-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
suomalainen #14984 üzenetére
az a baj, hogy ég nem nagyon látjuk át a koncepciót
az új CCIE / CCNP / CCNA hogy fog viszonyulni a jelenlegiekhezÖsszegezném én mit értettem eddig a dologból:
CCNA
- csak egyetlen vizsga lesz (nem lesz ICND1 és ICND2)
- ezáltal nem lesz CCENT szint (kivéve a DevNet, az eddigi design vonalat, ahol lesz CCT, azaz technician)
- nem lesz specializáció (R&S, wireless, security, data center, cloud....) CCNA szinten
- ezáltal lesznek speciális szintek, amik eddig csak CCNA szinten léteztek, amik beleolvadnak az általános CCNA-ba (ilyen a CyberOpps, az Indrustrial)
- a 2020 február vége előtti specializált CCNA-k kapnak valami badge-et, de senki nem tudja ez mit jelent majd a gyakorlatbanCCNP
- kevesebb vizsgát kell letenni (eddig egy CCNP R&S 3 db vizsga volt)
- ha jól értem nincsenek előfeltételek a CCNP vizsgáknál (nem kell érvényes CCNA hozzá)
- csak itt jelenik meg specializációCCIE
- ez is 3 évig lesz érvényes
- az eddigi CCIE written helyett lesz a vonatkozó CCNP vizsga előfeltétel (egyik "300-" vizsga)
- kérdés, hogy a "300-" újbóli letétele megújítja-e a CCIE-t?CCDE
- egyenlőre úgy néz ki ezt nem érintik a változásokÁltalános dolgok
- a legnépszerűbb R&S megszűnik, helyette Enterprise lesz, ami két részből a struktúrált hálózatokból és a wireless-ből áll, ahogy írtam, ilyen specializált vizsga, csak CCNP szinten lesz
- a design vonal is átnevezésre került CCDA, CCDP szinten DevNet-re
- az várható volt, hogy az autómatizáció, az SDN bele fogja magát rágni a tanúsítási rendszerbe isSzigorúan magánvélemény, de szerintem a CCNA a jövőben kevesebbet fog érni a munkaerő piacon. Amolyan svájci bicskának lehet elképzelni, amiben lesz routing, switching, de lesz wireless, autómatizáció, SDN , security is, de elég felszínesen lehet ennyi mindent egy vizsgába belezsúfolni.
Az is szinte beiztos, hogy az álláshírdetésekben pedig egyre inlább csak CCNP-ket (a vonatkozó specializációval) fognak keresni.
Sajnos legkevésbé a CCIE-t tudom értékelni. Még nem értjük pontosan a retake policy-t, ami lehet könyebb lesz a jövőben és pláne semmi gyakorlati infó a labor vizsgáról. Ami kár lehetetlenül nehéz, akár könnyebb is lehet a jelenleginél. (Nekem a CCIE written le fog "járni", ha nem megyek ismét októberig laborra, de most ezek a változások végkép elbizonytalanítottak, hogy van-e értelme menni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Túraautó topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest