- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
illes14
tag
Megvan a hűtő, megoldódott a probléma!
-
illes14
tag
Játék közben amikor terhelés alatt van akkor jóban melegszik és kifagy kék halállal!
-
illes14
tag
Akkor nincs mit tenni hétfőig várok!
-
illes14
tag
Rendeltem egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 hűtőt, de az a baj hogy ahonnan rendeltem jelenleg nincs raktáron és Hétfőre tudnak hozni! Esetleg addig valaki nem tudna egy olyan programot ajánlani amivel a processzor hűtő sebességét lehet szabályozni?
-
illes14
tag
Sziasztok!
Van egy AMD Athlon 64 X2 6000+ 3GHz-es processzorom, és vettem hozzá egy Arctic Cooling Alpine 64 GT hűtőt, és alapjáraton a processzor 50-55°C-van, ez normális?
Hűtés kevés neki vagy a processzornak lehet valami baja, mert ritkán mostanában játék közben kifagy kék halállal a gép! -
kmisi99
addikt
478 as p4 et meddig engedhetem? Tuningoltam kicsit most 60 fokig kúszik fel max ezt még bírni fogja?
-
kjany
tag
Adott egy MSI K9N Neo + egy Athlon X2 5200+
Alapon a CPU 35C°, a magok 45-46C° minden rendesen működik, viszont terhelés alatt a CPU max. 58C°- ig megy, és a magok néhány másodperc alatt felszaladnak 100C°felé, le is áll a gép.
Volt lehetőségem a procit átrakni egy másik alaplapba, ott minden tökéletes a CPU és a magok sem mennek 50-60 fok fölé, a legnagyobb terhelés ellenére sem.
Ezek szerint bekrepált az MSI deszka, esetleg valakinek van -e tapasztalata, javítható -e ez a hiba valahogyan? -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
---Lasali--- #2269 üzenetére
Nah vettem egy Artic 7 PRO-t.
Alap órajelen 33 fok terhelés nélkül terhelve pedig 44. ami elég jó....
Fel sikerült húznom a q6600-ast 3,4Ghz-re és így terhelés mellett 56 fokos, ennyi meg már bőven elég nekem! -
Tisso
csendes tag
Sziasztok!
Hát nem olvastam végig, de lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy viszonylag új Toshiba laptopom, és 38-40 fokos cpu hőmérsékletnél is bekapcsol a ventilátor,úgy, hogy kb. 30 mp-ig pörög, leáll 30 mp-re, majd megint kezdi, és ez folyamatosan, mintha valami időzítő lenne beleépítve, még ha semmit se csinálok a gépen, akkor is.
Ez normális? -
Zolee888
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Intel Corei5 2500K processzort
Lemértem terhelve és alapjáraton is a hőmérsékletét a magoknak
alapjáraton a magok 40 fok körül voltak,ami még szerintem rendben is van, viszont ráeresztettem egy prime 95 tesztet és a magok 90 fokig mentek fel,nem fagyott meg a gép meg nem kapcsolt ki,de szerintem ez a 90 fok magasVélemények?
-
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
Egy Core i3-2100-ról lenne szó be egy AC Freezer7 Pro Rev.2 társaságában...
Terheletlenül a magok hőmérséklete 36 fok (venti 1400 rpm), Aida stress test alatt 58 fok (1700 rpm). (Linx-et nem próbáltam.)
Én egy picit hűvösebbre, vagy alacsonyabb rpm-re számítottam ettől a proci/hűtő párostól.
Jól van ez így? Elképzelhető, hogy nem a legjobban van feltéve a hűtő, vagy ennyit tud?Lehúztam a ventit, és hagytam 70 fokig melegedni a magokat stress test alatt. Ekkor megfogva a hőcsövek végét már eléggé égetett, viszont ha ventivel megy a terhelés, akkor egy picit sem érzem melegnek.
Ez jelent valamit arra nézve, hogy jól fel van-e rakva a cucc? Létezik valami jó megoldás ennek kiderítésére? (A leszedésen kívül.)
-
FsDKiRA
csendes tag
Hali!
Egy ismerősöm gépének szokása lett újraindulni. Régebben xp volt rajta, most win7 és mind 2 alatt csinálja. Megnéztem a hőmérsékletet üresben 40 fok körül mozog. Mikor konvertálnak akkor általában újraindul (de akkor se mindig), akkor 60-70 fok között mozog de volt hogy 70 fölé is ment. A gépben egy AMD Athlon X2 van gyári hűtővel. Lehet a túlmelegedés a baj? -
wolf88
aktív tag
Hello!
Letöltöttem a Speedfan programot, hogy megnézzem a CPU hőmérsékletét.5 értéket mutat, Temp 1,2,3, HDO meg a core.
Mit takarnak a Tempek?Minek a hőmérséklete? -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
---Lasali--- #2269 üzenetére
Köszi mindent!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mr.Peter #2268 üzenetére
Ez elég jó cucc volt, amíg az Arctic Cooling nem válaszolt rá a Arctic Cooling Freezer 13 al.
Ha már veszel ilyen 5 ezer körül, akkor a Freezer 13 at vedd mindképp, az ár érték arányba verhetetlen. Szereltem már fel. 3.4 re húzott feszelt régi core2 re. Jól teljesít. És PWM es is a venti, Akármilyen foglalatra felmegy, AMD re nem az igazi mert ott felfele fog állni a hűtő, és a tápra fújja a levegőt. De egyébként majd ha veszel egy újabb gépet, I7 foglalatára is felmegy.
És jobb minőségű maga a kidolgozás mint a TX ek, és a ventije is jobb minőségű, TX2 ventijéhez mindenképpen.
Egyébként nekem TX2 -m volt míg nem tértem át vízre, vagyis még megvan, rá van szerelve egy AC pwm es rezgés csillapítós venti, ha érdekel 3500 ért viheted, tudom postával már nem éri meg.Kérdésed másik felére azért válaszolok: TX3 ra gyárilag nem lehet rakni még egy ventit, de rá lehet mókolni. De nem érdemes, 2800 at is képes az pörögni, és a bordázat nem túl nagy, és nem túl sűrű, így nem fog javulni sokat a teljesítménye két ventivel, csak a zaj lesz kétszerese.
Egyébként ezek a PWM es cuccok azért jók mert ha jó biosod/alaplapod van be tudod állítani hogy szépen a hőfokra vezérelje a venti sebességét. Így ha IDLE be megy a gép akkor be lehet lőni akár a legalacsonyabb fordulatszámot, ilyen 700-900 közé, ahol nagyon halkak. -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
---Lasali--- #2267 üzenetére
Értem.. szóval akkor csak ideiglenesen fog menni pár napot ha bírja.
Én valami ilyesmire gondoltam.. nem tudom mennyire lehet hangos? És a cucc másik oldalára is lehet vajon tenni egy 2. ventit? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mr.Peter #2266 üzenetére
Szerintem nem.
Télen ha hűvös szobába használod, és jól szellőzik a házad akkor elég lehet. De nyáron ilyen 30 fok közelébe esélytelen szerintem. De valószínűleg annyira le tudná hűteni hogy nem lennének instabilitási gondok.
2000 rpm neki a max, és kb a leg kommerszebb gagyi bordával, ez kevés ahhoz hogy ilyen "kímélő" hőmérsékleteket érj el vele.
Ajánlanék valami alternatívát, de ez annyira olcsó holmi hogy nem tudok mit..
Egyébként milyen terhelés alatt érted az 55 fokot, mert én amiket írtam prime95, 4 magon. -
Mr.Peter
aktív tag
Egy q6600-hoz ha nem tuningolom akkor elég vajon egy Alpine GT 2.0(kicsivel jobb mint a gyári intel), hogy mondjuk 55 fok alatt tartsam?
-
sinya85
senior tag
válasz
---Lasali--- #2264 üzenetére
Azt nem tudom
-
sinya85
senior tag
válasz
---Lasali--- #2260 üzenetére
-
sinya85
senior tag
válasz
wisgetre gondolsz?
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Erre én is kíváncsi lennék! +1
-
---Lasali---
Közösségépítő
Dedós kérdéseim óráit élem..
Tehát:
Szoktam látni eszetlen tuning-modder emberkék (nem mintha nálam nem lehetne ezt a betegséget diagnosztizálni) sreenshot jain olyan "OSD" feliratokat, ahol szépen így ki van jelezve a képernyő jobb szélén mindenféle hőrmérsékleti adat, és programokban, benchmarkokban, játékokban stb is előtérben marad, lényeg hogy végig monitorozhatóak a hőmérsékleti adatok.
Nah mi ennek a neve?
Próbálam MBM, SpeedFan, ATi Tray tools, everest, aida64, egyik sem vált be igazán. -
sinya85
senior tag
válasz
Mr.Peter #2258 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek reális hogy 1 vizzel behűtött e8500 terhelés nélkül
core0 41celsius
core1 38celsius
cpura meg 28fokot ir
gyári hűtővel is hasonlo, 1-2 fok eltérés az eredmény
valahol olvastam hogy nagyon nem pontosak ezek a hőmérőkvolt egy p35ös lapom abban is e8500 volt ugyan ezzel a vizes cuccal ott is hasonlo értékeket mutatott, lehet a blokkom a szar? vagy minden vagy a procikban tényleg ekkora hő van :S
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Most raktam fel a gépemre az ASUS PC Probe 2 programját, hogy tudjam a proci hűtő fordulatszámát állítani.....
(előzmények:ASUS P5K/EPU lapban lévő P4 651-es 3.4ghz-s procit sikerült felhúzni 4.3ghz-re kis fesz emeléssel és fsb emeléssel visszaosztás nélkül, így a 667-es ramok immár majdnem 800asként működnek és a tesztek alapján gyorsabbak is.)A proci 4.0Ghz-re volt beállítva alap 1..272V-on, és az asus programjába beállítottam, hogy silent módban menjen a proci hűtő(Alpine GT 2.0) Így a fordulatszám 2200 ról szépen lement 660 körülire, és néha még a program be is riasztott, hogy 600(ez a minimum) alá esett!
Ráküldtem ilyenformán az aidát, hogy dolgoztassa kicsit meg....(előtte más venti módokban is kipróbáltam és 4ghz-n 70 fok fölé nem ment soha)
És ekkor egyszer csak riaszt a program, hogy a proci 92 fokos!
B....eg UGYE az aidát gyorsan kilövöm, ventit vissza performance módra és várom, hogy hűljön.... fél perc alatt nem hült vissza 88 fok alá!Úgy, hogy 0% cpu használat és maximum venti fordulat. (csak megjegyezném, hogy a venti rpm jelző amikor gyorsult vagy lassult a cucc néha tolt ilyen 30000 körüli értékeket mint aki meghülyült)
A gépet újraindítottam, és kipróbáltam újra ugyan ezt, de nem csinálta megint, kézzel megfogtam a hűtőt és nem volt 90 fokos, lehet, hogy a mérő kiakadt vagy elromlott? Volt valakinél hasonló eset? -
Kepqar
csendes tag
Hali
Nekem kimondottan olyan kérdésem lenne, hogy a Win 7 Mini alkalmazásában van CPU mérő és sok más egyébb. Van egy ami nagyon tetszik és ráadásul egyben mutat mindent, de nem tudom, hogy mi a neve ennek. Linken keresztül megtudom mutatni a képet, és abban kellene segítség, ha valaki ismeri vagy tudja a nevét, akkor az lécci írja le nekem.
Előre is Köszi
És ugyebár a link: http://rocketdock.com/addon/icons/28096 -
Tollas
csendes tag
Hali!
AIDA64-et használok és sztem rosszul írja ki a CPU hőmérsékleteket.
Van 3 érték: CPU, 1. mag, 2. mag. A két mag mindig 10 fokkal alacsonyabb értékű, mint a CPU. De ez így hülyeség vagy nem?Jah és AMD Athlon II X2 250-ről van szó.
-
TomiBone
tag
válasz
rumkola #2250 üzenetére
Na pillanat... álljon meg a menet... basszus... ez nem jött át... vesszek meg, de egyszerűen nem úgy emlékszem (most nem vagyok a gép közelében), hogy annak az oldalára bármit fel lehetne szerelni!! Most látom, hogy nem a gyári hűtőt linkelted. Mert ugyebár rá kéne csavarozni. Namármost ezen a képen úgy tűnik, mintha rá lenne drótozva (???)...
-
TomiBone
tag
válasz
rumkola #2246 üzenetére
Köszi a tippet, de az lehetetlen. A hűtőbordára se oldalra, se a tetejére nem lehet szerelni semmit. A kicserélés úgy tűnik, bejött, most már az alaplap tudja szabályozni a venti fordulatszámát, és mintha a biosban kicsit magasabb hőmérsékletet mutatna, mint amit aztán a windozban mutat az alaplap saját segédprogramja. Egyébként arra a ventire cseréltem, amit magához a hűtőhöz adtak.
Viszont most más bosszant, kicsit offtopic... feltettem szépen a windozt, több órán keresztül szépen ment is a gép, semmi gond nem volt vele, tegnap este kikapcsoltam, ma reggel meg bekapcsolva aszongya, hogy nincs boot izé... egy ssd-re van téve a rendszer, és tegnap vagy negyvenszer rebootolt, ma meg nem hajlandó, állítgattam a boot-sorrendet, ha nem legelölre teszem az sdd, akkor hajlandó bebootolni (tegnap is ezt mondjuk eljátszotta velem), de ma egy piros hátterű, dosos képernyőig jutok, ahol valami 5 opció közül választhatok, hogy hogyan szeretnék bootolni (ez nem az F8-ra bejövő lista!!!). Ezt kell most kikukáznom, mert nincs kedvem újratenni a wint... lehet, hogy első körben egy bios upgrade lesz, nemtom, van-e új, mert gyárilag május 9-i van fent... naszal még nincs vége a vesszőfutásnak...
-
bigga
aktív tag
Igen, elég patent hűtők ezek, főleg ha valaki nem akar 5-7k-nál többet költeni, és valami használhatót is akar venni egyúttal - nekem se megy 55 fölé ha húzom a procit, bár Crysis azért ad neki rendesen ott eléri a 60-at. De abbahagyom mert még AC marketingesnek néznek, annyira dícsérem már itt a hűtőjüket
.
-
TomiBone
tag
-
zapok
aktív tag
+1!
Egy AC Freezer-t felrakni már gyerekjáték, mondhatni "bolondbiztos" a felfogatása! Más a rögzítője, mint ami eddig volt, még jobb lett!
130 Watt-ig egy nagyon jó hűtő!
A húzott procim (23 celsius szobahőmérséklet mellett) videó kódolás és 3-4 óra játék (Dirt3, Fable3) közben nem éri el az 50 celsiust! RealTemp-el mérve, ami a legmegbízhatóbb szvsz.! -
TomiBone
tag
válasz
rumkola #2239 üzenetére
Egy "gond" van ezzel, mégpedig az, hogy a CPU cooler nem más, mint ez bazinagy fémtorony.
Ez tehát egy fémtorony egy 12 centis ventillátorral, amit be sem kellett szerelnem, mert magában a házban már eleve ott van egy ugyanilyen 12 centis ventillátor + egy másik venti, és mindkettő fújja ezerrel a fémtornyot.
A coolerhez adott hűtőnek van alaplapi csatlakozása, azt hiszem, azt fogom csinálni, hogy a házba beépített coolert egyszerűen kicserélem a coolerhez adott hűtővel, így azt rá tudom dugni az alaplapra... hátha ez segít.
-
TomiBone
tag
Ja, és még valami... a ház egy CoolerMaster Scout, és a benne lévő 3 venti mind a tápra csatlakozik közvetlenül, magyarul nincs alaplapra kötött venti. Így a bios úgy érzi, mintha nem lenne venti, és az elején mindig CPU Fan errorozik... (azt már kikapcsoltam, hogy F1-et várjon)... rendben van ez így?
-
TomiBone
tag
Sziasztok. Normális az, ha 2600k-nál a bios 65 fokot mutat? (Azaz mondhatni, alapjáraton ennyi...) Köszi...
-
bigga
aktív tag
-
Najz
tag
procinál melyik érték a legpontosabb? bios-os , coretemp , aida64 esetleg valami más progi?
-
bigga
aktív tag
válasz
Mr.Rain #2233 üzenetére
Ez változó, hogy mennyire nehézkes felhelyezni egy nem gyári hűtőt, nekem az AC Freezer nem volt nehéz, szinte ugyanolyan a lefogató mint a gyári, meg ezen paszta is volt felkenve alapból, és csak annyi amennyi kell - persze ez nem mindegyiknél van így, gyártója válogatja.
-
Mr.Rain
senior tag
-
Pales27
csendes tag
válasz
Mr.Rain #2227 üzenetére
Ha húzni is akarod akkor ezt ajánlom:
[link]
4500-5000ft
Ha még komolyabbat akarsz bár sztem az előbbi is elég akkor meg ezt:
[link]
8000-8500ft
Bár az utóbbi olyan nagy, hogy nem mindegyik házba fér el!!!
Nekem eddig csak intelem volt, de nem hiszem hogy nehéz lenne az amd hűtőt leszedni.
Mielőtt nekiállsz vegyél egy jóminőségű pasztát is az is sokat jelent! -
bigga
aktív tag
Nekem könnyebb a helyzetem,mint az előttem szólóknak:
egy olyan Cpu hűtőt keresek, amivel lehetne csökkenteni egy E8300 C2D hőmérsékletét még jobban, most AC Freezer-t használok, jó hűtő, de így nyáron azért idle-be eléri az 49-51 fokot is ami miatt a gép még jobban fűti a szobát... Vegyek egy Noctua-t vagy Scythe-ot? Azok jobban lennének? Max. 8-10k a keret rá.Mr. Rain: a gyári hűtőt AMD-nél pofon egyszerű leszedni, keress róla videot Youtube-on ha nagyon nem megy, ám ha van egy kis műszaki érzéked menni fog, nem kell tőle tartani..
-
Mr.Rain
senior tag
Nekem 65 fokig is felmegy a gép,ha terhelem.
AMD Athlon II x3 3.1GHz--->Phenom II x4 ... gyári hűtővel. Igaz,nálunk van vagy 24-27 fok a szobahőmérséklet.
Nemsokára kap egy új hűtőt a proci,mert amúgy télen 3.5GHz-en használtam,és szeretném néha annyin is járatni.
Mennyire nehéz leszedni a gyári hűtőt,és felrakni az újat???? Még sosem csináltam ilyet,ezért kérdezem.
És melyik hűtőt ajánlanátok?
üdv.
-
Pales27
csendes tag
válasz
endeavoring #2224 üzenetére
Tapasztalatom szerint ez a paszta többet ér mintha hűtőpadot vennél, előbb vedd meg ezt a pasztát kb 2000Ft pasztázd újra, és utánna kiderül, hogy kell-e hűtőpad is.
Pasztázást úgy csináldd, hogy a procira teszel csak minimális mennyiséget és fülpiszkálóval szétkened rajta éppenhogy csak elfedje.(persze ha már annyira szétszeded a laptopot érdemes a videókártyát és az északi hidat is újrapasztázni, szóval mindent, amihez a hűtő csatlakozik) Pasztából csak annyi kell, hogy a hűtőfelülettel mindenhol érintkezzen, mivel mind a kettő sík felület ezért minél vékonyabb annál jobb! 4 gr paszta rengeteg pasztázáshoz elég -
válasz
endeavoring #2224 üzenetére
Jó pár újrapasztázáshoz elég egy tubus - 4 grammos kiszerelés.
-
endeavoring
csendes tag
válasz
Pales27 #2223 üzenetére
Látom 4g-os kiszerelésben kapható a paszta. Ennyi elég egy újrapasztázáshoz?
Egyébként fittyet hányva a maradék fél év garanciára, szétszedtem a gépet, s szomorúan konstatáltam, hogy a HP nem képes rendesen meghúzni a csavarokat, ugyanis a cpu hűtő foglalat 4 csavarjából 2 teljesen laza volt. Ezután már 5-6 fokokkal jobb értékeket kaptam, lesz még alá egy 3 ventis laptop hűtő... talán rendben is lesz így, de ha mégsem, akkor még meggondolom az általad említett csodapasztát is. -
Pales27
csendes tag
válasz
endeavoring #2222 üzenetére
Hát azért az a 90 C° kisebb terhelésre az nem túl megnyugtató.
Én most cseréltem processzort a laptopban egy 2,1 Ghz T6500-at cseréltem le egy 3,06 Ghz-es x9100-ra. Aida 64 stability tesztel járattam maxon plusz még mellette egy vga nyúzó programot is és 80 fok alatt maradt, pedig nem egy gyenge proci az se.
Hozzá kell tennem, hogy a procit artic cooling mx-4 el pasztáztam és a proci feszültségét is le vettem 1,238 voltról 1,1125-re.
A feszültség levétel nélkül akár 10C°-al! melegebb a proci terhelésnél, és egy noname pasztához képest az artic cooling is tud csökkenteni 8 fokot! -
endeavoring
csendes tag
Sokan kérdezik, hogy CPU-nál az 50 C° körüli érték normális-e?
Minden viszonylagos, ugyanis nekem azonnal 80-90 C° körül poroszkál a legkisebb terhelésre, ami alapjáraton 60 C°, s ennél lejjebb nem is megy.
Az adatokat az Everest méri, de nem lehet nagy hülyeség, mert ha komolyabb munkát kap, a védelmi rendszer lehibernálja a gépet. Ez egy gyári állapotban lévő, fél éves HP 15 Envy laptop, i7-es processzorral. Ez van... -
MDanny
senior tag
-
D34L3R
tag
Segítséééég!
Van egy AMD X2 5000+ Brisbane magos! Nos alap helyzetben 10 fok eltérés van a két mag között a CoreTemp szerint! Ráengedem az Orthos-t nem jelez hibát bár csak egy szűk órát verettem! Annyi az egyedüli baj hogy 1004 és 2612 Mhz között ingadozik a Mhz 2 másodpercenként amit az Orthos is mutat! Emiatt a játék is így viselkedik hogy megy belassul megy belassul! Volt BIOS reset! A Feszt visszavettem 1,325-ről 1,225 így a hőmérséklet is visszább esett! Jah mert azt még nem mondtam hogy a hőmérséklet alap helyzetben 35-45 fok közötti de ha rányomok egy Orthos-t a hőmérséklet felugrik akár 80 fokra is pedig egy Zalman 9700LED hűti! Itt van két db mért kép is! 1 2 Nagyon fontos lenne várom az ötleteket! A BIOS-ban ki vannak kapcsolva az ilyen takarékos módok! (Cool'n'.... stb) Halálán lenne proci? Nem tudok semmivel játszani SEGÍTSÉÉÉG!!! Előre is köszi!
-
válasz
joker1220 #2218 üzenetére
Hozzávetőlegesen, de azt azért szem előtt kell tartani, hogy a szoftveres mérések sosem teljesen pontosak. Igaz, nem is létszükséglet pontosan ismernünk a CPU-nk magjainak hőmérsékletét. A CPU-k tudnak vigyázni magukra, ha nem adunk neki gyilkos feszeket, nem fogna megmurdelni, tehát a hő miatt nem kell aggódni. Aki pontos hőmérsékleti adatokat szeretne mérni, annak az infra vagy lézeres hőmérőket tudom ajánlani.
-
joker1220
őstag
Jorus kollégát itt is zaklatom egy kicsit
Adott az adatlapomon felírt config, B55 ként a maghőmérsékletek jelenleg -196 fokon állnak,
ami mutat valamit az aida64 ben nekem AUX ként jelenik meg de sztem az a kupakhő lenne.Nos ez üresjáratban 39-40 fokot mutat, terhelve pedig max 54 re melegszik fel.
Visszaraktam X2 555 re, megnéztem a magokat 5-6 fokkal hűvösebbnek mutatja mint az aux melletti érték.
Tehát ha kivonom az említett 5-6 fokot az AUX mellett található hőfokból, akkor kb megkapom a procim tényleges hőmérsékletét?!
-
Mittu88
senior tag
sziasztok!
Van egy phenom ll 555 @ X4 3,7Ghz-es procim AC Freezer 13 pro hűtővel, alapfeszen és zavaró, hogy terhelve 59 fokig megy fel a speedfan. Néztem aida-val is, de ott vagy nem találom, hogy hol írja a hőmérsékletet, vagy nem írja (számítógép\érzékelő). Ez az érzékelő menüpont tök üres és az aida athlon 64-nek ismeri fel a procimat. Ja ráadásul a speedfan nem is méri a core temp-et, mivel magfeloldott processzor, csak a cpu-t. Terheletlenül 38 fok kb, a szoba 22 fokos nagyjából. A hűtőm is új, többet vártam tőle. Oldallap nincs a házon. Normális ez?
-
Pales27
csendes tag
Azóta Core Temp-el is megnéztem és ugyanazt mutatja, mint az Aida.
Így most már én is az Aida felé hajlok.
Viszont akkor se értem a többi miért mutat ennyire más értékeket -
Pales27
csendes tag
Sziasztok
Van egy toshiba L500-126-os laptopom T6500as procival
3 progival is megmértem a processzorom hőmérsékletét és mind a 3 más értéket mutat.
Speedfan 4.43: 38-38°c
Aida 64 v1.60.1300 43-43°c
HWMonitor 1.17.0 52-52°c
Terheléses állapotban a differencia agyanannyi maradt. Szóval a Speedfan kb 15°c-al kevesebbet mér a HWMonitornál és az Aida kb 5 fokkal többet a Speedfannál.
Melyik lehet a helyes érték? -
sagvary
aktív tag
Egy M705-ös processzoros notiban mennyi az elfogadható max hőmérséklet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged