Új hozzászólás Aktív témák
-
CséZé
őstag
üdv!
már vagy 5 éve benne van a foglalatban egy Prescott magos Pentium.
kérdés lenne, hogy mivel pasztázzam újra? mármint ilyen bacsis-féle módszerre gondoltam... -
BRIKLY
veterán
válasz
rumkola #2195 üzenetére
ezt én is mondanám, de nem így van! mint írtam,20 órát játszottam, mire sikerült elérnem,hogy nem melegedjen túl a proci. össze-vissza tekergettem rajta,mozdítottam millimétereket,és teszteltem. de akár hogy állt rajta,mindig rá feküdt rendesen. viszont ami kimaradt: mikor felszaladt 80 fokra a kupak hő,félig felhajtottam a lefogató fület,és rögtön vissza esett 40 fok környékére. ha vissza engedtem a helyére,megint 80 felett volt!. és félig felhajtott füllel is kb 20 fokkal melegebb volt a második mag.
én azt tudom elképzelni,hogy elengedett a TIM a kupak alatt,és ezért volt az egész balhé.
abban az állásban jó,mikor a proci hűtő pont jó helyen szorítsa meg jobban a kupakot.
de nem szeretném levenni a kupakot, ezért kéne más ötlet. -
BRIKLY
veterán
remélem még nincs totál kihalva a topik, mert van egy problémám,amire megoldást kellene találnom,de a kupak levétel csak a legutolsó lehetőség legyen..
a történetem:
van egy AMD Athlon 64 X2 BE-2400 procim,melynek hőfokai terhelés nélkül így néznek ki:ez mindig így volt. (nézd meg a második magot!!)
viszont mikor úgy döntöttem,hogy megnézem hogy teljesen stabil-e a gép,ráengedtem a prime95-öt.
körülbelül 5 percig semmi gond,max 40 fok.. és egyszer csak elindult nagyon gyorsan felfelé.10Mp alatt elérte a 80 fokot. ekkor a második mag már 100fok felett járt,és dobta is a hibát. ezt a problémát mondhatni,hogy sikerült megoldani. laza 20 óra alatt. hűtő polírozás,és össze-vissza tekergetés,alaplap ki-be,stb.
proci hűtő mindig rendesen felfekszik,paszta van alatta,(nem sok.pont elég)
ez a rész ugyan már megoldódott,de várom az ötleteket,hogy mi lehet a gond.a hűtő végig majdnem HIDEG volt!
a jelenlegi problémám a képen látható!A MÁSODIK MAG 20 FOKKAL MELEGEBB MINT AZ ELSŐ!!
és szerintem nem kamu,mert mikor 80 fok fölé ment,mindig hibázott. így,hogy a kupak nem megy 40-42 fok fölé,1,5óra teszt alatt sem hibázik.
várom az ötleteket,és lehetőleg nem azzal gyertek hogy nézzem a hőfokot más programmal,mert minden program ezt írja!
előre is köszönöm a segítséget! -
Thom95
tag
Nekem is a Phenom II X4 810-re azt írta a Win7 tulajdonságokba hogy Unknown processzor, elvileg a deszak tudta kezelni, majd egy BIOS frissítés után megoldódott a baj. Illetve nekem is ugrált a proci használata összev-vissza + melegedett rendesen is egy CM Hyper TX3-as hűtő alatt, végül kiderül hogy a hang driver pörgette 40%-on a prockót. Szerintem nézd meg hang drivert is, ki tudja, húzd újra a rendszert ha van rá mód.
-
99zoli
csendes tag
válasz
Motion_Blur #2190 üzenetére
Oké. Köszönöm.
-
99zoli
csendes tag
válasz
Motion_Blur #2188 üzenetére
Dell OptiPlex GX240
-
99zoli
csendes tag
válasz
Motion_Blur #2186 üzenetére
Az alaplapot kérdezed?
-
99zoli
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem: mitől függ, hogy a hőmérséklet kijelző programok kiírják a proci hőmérsékletét? Nekem csak a vinyó hőmérsékletét mutatja. Ez egy régebbi gép. Az alaplaptól függ?
-
D34L3R
tag
Nah én is úgy néz ki rendben vagyok! Mindent beállítottam és 1,2 V-ot adok a procinak! Nem ugrál a hőmérséklet fix 46 marad alap helyzetben! De viszont 5-10 percnyi játék után kék halállal újraindul! Majd megpróbálom nagyobb fesszel! Nos de legalább elértem hoyg nem ugrál a proci MHz-je illetve a hőmérséklet csak minimálisat!
-
quemby1
csendes tag
csá amd athlon 2500+ proci, egy órája megy aida 64, stability testel, mennyinke kellen lennie a hőmérsékletnek?
-
nightsilver
csendes tag
Na sikerült levennem de SEMMI így nézki ha semmit se csinálok
/dl/upc/2011-02/17/315118_usc13cx0xmfkii7k_proci_2.jpg
-
nightsilver
csendes tag
és ez minden bios ra igaz és minden procinál állítható?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
nightsilver #2177 üzenetére
A Biosban CPU voltage néven szerepel.
-
nightsilver
csendes tag
a takarítás megvolt az újrapasztázás meglesz és hogy vegyem lejebb az 1.39 v-ot?
-
rumkola
nagyúr
válasz
nightsilver #2175 üzenetére
ki kellene takarítani a hűtőt és újrapasztázni a procit
mellesleg 1.250V-1.400V között kell lennie, megpróbálhatnád 1.39V helyett valamivel kevesebbel is (-0.1V az kb -10fok) -
nightsilver
csendes tag
Sziasztok!
Az a probléma ált elő a porcesszorommal(Intel Celeron D 320 2,4 GHZ) hogy nagyon meleg, tehát mikor bekapcsolom az everest rögtön 70-80 C°-ot jelez 65 C° mikor semmit nem csinálok. A hűtő nem húzható és 2557 RPM-en megy. A hűtőbordához hozzáértem meleg, de nem forró. A bios is ugyan azt írja mint az everest(és még sok más progi) az volna a kérdésem hogy mit csináljak hogy lehüljön paszta is van rajta egy vékony réteg.
1.39 V on megy ha ez mond valamit és az esetleg segítene ha mondjuk 2 GHZ ra venném le? így minden szaggat (játékok nagyrésze) még az is aminek 2 x megvan a gépigénye és minimum grafikán van.
üdv. -
D34L3R
tag
Igazad van és elnézést az offokért....de egy két off után már jöttek is a válaszok nem kell napokat várnom mire valaki beles ide!
Mégegyszer bocs! Lehet igazad van...látatlanban úgyse tudja senki az okát ezért várok tippeket! Mint tudjok semmit nem néznek meg ingyér ezért szeretném kizárni a dolgokat hoyg mit kelljen majd cserélnem!
-
sarpba
csendes tag
Légy oly szíves, és ne offold tele a többi topicot. Ha valaki tudja a választ a kérdésedre az válaszolni fog itt.
Egyébként nem feltétlen a cpu a rossz, lehet hogy az alaplap táp áramköreiben kiszáradt egy kondi, és nem stabilan a megfelelő feszültséget kapja a proci. Vidd be egy szervizbe, csere alkatrészek nélkül úgysem tudod letesztelni, hogy mi ment tönkre.
-
D34L3R
tag
-
labbi
tag
köszi
csak tudni szerettem volna hogy mégis mit bir
akk majd holnap délután -
labbi
tag
hali
valaki meg tudná nekem monani hogy egy e5300-nak meddig szabad melegednie?
illetve a magoknak? -
D34L3R
tag
válasz
atti_2010 #2164 üzenetére
Ne vedd sértésnek de valami ötlet kellenne hoyg mit csináljak! Szerintem meg tuti a proci mert mint leírtam első indításnál amikor még a proci max hőmérséklete 53-57 között van stabilan addig a játék nem "szaggatt" de ezt nem nevezném szagatásnak inkább ilyen rángás...és nézek egy fanspídet amint ingadozik a proci úgy a játék is rángat! Szóval én arra következtetek hoyg proci!
-
D34L3R
tag
Már nagypn unalmas nem tudok egy komoylabb játékkal sem játszani mert elkezd rángatni....megy...beránt...megy...beránt...de első indításnal vagy 15-20 percig frankó csak ha meghülyül a proci akkor van cső!
-
D34L3R
tag
Everest szerint is ugrál a hőmérséklet illetve a Mhz az előbb leírtak alapján!!!!!!
-
D34L3R
tag
Csináltam gyorsba egy fél óra prime95-t! Tudom kevés de akkor is...ebből meg lehet valamit állapítani? illetve egy pillantás a hőmérsékletre!!! KÉÉÉÉP Halálán lenne a proci? Csáó!
-
D34L3R
tag
Segítséget szeretnék kérni!!!! Van egy AMD x2 5000+ -os procim és folyton ugrál nemcsak a proci hőmérséklete hanem a Mhz is!
Játék közben felugrika hőmérséklet még 80 fokra is pedig egy Zalman 9700LED hűti ami tudtommal nem épp egy csicska hűtő! De itt egy kép az ingadozásról játék közben KÉÉÉP !!! Nos volt már BIOS reset....újrapaszta MX2-vel ami tudtommal szintén nem egy csicska paszta!
Nos amikor még "hideg" a proci azaz első indítás futattom a játékot frankó midnen egy jó 15 perc után már rángat a játék...! A videókártya 58 fok felé nem melegszik szóval éna procira gyanakszom! A másik dolog ha nem csinálok semmit akkor egy jó fél óra múlva elkezdi ezt csinálni! A Mhz is 1004-2600-1004-2600 így váltakozik a hőmérséklet nyugalmi állapotban pedig így 53-64-56-66-53-61 és még sorolhatnám!
Cool'n' valami
ki van kapcsolva! Szóval örülnék neki ha valaki tudna segíteni!
Előre is köszi és bocsi a novelláért!
Jah mellesleg még annyit hoyg első indítás után a játék mint mondtam 15-20 percig normálisan fut a proci is max 57 fokra melegszik stabilan...nem ugrál! Szeretnék valami segítséget egy okos embertől! Mégegyzser köszi hoyg meghallgattatok várok egy két ötletet! Csáó midnenkinek!
-
szegto
senior tag
Üdv.
P35-ös Asus P5KC alaplapom van, benne van egy Q8300-as proci, Hyper 212 plus hűtő.
A proci hőmérő ezt mutatja:
Mi az oka annak, hogy a CPU hőmérséklete nagyobb mint a magok hőmérséklete?Aki tud megoldást írja le pls.
Köszi -
Lizard86
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy adott egy AMD athlon 64 x2 5000+ processzor és alapon 52-53 fokon megy és a magok hőmérséklete is igen eltérő cpu1 32fok, cpu2 39!ez mitől lehet?
játékok alatt egy idő után szagatottá válik a játék, szóval hullámzóan belassul!
újra lett pasztázva és egy phenom II 965 hűtő van rajta!köszi, előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Külpolitika
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest