- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sata/NVME sebesség
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Meghozta az RTXMG és RTXNTC fejlesztőkörnyezetét az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZFZ
csendes tag
Üdv!
5400+ x2 brisbane, CPU + mag-ra tud valaki mondani max hőmérsékletet ami még normális? Illetve mi az oka annak, hogy a cpu 7-8 fokkal melegebb a magok hőfokánál?
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Van olyan program amd procihoz, amivel lehet figyelmeztetést állítani egy adott hőfokra? A real temp elvileg tudja, de az nem tudom műxik-e amd-n.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
fabko
tag
válasz
JoolsNOS #1889 üzenetére
Azt jelenti, hogy az a cpu csak azokban a lapokban indul el, amelyik támogatja a 333-as fsb-t, és ezt egy matricával jelzik. Az enyémen rajta van, tehát az nem lehet gond.
Újabb hűtőt próbáltam, mindhiába. Arra gondoltam tán a proci haldoklik és beletettem egy Athlon XP 1900+-t. A gép el sem indult, bios resetre sem. Tettem bele egy 1800+-t, azzal sem indult. Visszatettem a 3000+-t, azzal meg elindult. Levettem az órajelét 1,75 GHz-re a 2,15-ről, így Everest terhelés teszt alatt sem megy 60 fokig. Így marad
Hogy a másik két cpu miért nem indult el, nem tudom, talán az alaplap betegeskedik.
Köszönöm a segítséget! -
JoolsNOS
veterán
-
fabko
tag
-
JoolsNOS
veterán
-
fabko
tag
Sziasztok!
Adott egy A7V8X alaplap és egy Athlon 3000+ proci benne. Időnként olyan fagyást produkált, hogy megállt az egér, a billentyűre sem reagált, szépen megmerevedett a kép. Nem is kellett hozzá nagy terhelés, elég ha netezett az ember. A BIOS-ban a CPU hőmérséklet 60C volt. Gondolom ez nagyon sok, ezért leszedtem a hűtőt, újrapasztáztam, és feltettem egy jobb (Glacialtech réz) hűtőt. Az eredmény nulla, ugyanúgy 60C a biosban és az Everest szerint is alapjáraton. Újra leszedtem a hűtőt, hátha nem érintkezett rendesen, de rajta volt rendesen. Gondoltam talán az alaplap méri rosszul, de mikor leszedtem a hűtőt újra az olyan forró volt, hogy várnom kellett mielőtt hozzányúlok. Mitől melegedhet ennyire? Mi a megoldás?
Segítséget előre is köszönöm! -
Taifa Díaz
őstag
válasz
dave199404 #1880 üzenetére
Én egy kellően szaxerű átpasztázást tudnék javasolni, a legolcsóbb fajta, mifelénk 350 Ft-t kóstáló ezüstpaszta is sokat segíthet, hidd el. [link]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dave199404 #1880 üzenetére
milyen processzor milyen hűtővel?
tuning?
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
dave199404
csendes tag
Szevasztok!
Hogyan lehet hogy a processzor hűtő a teljes fordulaton megy mégse hűti le a procit?
Ha valaki tudja akkor írja meg! kössz!
Ja nekem azt a tanácsot adták hogy vegyek rá valamien ezüstapot vagy mit de ez mire jó? -
JoolsNOS
veterán
-
mmcc02
tag
válasz
darál0w #1863 üzenetére
szia.
De IDLE-ben a kupakhő megegyezik a szobahőmérséklettel, a hűtőborda sem melegebb (nem PWM-es a venti, gyári hűtő), terhelve 40 fok körüli a kupak, a borda is. A kupakhő egyenletesen változik, a maghő pedig ugrál. Most akkor mi van?
mmcc02
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
darál0w
Jómunkásember
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #1861 üzenetére
Akkor nem gáz az 54 körüli ilyen melegben 3.4re húzva. Kár hogy nem lehet kisebb lépésben állítani a riasztót. Pl belőném 65re és akkor a magok kb 60 körül lennének. De csak 70 a következő lépcső, addig meg ugyse megy el.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #1858 üzenetére
Na most állítottam olyat biosban, hogy riasszon a gép ha eléri a 60 fokot. Húztam a procin hogy jobban melegedjen. Úgy látszik bios a cpu hőmérséklettel ért egyet, mert everest szerint már 59 foknál (amikor még csak core 53-54 volt) elkezdett sípolni speaker. Ezek szerint elég jól melegszik a cucc
-
joecontra
addikt
válasz
1hijjanhusz #1857 üzenetére
A ház oldalát levettem, de lehet, hogy kénytelen leszek valami tartósabb megoldás után nézni.
Milyen típusú ventikre gondolsz és hol lehet olyanokat beszerezni? Gondolom a tápról kellene üzemelni(ük)?Köszi a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Hali!
Max hőmérsékletnél mi számít jobban (ph2 x4 920)? Cpu vagy Core? Mert everest szerint Prime alatt cpu 58 core 53. Core temp szintén 53at mutat. Biosfrissítés óta ilyen különböző a hőmérséklet. előtte max 1 fokos eltérés volt a kettő közt.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
joecontra
addikt
válasz
csucsbicep #1846 üzenetére
Üdv!
Milyen ventit rakjak be a vinyókhoz? Illetve hogyan javítsam a ház szellőzését? Szedjem le az oldalát?
Vagy valami szellősebb ház után nézzek?
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #1846 üzenetére
így vinyohőmérsékletet látva nekem is ez a sanda gyanum. pasztázással akkor nincs gond.
-
mmcc02
tag
Sziasztok!
Nálam is, mint P.K.Gabesz-nál, a kupakhő és a maghő között minden progi szerint 20-25 fok kül. van. A kupak szobahőmérsékletű (pl. 25 fok), akkor a mag 20 fokkal több (45), terhelésnél a különbség kb. 25 fok (kupak 40, mag 65 fok). Újrapasztázva ugyanaz.
Nálam is csak simán rossz a szenzor? (Celeron 430, 50 % o.c.)
Még az is érdekes, hogy egyes hőfokok nem is léteznek, egyszerűen átugrik rajta (nem jelenik meg sehol pl. 64 fok), s netezés közben 1 mp alatt megnő a hőmérséklet 7-8 fokot, majd vissza.
mmcc02
[ Szerkesztve ]
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
-
joecontra
addikt
Üdv!
AMD Athlon X2 5000+ processzorral rendelkezem. Lefuttattam egy Everest stabilitástesztet és 100% terhelés mellett 1 perc 15 másodperc alatt 60 Celsius fok fölé ment mindkét mag.
2 perc után már 61 ill. 62 fokosak lettek a magok. Tovább nem mertem csinálni a tesztet.Ez normális jelenség?
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
Dízeles
aktív tag
válasz
darál0w #1804 üzenetére
Hy
Nem csak újra pasztáztam, vettem rá egy új hűtőt is.Artic Cooling Alpine 64 GT
Ilyen volt a régi talpa.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
P.K.Gabesz #1831 üzenetére
akkor jo
nincsmit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
P.K.Gabesz #1829 üzenetére
akkor egyszerűen rossz a szenzor....bele kell törődni.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
P.K.Gabesz #1827 üzenetére
nekem a yorkfieldemben viselkedett így az egyik szenzor...a 3. mag 53°Crol nem mozdult el lefele, de ha bitang terhelést kapott, akkor szépen mozgott felfele a többi maggal.
neked így megy?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
P.K.Gabesz #1820 üzenetére
nézd meg másik progival is...coretemp pl.
-
P.K.Gabesz
tag
szerk idő lejárt.
szóval a kérdésem az lenne, hogy miért van ekkora eltérés a 2 hőfok között, illetve akkor most melyik a helyes tx3 talpát tapiztam de nagyon hűvös, és akár idle akár terhelés a +-2 fokot változik a hőmérséklet.Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.
-
hanzy20
csendes tag
Sziasztok kéne egy kis segitség mert elakadtam:S van egy régi Msi k9n Sli alaplapom a lehető legfrissebb biossal(2007) és benne egy 4800+ amdvel. Eddig egy gyári hűtő volt rajta de már nagyon melegedett és kicseréltem egy CM Hyper TX3ra és most olyan gondom vagy, hogy az egyik mag 23 a másik 43 fokos:S ujra pasztáztam, futtatam stability testet de semmi olyan ami utalna is valamire.Elromlott volna a szenzor benne? és minden beállítás alapon van
-
Dízeles
aktív tag
válasz
darál0w #1800 üzenetére
Részben megoldódott .Átalakítás volt nálam és túl közel került az asztal aljához a gép.Így nem volt hová távozzon a meleg .Így a saját '"levében főtt".
Most lejjebb raktam így kevésbé melegszik.
A tanácsodat megfogadom és újra pasztázom.
KöszHa a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
laron
csendes tag
sziasztok!
hasonló dilemma merült fel bennem is, olvasva a hozzászólásokat, talán nekem is meg kéne fontolnom a húmérsékletcsökkentést.
Konfigom: gigabyte x58 alap, i920-as procival, win 7 64bit os-en. alapfeszen megy, csak fsb emeléssel 3.8ghz-en használom, egy méretes hűtővel, a hőmérséklet 80-82° körül mozog 100% terhelés mellett, akár egész éjjeleken át (renderelés) fagyás nélkül. Mindezt már vagy egy éve "tudja"... (4ghz-nél akár 90°-ra is felkúszik és stabil marad)
ez noooormális??? szükséges tennem valamit? semmi jelét nem látom a "romlásnak" egy éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest