Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10789 üzenetére
Nem lakna ilyen kiba. messze, elvinném hozzá az E8400-at, aztán megnézném, hogy mit tud, de annyit sajna nem ér nekem...Messze van, jó itt délen, csakhát mindenki messze van...
Mé nem csinálnak dosos prime95-öt? Olyat mint a memtest... bebootolsz cd-ről azt szevasz, nem lenne köze az OS-hez...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10710 üzenetére
Olcsóbb a feszekkel próbálkozni, mint új lapot venni...
@lipi: Lentebb írták a megoldást, esetleg meg kell kérdezni, hátha valaki jár felé, és te feléd, és elvinné...
@Aggregátor: Nekem 1,312-n volt meg a 4,5Ghz Validra, kíváncsi lennék 1,35-ön mi lenne a vége...
Mondjuk azért 4,8 bittos nem lenne.
De amúgy ezért is írtam, hogy kíváncsi lennék, hogy mit menne jéggel...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, MCH, FSB most kap 0,2V-t, kicsit visszább vettem a feszt, és most megy a teszt 485*8,5-en. Kíváncsi vok...Így kap 1,184-et, és néha felugrik 1,2V-re... Ez az órajel már volt tesztelve, csak stabil 1,2V kellett hozzá.
Ha meglesz a félóra utána kap egy restartot, hogy ki-be fog e kapcsolni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én meg, ahogy írtam lejjebb is, próbálgattam, hogy mikor lesz teljesen stabil a 4ghz, és úgy tűnik, hogy 1,2V, meg néha kicsit felugrik 1,216V-re, de így mostmár úgy tűnik, hogy nem kapcsol ki restartkor. Volt már 2-3 restart, egyszer sem kapcsolt ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha vettem viszább kicsit még, 4,1Ghz 1,2V-n 24/7-re még jónak számít? Mert 4,12-n is ugye primestabil volt, de most dobott egy restartot a gép csak úgy...Most próbálgatom így.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha megpróbáltam 490*8,5-et 1,2V-n, de ahhoz már kevés... Ahhoz kéne még1 lépcső valszeg, de akkor már néha néha át át ugrik 1,216V-re.
@subaruwrc: Grat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10601 üzenetére
Azt tom mondani neked is amit nekem mondtak, próbáld ki.
Sokat nem vesztesz vele, ha nem tapasztalsz semmit, v rosszabb lesz, akkor visszakapcsolod.
@Aggregátor: Próbáld már meg, hogy vedd ki a ramokat amiket beraktál... Csak a poén kedvéért, hogy hasít e, ha akkor megy mint a szél, akkor tényleg csak a ramok... Nekem annak idején a tracerek +0,4V-t kaptak.
Bár az még a 2*1GB kit volt, aminek 2,2V volt a gyári fesze...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zakroland #10597 üzenetére
Kéne róla link..Úgy kicsit egyszerűbb lenne... Amúgy sztem maga a 9800-as gpu megeszi a 3650-et reggelire, hacsak nem vmi DDR2-es hulladék. De amúgy írány az alattam javasolt topic vmelyikébe.
@darál0w: Én is csak próbálgatok, anélkül nincs tapasztalat.
@Aggregátor: Lehet, de tényleg te is próbálj meg max egy bios clear-t, hátha segít.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10593 üzenetére
Nha...
Előjött neked is az ami nekem? Mondjuk én most adtam neki 1,2V-t, aztán használom így, tesztelgetem...
Akkor nekem az 1,164V nem akart úgy menni mint előtte....
@darál0w: Én is most kíváncsiságból használom így, mert alapból olyan vinyóra van állítva, ami kb. csak benne van a gépben, és tárol, használva alig van... De mondjuk játékból való kilépésnél azonnal kilépett, nem gondolkozott semmit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10589 üzenetére
4 van jam, csak eddig én használtam a lapozófile-t. Hát lényegében dióhélyban, saját vélemény szerint, a ram elérés ugye gyorsabb mint a vinyóé, és hát ha nem kell a lapozófile-t piszkálnia, akkor sokkal gyorsabban elér a memóriában dolgokat, mint a vinyón... Legalábbis szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10587 üzenetére
Jaja, 1,184V...
Lehet van benne még, majd megpróbálok adagolni neki kicsit.
Most mellette tesztelem azt is, hogy kikapcsoltam a lapozófile-t, me 4gb ramnál még úgy voltam vele, hogy jól jön, de most azt javasolták, hogy már ki lehet nyomni, hát kinyomtam.Eddig tényleg jobban pattog a rendszer...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgydöntöttem, megnézem mi a helyzet 1,2V-n, ha már lipi is ennyire mondta, hogy az még bőven mehet 24/7-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eladohardver #10551 üzenetére
Az kemény.....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eladohardver #10549 üzenetére
Hát ja, lényegében... Van itt marketing...
Tényleg, megkérdezem itt, hátha, bár írtam hozzá aprót is.
De, nincs valakinek egy 92mm-es porszűrője kerettel együtt?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kis érdekesség nvidia tulajoknak: [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10526 üzenetére
Nem azé, me jó rajta a gyári kúler, csak ha má ennyié, amennyié hírdetem a hűtőt nem megy el, akkor inkább megpróbálom rágyúgyítani, csak ha pont rá is fér, úgy hogy rá tudom tenni a tetejét, venti tuti nem fér rá, bár lyukacsos a procinál a ház teteje, szal végülis vmennyi levegőt biztos kapna... Csak ugye rajta van a tetején a monitor is...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem is meg kéne kenni a procit MX2-vel... Me vsz csak jobb lenne, csak nincs kedvem szétszedni...
Filózok azon, hogy a nitrogon bordát rárakom a 3000+ra, csak ugye az MATX ház, szal elég pici.
Szerintetek elvinné passzívban?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10450 üzenetére
Na de legalább tudtál annyit, ebbe a szutyerák viába még annyit se lehet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10447 üzenetére
Az kemény.
Van egy itthoni s939-es viás lap, abba sincs semmi FSB állítási lehetőség... Meg akartam kicsit hajtani a 3000+os procit, dehát hiába, nem lehet.
@Aggregátor: Intel® G31 Intel ICH7
-
hackeeeee
Jómunkásember
No, megvettem az MX2-t,újrakentem a vga-t, és lám, hőfokok a régiek, sőt jobbak, mint eddig voltak...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, Restartkor nem volt ki-be kapcs az előbb, de azért adtam az FSB-nek 1tized V-t, meg megvilágosodtam, hogy az MCH-nak 2 tizedet adtam véletlenű, bár fogalmam sincs hogy...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10338 üzenetére
Naigen... Egyszer próbáltam, hogy akkor a procinak nem adtam feszt, csak adtam az FSB-nek +0,1V-t, akkor is csinálta... Mondjuk ugye sűrűn nem restartolok, nagyon ritka, szal reggel gép be, este meg kikapcs, csak ha meg mégis van restart, akkor előjön a ki-be kapcs, és hát ugye elég zavaró...
Csak bosszantó, mert 4Ghz-n 1,168V-vel primestabil már, de kénytelen vagyok neki adagolni még, a ki-be kapcsolgatás miatt...
@darál0w: Én csak tizedesével tudom adagolni, szal 0,1/0,2V...stb, bár asszem 0,3-nál nincs is több.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10336 üzenetére
Hát lehet az, nem tom, beszéltük ezt itt.. Hogy nekem MCH meg FSB voltage vanik, más nincs...
És akkor ugye elvileg az az.
MCH kap most csak feszt, meg ugye a proci, semmi több... De fura ez, mert pl restartnál megvan a ki-be kapcs jelenség, olyan feszen, ami eddig meg jó volt.. és ugye visszaáll alapra, csak tudnám miért...
Főként akkor, ha terhelt állapotból restartolok... Alaphelyzetben nem próbáltam. De ha stabil, akkor így se kéne..
-
hackeeeee
Jómunkásember
FSB-nek mekkora érték felett érdemes feszt adni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10328 üzenetére
Én megoldottam, csipesszel..
Hm, érdekes.. Mintha kicsit másképp adagolná a feszt is.. 1,25750V van (asszem, de tuti h 1,25V fölött) beállítva biosban, és most is inkább ,1,168V-t kap terhelve, eddig ekkor ez az érték már 1,184V volt ezen a feszen... Hm, na majd meglátjuk...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erdei88 #10319 üzenetére
1,3V kapott a proci idle-ben, kétlem, hogy sok lenne... MCH ugyanúgy 0,1V, mint most, FSB nem kapott feszt...
@lizakattila: Nem, mert ehhez szét kéne bombázni a gépet, hogy hozzáférjek.. Elem érintkezők mivel zárhatók össze, bármi kis fémdarabbal? Amúgy ilyenkor a sima jumperes biosreset nem elég?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes ez, amióta meghajtottam a cuccot, azóta nem mennek ugyanazok az órajelek/feszek. Sehogyse, kicsivel több kell mindenhez.. Érdekes ez.. Eddig 1,24375V bios beállítással ment a 4Ghz, most 1,25V bios beállítással megy a 3950Mhz...
Sőt, restartkor ígyis ki-be kapcs...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha átraktam a holnapi vizsgámat szerdára, igaz utolsó időpontra...
Holnap bemék edigitalba, veszek MX2-t, ha csak nem fog megváltozni az időpont, és mégsem lesz raktáron, mert akkor falnakmegyek...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10293 üzenetére
Hát nem tom, Most megnéztem UT3-ban ~5 fok különbség van, Dirt2-ben 10-12fok, fánkban van jóval több. GPU hőfokkal még nincs is gond, de a memio az nagyon durván melegebb...
Annó a 4850-emmel hasonló volt, bár ott volt játék alatt 20 fok különbség is, bár ott a GPU forrt mint a disznó, sz*r pasztával.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10289 üzenetére
Hát nem tom... Ezt ráraktam, 66-67 fok helyett 75 fok körül van játékban, fánkban alapból 80 fok környéke... Sztem ez nem túl jó...
Edigital-ba van MX2...
Amúgy azért sejtem, hogy mégis azzal van gond, mert 1szer haveréktól hoztam valami féle fajtát, meg volt itthon még asszem zalman, és haverékét ráraktam a 4850-re, ugyanez a jelenség volt, hogy jóval melegebb volt, mint a gyárival... Ráraktam a zalmant, kapásból jobb volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest