- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
VTP csak md5-t tamogat tudomasom szerint. Nincs vmi olyan eszkoz fele engedve a pruning (router, szerver) ami nem tud VTP-t? Az meg is gyilkolja a pruningot. Ha a VLAN-ok szinkronban vannak akkor egyeznie kell a hash-nek, mert az md5 nem csak a jelszot hasheli be hanem meg valami mast is (rev. number talan).
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #10570 üzenetére
Az otlet szerintem jo, bar mi ketten szerintem mas iranyban mozgunk. Milyen konyveket neztel ki magadnak?
En erre palyazom ha majd megjelenik szeptemberben (Narbik irja). Biztos jo lesz es mivel 5.1 ezert mar lesznek benne "emerging technologies" fejezetek is remelhetoleg:
CCIE Routing and Switching V5.1 Foundations: Bridging the Gap Between CCNP and CCIE Paperback – September 15, 2016
-
FecoGee
Topikgazda
Szoktam nezni az egyik allasportalt hogy kepben legyek mire van a piacon igeny. Ha rakeresek hogy cisco, akkor a hirdetesekbol mindig a "legyel mekis" ugrik fel. Ez vajon veletlen
?
-
FecoGee
Topikgazda
Ahogy itt a gyuros topikban mindig irjak: "vótam, atta". Most vegeztem egyebkent. Ket sorozat kozott kerestem ki neked az Evernote jegyzeteimbol az ocg reszletet
. Egyebkent nyomom a tanulast is ujra, de nem haladok ugy ahogy terveztem. Junius elejen el akarok menni megint mert junius kozepen erkezik FecoGee 2.0 (aki most fiu lesz
)
-
FecoGee
Topikgazda
Le van irva a ccie ocg-ben hogy ezert van.
. Confusing de ez van.
The possibility to configure the port to negotiate its operating mode dynamically also explains why there can be both switchport access and switchport trunk commands present on a single interface. Though confusing at first sight, these commands merely define how a port would behave if it was operating either as an access or a trunk port. Commands related to a currently unused operating mode of a port might be present but they are ignored.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10530 üzenetére
Ennek utana kene neznem mert a Wireless-hez nem ertek. Szoktak itt lenni wifis emberkek is lehet ok csipobol megmondjak.
-
FecoGee
Topikgazda
Igen, ott dupla taggeles van, ezert kell az mtu-t is feltolni +4-gyel. Akkor van ugye ott meg szopo ha a te access vlan-od ugyanaz mint az SP native vlan-ja. Azert kell az SP oldalon mindig tagelni meg a native vlan-t is.
Ha sw access vlan x es sw trunk en dot1q van pl., akkor a DTP-tol fugg, melyik ervenyesul. vagy ha te kiutod a dtp-t a sw mode trunk-kel (vagyis a dtp uzenetek ettol meg mennek de ez most reszletkerdes) akkor ignoralja az access-t. Na megyek edzeni
.
-
FecoGee
Topikgazda
Gondolkodtam meg ezen. Valszeg rarakja a dot1q headert a vlan20 trunk. Bejon az untagged frame az AP felol, de a VLAN10-bol. Trhat neki azt tagelni kell SW2 fele. Azaz a routernek vlan10 interface kell, nem vlan20.
-
FecoGee
Topikgazda
Nemtom mi van de ma 14-en meg kitoltottek az urlapot a fizetesekrol. Kapott valami reklamot a tema
?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10520 üzenetére
Ahogy tusi mondja. De en azt nem ertem hogy miert ragaszkodunk ezekhez a native vlan-okhoz? Vagy az AP keruljon switchport mode access-be, vagy a trunk native vlan 20 az AP fele, ne adj isten native vlan 10 a switchek kozotti interlinken?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10518 üzenetére
Ez egy interface-n? Itt ahogy nezem mode trunk van ezert az access konfig ignoralva van. A routeren akkor megvannak a subinterface-k az allowed vlan-okra?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10516 üzenetére
Hajja. Akkor vagy router on a stick es dot1q vlan 20 plusz IP vagy access vlan 20 es IP cim a routeren. Aztan gondolom DHCP option megy le az AP-nak amibol tudja majd a wlc cimet.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10514 üzenetére
Szerintem ez igy jo lesz. A trunk native vlan parameter portonkenti beallitas. Az AP felol 10-es VLAN-ban erkezo frame nem kap .1q headert, es a VLAN20-ban sem fog kapni. Az mas kerdes hogy ha mas VLAN azon a trunkon nem megy mint a native (az AP fele meno porton) az gyakorlatilag access port. En meg nem is lattam LWAP fele trunkot csak access-t.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10510 üzenetére
Tehat igy kepzeljuk el?
AP---TrunkVLAN10Native SWITCH1 TrunkVLAN20Native --- TrunkVLAN20Native SWITCH2 --- cloud?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10501 üzenetére
Ha native vlan mismatch van a trunkok kozott, akkor HA az STP ki van kapcsolva akkor VLAN leaking lesz. Ha az STP fut akkor le fog tiltani mert a native vlan-ban is megy a BPDU es latni fogja hogy gaz van mert ami neki native vlan az a masik oldalrol taggelve jon ami nem lehet ugyebar.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10503 üzenetére
Az eszkoz mar eleve taggeli a frame-t? IP telefonrol van szo?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10487 üzenetére
Igen, ez (is) volt vele a cél. Már látom a lelki szemem előtt ahogy bértárgyalásnál viszi magával minden jelölt, hogy "de Uram, nézze meg, ennyit lehet keresni, ne szúrja már ki a szemem fele annyival".
Meg lehet, hogy páran holnap mennek reggel fizetésemelést kérni rám hivatkozva
-
FecoGee
Topikgazda
1M felett keresők probléma fixed. Grafikonok újra feltöltve.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10462 üzenetére
Uraim, olyan leszek, mint Stohl Buci a Való Világban
. "Megvannak az eredmények".
Ma 16.20-kor közzéteszem őket a blogon. Aztán mindenki átértékelheti, mennyire keres jól -
FecoGee
Topikgazda
Kész a költözés.
fkuris.hu az új címe a blognak.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10418 üzenetére
Lassan tenyleg jonnek az eredmenyek, a szavazast ma lezartam.
Csak kozben koltoztetem a blogot es ez a cikk oda lesz majd publikalva.
-
FecoGee
Topikgazda
Itt az uj CCNP Wireless -->
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #10418 üzenetére
Jon jon. Meg picit varok
-
FecoGee
Topikgazda
Ha valaki meg nem toltotte volna ki, legyszi jaruljon hozza a kutatasunkhoz
-
-
FecoGee
Topikgazda
Teszt topológia 0.1 itt.
-
FecoGee
Topikgazda
Toltheto az UNL 1.0
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #10340 üzenetére
Ha erdekel, akkor szerintem jo lehet. Kulfoldon is keresett a jo halozatos szakember.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #10338 üzenetére
Grat!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
krisztike89 #10334 üzenetére
Az INE CCNA anyagai is jok.
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
Uj UNL verzio.
http://youtu.be/CYneitl7OyM
Vegre lehet benne rajzolni!
-
FecoGee
Topikgazda
Bizony, and it's always the network. Applicarion stopped? It's the network. Stb. Gondolom ismeritek
.
Az ACI csak N9k-n megy. Mas nexuson nem. Akkor mirol beszelunk. En az IWAN-ban latok fantaziat - addig, mig nincs hiba. Ha meg nem arra kuldi a csomagot amerre kene akkor ember nem jon ra szerintem a megoldasra. Minden unified es intelligent manapsag
. A BGP 10 ev mulva is BGP marad, ez az ACI dolog majd elvalik. Apropo SDN. Van egy all in one VM a facebookon, keressetek ra az SDN Warriors-ra. Van benne minden jo. Majd en is kiprobalom ha lesz kedvem.
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
Ujabb erdekes tema: programozas. Tudtok scripteket irni, amivel napi munkat megkonnyititek? Milyen nyelv? Python?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Intelligencs #10287 üzenetére
A CCNP DC 2+2 vizsga. A masodik kettot valasztod 4-bol. Azaz osszesen 4 vizsga, nem 6!
642-998 DCUCD + 642-996 DCUFD OR 642-035 DCUCT + 642-980 DCUFT
Es igen, mar egy professional vizsga is hosszabbit, szoval boven idoben vagy.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #10271 üzenetére
akkor Te is sokszor hallottad hogy FabricPat, szigoruan igy: pat. Indiaiak mind igy mondjak
-
FecoGee
Topikgazda
ACI-t volt -e valakinek lehetosege akar laborban is tologatni? Vagy ez csak hype technologia es nem akar elterjedni?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #10268 üzenetére
. Melyeken voltunk egyutt?
Azt nem is irtam hogy a CCIE Lounge-ban osszefutottam Bruce Pinskyvel. CCIE #1047, CCDE es CCAr (!). Durva. -
FecoGee
Topikgazda
CiscoLive! beszámoló [link]
-
FecoGee
Topikgazda
Ingyen pia @ Ciscolive
))
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10248 üzenetére
De ilyen. Most nezem a masikon pici a |. Nem tudta hogy ezekbol is tobb fele van.
Off: sajat domain-nel nyomod
?
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
Written failed :/.
-
FecoGee
Topikgazda
@ CiscoLive Opening Keynote
-
FecoGee
Topikgazda
http://engineeringdeathmatch.com/2016/01/28/routers-of-mass-destruction/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest