- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
csináltan egy képet, A2-es méretben Corelben. Hogyan tudom kinyomtatni úgy, hogy 4 darab A4-es lapra legyen kinyomtatva, és majd ragasztóval összeillesztem?
Azt szeretném, ha teljesen kitölteni a lapokat nyomtatáskor. (az nem baj ha minimális átfedés van) -
válasz
littlejohnny #2198 üzenetére
designshop.hu
-
littlejohnny
aktív tag
Hello! Valaki esetleg nem tud olyan online aruhazat, ahol joarasitott Home & Student verziot tudok vasarolni? (Szerintem bena a guglim...) Elsosorban X5-tol felfele erdekelne.
-
kz2009
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a CorelDraw 12-ben hol lehet beállítani azt, hogy a képeket csak hivatkozásként csatolja egy dokumentumhoz.
Előre is köszönöm.
Zoli -
Teszike
újonc
Rájöttem....... hurááááááááááá!!!!!!!
A fontokat beágyazza, ha valakinek elküldöd a forrásfájlt akkor ne keljen bajlódni a fontok installálásával de ha kiveszed a pipát hogy ne ágyazza a fontokat akkor baromi jó....
Végre....... juhééééééééé!!!!!!! -
Teszike
újonc
Hát utánna nézek a tömörítésnek de akkor is az X6 nem csinálta pedig abban sem állítottam semmi különöset ebben sem.
Amügy csak ennél a fájlnál vettem észre. a többit is felnagyítja, pl. 1.6 Mb ról 27 Mb-ra de azzal nem küszködik úgy mint az1,6 Gb-al.
Viszont ha semmit nem állítok a mentésen csak annyit hogy mentse vissza pl X6 ra akkor máris a megszokott méret.
Na ez miért van? -
Csak a saját dolgaimhoz használom, főleg webre. Ikonok, gombok, stb. Ha meg valami nyomtatni való akad, (névjegykártya, matrica, stb.) azt kiexportálom PDF-be és úgy küldöm. De nagyon kézre áll, amit az Illustrator-ról nem tudok elmondani. Nekem legalábbis.
A képszerkesztőt is sokat használom (Photo-Paint), de az sem az igazi. Képek átméretezésekor kifeketedik a háttér és hasonló.
-
Met
nagyúr
-
-
Met
nagyúr
válasz
TigerCat #2182 üzenetére
Mi cégnél akkor váltottunk 12-ről X5-re amikor már kezdett kínos lenni hogy a kapott grafikákat mindig újra el kellett küldetni visszamentve és az újabb adobe fileokat rosszul nyitotta meg.
Egyedül talán a Mesh fill ami hasznos a 12-höz képest, bár nem nagyon használom. -
Met
nagyúr
válasz
Teszike #2177 üzenetére
Ahogy ugrik a verzió szám növekszik a file méret is, mondjuk 37 megáról 1,6 giga az nagyon sok.
A mentés ablakban nincs bepipálva valami? pl. színprofil beágyazás
Jött már ki rá valami javítás? Érdemes frissíteni.A corel font kezelőjét soha nem használom, Amp font viewer.
Nem temporary/ideiglenesen telepíted? Mert akkor tűnik el újraindítás után a fontlistából. -
Teszike
újonc
Sziasztok meg tudná nekem mondani valaki miért lesz egy 37 Mb X3 készített, mentett fájlból 1,6 Gb -os fájl ha X7 be mentem el?
Most frissítettünk korszerűbb gépekre Windowsra Corel-re és olyanokat csinál hogy megőrülök.
Másont navigatorral telepítjük a fontot és újraindítás után eltűnik, ha szokásosan telepítem Win7 -ben jobb Klikk install font akkor minden ok, Fontnavigátorral nem biztos???
Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem segítsen.
X6-Ban nem csinálta ezt... -
geosz
tag
Sziasztok!
Van egy 160 oldalas katalógusom Corel X3-ban, kb. 600 db csatolt bitképpel. Át kell raknom a képeket egy másik mappába, de így a hivatkozások nem lesznek jók. Van-e lehetőség rá, hogy ne egyesével kelljen az elérési utat módosítani a hivatkozás kezelőben, vagy így jártam?
-
Met
nagyúr
válasz
Mela Kehes #2173 üzenetére
A régebbi Corelekhez adtak könyvet amit lehetett lapozgatni, az X5-höz már nem, ott a cd-n van egy pdf amiben a clipartokat meg lehet nézni.
Annyit tudsz tenni hogy az Open vagy Import ablakban a nézetet át állítod nagy vagy extra nagy ikonokra. -
Mela Kehes
addikt
Hogyan lehet a clipart képeit egyszerűbben megnézni? Olyasmi kellene, mint amikor a sajátgépben ikonként látszik egyszerre több is.
-
Tendd
tag
válasz
jhos910 #2168 üzenetére
Amire nekem kellett arra tökéletesen megfelelt idáig. Mással nem tudom pótolni, kell hogy a nyomás erősségét is érzékelje ahogyan a vonalakat húzom. Már a corelt és a wacomot is újra telepítettem de még mindíg rossz. A poén, hogy X3-ban működik, ott viszont erősen kezdetleges a működése, csúnyák a vonalak.
-
jhos910
senior tag
Akit esetleg érdekel mi volt a baj az előző kérdésemnél: Valamilyen összhatásmóddal, átlátszósággal beállított
objektumokat nem lehet szimbóluba helyezni sehogy.Tapasztalataim szerint használhatatlan. Ami félmegoldás, hogy artistic media brush-al rajzolsz valamilyen preset-el. Én átálltam illustratorra ha ilyesmit akarok csinálni (és sajnos mostmár legtöbb melónál észre kell vegyem, hogy Corel az a vektorgrafikus rajzolás rúgdalózója...).
-
Tendd
tag
Sziasztok!
CorelDRAW X6-ban a nyomásérzékeny toll, nem érzékeli a nyomást... A vonal vastagsága mindig egyforma vastagságú. Eddig működött megfelelően. Mi lehet a gond? -
jhos910
senior tag
Tud valaki segíteni?
Készítettem egy szimbólumot amiben egy powerclip elem van. Na most ebből nem tudok X6-alatt kilépni ergo befejezni a szimbólum szerkesztését. Bezárni nem tudom, mert azt írja, hogy még szerkesztek, de a jobbklikk és a felső menüből sem kattintható a finish editing symbol.
Ötlet?
-
Sziasztok,
Corel X3-at használok, Windows 7 x64, Home Premium alatt.
Konfig: i5 2500K, 8GB RAM, GTX460 1GB VGA, Sata3 SSD
A Photo-Paint iszonyatosan lassú, amikor maszkolásnál kézi kijelölést használok és a munkaterületen kívüli területre húzom a kurzort. Ráadásul, még pixelesedik is. Nagyításnál, kicsinyítésnél is ez a helyzet. Más gépen is próbáltam, szintén, tehát valószínűleg ilyen a program. Letöltöttem az X6 próbaverziót, ott is így működik. Memóriát adtam neki bőven, mást nem tudok állítani. Valami ötlet esetleg? Vagy tényleg ennyire gáz a Photo-Paint és keressek más alternatívát?
Köszi! -
Mela Kehes
addikt
Próbáltam törölni a Corel 10-et és ez az ablak jött ki. Nem is tudtam mit kezdeni vele, nem tudom törölni. Mi ilyenkor a teendő?
-
jhos910
senior tag
Hali!
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a corel fájljaimba random beledob a program több száz/ezer szimbólumot?
Most jöttem rá, hogy ettől akkorák a fájljaim és lassú a program mentésnél/importálásnál/megnyitásnál. -
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2153 üzenetére
-
jhos910
senior tag
válasz
Mela Kehes #2151 üzenetére
Húzd be, menni fog valamelyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EAFC 25
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- sziku69: Szólánc.
- Wuthering Waves
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Tudományos Pandémia Klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest