- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
FazekasLaci
aktív tag
1. Nem lehet különbség. A külső hivatkozás arra van, ha pl. egy nagy kiadványt csinálsz, akkor a képeket külső hivatkozásként hívod meg, ekkor csak egy alacsony felbontású preview-t látsz. Ha módosítod a hivatkozott képet, elméletileg a Coreles munkádban is módosul a kép megnyitás után. Ha viszont beágyazod a Corelbe, akkor egy komplex munkánál belassul, vagy behal a Corel. Bár az X6 nagyon jó ebben a tekintetben, már van 64-bites változat és multicore támogatás. Vagyis stabilabb és gyorsabb a Corel.
2. A PSD importnál az lehet a probléma, hogy olyan PS-ből exportáltál, ami később készült, mint amikor a Coreled megjelent és ez inkompatibilitást okoz. Egyszerűen tedd ki PS-ből PNG formátumban átlátszó háttérrel és azt importáld be, nem lesz gond.
-
jhos910
senior tag
Már kapott választ rá. Bocsi
-
geosz
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kinézetben és nyomtatásban van-e különbség ha a Corel .cdr-be beillesztem az importált képet vagy csak külső hivatkozásként csatolom?
A másik kérdés, ha háttér nélküli psd mögé vonalas rajzot teszek, a vonalakat ott is kitakarja a psd ahol elvileg üres a háttér és a képen nincs semmi. Eddig ezt macerácas úgy kerültem ki, hogy görbévé alakítva a kép "keretét" hozzáadogattam pontokat és a görbét a tényleges kép körvonalához húzogattam.
Van ennél elegánsabb és főleg gyorsabb (jobb) megoldás? -
Nocere
csendes tag
Hát köszi! Megnyílt!!! Köszönöm a segítséget...
-
zzolika
aktív tag
-
Nocere
csendes tag
Csak most fogadja. Amúgy indesign-nal csinálok mindent, de ez a meló három éve kezdődött és akkor még a corelt toltuk... Már túl nagy meló lenne átszerkeszteni a kész anyagot...
Átküldeném a fájlt ahova írtad, de hogyan kell azt? még soha nem küldtem ezekkel semmit. Mi a cím meg ilyenek... -
Nocere
csendes tag
Na, visszagyömködtem a corelt. Működik is...
De nem nyitja meg azt a kib@szott fájlt... Lehet, hogy újra neki kell állnom a megszerkesztésének? -
Nocere
csendes tag
Meg tudnád nézni teamwieverrel?
-
Nocere
csendes tag
Igen. aztán az sem nyílt meg. De most már több olyan oldal se, amelyiket két napja csináltam! Erre, leinstalláltam a corelt. És most nem telepedik vissza! Csak rendszergazdai jogosultsággal nyithat valami könyvtárat, azt írja... Tökön szúrom magam... Marhára kések a melóval...
-
Nocere
csendes tag
Urak! A kérdés lehet, hogy már elhangzott itt sokszor, de nem olvastam végig a ezervalahány hozzászólást...
Szóval: corel X jogtiszta, tök jól működik. De ma betett nekem! Nem nyit meg egy pár napja elmentett fájlt, ami baromira kellene! Az üzeni, hogy "a rendszer labilissá vált, mentsem a menthetőt..."!!! Átadtam egy kollégámnak, nála megnyílt! Vissza a pendrive, nálam nem! Mit tegyek!!! Nagyon köllene a cucc! Előre is köszi... -
-
jhos910
senior tag
Vonalvastagságra, hogy tudok készíteni presetet az artistic media brushoz?
-
mcs10
tag
Sziasztok, lekerekíteni és letöréseket hogyan tudok csinálni?
X6- vanAz Ablak/dokkolo/lekerekítés menüben csak egy üres ablak jön be......
-
jhos910
senior tag
Van egy szabásminta méretsor amit minden grafikához használunk, egy template.
Ezeket importálom be egy új doksiba, erre pakolom az új grafikát.Mivel importnál megadom, hogy hova tegye (0,0 kordinátát adom meg) ezért gondoltam, hogy hátha ehhez a ponthoz már be tudná állítani a guidelinet is.
(De guideline helyett jó lesz sima vonal is, (majd letörlöm) azt tudom importálni.
A guildeline import csak egy ötlet volt. -
Met
nagyúr
Hogy szeretem amikor kapok egy grafikát és tele van b@szva segédvonalakkal és még a rács is látszódik
-
-
jhos910
senior tag
Be lehet állítani , hogy importáláskor a guide line-okat is betegye? (cdr-t importálok és x4-el dolgozom)
Vagy save as-sal kell ratyiznom?Más ötlet, megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest