- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
janesart #2626 üzenetére
Nem az elmentéssel van gond, hanem a beolvasással. Én Roland RIP-nek szoktam eps-t menteni corelből, és semmi gond vele, a RIP töképelesen megnyitja és kinyomtatja a nyomtató. Viszont ha vissza akarom olvasni corellel, akkor az nem megy mindig neki, még ha saját maga csinálta is...
-
válasz
Xanderas #2617 üzenetére
Miért terhelné? Az integrált is ugyanolyan videokártya, mint a dedikált, csak egybe van építve a procival. 3D-ben nem túl combos, szóval ha játszani kell FPS-t, akkor nem elég, de a corel nem csinál 3D-t. Talán majd pár verzióval később kihasználja majd a corel is általános számításra a GPU-t, de ma még nem ez a helyzet. Ha nem játszol is a géppel, totál fölösleg egy plusz VGA kártya plusz fogyasztással...
-
válasz
janesart #2605 üzenetére
Erre nem tudom a választ, csak eredeti programokkal dolgozok, nem egy ökör ára egy Corel. Én ezt használom mindenre, az Adobe tényleg nagyon drága, a Corel viszont megfizethető teljesen, és mindent tud, ami kell. A tört szoftverrel csak a szívás van egyébként is, ha pénzt keresel vele, akkor egy összeomlás vagy hiba többe fog kerülni, mint a legális ára. Ha meg nem dolgozni kell, akkor az otthoni verzió még olcsóbb...
-
válasz
p a s s e r #2569 üzenetére
Nem tudom mi a gond nálad, én redszeresen bele kell javítsak pdfekbe, és eddig nem volt probléma...
-
válasz
p a s s e r #2567 üzenetére
Simán lehet, ha nem vektoros, hanem szövegként van benne.
-
Ja nem is néztem a képet. Mindegy, ugyanaz a hiba. Ha átváltod a windowst hikomat üzemmódra (kisegítő lehetőségek vagy hol van, ilyen fekete-fehér kontrasztos megjelenítés), akkor látszanak, egyébként nem. De csak corellel csinálja, más programokkal nincs gond, én X5-el próbáltam, úgy látszik az X6 is ugyanez.
-
válasz
mrterminator #2548 üzenetére
Egyszerűen direkt színeket adj neki és nevezd el úgy, hogy "aranyfólia" "dombor pozitív" "dombor negatív".
Ezt persze közöld majd a nyomdával is... -
-
Van egy (illetve rengeteg...) gif fájl, amit alapból a windows Internet Explorerben nyit meg, és ott szép fehér a háttere. Corelbe behúzva viszont fekete a háttere és nem értem, hogy miért.
Ezek ilyen kis kártyák lesznek. Meg lehet oldani, hogy fehér legyen? -
Frissítettem Win 10-re 8.1-ről. A Corel X5-ben a szöveges menüsor nem látszik (File, Edit, View stb). Ha ráviszem az egeret, akkor megjelenik a szöveg, de egyébként nem látszik.
Ha kontrasztosra állítom a témát, akkor viszont látszik, de úgy meg hányinger
Lehet nincs köze a Corelhez, de csak ennél az egy programnál van gond, az összes többinél jó minden. Találkozott már valaki ezzel? -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen x86-os tableteken mennyire működik a Corel (X5)?
Külföldre kell mennem pár hétre, de közben dolgozni is ezt-azt. Nem komoly dolgok, de azért nem lenne baj, ha corel is menne... -
válasz
szabozsolt87 #2301 üzenetére
Nem nagyon. Psd-t megeszi a corel, rétegeket behozza, de a speckó effekteket nem fogod látni.
Visszafelé viszont egyáltalán nem fog menni, a photoshop nem tud mit kezdeni a cdr-el... -
válasz
W. A. Lacky #2286 üzenetére
Hát nem nagyon értem, hogy mi a gondod, mert ha egyszerűen csak beszínezed (a téglalap van kijelölve, és bal klikk a színskálán a megfelelő színre), akkor pont az történik, hogy a keret fekete marad (ha az volt előtte is persze...), a belseje meg a kiválasztott színű. Ha vannak más objektuok is alatta, akkor azok nem látszanak, előre kell hozni őket, vagy a téglalapot mögéjük rakni (shift+pageup-pagedown).
-
válasz
george 001 #2275 üzenetére
Hát a Quark meg a Corel másra való, ez alapvetően egy vektorgrafikus program, csak tud szöveget is valamennyire, a Quark meg kiadványszerkesztő. Az meg egy csomó dolgot nem tud rajzolni...
De eszembe jutott egy ötlet, hátha működik. Tabulátorra cseréld, ne kötőjelre. Utána kijelölöd az összes szöveget, a tabulátor végét beálítod, hogy pont a szöveg jobb szélére kerüljön és beállítod aláhúzottra.
-
válasz
george 001 #2273 üzenetére
Aha. Így már értem. Ez nem fog menni. Mivel ez nem karakter, ilyet nem tud.
Ezt bizony manuálisan kell bevinned minde sorba.Legalábbis én nem tudok erre egyszerűbb megoldást, de hátha lesz valaki, aki mégis...
-
válasz
george 001 #2270 üzenetére
Hogy érted azt, hogy nem az igazi? Nem cseréli ki mindet, vagy hogy?
8-as Corel már rég volt a közelemben, nem tudom, van-e egyáltalán benne szöveg csere, X3-tól működnie kell... -
válasz
george 001 #2268 üzenetére
Bemész a szerkesztés (edit) menübe, ott a keresés és csere (Find and replace) alatt a szöveg cseréje (replace text)-re kattintasz. Bejön a menü, ott megadod, hogy mit mire cseréljen. Jelen esetben az entereket elválasztójelre...
-
válasz
george 001 #2266 üzenetére
Szerkesztés -> csere?
-
Van egy X5-öm, ami ilyen jóárasított special edition. Viszont nem találom benne a makrókezelőt (ott van a menüben, csak szürke...). Valami a telepítésnél lett elrontva, vagy ebben nincs makrókezelő vagy mi lehet a gond? Hogy lehet hozzáadni?
-
Akkor még mindíg nem értem, hogy miért írtál először A/2-est, ha utólag kellett beállítani. Eleve azzal kellett volna kezdeni, hogy A/2-re szerkeszted...
Ne vedd magadra, de sokszor jönnek olyan ügyfelek, hogy tudja pontosan, hogy neki mondjuk 70x100-as plakát kell, pontosan tudja előre, de mégis A/4-re szerkeszti. Persze így se a felbontás, se az oldalarány nem stimmel. A kérdésre meg, hogy miért nem 70x100-ra szerkesztette, az a válasz, hogy "azt hittem, így egyszerűbb lesz nyomtatni"
-
-
-
-
Nem értem, hogy mit akarsz széthúzni... Azt írtad, hogy egy A/2-es képet csináltál. Akkor miért kellene bármit is széthúzni?
Ha a nyomtatód nem tud faltól-falig nyomtatni (vagy legalábbis beállítani a margó nélküliséget), akkor bele fogja számolni a margót is, tehát nem fog a full A/2 ráférni 4 A/4-re. Ez esetben vagy kicsinyítesz rajta (ugynazon a fülön lehet beállítani a kicsinyítést is, hány százalékot akarsz, de beállítja automatikusan is), vagy 9 db A/4-re fog csak felférni. -
válasz
littlejohnny #2198 üzenetére
designshop.hu
-
válasz
Mela Kehes #2143 üzenetére
Nekem eddig sose volt gondom más programmal generált QR kóddal corelbe beszúrva. Valami más gond lesz ott, ha nem olvassa be...
-
válasz
zzolika #2126 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, X5 már biztos nem így kezeli, nem is lehet állítani a memóriahasználatot, használ, amennyi kell.
Igazából arra jó a sok ram, hogy be tudsz állítani több visszavonásszintet. Azért lassul be a sok Copy-Paste miatt is, mert elfogy a visszavonásra elkülönített memória és utána vinyóra írja. Ha van sok ram, akkor lehet nyugodtan többet beálítani, és akkor nem lassul be. De a Ctrl-C Ctrl-V helyett amúgy is sokkal gyorsabb a Ctrl-D... -
-
válasz
ds podium #2043 üzenetére
A duplikálást hogy csinálod?
Na úgy kell, hogy megcsinálod a percindexet.
Beállítod a forgáspontját a kör középpontjába.
Csinálsz róla egy duplikálást, de úgy, hogy a helye ne változzon.
Ezt a duplikátumot elforgatod 6 fokkal (felül, ahol a szög látszik a menüsorban).
Ezután addig nyomsz ctrl+d-t, amíg körbe nem ér. -
válasz
Adrienne69 #1942 üzenetére
Gravíroztasd. Ott a forgató megoldja, bár az összeszűkülő részen nem lesz tökéletes, de legalább párhuzamos marad...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest