- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok!
LÉgyszives egítsetek, mert teljesen tanácstalan avgyok és nem tudom hova tenni, amit a gépem produkál a CPU hőmérséklettel kapcsolatban!
Van egy phenom II x4 965BE procim és az Everest 75-85 fokosnak méri!!! Közvetlenül a gép bekapcsolása után megnéztem és alapból 45fokot mutatott! A szobában egész nap, késő délutánig/kora estig kb 13-15fok van, mert amig dolgozom és nem vagyok itthon teljesen leveszem a fűtést, tehát a szobahőmérséklet számlájára egyáltalán nem írható. Aztán a bekapcsolás utáni 10 percben felment 70fokra üresjáratban. Jelenleg 75fokot mutat. A ház oldala is le van szedve.
Reálisnak mondható ez igy????
Everest p.screen
http://www.kephost.com/view3.php?filename=9os3mvnmgtz6evz2i9f4.jpgTalán nem kéne leírnom, mert lehet hogy mindenki ebben látja majd a probléma okozóját, de a gépem, az asztal jobb oldalán volt egész télen, közvetlenül a radiátor mellett ami a hazaérkeztem után késő estig fűtött(az utóbbi 1 hétben maxon fűtött).
Szóval tudtok segíteni? Esetleg rosszak lehetnek az érzékelők? Mert azt nem hiszem el hogy bekapcsolás után egyből 45fokot mutat az everest, hol ott a szobában meg egész nap 13-15 fok volt...
ui: a hsz elküldése után már 85 Cfokos...
-
fbeni91
tag
Megtaláltam a megoldást a proci melegedésére! speedfan! de volt mit állígatnom benne! XD de ma sikerült!
-
fbeni91
tag
válasz
sonicman89 #2443 üzenetére
a proci alatti hőérzékelő szerintem K.O.!!! Más tippem most hírtelen nincs! :S a hűtőborda minden képpen hideg?? nem melegszik? nem langyos???
-
sonicman89
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Egy nagy gondom van. Intel Celeron 1,73GHz processzor bekapcsolás után pillanatok alatt felmegy 100 fok fölé. A gond ott van, hogy a hűtés rendesen csatlakozik, a venti pörög mint az állat, hűtőpaszta van a proci és a borda között, a hűtőborda hideg és a proci magja melegszik. Bios reset után is csinálja. eddig 30-40 fokos volt a proci bekapcsoláskor, most a bios-ba belépve 65 fokról 1-2 perc alatt felmegy 100 fok fölé. Mi lehet a gond? -
Szajo
őstag
válasz
fbeni91 #2438 üzenetére
sztem kirohognek ha igy visszamesz. Egy proci 70 fokon azert meg nem tragedia, hidd el ugyan olyan mint ujon... Nekem 90 fokon ment min. 3honapig mire eszre vettem. Aztan semmi baja. Egy normalis proci turokepessege szvsz 100 fok, amugy meg hivatalos oldalon fel van tuntetve.
-
fbeni91
tag
válasz
atti_2010 #2435 üzenetére
Ez processzor nagy a hőtermelésű típus. Terhelés nélkül is 50 fokkal szokott indulni.
Amúgy a CPU hűtő közvetlen érzéki tapasztalással is nagyon meleg? (Óvatosan(!): ha tényleg 69-76 fokos, az már égési sérüléseket okoz!!!)
A HDD 55 foka még éppen belefér a tűrésbe.
A problémával még nem találkoztunk, ezért megnézzük egy azonos típuson, aztán jelentkezünk az eredménnyel.ezt kaptam vissza a boltból ahol vettem a gépet!!... :S
Majd jelentkeznek!! de a procim már akk ezek szerint károsodott! úgy h lehet h gép cserét kérek töllük!! :S vagy minimum proci,venti,hűtőborda cserét!!........ :S :S -
fbeni91
tag
semmi gond az ékezetek miatt! el tudom olvasni.
am nem pontozok! rendesen elkenem! és zsírtalanítom!! Mindig úgy csinálom!! Most voltam boltba, ilyen 4kábeles ventillátort nem kaptam.mivel az IBM-nek ez egy speciális csatlakozója!!.. pff.. :@...
A legrosszabb hír az h a procit nem tudom állítani! nem engedi!! nem tudom kisebbre venni!Maxon fut! sajnos! Hűtőbordás sem kaptam nagyobbat! mert mindegyiknek túl kicsi az átvevő felülete!! :S pedig lettek volna szépek! úgy majd neten veszek ha lesz több pénzem! :S :S mert ott vannak megfelelőek is! A fordulatszámmal nem tudok mit csinálni! most írok a szervíznek ahol vettem a gépet számlára! és garanciális!! ( Marseus! ).................... többet már nem tudok... :S :S
-
fbeni91
tag
válasz
Gyufaaa #2421 üzenetére
amint azt írtam már 100x h telyesen tiszta a gép, új paszta! Minden portalan! és tökéletesen illeszkedik a hűtő!! 2 csöves (réz),kissebb alu bordákkal,de nekem nagyon acél lemez bordának tűnik!! :S :S Megy egy nagy felűletű aluminium hűtőrész van melette! alul a réz és alu egyben van! egy ponton!! ha gondoljátok képet megpróbálok feltölteni rolla!!
-
-
fbeni91
tag
S.O.S.
A CPU-m alapjáraton 68-70 Fokos!
73fonál megy féljáraton a ventillátorok (2db)
75Foknál maximumon! de a CPU hőmérséklete sosem megy le 68aláá!! segítsetek! mit tegyek?? A ventillátorok fordulatszám szabályzósak amit az alaplap vezérel!! :S :S Ötletek?? :S -
fbeni91
tag
Köszönöm válaszod!
Nincs be porosodva! Nincs húzva a gép 3.4GHz a proci és 3395-öön megy! ezt írja ki a proci hőmérsékletét jelző progi! :S paszta az valami sötét szürke van alatta! de szerintem még ma ki cserélem újra! ami szép fényes ezüst szinű!
és ilyen gépem van!
Intel Pentium D 945 processzor (3.4GHz, 4MB L2, 800FSB), 1024MB PC2-5300 DDR2 RAM, (2x512MB, 2 RAM slot), 80GB SATA2 HDD, SATA DVD-ROM. Intel Q965 chipset , Intel GMA3000 integrált grafikus vezérlő, HD audio, Broadcom Netlink Gigabit LAN az alaplapon, . 1xfélhosszú PCI-E (csak DVI add-on kártyákhoz), 1x PCI slot. 2x SATA port, 6x USB 2.0, 1x soros-, 1x párhuzamos port, 2x PS/2. Windows XP Professional OEM COA.
windows 7 van rajta! és alapjáraton ilyen meleg! sajnos! :S a HDD-m arról nem is beszélek h most 53fokos! :S
-
Szajo
őstag
válasz
fbeni91 #2413 üzenetére
Volt/van húzva? Nincs beporosodva? Milyen paszta van rajta és milyen módszerrel? Hidd el nagyon sokat számít, nekem alap fokon volt 50 fokos és játék közben 90-95 fok is volt... ez nagyon sok egy Q6600 nak és most kitakarítottam kompresszorral a ventiket, vettem rá MX-2 minőségi pasztát, rányomtam bankártyával elkentem (procin) majd hűtést rá (előtte tiszta benzinnel letisztítottam). És MOST 50-53 fok 100% on pörögve!!! Ismétlen 50-53 fok! Azaz annyi maxon járatva a 4 mag mint amennyi azelőtt volt alapon frissen hideg indítva!!!!!!! Ez nagyon durva különbség! Egyébként alapon most 30-35fok
-
fbeni91
tag
S.O.S.
A CPU-m alapjáraton 68-70 Fokos!
73fonál megy féljáraton a ventillátorok (2db)75Foknál maximumon! de a CPU hőmérséklete sosem megy le 68aláá!! segítsetek! mit tegyek?? A ventillátorok fordulatszám szabályzósak amit az alaplap vezérel!! :S :S Ötletek?? :S
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
csucsbicep #2410 üzenetére
Ez oké, de kb. mennyivel térhet el?
Gyufaaa:
Ment válasz oda. -
Vasinger!
nagyúr
Egy négy magosított B55 procinak mennyire egészségesek az ilyen hőfokok a rendszer teljes terhelése mellett?
Kb. hány fokosak lehettek a magok, ha a cpu fedő 45-50 fokos lehetett?
Egyébként a cpu hűtő által kifújt levegő langyos volt mint inkább meleg.
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2399 üzenetére
Nah tegnap előtt megjött a paszta maszta
Ma értem rá, délelőtt kitakarítottam munkahelyről elhozott kompresszorral erős fuvással. Hát esküszöm mintha sivatagi viharban érezném magam annyi por kijött belőle (még szerencse, hogy a garázsban takarítottam). Videókártyát, tápot gépházat mindent kifújattam jól. MX-2 paszta rá szétkentem, kb olyan vastagon mint a vajaskenyeret (már ki hogy szokta de én úgy kenem a vajaskenyeret is hogy látszik alatta a kenyér.
) a szélén kis foltokban maradtak ki úgy, hogy látszik a proci de nem sok helyen van ilyen ahol látszik, többin jól meg van kenve, de nincs pocsékolva azért
Előtte letöröl tiszta benzinnel, hűtő alját letöröltem, de azt nem pasztáztam be csak a procit, gondolom ez nem gond ?!
ELőbb nem indult, mondom jajaj csak nem elbasztam valamit, de aztán jöttem rá, hogy 2x4GB ram van benne és az alaplap BIOSa ilyenkor meg resiződik, nah akkor egyik RAM kivesz, Ai Tweakernél viszaálítottam 3GHz re amennyin volt a procit meg a ramokat 1002MHz re stb stb, (alap órajelen volt 26-30fokos a proci Idle). Szóval most minden ugyan az mint azelőtt, és el kell mondjam, hogy előtte Idle volt 50-55Fok pörgetve pedig 70-80 na most pedig idle 36fok ugyanazon órajelen stb.
még most sem hiszem el hallod...
Egyébként mikor levettem a régi paszta olyan volt, hogy közepén szinte mintha nem is lett volna, hanem kinyomta ilyen kör alakba a pasztát és ott volt több így egy vékony körben .... Mert tudod, pöttyöt rá majd rátesz hűtő és örül
Nem jó taktika most már tudom...
Na szóval ezer köszi és majd még tesztelem full loadban, de ha már idle ennyivel jobb, akkor gondolom hasonló képpen lesz Full Loadban is
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- Automata kávégépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest