- Házimozi haladó szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Na azthiszem a hűtő marad,pedig nemrég megint meghirdettem.Nagyon jól hűt 1.344 környékén.Mondjuk most tényleg jó szellős a lakás meg a ház oldalát is levettem de a teszt közepétől a szobaventiket ki i s kapcsoltam mert kapcsolgattam és semmi nagy változás 1-2 fokon kívül.Hiába.A noctua is ezt a hűtőt nagyobb teljesítményre szánta és már nem egyszer bebizonyosodott hogy nagy teljesítményű hűtők igenis nagy teljesítményen üzemelnek a legjobban,nem pedig 1.13v-on pl.Na jól van ez is megvolt.Hétfőn megjön kulerr-től az ud3r és abba próbálom fentebb.A hidegbe lessz ez még jobb is mert BMW is 1.312v-on nyomott 1 óra tesztet 4.7ghz-nél x48-ba.P45-be hidegbe jobb lessz az.Az alulfeszelés ideje meg lejárt amugy is. -
bzs73
őstag
9x526@1.344v
Na ez lett belőle.Igaz bevallom elég sűrűn ugrált a cpuz-be a fesz 1.344 és 1.360 között de így sikerült lenyomni a print screen-t. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5682 üzenetére
Hát terhelésnél nekem is már csak 1-2 fok külömbség van.Amugy ez is érdekes hogy asusba terhelésnél is 5-8 fok külömbség volt ,itt meg gigába 1-2 fok van terhelésnél kupak-mag között.
Miközbe itt fórumozok megy a prime 1.35v-on.Még 1-2 próbálkozás lessz max 2 és jön valami eredmény.
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #5679 üzenetére
wolf procik 90%-a ilyen.Az enyém is 40 fokon áll mindkét mag.Ha alapon használom 3ghz@0.912v-on a kupakra idle 22-24 fok van a magok meg 40-en állnak.Engem már ez hidegen hagy.Volt sok wolf procim talán 1-nek volt a szenzora jó.A lényeg hogy terhelésnél jól mér.Idle meg a kupakhoz adsz sacc 5 fokot és annyi a maghőmérséklet.
Amugy számomra még most se tiszta a wolf prociknál a jó tjmax.Sok helyen 95%-ot írnak jónak,és ugyanannyian 100%-ot.Épp a hibás szenzor miatt van ez amugy.Amugy itt is a 95%-ot mondják ha jól értelmezem,de én már nem tudom hogy lehet ezt értelmezni,annyi féleképp láttam már ilyen írást és mérést.
-
bzs73
őstag
Jó kis friss levegőn.
4.5ghz@1.248v
A hűtés szerintem bírni fogja az 1.35v-ot,mert most még kintebb veszem a házat ,hogy mégjobban érje a huzat.Nekem meg fel kell venni valamit mert kezdek fázni.
Itt a hűvös kifogás nincs! Tunningra fel emberek.
Csináljuk a munkát akoskának. -
bzs73
őstag
akoska te nyomtál sokat p35-be.Valami tanács vagy javaslat?Még 4.7 körül nem teszteltem p35-be.Szerinted bírja majd a lap? Jó kihült a szoba,meg jó nagy huzatot csinálok és van itt 2 nagy szobaventi is.Adok neki hűtést rendesen,csak a lap bírja,mert mch +0.2 körül már nem nagyon teccik neki sz.j szerint,és lehet nem is lessz elég az mch-nak a +0.2v.
-
bzs73
őstag
Jó reggelt.
Végre nincs kánikula.Lehet én is megpróbálom még ezzel a lappal az 1.35v-os opciót.Nem tudom bírja-e majd a p35 mert kb 4.7 körül vagy felette kéne primelni BMW-4.7ghz@1.312v prime- ebből kiindulva.Na mindeggy megpróbálom ma, ha meg nem megy hétfőn már itt lessz az ud3r lap. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5660 üzenetére
Hát valahol én se bánom a sok cserlgetést mert nőtt a tapasztalat ez révén és tanultam is sokat belőlük.Meg persze kicsit azért bánom is mert sokba került már ez a hobbi.
Na de ha nem erre megy el a pénz elmegy másra.Az jó ha egy jó közepes.Ha most azt montad volna hogy igen gyenge ment volna az apróba.
Á.nekem elég bőven. -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #5659 üzenetére
Én már többször megfogadtam hogy vége,meg elég már,de a ph-ra mikor feljövök valahogy az első út mindíg az apróba vezet,hátha van valami jó üzlet.
akoska:Hát én nem nagyon szoktam 3dMarkozni de még a 8600 procim mikor megvolt nyomtam eggyet.Egy ilyet.Hogy jó -e azt annyira nem tudom mert nem nagyon szoktam nézegetni az ilyen eredményeket,de amikkel jáccok azok mennek szépen.Ha meglessz a corei rendszer azért már majd oda beújítok egy gtx260-at vagy valami hasonlót,mert hát még is csak no...
Ne az legyen a leggyengébb láncszem -
bzs73
őstag
válasz
pappkarcsi #5649 üzenetére
Hát én az X48 lapot kihagynám a helyedbe.Egy jófajta p45-el többre mennél.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5646 üzenetére
Az nem jó
Amugy a lapom az apróba.Nem soká jö a hűvös és én már arra készülök.Elég volt az alulfeszelésből.Télire meg a nagy mhz-hez kevés lessz a p35.Amugy nem bánom hogy kipróbáltam ezt a lapot.Alulfeszelésbe a legjobb eddig ami nálam volt az biztos.Na meg 4.5ghz-ig is bőven jó,de én ha bejön a hideg megküldöm ezt a procit rendesen. Ahogy kell.
Úgy döntöttem.Utána meg télen már tuti corei5 lessz.
-
bzs73
őstag
Jó reggelt!
Jó korán keltetek. -
bzs73
őstag
Na most néztem az apróba az ud3p lapot és már 25k.
Fent van egy jó ideje 27k-ba és senkinek nem kell.Pedig ez már megéri,főleg így hogy nem is lehet üzletbe kapni. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5572 üzenetére
A lapot kaoszpapja kollegától vetted gondolom.Már csak azért mert fsb-be bízonyított az a lap nem kicsit.Téged meg az ilyenek izgatnak.
Na de ha onnan van akkor nyomhatod az fsb-t.Ne szégyellősködj.
Amugy van az apróba ud3p lap 27k-ba.Gondolkoztam már rajta,de még átgondolom mert igazából semmi hátrányt nem érzek p35-be,csak még is a p45 valahogy jobban teccik.Meg hát jól ment nekem is az ud3p mikor megvolt.Asus premium lapot már el is adtam itt helybe.Levette a bolt.Igaz jó alacsony áron de itt a ph-n se mennek az asus lapok nagyon,és itt alkudoztak volna csak rá.26k-nál nem kaptam volna többet itt se érte,és akkor eszem az ideget a sok idióta miatt,meg postázhatok. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5570 üzenetére
Nem 0.25 hanem 0.025.Nem mindeggy.p35 -nél az et agy nagy k@ki szerintem.P45-be már jól működik viszonylag.
Na csak beújítottál egy ud3p lapot látom.Jó kis lap.Ha váltassz szólj lehet átveszem,bár nem fog így menni mint p35ds4 de tetszett nekem is az a lap.Nyomd fel rá az F10b-F10e biost.Azzal megy a legjobban. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5568 üzenetére
Figyelj akoska.Nem bírsz átnézni az e8000 topicba?Csak nem akarom mégegyszer leírni a dolgot mert egy p35 témáról beszélünk sz.j-vel.mch+ fesz,p35 lapfesz stb.Ismered te is jól a p35 lapokat és a véleményedre lennék kíváncsi.
A lényeg hogy sz.j olyat mondott hogy az mch-nak adtam itt most +0.025-t és az elvileg kevesebbet ad mint a normal fesz.Na de ha a vtt is normálon volt hogy számol a lap akkor.P45-be értem az egészet de ....Na mindeggy.E800 topicba már leírtam. -
bzs73
őstag
3ghz@0.896v smallfft
Hát ennek jobban örülök mint a 4.5ghz@1.264v-nak.3ghz-en 0.9v alá csak betoltam. -
bzs73
őstag
Na megy a 3ghz small tszt 0.896v-on.Nem olyan sok van már hátra.Nem érdekel engem hogy alapon nem kéne mch-nak + fesz de kapott azt is.Nem sokat csak 0.025v-ot.A lényeg hogy beférjek már 0.9v alá.Nem 24/7 ez,de a lelkem megnyugszik kicsit.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5544 üzenetére
Én most is azt mondom érezhető a 4 mag de egy jó wolf többet ér még ma általánosítva.Persze ha valaki kihasználja és rendszeresen több program fut,vág,tömörít stb akkor megéri.Általánosan erősebb gép a többségnél játékra kell max,ott meg talán van 2-3 játék ami a 4magot kihasználja.Én még néha napján hd filmeket is tömörítek és azért is vettem anno egy jó kis q9550-t,de csak visszaálltam a wolfra,mert még a hd tömörítésbe se hozott olyan sokat.A corei rendszer az már más.Ott nem egyszerűen csak +2 mag lett.Ott már azért komoly változások mentek végbe.Én kihagyom a quad procit már az biztos,és majd corei lessz.Az még eldől hogy corei5 vagy 7.Várom hogy mit produkál a nemsokára megjelenő corei5,na meg hogy az árak hogy alakulnak majd.Azért ha felteszem 4.5ghz-re-1.264v-on 24/7-be nyomathatom és nagyon hasít minden,de 8x500-on se fog meg semmi az biztos.Se játék se program.A corei is félig meddig csak azért fog nekem kelleni hogy megnyugodjon a lelkem.Az a nyughatatlan.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5540 üzenetére
Na megyek szétnézek munkaügybe,mert kb 2 hónapja munkanélküli lettem és kezdem unni ezt a tétlenséget.Nem jó ez így.
Sok meló után pár hét pihi még jól is esett de már unom.Főleg most hogy közel 1 hét korház is lett a gyomrom miatt, nagyon ki vagyok már a pihenéssel.Az elmúlt pár évbe lehet összesen nem pihentem annyit mint most 2 hónap alatt.Szerencsére sok meló volt,utána meg egyik napról a másikra ez lett.
Pénz sincs annyi így nem birok gépet fejleszteni se annyira.
Pedig lenne pár ötlet még.
Á leálltam vele.Elég volt a cserélgetésből.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5538 üzenetére
Igen.Még úgyse cseréltem egyszer se.Ez jobban bejön.A változás korát éljük.
Hát gondolom te is cseréltél már.Milyen lenne ha valós képet lehetne kirakni?Kíváncsi lennék rá hányan élnének vele.Vannak olyan fórumok ahol valós képet lehet kirakni.Szerintem itt is meglehetne csinálni,bár nem tudom jó lenne-e,de végül is mindenki, úgy is maga döntené el, él-e vele.A többség szerintem maradna ismeretlenül,de hát a ki tudja.Lehetőségnek nem volna rossz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5522 üzenetére
Még csutakos
Hát én is 36 vagyok.
1973 március.Ha jól emlékszem valahol úgy láttam te is márciusi vagy.Hogy hol láttam meg ne kérdezd de úgy rémlik nekem.De ha nem az se érdekes.
Szép lassan öregszünk,bár én nem érzem magamon.Annyi csak a változás hogy ha kell már tudok komoly is lenni.Pl ilyen:De ált azt mondják régi iskolátársak semmit se változtam.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #5514 üzenetére
Hát te se bíztad a véletlenre,de hát nem is így ismerlek.
(#5515) akoska07 : Hát az igen jó lett akkor.Igazából nem is hallottam panaszt még erre a hűtőre.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5510 üzenetére
Mondtam én hogy kb 10-15 fok javulás van.Jó ez a vga hűtő.A 2.120mm-es venti nagy javulást már nem fog hozni.Én próbáltam nem éri meg szerintem.Terhelésnél is 2-3 fok a javulás nem több,idle meg szinte semmi.Max ha nagyobb fordulatot adsz a ventiknek,de akkor meg már zajosabb lessz ami nekem nem jön be.Bőven jó 1 ventivel.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5506 üzenetére
Hát gyárival anno nekem is idle 50fok körül volt load meg 65 körül huzamosabb terhelés után.A hangja meg egyenesen brutális volt már,mondjuk én elég csendmániás vagyok.A lényeg hogy jól jársz a hűtő felszerelésével mert a gyárihoz képest ált több mint 10 fokot csökken a hő,és hát a hang változás se hátrány.Bár a hang nem mindenkinek fontos,és az függ attól milyen ventit raksz majd rá.Elfér azon lazán 2db 120mm-es is és mehetnek 1000rpm-en még az se olyan hangos és akkor szerintem még 15 fokot is lehet vele csökkenteni,ami tuningnál nem mindeggy.Csinálj kedvet hozzá,és essél túl rajta.Megéri.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5504 üzenetére
Ja az jó.Nekem is az van a 9800gt-n egy120mm noctuával 700rpm-en és semmi hangja.Idle 38-40 fok,terhelve és húzva se láttam még 52-55 fok felett a vga-t.Amugy nem nagy dolog a szerelés mert nekem kb 1 éve van meg és olyan 2 hete átpasztáztam már, mert évente ráfér szerintem és fél óra volt kb az egész.
Az idén még megpróbálom lecserélni gtx 260-ra mert akkor legalább lenne értelme a cpu-t húzni rendesen 4ghz-re meg felé,mert most a 3.6ghz kb kihajtja rendesen.Bár megy minden rendesen,de hát már 1 éve nálam van ez a vga és ez furcsa.
-
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
Jó reggelt
-
bzs73
őstag
Nálam kis szünet van. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5201 üzenetére
Majd szerintem hétfő reggel korán megpróbálom az 1.35v opciót.Vasárnapra már csak 25 fokot mondanak,utána meg reggel még hűvösebb lessz.Az 1.35 most sok lenne,de megcsinálom,vagy legalább is próbálkozok majd valamivel.
De csak hogy nehogy munkanélküli legyél itt a ph-n. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5201 üzenetére
Ok.
1.200v opció
Itt már tekert a cpu venti maxon de megvagyok vele elégedve.Örülök hogy ezt a hűtőt nem adtam el.Na van már munkád.
-
bzs73
őstag
Amúgy egy táblázatos eredmény megvan.Remélem elég adat van majd átnézed.Nem nyomtam még táblázatba.Ez vid/bios opcióba készült,tehát 1.175v a bios-ba.llc enabled de ha gond akkor megcsinálom llc nélkül.Nekem mindeggy,de én biosba 1.3v-ig llc-vel nyomom utána kapcsolom ki.
Vid/Bios opció
Az adatlapomon a konfig helyes tehát minden ugyanaz.
Írj hogy mi kell vagy mit csináljak még.Ma még az 1.2v tuti meglessz a többi nem biztos mert meleg van de megnézem majd. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5198 üzenetére
Ajaj.Inkább visszajövök ebbe a topikba gyorsan mert az e8000 topikba megint vita lessz.Főleg ha az érintettek megjelennek majd.Ott sajna mostanába rendszeres a piszkálódás és kialakul a szép kis adok kapok.Amugy megint az eredmények linkeléséből indult az egész,ahogy mostanába volt is már egy párszor.
Tényleg.Igen mert ált hétvégén üzletelek és azt ugye hétfőn adják fel.Szerintem se mindennapi e5200.
Pont amilyet megszoktam.Nekem való. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5196 üzenetére
Amúgy kedden ez az E5200 érkezik hozzám.4.2ghz-en 1.312v-on 10 perc után dobja el a prime de ez g31 lapba és hát gyengébb táp,hűtő,stb.Majd én megtekergetem a bajszát ahogy kell.Rá állok az ilyen kisebb procikra tavaszig.Ezeket könnyen birom cserélgetni és a tesztelés is meglessz,ami végül is a lényeg.
-
bzs73
őstag
akoska meg strandol bizti
-
bzs73
őstag
Na a végén kiderül hogy szinte alig használjuk a gépet és még se elég.ugye.
Hát lessz még pár procim az biztos mert ugyse birok leállni hiába mondom hogy most már leállok.Hányszor mondtam már ezt.
Amugy meg legalább ennek örülök. "pár napig" és zajlik az élet.Nem érdekel.Nehogy már csak dolgozzon az ember. -
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
Na alakul a hirdetésem szépen.Majd beindul az 1 nap után.
-
bzs73
őstag
Na jól van jó északát akoska.Megálmosodtam.Korán keltem.
Örültünk hogy ma már voltál. -
bzs73
őstag
Amúgy itt nézelődök most és vannak jó kis fpo-k,és ott a link a sor végeken ahol a képet megbirod nézni.Az előbbit is onnan szedtem.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5132 üzenetére
Hát volt már pár megjegyzés hogy hát ez már nem igaz,meg csalás mert lehetetlen hogy ennyivel mennyen.Én már azért nem is linkelgetek jó ideje teszteket nagyon.sz.j is kapott már párszor.Majd erre a sorsra jut zsubi is.Én már nem foglalkozok ilyenekkel.
Most ha 4 nap pihi lessz csinálok már tényleg táblázatos eredményeket.Mondjuk vannak de ugye kell everest meg a többi de nem gond.Tudom mi menny már csak újból le kell nyomni. -
bzs73
őstag
E8600-4ghz@1.056v-prime
Na és még a mi eredményeinket kérdőjelezik meg. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5124 üzenetére
Van ott még egy ilyen proci.Szerintem az a jobb mert az elvileg 1.120v-on viszi a 4113mhz-t,és asusba.[link] Ráadásul x38-ba
Ha érdekelne még annyira a tuning már meg is vettem volna de most valahogy elegem van már kicsit a tuningból.Majd elmúlik.Szerintem ez a meleg az oka. -
bzs73
őstag
Akkor ez félig üzleti utazás.
Aztán majd nehogy úgy járj mint sz.j ma hogy már lehurrogták hogy miért idegesíti az embereket ezekkel az eredményekkel.Ő meg nem aprózza el nyomja rendületlenül.
és persze soknak meg már nem teccik meg unják kicsit mert közelbe sincsennek.
Ja reggel már 6 órakor tesztel nyitott és sokkolt mindenkit. -
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #5096 üzenetére
nekem a sima p35ds4 van és azon az f14 bios vann fent.
Procira meg amit adnak vasárnapig annyi lessz.Valahogy nem érdekel már az egész.Kicsit meguntam.Kell egy kis pihi.Amugy ami e5200 lessz helyette az se piskóta.Bőven elég lessz az nekem tavaszig már utána meg corei5. -
bzs73
őstag
Procim az apróba
[link] -
bzs73
őstag
Hát nekem is volt ud3r is és ud3p is.Mondhatom nagyon jól mennek azok a lapok de tényleg brutális nagy a dropp már nagyobb feszen és ingadozik is.Én ezért váltam meg tőlük,amúgy meg nagyon mennek.Hát york procinál még nagyobb a dropp.Ott képtelenség llc nélkül használni.
Aztán nézd meg hogy eltűntek a piacról.Sehol nem kapni őket pedig volna rá kereslet. -
bzs73
őstag
Igen.A bosszantó az hogy minnél olcsóbbat veszek annál jobban megy tehát már egy nagycsomó pénzt kidobáltam az ablakon mert ugye mindíg buktam egy kicsit a dolgaimon,és nem alsókategóriás lapjaim voltak.Asus maximus II formula,deluxe,premium,de volt ud3p is,meg még egy jó pár lap,de ez a legolcsóbb eddig és ez megy a legjobban.Szép lecke volt.
-
bzs73
őstag
p35ds4-be
4ghz@1.104v smallfft -
bzs73
őstag
Az szép ha nem tiszta.
Na látod én 36 vagyok és nem nősültem még meg.Élettárs volt már jó pár de tovább nem megyek.Engem nem semmiz ki egy nő se az biztos.Eggyütt vagyunk aztán ha nem tetszik valami mehet amerre lát,és viszi amit hozott.
Félreértés ne essék jó dolog a család csak hát én nem vagyok családcentrikus.Néha örülnék én is ha nem az üres lakásba jönnék haza,de sokszor meg jól esik a csend és nyugalom.Megvan mindkét oldalnak a jó és rossz fele.Szerintem egyenlő és mindenki maga dönti el mit akar.Persze sokszor nehéz józanul gondolkodni,ez biztos.Ez az élet.A lényeg hogy ne legyen unalmas mert akkor mindeggy hogy jól megy vagy rosszul.A változatosság a lényeg és fel a fejjel. -
bzs73
őstag
A pláne a 4.5 ghz-nél hogy a biosba 1.281...valamennyi volt adva,tehát a dropp szinte semmi.Az az 0.01v-se.
-
bzs73
őstag
4.5ghz@1.272v több mint 1 óra smallfft
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5030 üzenetére
Na látod megy az.
Ud3p lapba nekem is 1.120v-on ment a 4ghz,de asusba már nem nagyon akarja csak 1.128v-on.Na majd jöv héten p35-be megnézem én is bírja-e majd az 1.104v-t.Ha nem az se gond de 1.120v-on tuti stabil lessz nekem is ha p45 ud3p-be az volt.
Amugy szerintem is a táp miatt van.Ilyen 1.120v-nál nagy szerepe van a komoly tápnak.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5024 üzenetére
így van,de már tényleg lenyugszok.Tiszta hülyeség amit csinálok.
Ha minden jó akkor se elég.Akkor ismegbontom mindíg a konfigot.Volt már ugye M2F lap is meg minden féle csúcs és állítom hogy majd a 17k-s p35ds4 kenterbe veri mindet.
Amugy nézhetnél egy 4ghz-t a p35-be.Csak viszonyításképp hogy jobban megy-e mint p45.Mondjuk már nem gyári hűtővel nyomod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Mazda topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged