- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
válasz
manutdzoli #1296 üzenetére
üdv használd az alaplapodhoz kapot cd n lévö easy tunet és ot szépen beálithatod a cpu ventidet
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli #1296 üzenetére
Ez az összes alapból tiltva van és így sem tudod felpörgetni?
Hány tűs csatija van annak a hűtőnek? Vagy egy próbaképp kösd rá poti nélkül és állítsd be a biosban a Smart fan-t. Enable/Auto-ra. Ha úgy jó akkor a potival lehet valami. Ha nem akkor próbálj meg esetleg alaplapon cpufan2-es csatiról hajtani.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli #1294 üzenetére
Van egy külön beállításm BIOS-ban, hogy automatán szabályozza a ventit. Lődd ki. Biosban megtalálod általában az utolsó menüpont alatt, ahol a hőfokokat jelzi. Tiltsd le.
Andris_2: Ennyi idő alatt nem hinném hogy valami gebasz lenne vele. Nem alacsony a hőfok, de nem is vészes volt.
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
Asus silent square pro-val hűtök egy q6600-at,bevan szerelve a szabályzó,és hiába tekerem fel 80-100%-ra,1100rpm fölé nem akar menni.Van olyan amikor magától lemegy 300alá,és elkezd csipogni.A proci hőmérséklete ilyekor felmegy akár 65 fokig is.Biosban állítani kell valamit hogy ne magától állítsa a fordulatot? -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hete iszonyatosan be volt lassulva a gépem. Ma megnéztem a CPU hőmérsékletet is 92 C fokon volt. Szétkaptam a gépet és kiporszívóztam a hűtőbordákat és ventit, és mostmár újra jól működik a gépem, a hőmérséklet is visszament a normál 40 fokra.
Elképzelhető, hogy lett ettől valami baja a CPU-mnak, hogy több hétig így használtam? -
Herendhy
csendes tag
A ventillátor működik rendesen, legalább is jó hangosan.
-
Herendhy
csendes tag
Dual Core optimizer fennt van. A játékok konkrétan a Counter Strike Source és a Day of Defeat Source, eddig 30-40 fps-sel mentek, most 10 perc után leesik az fps 9-10-re. Az alátámasztást próbáltam, 1-2 fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet de ugyanúgy szaggat. Hűtőpad megvételén is gondolkozom, biztos lejjebb vinné a hőmérsékletet, de ahogy nézegettem ezek olyan 5-7 fokot csökkentenek és 83-85 fok még mindig baromi magas.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Herendhy #1287 üzenetére
AMD Dual Core Optimizert tedd fel mindenképp.
A Játékokra rátérve. Ugyan arról a játékról beszélsz ami alatt eddig minden oké volt?
A Notit alá szoktad támasztani, hogy a szellőzése megfelelő legyen? Esetleg + hűtőpad? (játékhoz nem árt, de elég lehet ha alátámasztod is)
Játék és felbontások, milyenek és mekkorák? -
Herendhy
csendes tag
A Real Temp sajnos nem támogatja a processzoromat. Másra már nem tudok gondolni ami a szaggatást okozhatja, a windowst újratettem ,a legfrissebb driver van mindenhez, vírus nincs a gépen és semmi olyan program ami esteleg lassíthatná.
A régebbi hozzászólásokat olvasva arra gondoltam egy pasztázás megoldhatná a dolgot, de nem tudom mennyire tanácsos notebookokat szétszedni. Csinált már esetleg valaki ilyet?
-
Herendhy
csendes tag
Nekem egy Acer Travelmate 4520-as laptopom van, az adatai: AMD Athlon 64 X2 TK-55 1800MHz proci, 1GB Ram.
Az utóbbi időben lehetetlen vele játszani, 10-15 perc után minden elkezd szaggatni, rengeteg mindenre gondoltam, mi lehet az oka, most ott tartok, hogy valószínűleg nagyon melegszik a CPU. Lefuttattam egy tesztet EVERESTel, terhelés nélkül 41C volt, terhelve felment 90Cig. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne megszüntetni?
Előre is köszi. -
ownStylee
csendes tag
esetleg egy ienre gondoltam: [link]
-
syl5
őstag
Hmmm
Eleinte nekem is úgy indult, de ekkor már tényleg nagyon forró volt még a ház is.
Ekkor kikapkodtam belőle a felesleges cuccokat(kb olyan volt,mint a mesékben amikor a kocsikat szerelik; ez sem kell--->>hátra dobtam, ez sem, stb), + jól kiportalanítottam az egészet+ meg kiszedtem hátul a bővítőkártyák lemezeit, +egy venti még a házba; és így ugrott is lejjebb vagy 10 fokot, így lett 55 -60...
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal rendelkezem:
Asus P5GDC-Pro lap
Intel P4 Prescott 2,9 Ghz 3,2 re húzva, Coolermaster hűtéssel
1,5 Gb DDR2 667 ram
Nvidia Geforce 7600 GT 256 mb, Zalman hűtéssel
Codegen 400W táp
+1 DVD író, + 1 160 as Seagate vinyó
+ van tettem még a ház hátuljába egy ventit, azt a szabvány ventit(10 vagy 12 cm átmérőjű nemtom)A ház, amibe van elég régi, kb vagy 6 éves.
Nos a cpu hőmérséklet értékei a következőképpp alakulnak:
alapjáraton: 30-35 fok körül
járatva: 55-60 ra is felugrikÉs fűt is rendesen a gép, ha megfofom a ház tetejét rendesen meleg...
Szal ezek normális értékek szerintetek, vagy esetleg nem elég jó a szellőzése ennek a háznak?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Stirbi
addikt
üdv all
e2200 asom van alapfeszen tuningolva 2,9-ra a cpu magok idleben 25 fokosak és 100% loadban pedig 45fokos(5 perc orthos után) alaplapom pedig 35 fokon van + - 1 vagy 2 fok, vélemények?
amugy egy artic cooling freezer 7pro hüti a cpu-t -
jabá
tag
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e? Ha nem, igazítsatok útba.
Kérdés: Tudja valaki hova és hogyan kell elhelyezni előlapi szabályzó proci hőmérséklet érzékelőjét? -
ownStylee
csendes tag
Üdv! Valaki tudna max 12k-ért jól kinéző cpu hűtőt egy amd A64 6000+ra?
Jó lenne ha ledes lenne! -
exception
aktív tag
Ez az Intel Burn Test ez vad progi,Prime az semmi ehhez képest,terhelve 63 fok,bár a 4500ös 3ghz-n megy alapfesszel,szerintem ez egy jó eredmény,Artcic Freezer 7 van rajta.
-
zsolt1129
addikt
Ez tényleg érdekes,hogy alapon melegebb,mint terhelés alatt.Jól feltetted a hűtőt? Inditsd el a Pime-ot vagy Super Pi-t és közben fogd meg a bordákat,hogy melegek-e. Ha nem akkor megvan a probléma. Ha igen,akkor ott szerintem a szenzorok mérhetnek félre mivel kizárt hogy alapórajelen ne hűtené le a Freezer.
-
ZüD
tag
sziasztok,
nagy gondom van:
a64 6000+ procim van amit egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro "hűt".
a procim everest szerint terheletlenül(csak a letöltés megy) 75fokos!
úgy, hogy le van véve az oldala.Reggel óta van bekapcsolva...
eddig ezüst pasztát kentem a hűtő alá, de tegnap letöröltem és vékonyabb rétegben vittem fel rá a réteget, hátha túl vastagon egyenetlenül volt felhordva.Semmi változás.
Help pls.!!kinek hány fokos a proci így?normális ez?
Ja és ami a legkeményebb:
tettem egy probát, hogy hány fokos ha terhelem....
nos 68-69fokos kb 10perc super pi után.
ez milyen már?
ja és nem csak everest mondja ennyinek a hőfokot.illetve tényleg forró a hűtőm
segíccsetek
frissítettem alaplapi biost is a biztonság kedvéért.
ja és nem tudom használni a cool n quiet funkciót sem...mert sosem annyira hűvös, hogy visszavegye a ventifordulatot...
remélem érthető voltam, és köszi ha valaki segít!!!
üdv
off?
tuningról nem is álmodozok...
on -
wombation
tag
Crysis Bechmark közben CPU hűtő leáll----->Proci 90fok pikk-pakk
-
válasz
malac012ko #1261 üzenetére
Nézd meg pár másik progival is, mert nyilván nem valós a 6-12 fokos hőmérséklet.
-
malac012ko
csendes tag
Hello. Mi a véleményetek erről a proci maghőmérsékletről.[link] Gyári hűtővel van használva.
-
potkem
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy egy 2 magos procinak mennyi az optimális hömérséklete? Egyben és a magoknak külön mi az ideális? Nekem GIGABYTE alaplapom van 2.2 DUÁL COR 2 procival. Az alaplapi cd-én mellékeltek egy EASYTUNE 5 nevű programot. Ezzel elértem azt hogy a ventilátorom állandóan forog 900-as fordulaton, és ha terhelem a procit nő a ventilátor sebessége is.Régebben nem ment állandóan csak egy bizonyos hőfoknál bekapcsolt majd le állt. Az EVEREST most 11-20 fok között mutatja a tálcán. Előre is köszönöm. -
válasz
sultansmith #1257 üzenetére
Legfrissebbel azért próbáld meg.
-
válasz
sultansmith #1255 üzenetére
Mi az Everest-ed verziószáma?
-
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
A gondom a következő:
Adott egy brisbane mags 5200+ x2es proci, gyári hűtővel. Nincs húzva. Everest mérési adatai a következők: CPU 82 C, 1.mag: 22 C, 2. mag: 12C. Ez micsoda dolog? Lehetséges ez egyáltalán? Higyjek én az everestnek? -
balupunk
csendes tag
Halihó!
Vettem egy Lian-li PC-A06 típusú házat. Átpakoltam bele mindent (Asus M2N-E, Geil ultra 2gb 800MHz, AMD 64 X2 6000+ Thermaltake TMG A2-es hűtővel, CoolerMaster 700W-os táp, 8800GT Accelero S1 rev2 hűtővel, két HDD. A házban van elől egy 12 cm-es-, hátul egy 8 cm-es venti.
A gép alapjáraton netezés, letöltés, fórumozás közben 49-51 fokos cpu hőmérsékletet mutat. Ha elkezdek játszani, akkor COD4 közben ez az érték simán felmegy akár 74-80-fokig 100%-os ventisebességnél. Sztem ez kissé sok. Mikor leveszem a ház oldalát, ontja magából a hőt. Mi az az érték amíg ezt normálisnak vehetem, mert a gyártó 55-70 fokot ír maximumnak.
(Hűtő cserénél szépen letöröltem a paszta maradékot és úgy raktam fel az új hűtőt, szóval a felhelyezéssel nem lehet gond.) -
Fecniii
tag
Sziasztok!
Eddig mindig Everest-tel mértem a proci hőmérsékletet,és a CPU 19-20 a magok pedig 40-42 fokon mozogtak terhelés nélkül. Most feltettem a Real Temp-et és a magokra 33-35 fokot ír. lehetséges ez? most melyiknek higgyek?giga EP35-DS3, Q9300, és notcua NH-U12P (még nincs húzva)
-
konyv
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Intel Core 2 Duo E7300-as processzort. A kérdésem az lenne, hogy az jó ha a proci hűtő venti 800 és 900 közötti fordulaton van percenként, maximális terhelésnél 1200? Nem kevés? A procim terhelésnél max 45°C 1.mag=62°C 2.mag=62°C.
-
suddenly
csendes tag
Ohh, sőt 95 fokokat is mér...
-
suddenly
csendes tag
Hy, nálam sztem fatális porbléma van, mert E8400-am 3.8 Ghz-n volt pár napja, minden rendben volt, 60 fok körül. Most viszont, visszacettem 3.0Ghz-re, de alapórajelen terhelés nélkül 65-70 fok között, játéknál meg 70 fok fölöt van (70-75, sőt gyakran 80 fokot is eléri). Mi lehet a gond? Nem lehet h a hűtő kilazult vagy vmi? (legalábbis Everest ezt mutatja
-
-
sgergi
veterán
válasz
tervin810726 #1240 üzenetére
Takarítva mikor volt a gép? Por, kosz nagyon sokat ront a hőleadáson, sőt a ventit is akadályozhatja. Lehet a ventilátor kezd el halódni, nézd meg, hogy milyen állapotban van.
-
h.adam.92
őstag
válasz
tervin810726 #1240 üzenetére
Hali!
Meg kéne fogdosnod egy kicsit a hűtőt, hogy nem lötyög-e vagy vmi. Esetleg pasztázd be újból. Több ötletem nincs. -
tervin810726
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom, a CPU állandóan túlmelegszik már pár napja. A gép vagy 4 éves, eddig semmi baja sem volt. Everest-tel mérem a dolgokat:
Alaplap: 25-35 fok között
CPU: 40-80 fok között
80 fok után automatikusan újraindul a gép és ezt jópárszor megjátszotta velem.
PWM: 30-40 fok
HDD: 25-40 fokEddig a CPU sem volt sosem melegebb 42 foknál, de most már nagyon aggódom, nem tudom mi lehet a baja, maga a CPU vagy a hűtőventillátorja, mert már régóta nagyon morog.
itt vannak az adatai:
CPU: 2800-3000 RPM
Északi híd: 3400-3600 RPM
Amúgy egy Abit IC7-G (IS7 series) alaplapom van, abban egy Northwood magos 2,8 GHz-es P4-es proci! Nyugtassatok meg, hogy csak a ventiilátor szart be! -
MecHa
csendes tag
közben megtaláltam az intel burn testet és mint gondoltam igencsak meggizad...
köv kérdés: meddig szabad mennyie a hőmérsékletnek? 85 foknál inkább kinyomtam
nem tudom engedhetem e tovább vagy inkább vegyem vissza gyári hűtéssel? -
MecHa
csendes tag
Sziasztok! lehet már írta valaki de nem sok kedvem van ilyen sok hozzászólás végignézni
tudnátok ajánlani egy programot amivel le tudom tesztelni mennyire melegszik a processzorom? (szal hogy tudjam stabil lesz e ezzel a hűtéssel ami most van)
everestet próbáltam de 2 óra teszt után is csak 62 fok de sajnos csak az egyik magot pörgette fel ráadásul szerintem azért 3.6ghz a 3ghz helyett gyári hűtéssel kicsit jobban meg kell izzadjon..
jelenleg igy van beállítva a bios:
cpu: intel c2d e8400 @3.6GHz
fsb: 400Mhz
szorzó: 9
dram ratio : 2.66 (@1066Mhz)feszültségek teljesen auto amit a bios akar
-
stikyo
tag
Na végre!
Megvan a hét tanulsága számomra. Most tanultam meg, hogy: ha intel gyári hűtőd van, NAGYON ELLENŐRIZD LE, HOGY JÓL BEAKADTAK-E A TARTÓLÁBAK A LAPBA!!! Én egészen idáig rosszul tettem vissza: egy láb mindig elhitette velem, hogy ellátja a feladatát, de átvert.
Szóval most terhelt állapotban sem megy 60C- fölé. Viszont helytelen szorítással elérte a 93 C-t.... Értelemszerűen. A feszkós dolog kicsit zavar, de ezek szerint nem az volt a baj forrása.
Thanks for the support!!Gyűlölöm ezt a kattanós lábas megoldást... Mindig is útáltam.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek Athlon64 3700+ socket754(jó a mobil is), hány fokon jár üressen ill. terhelten?
Köszi!
-
mc-4
aktív tag
Szasztok!
Gyorsan felugrik a proci hő és gyorsan vissza a normális fölé egy kicsit.
A hűtőn nem nagyon érzek meleget, olyan mintha nem adná át a hőt rendessen.
A proci mobil, de van rajta fém kaszni lehet leveszem rólla.
Valószínü, hogy az előző tulaj buherálta rá.
Nem tudom eldönteni le vegyem rólla vagy se. -
Tuncay
csendes tag
Helo minenkinek. Tegnap levettem a gép oldalát és kicsit megnézegettem. Egy zalman cpu hűtőt raktam fel még régebben egy q6600-as procira. Amikor felraktam a cpu cooler pont nem fért el a northbridge coolertől kb 1mm hiányzott, szóval kicsit egymásba nyomtam a kettőt mivel mindkettő puha réz, ez nem volt túl nehéz.... Tegnap megnéztem hogy mennyire is vannak most egyben a hűtők és kicsit elkezdtem mozgatni a cpu hűtőjét. Kiderült hogy jól illeszkedik mert a bordák pont egymásba csúsztak a két hűtőnél. Viszont, ahogy mozgatgattam (nem erőltettem csak finoman) kiderült hogy oldalra el tud billenni a tartóján, tehát a talpa két szemközti ponton stabilan van rögzítve, de a rögzítés irányára merőlegesen el tud mozdulni. Szóval így felemelődött a hűtő alja, eltávolodott egy picit a procitól. Ott nem gondoltam hogy ezzel baj lehet.
Viszont most reggel bekapcsoltam a gépet és kétszer is lefagyott de fullosan. Szóval a reset-re sem reagált, és teljesen váratlanul. Egyszer windows alattt egyszer meg rendszerindítás közben. Lehet hogy feltépte a hőpasztát a hűtő és most nem közvetíti rendesen a hőt? A proci túlmelegszik? Mitől lehetnek ezek a fagyások? .(nem szokott lefagyni, sőt soha nem fagy le)
Az is mellette szól az elméletnek hogy most feltekertem a hűtőt olyan 2000 rpm-re és így most egyelőre nem fagyott le.
Help! -
stikyo
tag
Sajnos nem..
Nyomogathatok bármit, csak a 4 lehetőség van... Most +50mv-ra állítottam, de a megjelenő érték alapján az auto is ezt választja szerintem. (1,30 - 1,32) Most jut eszembe, hogy az intelnek van az a ... ööö .. .nemtom milyen "step" feature-je, amivel az oprendszer állítja a feszt, meg sebet, hátha a kikapcsolása segít.. Köszönöm a segítséget-ötleteket. Szerintem a lap nem támogatja teljesen a procit. Lehet írok asuséknak is
Üdv! -
zsenisanyi
csendes tag
köszi!majd holnap megkeresem a papírjait és leírom az adatokat
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi hütő pasztát rakjak a procira?
Szét kenjem vékonyan vagy egy kupac a közrpére?Köszi!
-
zsolt1129
addikt
válasz
zsenisanyi #1225 üzenetére
Milyen proci? Régi-e a win? Ez sokmindentől lehet,egy kicsit kevés infót adtál meg.
-
zsenisanyi
csendes tag
Hali!Egy kis segítség kéne!Néha nagyon lassú a gépem.Az egyik haver távsegítséggel megnézte és azt mondta,hogy a processor száz százalékon dolgozik pedig alig volt nyitva valami.Ez mitől lehet?Én semmit nem értek hozzá csak használom.Előre is köszi a segítséget.
-
stikyo
tag
Látod ez nekem is fura volt: megnéztem a manuálban, és ott azt írja, amit Te is: 0,8-1,5 V. Sőt, asszem a biosban is ezt írja a rövid magyarázószöveg, mégis csak 4 lehetőség van:
[auto]
[50mv]
[100mv]
[150mv]Ezeket kínálja fel, mint VCORE növelés.. Ha a + ill - gombokkal állítom, akkor is ezeket változtatja. A manual-ban az [auto] után egy [0mv] lehetőséget is említ az [50mv] előtt. Lehet, hogy a procit nem akarja normálisan kezelni? A legújabb bios van flashelve, azzal is ugyanaz.
-
-
stikyo
tag
válasz
zsolt1129 #1214 üzenetére
Visszavettem a pasztamennyiségből, és most jobb. 65C fölé nem megy. Köszi a tippet! Azért még soknak tartom a hőfokot... de sejtem mi lehet. A mostani alaplapom (P5QL-CM) alap VCORE-nak 1.35 V-ot ad, az előző (P5PL2) 1.25 V-t állított be. Attól melegebb, hogy nagyobb a fesz? Viszont azon meglepődtem, hogy az újabb lapon nem állíthatok feszt!!! adhatok neki túlfeszt, 50-100-150mv lépésben... ennyi. Ez most komoly??? Visszavenni nem tudok belőle, és ha jól emlékszem, a D930-as procinak 1,25 az alapfesz.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztlata ezzel a cuccal?
-
trevis26
csendes tag
Köszi a segítségeket.
Újra kenés, újra működés, királyságosság. EDDIG....?! Peace
-
stikyo
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni. Adott egy asus p5pl2 alaplap, és benne egy pendium d 930 processzor gyári hűtővel. nem szokott 58C fölé menni terhelés esetén sem. A procit hűtővel átraktam egy kis időre egy másik lapba ami egy p5ql-cm volt, emiatt újrakentem ezüstpasztával a felületet. Amióta visszatettem a p5pl2-be, 65 C-t mutat a bios induláskor, de egy újraindítás után volt 75C is! Tudtommal annyit nem is bír egy ilyen processzor, szerintem nem jók az értékek, de ha mégis, lehet, hogy vastagon raktam az ezüstöt??
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Valaki a (#1177)-re?
-
-
trevis26
csendes tag
Csak azon parázok, hogy a procit ki ne csinálja ez, mert az a legdrágább és nem garis.
-
trevis26
csendes tag
Viszont nem pasztáztam még újra, mert nincs. Lehet, hogy csak ennyi lenne a baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest