41-42C. A venti 1800-1900RMP-en megy, 2200RMP a max. Konfigurációmat a nevemre kattintva megtekinthetitek. Ezek a hőfokok jók?
-
Kiskokó
veterán
Nekem alaphangon 32fokos a proci, Aidás teszten terhelésen olyan 68-71 fok.
Van rajta egy artic frezzer (asszem ez a neve) XD
Ennek a procinak milyen ez a hőfok? Illetve gyári hűtővel mit mutatna ?Terhelésen az előző E8400am kb 72-75 fok volt de 3 évig hibátlanul ment és semmi baja nem volt el is adtam.
-
bododani
senior tag
válasz
pokolBF3 #3173 üzenetére
Leszedni a procihűtőt, kitakarítani a port, ha van, újrapasztázni majd visszatenni. Ha így is meleg, és gyári a hűtés, ki kéne cserélni egy másikra, és azzal megpróbálni. Ha továbbra is fennáll a melegedés, akkor egy másik alaplapban kéne kipróbálni, mi a helyzet ott.
Továbbá még azt is nézd meg, hogy a hűtés teljesen jól van-e illeszkedve, mert ha nincs azért meleg a proci. Próbáld meg proci terhelés alatt egy kicsit odanyomni a hűtést a proci felé, hogy lejjebb esik-e a hőfok, mert ha igen, akkor azt jelenti hogy nincs jól illeszkedve a hűtés.
-
pokolBF3
csendes tag
Üdv
Vettem egy alap lapot MSI G41M-P33 Combo.És meg néztem a hütését speedfan-nalGPU 45C
CPU 38C
Local 39C
Remote 2 38C
Temp1 61C
Temp2 41C
Temp3 35C
HD0 26C
Core 0 79C >>>Ez lenne a bajom
Ezek az értékek csak 25% használat melet van.Ha futtatok valamit Core 0 fel megy 90c is Az lenne a kérdésem hogy ez ellen tudoke tenni.Ha igen akkor mit? -
nerozol
tag
válasz
bododani #3166 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A gpu-nál a processzorba épített gpu magot értettem nincsen külön videókártya. Ha az aida-nal a gpu terhelést is bepipálom a rendszer stabilitás tesztnél akkor a processzor hőmérséklete max74 fokra megy fel. Gpu terhelés nélkül 66 fok a maximum hőmérséklet. Ez normális lehet, hogy a gpu terhelés dob rajta egy 8 fokot? -
nerozol
tag
Sziasztok!
Ezekhez az új processzorokhoz nem értek annyira. Most vettünk egy Core i3-4130, 3400 MHz -as processzort. Gyári hűtés van rajta. A hőmérséklet adatokat core temp-el néztem. Amikor aida-val terhelem a processzort akkor 66-fokos ha a gpu-t is terhelem maximum 74fokra megy fel a hőmérséklet, de átlagban olyan 70 fok körül marad. A hőmérséklet feljebb nem megy egy telítési görbét mutat. Az intel gyári honlapján a tcase 72 fok. A hűtőzsír Arctic mx-2. Mennyire normális a gpu-s terhelésnél a 74 fok? Alapjáraton 35-36 fokos a proci.
-
bododani
senior tag
válasz
BTminishop #3162 üzenetére
Igen annak a kis ventinek van aztán hangja
-
bododani
senior tag
válasz
BTminishop #3160 üzenetére
34 fok az nagyon jó alapjáraton. Terhelve mehet 65-70-ig.
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi a "norma" egy CPU hőmérsékleténél?A fx8350esem 34fokon dolgozik gyári hűtővel.Ja és a többi komponensre is tud valaki irni egy normát? Köszönöm -
konci79
őstag
Üdv!
Most vettem észre hogy van ilyen topic is,mivel ott úgyse válaszoltak felteszem itt,hátha...Ja,biosban pár perc után 41 c ,direkt nézelődtem ott hogy képet kapjak..
Mondjuk most 2 jóféle házhűtő van elöl-hátul,jelenthet ennyit?
Régebbi aida stressz teszt 50c körül volt,most meg ez,nem értem... -
Gyufaaa
veterán
válasz
Nazgul96 #3156 üzenetére
Aki munkára használja a gépét a fórumozók kb 30%-a és lehet, hogy sokat mondtam. Játékban pedig kevésbé ütközik ki a sebesség különbség,vagyis a nagy "kihajtsae" kérdés.
Munkára személy szerint az Intel-t preferálom. Jól teljesít az AMD is természetesen és itt a mondat elején van a hangsúly. Erről már nagyon sok vita lefojt a topikokban. Játékra és minden egyéb másra is tökéletes az AMD. Volt minden konfiggal ezidáig dolgom. Ezek után alakult ki bennem is a "végszó".. Igaz az ASUS R3E & 990x kombóm mérföldekkel többe került, mint az AMD csúcs konfig, de a teljesítménybeli eltérés is nagy volt. Kizárólag "munkában", mert játékokban semmi különbséget nem vettem észre. Ezt a tesztek is mindig bizonyítják. -
bododani
senior tag
válasz
Nazgul96 #3152 üzenetére
Az Intel procik bírják a 80 fokot is, de olyankor már kell a hűtéssel valamit csinálni. Az AMD ennyire nem bírja, ő kb 70-ig bírja, én így tudom, de az elővigyázatosság sohasem árt. Ja, és azt is meg kell említeni, hogy a játékok a procit nem eszik 100%-osan, mint a proci terhelők, szóval amit a proci terhelővel kapsz hőfokot, a játék közben nem kapod vissza, csak kevesebb hőfokot, ez általában és tapasztalataim szerint így működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest