- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01 #13970 üzenetére
Üdv!
Ez qrva jó...........
Hihetetlen ez az E2140.
Néhány éve még teljes lázban voltunk ezen procik miatt
Emléxel mennyiért vittem el Tőled a bajnok E2180-at?
Vmi 20k volt asszem,és ment 4160mhz-tNa azok voltak a jó idők,akkor kentük rendesen,mostanra valahogy leült ez az egész.Sajnos....
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #13975 üzenetére
50° forró? Everest szerint is 51° ha jól látom..
Emlékszem, mikor Zájeccal toltuk a 2180-ast 75°körül volt szegény télen, igaz csak egy Asus Silent square pro, Neki meg valami Tuning Tower vagy mi hűtötte.
TRUE 800-as ventivel még nem brutal, annyira nem hűthet, ha forró lenne a proci már 60°felett járna, nem?#13973) darál0w : Azt olvastam én is.
(#13974) dime27:
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #13825 üzenetére
Hát most elment minden pénzem.Most vettem 2x2gb ramot.G.skill eco.Most várhatok 1 hónapig míg birok valamit cserélni. Soká lessz még fizetés.
Amugy max corei5 750-re cserélnék.De egy ilyen futószalag jó lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #13815 üzenetére
Hát ha az átlagos használatról beszélünk, akkor mindenkinek elég lenne a 2 mag, otthonra... Bőven.
Csakhát a fene se tudja, ugye AMD fronton mondhatni elérhető áron kínálják a 4 magos procikat, ez még talán engedi azt, hogy több helyen legyen. De ez az Intelről nem mondható el...
-
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #13447 üzenetére
Hát azért nem mindeggy hogy 2 részletbe vettem ezt is,és most eladtam az e5200-t,meg volt egy másik alkatrészem is,így most semmibe nem került.
Amugy holnap jön a 2x2gb corsair dominator.Azt is 2 részletbe vettem18k.ba,és abba se kell belefizetnem mostan,mert a 2x1gb dominator ramjaimra van vevő,és aki megveszi egyenesen a srácnak utalja a 10k-t,amiért eladtam a ramjaimat.Jöv hónapba így már 2 részletet kell majd kifizetnem,de hát addig majd okoskodok megint valamit.
A lényeg hogy adós nem maradtam még sose.
Most is mikor utaltál nekem,már egyenesen a srác számlaszámát adtam meg,akitől a quad procit vettem.Folyik az üzlet rendesen.Corei3 vagy 5 meg nem kell.Nem nagy ugrás a q95xx szériához szerintem,az i7 meg drága,meg felesleges még.
Bakker.Jó teli offoljuk a topikot.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #13208 üzenetére
"Semmi plusz" az asrockban de pont a puritánsága az előnye. Míg x cég lapjának az ára takarja a nevet, addig itt a pénzedért anyagot kapsz. Szerintem uabban az árban feltétlenül jobb asrock lapot kapni mint gigát vagy Asus-t.(#13213) sz.j: Nem semmi. Az egy dolog, hogy hogy megy, ezt tudjuk már, de az, hogy mennyire kitartóan tesztelgeted..Szuper!
(#13214) johniee: Köszi!!!! Azt hittem, el fogod felejteni.
-
Chaser
legenda
válasz
Bagira01 #13208 üzenetére
Ilyen boltosnak a szemébe röhögnék, szerencsére kis hazánkban van olyan jogszabály, ami arra az esetre ha a vevőnek bármiféle hátrányt okoz a szerződés, akkor azt a részét semmisnek veszi, ilyen pl a gyártó által vállalt garancia downgradelése
Nem mondom hogy fosch az asrock, nekem anno is a feszültség ingadozás nem tetszett, árban meg a 2 v 3 év gar miatt ha ezt is nézzük ugyanott van mint egy GB pl. Persze számszerűleg vásárláskor kevesebb, aztán majd 2 év múlva elválik megérte-e..persze az itteniek nagy részénél nem szokott ez fél év se lenni néha mert váltanak, ha meg el akarsz adni valamit akkor nem számít hogy garos..szóval nem egyszerű
Sideportról meg az a véleményem szép is, jó is, csak kb minek van amikor 16 biten kapcsolódik, régen legalábbis így volt, dxva gyorsítást nem szereti, kezdeményezésnek jó volt, de ott is maradt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #11507 üzenetére
Ezért volt egyszer egy olyan mélypontom, hogy veszek konzolt, csak aztán megvilágosodtam, hogy nincs LCD-TVm, régi csöves tv-re meg mi a p.csának...
Szal maradt a pc.
De mondjuk amióta megvan az E8400 itt, azóta én se nagyon nézegetek semmit... Elég ez, csak értelmes körülmények között kikéne hozni belőle a max-ot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #11452 üzenetére
Eh.. :\
900-on nem mennek most a ramok 4-4-4-18-at, de most nem akarok azoknak se adni 2,2V-t, hogy mennyenek, csak több hő.. Most marad az 5-5-5-18, meg sztem marad ez az órajel, azt kész...
Mondjuk MCH-nak FSB-nek hagytam a +0,2V-t, biztos ami biztos, lényegében semmivel nem melegebb.. De a proci legalább jóval hűvösebb így.
Nálam ez úgy van, hogy még 3990-en is ment a proci 1,184V-n, de ha már felmentem 4ghz, vagy fölé, onnantól 1,2V, vagy 1,216V...
-
darál0w
Jómunkásember
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01 #11306 üzenetére
Jó reggelt!!
Ez fasza,jó sokáig bírtad az asrokkal
,de azért még mindig kiváncsi leszek mit hozol ki ebből az egészből..............
sz.j.:
Légy üdvözölve itt a "gyerekek" között(ezt nehogy sértésnek vedd)!!
Büszke vagyok,hogy egy "idősebb" tuningmestert tudhatok,eme kis csapat tagjai között!!!Viszont a tegeződés lehetősége,még nem lett felajánlva...........
Lipi: ha holnap sikerül szabira mennem,kiviszem a cerkákat a hidegre
-
barnam_
nagyúr
válasz
Bagira01 #11315 üzenetére
Nesze neked skót 4mag 10k-ért...
Nem bírtam megállni és rendeltem egy gb ma790x-ud3p
Ezért nem látom (láttam) értelmét S775-ről AM2+ra váltani. Mert úgyse éred be a legócskább lappal, akkor meg ugyanott vagy.
Amit költöttél procira meg lapra, + eladod az E8400-t, bőven kijött volna egy Q9400...De mért nem jó a skót Asrock lap? Oké hogy nem megy fel rá a TRU, de az a proci úgyse egy tuningbajnok, hogy állat hűtés kellene rá.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11190 üzenetére
Ma semmi javítás nem jött össze. Elment a kedvem..Lehet szar már a win., ven ezen minden. Igaz tuning előtt megy a tweakelés, de valahogy nem ok. Pedig hideg lesz, s post mont nem akarja(akarjuk) az igazságot..
3300-ért menj be sztem
Víz kilőve..#11189) darál0w Kb 3hetente darabokrta szedenm és felpucolom, de vízzel tuti nem lenne kedvem. Így is utálom csinálni, csak..ugye megint jön a "valamit-valamiért"..
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11183 üzenetére
Én is agyaltam rajta, de a chieftec nagy tornyom nem fér el az ablakban
Szétszedni nem ok, mert ez mindenki gépe és ha hazajönnek a törpék, a gép az első..(nincs időm szerelgetni. Így a full hűtésem az, hogy kovektor őrlángra, ablak kinyit és úgy jó 1,5 méterre van a gép.
Nekem nem is kellene full víz. Csak a procira kéne valami jó kis cucc. Szerinted dobna rajat ahoz képest mint amikor oldallap le van véve, s ablak kinyit? (ráadásul ez a kva szoba olyan fekvésü, hogy reggel 9 és dél között ide süt a nap. S hiába van kint minusz, a hülye, nyitott ablakok szépen tükrözik, erősítik s persze pont a gépre..) A legjobb eredményem az volt amikor (pontosan nem emlékszem ) 10° körül volt a proci mikor felállt a win. (vagy 13°..nemtom)VGA..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Én szenvedek velük. Vagy alig lehet húzni, vagy ha igen ,akkor is gebasz van és vagy az SM2 vagy az SM3 sántít, kvra kevés pontot hoz..
Nem dmarkozok.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11176 üzenetére
Gondolom iccaka, jó meleg szobában (m,ondom, kényelmes, lusta disznó), meg ez IBT nem prime.
Pont tegnap beszélgettem vele (nem csak ph-s dolgokról, hanem h esetleg visszaköltöznék szhelyre stb) s ez is szóba került. Viszont. Mikor még decemberben ott voltam (szhely) és elmentünk kocsmázni, nem ám az volt a téma, hogy mit igyunk, s hova hányjunk utána.A kis hülye i7-ről áradozott. Akkor is 1,16v/4GHz /55°. Ő mesélt, én berúgtam..
Viszont: Ismerem már rég óta (mutija a feleségem től nem messze lakik), s eddig amit mondott az 100%-ban fedte a valóságot, nincs okom a kételkedésre. Sőt..Ez a quad..Sokan nem hitték mit tud, én megvettem és nem, hogy hozta azt amit mesélt (mutatott)róla, hanem túl is teljesítette. Őszintén! Hol látsz még egy quadot amit léggel piFast alatt [Igy] tudnának hajtani? Kompival se..Ha ezt eladom, tuti rástartolok a procijára -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11171 üzenetére
Ezt benézted! 4GHz 1,16v! 50-55°, hidd el. Bár..A q9550-ét se hitték én megvettem és..neki 0,992v kellett alapon, nekem 0,896. Neki1,088-on 3,7xxx-en volt, nekem 3,8-on. Kivinni meg? Ő?!!! Ismered Te Őt? Az egy lusta disznó. Szarna bele! Ja..az én q9550-em VID-je 1,25 és venti nélkül is elvan. Most 25° van a szobában, zárt házban hátul 1db 12-es megy, meg a true-n van egy ADDA medium, vagy 800-as fordulattal. Magok: 33,31,29,29
(#11172) kimi02 Nézd. Tudom, hogy Neked a tuning miatt kell, igy ..NEM. Nem mert ahogy bagira is mondja, nem lenne számottevő különbség, s 3-4°-kal nem jutsz előbbre. Amit éreznél(megéreznél) az a víz..Én is ezen agyaltam. Ha elérsz a procin egy full jó beállításokkal (optimális) egy szintre (maxra) onnan x-y léghűtés már nem mozdít el. Láthatod, én is adtam a q9400-nek is 1,79V-ot léggel (azóta is szuperül megy) mert hozott rajta. Ennek nem azért adtam "csak"1,56V-ot mert féltem, azért mert már mind1 neki, léggel jobbat kihozni nem tudok úgy se belőle..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #11167 üzenetére
Eh, nah ez már nem pite....
Annó én is szemeztem noctua hűtőkkel....
@lipi: Nekem az alaplaphoz mondtad annó az alátétet, de nem találtam itthon olyat ami pont jó lenne, szal az elmaradt, szal maradt minden úgy ahogy van, ha 1szer szétbombázom megint, akkor lehet annyit meg kéne csinálni, hogy az alaplapi bordák alá is teszek MX2-t, aztán hátha az is segít, egy kicsit...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11167 üzenetére
Mi a manó ez? Hűt is? Azt írja a srác, hogy nem ment 60° fölé 3,6-3,8-on..nagy szám..
kulerr i7-esén nemtom mi van de 50-55° 4GHz-en..-igaz, 1,16V elég annak a procinak a 4GHz-hez..
#11170) hackeeeee : Ha a szaros hővezető lapocska túl magas, akkor ha pasztázod (ami jobb) lehet, hogy "lötyögne" rajta. Ezért a műanyag pöcköknél ha raksz alátétet, jobban rászorítja, jaja. Azt is mondtam, ha meg tudod oldani, átmenőcsavar ..
-
barnam_
nagyúr
válasz
Bagira01 #11112 üzenetére
Most nem találom a hozzászólást, de HERR Z valamelyik hirdetésében láttam ilyen 4magosítható procit, azt hiszem cpu-z FX 5000-nek ismeri fel. 11k tényleg nem rossz ár egy 4magos prociért. (szerintem konzultálj vele hátha tud előre teszteltet adni.)
De nem csak a magok száma számít... erre írtam ezt.mert már csak a jövő hetem van aztán vége a jóvilágnak
Szintén zenészBár a köv. hét a regisztrációs fesztivál
(#11110) hackeeeee: engem is hajtott a kíváncsiság, de itt lebeszéltek róla
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #11091 üzenetére
akkor kicsi.
a helyedben nem adnám el, hacsak vki tényleg nem ad érte olyan árat, ami visszautasíthatalna. 20+..lesz még a 3200es ott. hidd el.
de most nagy az öröm
sikerült feltolni pendrivra XPt
a pendrive meg ugy viselkedik, mintha HDD lenne..szal tök jo. megyek is tesztelni minnyá.
de a vicc benne az, h itthon van 2 ugymond minőségi pendrive meg egy 3ik noname kuka, amit ajándékba kaptam gyogyszertárban és az utobbival működik csak
minnyá ki is probálom teszt alatt...csak kell 32bites cpuz meg coretemp
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11091 üzenetére
Hej Barátom! Régebben sokat beszélgettünk azért, tudom én, hogy mizu! Valóban leköt a suli, nem is baj az, az legalább megmarad, nem úgy mint egy -egy HW értéke..
Utazgatás..Na az gáz és fárasztó. A fiam csak napi 60Km-t buszozik, meg pici villanyos (3-3 megálló), kis séta és..kvra fáradt már csütörtökön. Nálad se ok, de ha ez van, ez van. Ok, hogy először szarsz majd rá, netre ok és kész, de talán pont ezért, néha majd jó lenne kicsit szórakozni is vele..Nem?"Az a baj, h nincs egy normális megoldás se, állandóan jár az agyam " -ez jó..s itt asszem mindenkire igaz..
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11086 üzenetére
"így amd már előnyt élvezhet "------ Nemtom..Nem tudom elképzelni Rólad. Valahogy ha felébredek, nem az jut eszembe, hogy.."Na, Bagira most a családi videókat konvertálja.." - Le se sajnálod majd azokat a lehetséges előnyöket! Ok ok, kendermag jó dolog, de unalmas magában...S Te se az az emberke vagy, aki naphosszat a haverokkal az utcán lóg... Unalomból fogod eladni majd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged