- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Autóhifi
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányos topik
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjanika
újonc
Sziasztok! Lenne egy tök láma kérdésem: eddig mindig működött, de kb. egy hete volt win reinstallom, és Corel 9-et használok, szóval az lenne a gondom, hogy ha van egy fájl és nyomok egy mentés másként gombot, akkor ha véletlenül egy már létező fájlnévvel megegyező nevűre akarom menteni, akkor eddig mindig kiabált, hogy már van ilyen fájlnév, nem írja felül. De most szó nélkül felülírja a már létező fájlt... Ma már kétszer ráb@sztam ezzel, újra kellett két munkámat csinálni... Kérdésem: mit és hol állítsak át, hogy ne legyen ilyen probléma? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
mjanika
újonc
nem a winnel szoktam csinálni, hanem corelben dolgozok és úgy a corelen belül file menü - save as - és ott a megjelenő ablakban amikor be kell írni az új fájlnevet (esetleg könyvtárat választani) akkor ha már van a könyvtárban egy ugyanilyen fájlnév eddig nem engedte menteni (asszem villogott az ablak), de most kérdés nélkül felülírja... Lehet, hogy csak a beállításoknál kell valamit kipipálni/kivenni a pipát, de hiába keresek nem találok ilyen opciót...
-
mjanika
újonc
válasz
zzolika #2002 üzenetére
nem a winnel szoktam csinálni, hanem corelben dolgozok és úgy a corelen belül file menü - save as - és ott a megjelenő ablakban amikor be kell írni az új fájlnevet (esetleg könyvtárat választani) akkor ha már van a könyvtárban egy ugyanilyen fájlnév eddig nem engedte menteni (asszem villogott az ablak), de most kérdés nélkül felülírja... Lehet, hogy csak a beállításoknál kell valamit kipipálni/kivenni a pipát, de hiába keresek nem találok ilyen opciót...
-
zzolika
aktív tag
válasz
mjanika #2003 üzenetére
Amikor corelben mentesz, az is a win oprendszer mentés ablakát hívja meg.
Corelben nincs ilyen opció, max annyi hogy hozzon létre egy backupot a régi file-ról. Ez esetleg segíthet a véletlen felülírások ellen. -> megmarad a régi is.
Más programban sem kérdezi meg hogy felülírhatja-e?[ Szerkesztve ]
-
mjanika
újonc
válasz
mjanika #2007 üzenetére
Na ez az ablak. Ez szokott villogni, nem kérdezte, hogy felülírhatja-e, hanem egyszerűen nem engedte menteni, mindig akkor esett le, hogy már van ilyen fájlnév. Most mindenféle kérdés-jelzés nélkül egy pillanat alatt rámenti az újat a régire. Ha azt mondjátok, hogy ez win probléma, akkor elhiszem, de akkor a winben hol lehetne ezzel bűvészkedni? Köszönöm ha segítetek...
-
fps8
senior tag
Sziasztok!
Szét idegelem már magam egy coreles eszközön aminek logika szerint lennie kéne valahol, de én nem találom. Nyilat szeretnék csinálni, de nem az alapokat hanem íves 2-végű nyilat.
Persze megrajzolni meg tudom, de csak létezik egyszerűbb módja is, nem? Mert egy olyan megoldás kéne, hogy fogom a gyári nyíl eszközt, kihúzom, majd utána meghajlítom mindenestül úgy, hogy fixre állítom a 2 végpontját aztán torzítva kihúzom tetszőlegesen oldalra... Vagy bármi olyan eszköz, amivel akár a szöveget a megrajzolt kör ívéhez rendelve, íves torzítású kész alakzatokat (mondjuk egy négyzetet vagy hosszúkás téglalapot) tudok készíteni.
Ti hogyan csinálnátok?"War... war never changes"
-
jhos910
aktív tag
Rajzolsz bármilyen eszközzel egy vonalat és a két végpontját nyílra állítod (katt a vonalra és a felső menüsorban lesz a vonalstílus és a két végpont végződés). (Vonalvastagsággal tudod a nyíl méretét növelni, csökkenteni, külön a nyíl méretét úgy tudod szabályozni, ha kiválasztasz egy vonalvégződést és az other gombra kattintva manuálisan belövöd a méretet.)
Az envelope tool-lal tudsz adott formához "torzítani" objektumokat.
[ Szerkesztve ]
-
sramitomi
csendes tag
Sziasztok!
X3-ban kellene szerkesztenem szövegdobozokat. Azt vettem észre, hogy a magyar ékezetes betűk közül az 'ő' és 'ű' nem jelennek meg benne. Ha sima szövegként írom, akkor megjeleníti.
Van valakinek egy gyors megoldása? Nagyon szenvedek..Köszi, GGY
-
fps8
senior tag
válasz
sramitomi #2013 üzenetére
Ha hirtelen nem jelenik meg, akkor próbálj egérrel zoomolni egyet hátrafelé, majd vissza. A frissítési hibákat ezzel általában ki lehet küszöbölni. De valóban úgy van, ahogy a kolléga mondta hogy nem az összes betűtípus (font) tartalmaz magyar ékezetes betűket. Ha sokat kell írni, használj inkább egy arial vagy times -ot, azokban biztosan van. Ha viszont fontos a betűtípus megtartása, akkor ugyan azzal a mérettel valahová írj egy másik típusú ékezetes betűt mondjuk egy hosszú í-t, aztán nyomj rá ctr+q (ez a görbítés), aztán ctr+k (ez szétválassza a görbített betűt az ékezettől, ungroup), és utána szabadon mozgathatod az ékezetet a már begépelt és pozícionált szöveg hosszú betűi felé. Ja és igen, a ctr+d (duplikálás, sokszorosítás) parancs is jól fog jönni.
Ja és ha csak a boxban jön ki a hiba, akkor talán túl szűk a box hogy megjelenítse, próbáld magasítani picit.[ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
-
csipke pista
újonc
sziasztok!
azt kérdezném, hogy corel12-be ha a bitképre duplán kattintok, akkor betöltődik a corel photo-paint-je,
ami nagyon jó volt amíg tegnap át nem váltott a Windows paint-jére.
segítene valaki abban, hogyan tudom visszaállítani. -
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2016 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, pedig régóta szeretném megcsinálni. De nekem pont fordítva kellene, a Photopaint helyett a Photoshop-ot szeretném berakni képszerkesztőnek. Próbáltam a registry-ben meg az ini-kben turkálni, de nem jött össze.
Ha újra rakod a Corel-t, megint működni fog. A legutoljára feltett Corel lesz a képszerkesztő, pl ha 12 után felteszel egy 14-et, akkor a 12-es Draw is a 14-es Photopaint hívja meg.
-
csipke pista
újonc
válasz
zzolika #2017 üzenetére
pont az x6-ot raktam fel és akkor változott át a 12-ben a windowsosra.
egyszer kerestem valami teljesen mást és akkor találtam olyat, hogy dupla kattintásnál mi történjen, de most sehol nem találom.ja és a kollégám is a múlt héten így járt, ő újra rakta de nem változott vissza, azóta bosszankodik ő is.
[ Szerkesztve ]
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2018 üzenetére
Tools / Options / Worksapce / Edit
Double-click to edit bitmaps in Photo-paintVagy jobb gomb a bitmappen és Edit bitmap.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2020 üzenetére
Nekem X4 van, azon még itt van.
-
jhos910
aktív tag
Valaki életre bírta-e már kelteni a nyomásérzékenységet akármelyik corel alatt?
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2022 üzenetére
Eggyel alatta, a Szerkesztésben keresd.
-
zzolika
aktív tag
válasz
csipke pista #2025 üzenetére
Nincs elrakva külön a workspace-ed? Én mindig elrakom egy másik meghajtóra backupnak, mert jártam már úgy hogy visszaállt alapra. Sok mindent átállítottam rajta (funkcióbillentyűket, toolbarokat, palettákat), könnyebb ezt visszatölteni mint újraállítani mindent.
[ Szerkesztve ]
-
ds podium
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni corel12 progiban.Óraszámlapot szerkesztenék,de már az elején elakdtam,de valószínű,hogy nagyon egyszerű hiba lehet.Én most használom először a progit,és nem jövök rá,hogy mi a fészkes fen van
A lényeg,hogy a perc beosztást szeretném megcsinálni,de mire körbeérek a másolással,már nem illeszkedik a helyére a percindex.
képekben így néz ki:O+A
-
-
Met
nagyúr
válasz
ds podium #2031 üzenetére
Kiválasztod az ellipse tool-t és amikor rajzolod a kört nyomva tartod a Ctrl bill-t. Így nem tudsz csak szabályos kört rajzolni, de ez vonatkozik a négyzet rajzolóra is.
Aztán mielőtt beírnád a kellő méretet arra figyelsz hogy oldalt a lakat be legyen zárva, vagy mindkét helyre ugyan azt az értéket írod be.Megrajzolod az első perc indexet (egy függőlegese vonalat), a körhöz igazítod hogy vízszintesen a kör közepén legyen és függőlegesen a kör tetejénél.
Kettő kattintasz a vonalra, (nem gyorsan egy más után) csak hogy lásd a forgató nyilakat és a vonal közepén lesz egy kör benne egy ponttal, azt megfogod az egérrel és leviszed a kör közepe felé.
Ha odaértél akkor az objektumhoz igazítás odahúzza.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ds podium
csendes tag
elvileg így csináltam,és most is kipróbáltam,de nem jó valami.
Megint ez lett az eredmény:
Jól indul,de a vége........
Biztosan a méretezés-illesztés lesz a gond,de valahogy egyszerűbben képzeltem ezt a szerkesztést.
Eddig a google sketchup programot használtam,és abban segített a progi,hogy ha csak közeledtem pl a középponthoz,akkor egyszerre mutatta a lehetőségeket(közép,felezés,párhuzam stb)és az illesztés is könnyű volt,itt meg azzal szórakozom,hogy hogyan tudom pontosan illeszteni a vonalakat.Persze nem akarom összehasonlítani a két programot,sőt én ezt szeretném használni a későbbiekben.O+A
-
-
válasz
ds podium #2043 üzenetére
A duplikálást hogy csinálod?
Na úgy kell, hogy megcsinálod a percindexet.
Beállítod a forgáspontját a kör középpontjába.
Csinálsz róla egy duplikálást, de úgy, hogy a helye ne változzon.
Ezt a duplikátumot elforgatod 6 fokkal (felül, ahol a szög látszik a menüsorban).
Ezután addig nyomsz ctrl+d-t, amíg körbe nem ér.[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
zzolika
aktív tag
válasz
ds podium #2039 üzenetére
Az első percindex legyen tuti függőleges, a forgatási pont meg középen, akkor jónak kell lennie.
Megcsinálod az elsőt, nem kell duplikálni, ráviszed a forgáspontot a kör közepére. Utána duplikálod.
A ctrl+D nálam a megadott távolságra duplikál, de ide nem az kell.#2044: ahhoz nem a repeat ctrl+R kellene hogy ismételje a 6 fokos forgatást? De az nem duplikálja is egyszerre. Ezért javasoltam a képen is látható Transzformálás palettát / másolatra alkalmaz. Jaaaj de csúnya magyarul ~18 év angol Corel után.
[ Szerkesztve ]
-
ds podium
csendes tag
válasz
zzolika #2045 üzenetére
sikerült,köszönöm!Megrajzoltam a percindexet,a forgatási pontot a kör közepére helyeztem,és a Transzformálás palettán írtam be a fokot!, (eddig nem ide írtam,hanem a felső sorban,bár ez nem tudom,hogy lényeges-e) és nem duplikáztam?,csak a "másolatra alkalmaz"gombot nyomogattam....így is körbeért az a qva percindex
Köszönöm mindenkinek a segítséget,de van egy olyan érzésem,hogy jövök még ide kérdezni
O+A
-
ds podium
csendes tag
Egy olyan egyszerű kérdésem lenne,hogy hogyan tudok pontos méretet(hosszúság,szélesség,forgatás) beírni a "text"feliratokra,mint ahogy az alakzatokra is lehet?A Text-nél nem működik az a Transzformálás paletta?
Bocs,ha számotokra egyszerű kérdésekkel bombázlak bennetek,de kérlek segítsetek.KöszönömO+A
-
ds podium
csendes tag
Újabb kérdés:hogyan tudok körívből kivágni részeket?....végül is egy szaggatott vonalú körívet szeretnék......
O+A
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest