Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
Húzol egy vonalat adsz neki pl 1 mm vastagságot, szürke színnel. Megduplázod (mozgatás nélkül),
és a felső vonalnak adsz 0.8 mm vastag sárga tulajdonságot. Ekkor lesz egy sárga vonalad szürke kerettel.Csak a csomópontokra kell odafigyelni , ezért érdemes két rétegre tenni a két (alsó és felső) vonalat.
-
zzolika
aktív tag
Az A/2-es hogy fér rá a 4 db A/4-esre, ha 1 centi az átfedés?
Még ha kifutóst is nyomtat a printered, akkor sem fér rá.
Lehet kicsit kisebbre kéne tenni az eredetit (1 centivel, mert ennyi az átfedés?), és úgy felosztani 4 db A/4-esre?Ha sehogy nem csinálja meg jól, oszd fel manuálisan. Beállítasz A/4-es lapot és mindig oda tolod a lapon, hogy azt a részt nyomtassa ki, ahogy a dokumentumban van.
-
-
Baloldali eszköztárból az interaktív átlátszóság eszköz. Én ezzel csináltam legutóbb hasonlót. Vagy megnyitom szerkesztésre PP-ben és azzal. De az is megoldás lehet, hogy belerakod dobozba és annak adsz átlátszóságot. (Mac-en vagyok, nem 100% hogy jól írtam, csak emlékezetből)
A másikat úgy oldottam meg, hogy leszedtem vektoros térképet, egy objektumba belehelyezve kimetszettem a nekem megfelelő részt és azt mozgattam a kívánt helyre. Talán ha előtte pixelgrafikus alkalmazásban átméretezed, úgy is jó lehet nem?
-
Akkor még mindíg nem értem, hogy miért írtál először A/2-est, ha utólag kellett beállítani. Eleve azzal kellett volna kezdeni, hogy A/2-re szerkeszted...
Ne vedd magadra, de sokszor jönnek olyan ügyfelek, hogy tudja pontosan, hogy neki mondjuk 70x100-as plakát kell, pontosan tudja előre, de mégis A/4-re szerkeszti. Persze így se a felbontás, se az oldalarány nem stimmel. A kérdésre meg, hogy miért nem 70x100-ra szerkesztette, az a válasz, hogy "azt hittem, így egyszerűbb lesz nyomtatni"
-
-
Nem értem, hogy mit akarsz széthúzni... Azt írtad, hogy egy A/2-es képet csináltál. Akkor miért kellene bármit is széthúzni?
Ha a nyomtatód nem tud faltól-falig nyomtatni (vagy legalábbis beállítani a margó nélküliséget), akkor bele fogja számolni a margót is, tehát nem fog a full A/2 ráférni 4 A/4-re. Ez esetben vagy kicsinyítesz rajta (ugynazon a fülön lehet beállítani a kicsinyítést is, hány százalékot akarsz, de beállítja automatikusan is), vagy 9 db A/4-re fog csak felférni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest