-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
márNemKereső #5978 üzenetére
Szűrni szűrik a kimenőt és az is biztos, hogy a Vmware vagy Virtulalbox hálózata is szerepel a Comodo listájában, az adatforgalommal együtt. Automatikusan nem fog semelyik tűzfal sem blokkolni kimenő forgalmat, csak azért, mert az egy virtuális gép (nem jár neki semmilyen megkülönböztetett figyelem), a tűzfal számára ez teljesen mindegy. Ha azt szeretnéd, hogy a virtuális gép ne "beszélgessen" kifelé, akkor tiltsd le a kimenő forgalmat, bár akkor netezni sem kell alóla, kvázi mintha letiltanád a hálókarit...
-
válasz
márNemKereső #5976 üzenetére
Miért ne lenne normális?
-
válasz
canniball #5969 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint, az AutoSandboxot nem lehet ilyen "kérdez-felelek-re" állítani, mert amit felismer és biztonságosnak ítél, azt nem teszi a homokozóba, viszont egyéb alkalmazásokat meg igen (automatikusan, kérdés nélkül)
Én ki szoktam kapcsolni az Auto SB-t, amit meg SB-ben akarok futtatni, azt külön megadom. -
-
válasz
canniball #5963 üzenetére
Ejj, de sikerült benéznem, azaz beolvasnom...
Majd a nem beta CIS-el is megnézem, a Beta-val megy a NETMETER... -
válasz
canniball #5953 üzenetére
Megnéztem W7 x64 alatt, nálam semmi gond vele, semmit nem állítottam a CIS-en, éppen frrissít a CIS... Sajna nem tudom esetedben mi lehet a gond.
vv5204
Felmegy x64-re is, x86/x64 egyben... -
-
-
válasz
#41133696 #5913 üzenetére
"Az IPv6 szűrés itt mit takar egyébként ?"
Hogyhogy mit takar? Hát IPv6 szűrést...
Jelenleg IPv4 alapú IP címek vannak még, de ezek lassan(vagy nem is annyira lassan, mert idén februárban hivatalosan is kiosztásra került az utolsó szabap IPv4 tartomány...) el fognak fogyni, ezért volt szükség az IPv6-ra... Pl a W7 otthoni csoportja is IPv6-on kommunikál... -
válasz
canniball #5798 üzenetére
"...és nem engedett kívülről csatlakozni a géphez"
Ezt kifejtenéd? (pl megosztott mappához nem fér hozzá egy másik LAN-os gép?)Amikor a CIS új hálózatot érzékel, akkor alapértelmezetten nincs bejelölve, hogy a gép látszodjon az adott hálózaton (rejtve lesz). Ez független a tanuló módtól, ezt a usernek kell eldönteni, amikor a fent említett esetben feldobja ezt az ablakot. gyakran leszokták egyből okézni (csak tűnjön már címszóval)...
-
XP alatt ilyen döglassú a CIS sajnos, hogy miért az rejtély. Ahány XP-s gépre pakoltam eddig, annak a 90+ százalékán eljátssza ezt és ilyenkor gyakran még belassítja a rendszert is, nem kicsit... Visat/W7 alatt (x86 és x64 egyaránt) meg megy mint a meszes...
Egy idő múlva meguntam ezt a "játékot" és csak a tűzfalát pakolom fel pl Avast mellé, akkor nincs gond. (eddig legalábbis nem volt, igaz ebben az esetben először a tűzfal, és csak utána az Avast, a Comodo falat tanulóra, míg az Avast telepöl, mert a Webshield modulja összeakadhat a Comodo-val... ) -
válasz
bagyesz70 #5627 üzenetére
1. Windows Defender-t kapcsold ki és az OS tűzfalát is ellenőrizd, nem maradt-e bekapcsolva(ha igen, akkor az OS falat lődd ki)
2. XP-t használsz esetleg? Ezt csak azért kérdem, mert már több gépbe belefutottam, amin ez a jelenség előfordul és nem lehet kezdeni vele semmit...
-
-
válasz
Steven88 #5600 üzenetére
Eredménytől függetlenül, minimum egy SP3 azért lehetne a gépen: XP SP3 önálló telepítő - Magyar
-
Ez alap Nálam, sajnos ilyenek már rég túl vagyok... Az a bosszantó, hogy a supportjuk nem ér semmit. Ha Móricnak(házi kandúrom) mondanám el/írnám le a gondokat, az nézne bután vagy max nyávogna egyet mellé, de ez még mindig több reakció, mint amit a Comodo support produkál.
Képtelenek ilyenekre reagálni vagy javítani azt az érdekességet
Már több, mint 1 éve, többször írtam nekik, hogy az XP Home egyes rendszerfájljait beazonosítja fals-ként. Szerinted a mai napig írtak vissza, vagy javították benne? Nem.
(Már a 4-esben is megvolt ugyanez) -
CIS a korlátozott fiókban gyakran úgy indul, hogy egy kis sárga felkiáltójel virít a pajzsán. Ekkor nincs net, pontosabban mintha lenne adatforgalom, de az oldalak nem jönnek le, levelezést nem lehet letölteni, stb, szóval még sincs net...
A hiba szerint a D+ modul nem indult el rendesen, ha nyomok egy diagnosztikát, a kis felkiáltójel marad, de érdekes módon egyből megjön a net.Ezt a produkciót az előző (nem legutolsó) frissítés óta játssza el, és csak user/korlátozott fiókban. Leszedtem a CAV részét, érdekes módon nem volt gond, gondoltam, hogy a közelmúltban megjelent legújabb buildel megpróbálkozom újra, de az eredmény ugyanaz: Ha a CAV is telepítve van, akkor korlátozott fiókban nem indul el a net, D+ hiba, csak diagnosztika futtatását követően jön helyre.
Az OS: XP SP3 Home, jogtiszta (ismét Home, amin ezek szerint a CIS nem ér semmit)
-
Resouce DLL-eket használnak, amelyekben a nyelvezeten kívül a teljes GUI is benne van (egyéni kinézetet is lehetne varázsolni, gombok, feliratok stb mérete, pozíciója is állítható). [link]Ezzel szintén könnyű dolgozni, az egyetlen probléma az lehet, hogy ne az eredeti angol DLL-t kelljen felülírni, hanem egy külön Magyar resource DLL-t újrafordítani. Itt sem az újrafordítással lenne a gond(azt is megoldom ha kell), hanem azt kell megvizsgálni, hogy mi alapján fogadja el ezt az új magyar ddl-t a CTM a beállításai között...
A fordítást az nehezíti, hogy számos olyan(főleg valamilyen hibára utaló) kifejezés van, amit kénytelen vagyok "látatlanba" lefordítani, mert olyan hibát nem tudok generálni, ahol pl az adott ablak a feliratokkal megjelenik)
-
-
Ide is beteszem, van pár versenyző, aki nem feltétlenül látogatja a másik topikot, szóval CIS Pro Free for 1 year!
F34R #5505 - "...bár érdemben csak bugfixek vannak semmi újítás"
"FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware
FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions"Hát ez a 2 bug azért nem elhanyagolható, nem volt rossz ötlet kijavítani őket.
-
Nem tudom érdemes-e, ezért megkérdem: Lenne szerintetek igény, a CTM magyarosításhoz?
Mert olybá tűnik meg tudom oldani: [link]
(Az itt, hogy mit-mire fordítottam, lényegtelen, az a legkevesebb) -
válasz
wilburwalsh #5480 üzenetére
"Az XP Home nem éppen ilyen környezetbe való..."
Persze, ez egyértelmű, de hány, pár száz fős település mondhatja el, hogy 3 gépen 3 jogtiszta OS fut (2 XP Home, 1 W7 Home Premium), örülök, hogy nem warez OS-ekkel kell dolgoznom.Igaz, az egyik gépen van egy kis "illegal" anyag, ami annyit tesz, hogy egy Returnil Free van rajta (otthoni célra ingyenes csak), ami még meg van támogatva Time Machine-el, szóval az atombunker, bevehetetlen, azon bárki, bármit csinálhat, havonta egyszer visszaállítom a CTM-el, frissítek mindent, aztán mehet ismét...
-
válasz
wilburwalsh #5477 üzenetére
Milyen sima fiókot? Korlátozott fiókokat osztottam ki(de írtam is)... Az OS meg XP Home (jogtiszta, naprakész update), nyilván se UAC, se IE9, azt meg nem korlátozhatom, hogy ki-milyen oldalakon közlekedik, ehhez meg ideális az SB...(azaz csak lenne)
Ezenkívül tessék már elvonatkoztatni a home user kategóriától. Azon a gépen olyan iratok, levelezés stb található, amihez az admin sem férhet hozzá(nem nézhetek bele pl a polgármester levelezésébe/dokumentumaiba stb), léteznek ám szabályok/törvények is erre vonatkozóan, amit be kell tartani, felelősséggel tartozol(büntetőjogi felelősséggel is) pl az adatok tárolásáért, azok biztonságáért és sok másért is.
Szóval ez nem arról szól, hogy létrehozok pár user accountot, aztán ott meg mindenki azt csinál amit akar, így is elég nehéz megoldani pár dolgot, mivel a Home-ban nincs csoportházirend... -
válasz
blattida #5473 üzenetére
"Csak annyi, hogy ha sandboxban futtatsz egy alkalmazást, akkor ne akarj a sandboxon kívülre kommunikációt, információt áramoltatni."
Persze, akkor ennyi erővel ne is lehessen böngészőket futtatni az sb-ben, mert még a végén kimegy a netre, aztán véletlenül be is jönnek az oldalak...Na de viccen kívül, ez egy nem átgondolt feature. Csak az esetemben egy példa: Önkormányzatnak a gépén Én vagyok az admin, külön van a falugazdásznak, családsegítőnek, polgármesternek külön user account. Ezek az emberkék szinte mindig a netről töltenek és nyomtatnának ki formanyomtatványt vagy bármi egyebet, ami a munkájukhoz kötődik/szükséges. Kézenfekvő(legalábbis Nálam), hogy használom az SB-t, mert egy jó/hasznos dolog, de így (a most felvázolt gépen/esetemben) értelmét veszti, mert egy szolgáltatás tiltása miatt fel kell adni a nagyobb biztonságot.
Én úgy érzem, hogy a nyomtatás engedélyezése lényegesen kisebb veszélyt rejt magában, mint SB nélkül netezni... -
válasz
blattida #5464 üzenetére
És mi benne az ésszerűség? Ezt kifejtenéd?
Bevallom Én nem igazán értem, hogy a nyomtató spooler-t minek kell tiltani, hogy milyen veszélyeket rejthet az magában (szvsz semmit)
Ez csak egy rossz feature szerintem, amit vagy meg kellene szüntetni, vagy külön konfigolhatóvá kellene tenni., mint ahogy a (csak megfelelő Win változatokban lévő) csoportházirend(group policy) teszi. Alapban engedi a korlátozott fiókban a nyomtatást, de ha szükséges letiltható vele, akár userenként is. -
válasz
blattida #5462 üzenetére
Először is kösz a választ, bár ez nem túl jó hír.
A böngészők pont az a kategória, amihez melegen ajánlott az SB...Ezzel azért kellene kezdeni valamit a Comodo-nak szvsz, vagy van esetleg tudomásod más termékről is, amiben a homokozóban futtatás miatt nem lehet nyomtatni?
-
Probléma
Probléma részletesebben
Probléma megoldásaTermészetesen az Én "figyelmetlenségem" okozta a gondot, de arról érdeklődnék, hogy van-e valamilyen kompromisszum, azaz tudom-e úgy futtatni a böngészőket SB-ben, hogy ne álljon elő a probléma? Csak csúszkával lehet állítani az SB szintjét, részletesebb konfigolási lehetőség nincs?
-
-
-
válasz
wilburwalsh #5363 üzenetére
Ehhez annyi kiegészítést, hogy (bár abban igazad van, hogy még nem elterjedt az IPv6) a W7 esetén, ha Otthoni csoportot használna valaki, akkor nem szabad letiltani az IPv6 protokollt, mivel a homegroup azon kommunikál.
-
válasz
blattida #5337 üzenetére
Thx! Majd szombaton megyek újra ahhoz a géphez, akkor elküldöm őket.
(errről beszéltem más topikban is, hogy hogy a fenébe lehet, hogy a telepítőfájlokat avagy az update fájlokat kártevőként azonosítja. Na ezeket küldtem vagy 5x az elmúlt közel 1 év során, ezek szerint annyit ért, mint döglött lónak a beöntés...)Ha szépen megkérnélek, megnéznéd a CDE-t? Azért kell, mert az Outlook (MS Office) levelezőkliensének az adatfájlját ki akarom tenni egy titkosított partícióra, mivel a Returnil folyamatosan menne a fiókokban, és minden változtatást eldob, ergó ha a polgármester letölti a leveleit, akkor azok a levelőzőn is elvesznek, meg a kliensben is)
-
válasz
blattida #5335 üzenetére
Hova, mivel legyen tömörítve és mi legyen a jelszó?
(CDE-ről nem tudod, hogy tudja-e, amit tudni akarok, mert csak úgy tudom kivitelezni, amit másképp nem tudok)
Most indulok hazafelé(még útközben lesz egy gép, amin lehet túlórázni, mert úgy írták le a hibát, hogy "egyszer csak újraindult, azóta egy kacsa van, a fiam mondta, hogy kattintsak a kacsára, de megint ott a kacsa, de néha virág"
, majd ha otthon leszek elolvasom a választ..
-
1. 1 héttel simán kibékülnék
2. Igen, XP Home SP3 (naprakész update) jogtiszta/eredeti OS, semmi extra szoftver nincs telepítve. (Az egyik riasztás chkflash progira ment, ami egy döglött pendrive-okat helyrehozó app, régóta használom, csak a CIS riaszt rá)
3. Én sem tudom miféle lehet, ezt az ablakot még sosem láttam a CIS-ben.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #5331 üzenetére
-
Kicsit lassú a scan (alapbeállítás)
Fals-ok, hova küldjem akkor? (A mellőz/hamis találat jelentése Comodo-nak, most már OK?)
(Még utoljára kísérletet teszek elküldeni, de ha pár napon belül is ez lesz, akkor egy szívhez szóló üzenet is társulni fog hozzá)Más
CDE-ben van olyan opció, hogy automatikusan bekérje a jelszót?
(Minden gép indításkor meg kelljen adni a jelszót, hogy elérhetővé váljon a titkosított partíció) -
Ez jó: [link]
blattida #5268
Akkor nem jó.
(valószínűleg a hétvégi "crazy" user-invázió hozza ezt ki belőlem, sosem olvasok eleget vissza, na meg megint nem vettem be a cavintonomat)
-
-
-
-
Kíváncsiságból rákattintottam a frissítések keresésére, talált is, le is töltötte, restart-ot kért és megváltozott a build: [link]
Csak a tűzfalat használom. Csak nálam van "megzakkanva" a Comodo, vagy másnál is frissítget(buildet)?
(XP SP3 alatt használom)
-
Csak a tűzfalat használom, ami ma frissített valamit, majd újraindítást kért, de a build nem változott... Mi frissült? És ebben az új buildben mik a változások? [link]
-
válasz
blattida #5153 üzenetére
Sajnos nem jött össze a CIS 5.3, erre a gépre nem lehet telepíteni, nagyon kevés RAM miatt(384MB).
Olyan furcsa jelenségeket produkált, mint pl hibás a telepítőcsomagok nagy számban, telepítés közben olyan hiba, hogy nem olvashatóak a telepítőfájlok, újraindult a gép, amikor valami méretesebb telepítőt indítottam stb stb. Leszedtem, a hibák eltűntek
Megadtam egy bontónak a címet, aztán ott használtan vesz bele 512MB (DDR 333MHz-es) ramot, azzal már ellesz. Így Avast + PC Tools 7 ment fel, amiben pl meg lehetett az összes kapcsolatot szakítani, felismerte a mobilnet hálózatot stb. Sajnos ebből kifolyólag nem tudtam a CIS-t is megnézni, hogy mit kezdene a kütyüvel...
UI: Avira 10 Free-t is megpróbáltam, az meg úgy indult, hogy nem működött a védelme(antivir guard modul disabled egyfolytában és be sem lehetett kapcsolni), szóval neki is kevésnek bizonyult a RAM...
-
-
válasz
wilburwalsh #5148 üzenetére
Majd ha egyáltalán eljutok odáig, megmondom.
Jelenleg épp nem akar frissíteni a CIS, 82,6megát letölt(ami érdekes módon csak 82,5), alkalmazná a frissítéseket, majd kiírja, hogy sikertelen a frissítés és ellenőrizzem az internet kapcsolatot(azt a kapcsolatot, amiről letöltötte a 82 megás cuccot előtte)
Mi lehet a gond? diagnosztika nem talált semmit...
(Szűz XP Home SP3 telepítés(jogtiszta) után vagyok)
Vagy valaki dobja már fel legyen oly szíves egy fájlmegosztóra a mai friss adatbázist, hátha kézzel be tudom adagolni.
Sürgős lenne, mert délelőtt végeznem kellene, és mivel itthon 1Mbites a net, így nincs időm sokszor 80 megákat leszedni, épp elég lesz mire a Windows Update is lejön meg felmegy...
-
válasz
blattida #5142 üzenetére
Nincs, hiába minden hálózati forgalom tiltása, megy tovább, mintha nem is érdekelné. Mondjuk lehet, hogy csak puszta érzékcsalódás volt, de egy ideig a csatlakozás után IPv6-ot írt ki a Comodo az aktivitásnál(nem tudom, hogy a cis teljes felügyeletet tud-e egyáltalán ipv6 felett biztosítani(mint ipv4 esetében), avagy csak szűrni tudja stb), illetve ezidáig ilyen kütyüt még nem láttam(T-Mobile-os amúgy)
Holnap talán lesz több időm megvizsgálni a dolgot, mert szintén egy géphez ilyen kütyüt hoztak, amit fel kell telpíteni. Kipróbálom majd azt is, hogy KIS mit lép rá, hogy kezeli, mit kezd vele stb...(régebb óta teljes felügyelet van ipv6-ra is) Ha a KIS se tud ezek után kezdeni vele semmit, na az onnantól érdekes lesz... -
válasz
blattida #5140 üzenetére
Nem. Feltelepíted a mobilnetet (USB modem) és amikor connect van, akkor semmilyen hálózatot nem vél felfedezni a Comodo, nem kerül be semmi a tűzfalszabályokhoz, stb stb... Természetesen a tűzfal aktivitásnál látom forgalmat stb, de ez a kütyü (mint hálózati eszköz) sehol sincs, magyarul még letiltani sem lehet Comodo-ból..
-
-
-
Jogos, a fájlnév végén nullának néztem, nem O betűnek.
(Amúgy KIS nem fogta és ártalmatlan is egyben)wilburwalsh
Ebben az esetben nem az a lényeg, hogy miben milyen védelem van vagy nincs (de ha már itt tartunk, akkor anno a KIS-ben is használhatta volna a sandbox-ot), hanem az, hogy míg más kergetőket valóban rendesen "megkínoz" (több/létező/valós, 0 days kártevők linkjeivel), addig a CIS-t ilyen röhejes linkekkel teszteli és ezzel beeteti a jónépet...Mint írtam, a CIS mellett is be lehetett fertőzni úgy a gépet ahogy kell, igaz ehhez az kellett, hogy azokkal a linkekkel teszteljem a CIS-t, amivel Ő annak idején a KIS-t...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #5116 üzenetére
Csak nem bírtam ki, hogy meg ne nézzem ezt az CIS 5.3 tesztet. A linkeket nem teszem be, csak sorszámmal hivatkozok rájuk, olyan sorrendben, ahogy a videóban látható.
link01 - KIS nem fogta, VT szerint 43/3
link02 - nem létezik
link03 - KIS fogta (letöltés után törölte)
link04 - KIS nem fogta, VT szerint 43/10 (ennek fele heurisztikus riasztás)
link05 - KIS fogta (blokkolta az oldalt)
link06 - KIS fogta, blokkolta (Phising link)
link07 - KIS nem fogta, VT szerint 43/10
link08 - nem létezik
link09 - KIS nem fogta, VT szerint 43/4 (ebből 3 mcafee azonosítás)
link10 - nem létezik
link11 - nem létezik, és 1x már szerepelt is (link02)Azt hiszem ez sok mindent elárul a teszt készítőjéről.
Részemről ezt a témát zártam. -
1. Ha valaki kitesz ilyen jellegű videókat és ráadásul még a Comodo-hoz is köze van, akkor pláne nem lehet semennyire sem elfogult
2. Kiállni valamiért meg elfogultnak lenni, az két teljesen különböző dolog
3. Sajnos sok ember elhiszi, amit lát, a részletekre nem figyel, nevezetesen meg van rendesen kozmetikázva. Mire alapozom ezt? Hát arra, hogy annak idején, amikor tesztelte a KIS2011-et és nagyon rossz eredmény született(amit természetesen elfogadtam, ezzel nincs gond), akkor rászántam az időt, a videó alapján kiírogattam a linkeket, amit a KIS2011-hez használt, meg amit az akkori CIS teszteléséhez.
(Tényleg nem volt kis idő, mert kiégtek a szemeim, mire a linkeket el tudtam valahogy olvasni a videón) Nos#KIS 2011 minden linket fogott(legtöbbet még megnyitni sem engedte, nem hogy letölteni), amit a CIS teszteléséhez használt (nem mellesleg legalább 2x annyi linkel tesztelte a KIS-t, mint a CIS-t)
#CIS-re rászabadítottam a KIS2011-hez használt linkjeit, ugyanúgy számos fertőzést bekapott, többet...
Innentől számomra felejtősek a tesztjei. Fogadni mernék, ha most valaki venné a fáradságot, és a mostani CIS 5.3-as tesztjéből kiírogatná a linkeket, akkor jelen pillanatban bármely ismert kergető ugyanolyan eredményt produkálna, mint a CIS (vagy mindet fognák), de nem lenne szignifikáns különbség
Még1x mondom: Ez a HSZ nem a Comodo terméke ellen szól, vagy a Kasperky fényezéséről, pusztán egy emberkének a tesztjeiről, aki nem csak elfogult, de még meg is vezeti az embereket.
-
-
válasz
bivalyolo #5109 üzenetére
Védelemben nincs olyan hogy ha, és akkor mi lett volna...
"Ha öreganyámnak bizonyos szerve lett volna, ő lett volna a nagyapám"Nem mellesleg csak egy "kicsit" mér más mércével az arc, mint más kergetőknél, csak a Comodo tesztelésénél fordulhat elő, hogy nekiáll megmagyarázni a bizonyítványt, hogy MBAM/Hitman és Power Ereser mit talált és azt miért és hogy igazából nem is lényeges...
(Figyelmes hallgasd mit mond, főleg a Power Eraser találatánál)Más kergetőknél esze ágában sincs ilyenekkel foglalkozni, elkönyveli hogy ennyi fertőzés, ennyi találat aztán vége a videónak...
Félreértés ne essék: Ez nem a Comodo lehúzásának szántam, csak az ilyen elfogultságot nem szeretem...
-
Parancssort indíts és add ki az ipconfig /all parancsot, majd keresd meg a megjelenő infók közt a hálókártyádat(ami lehet integrált vagy külön hálókari, egy a lényeg, amin a net jön) és ott megtalálod a hálókaridhoz tartozó IPv4 címet. Ha ez nem egyezik a tesztoldalakon megjelenővel, akkor nem a saját gépedet teszteled.
Nálam is mindig ugyanazt az IP címet írják ki a tesztoldalak, de az nem az enyém...
-
Biztos, hogy a Te IP-d van a teszt oldalon? Mert szerintem a szolgáltatód végponti hálózati eszközét teszteled, akkor meg teljesen mindegy mi van fent a gépeden. Nálam ha tesztelnék, akkor BP.-en a DIGI-nek egy eszközének az IP-je látható, nem az enyém...
Ha meg ez a szitu, akkor persze, hogy számos olyan port, ami itthon le van zárva, az a teszt szerint nyitva van(ami igaz), ellenkező esetben nekem nem lenne netem. -
Kösz, akkor csak rosszul emlékeztem. Amúgy kifogástalanul, észrevétlenül végzi a dolgát, nem kérdez(pedig FW és D+ is biztonságos szinten van, igaz nem is telepítek gyakran, de akkor meg tanulóra teszem), CLT 340/340, teljesen mindegy, hogy ki avagy bekapcsolva van az SB, szóval pöpec.
Nem teljesen idevaló, de talán lesz valakinek infója. CTM házatáján mi a szitu? Várható a közeljövőben új build, ami már valóban W7 x64 kompatibilis?
-
Na nagy nehezen eljutottam addig, hogy végre felpakoljam az új buildet pár kérdés
1. Miért találja inkompatibilisnek az új telepítő a régi 5.x-es CIS-t és miért nem tudja akkor eltávolítani?
2. SB kikapcsolva, emellett az FF-et futtattam csak SB-ben, és csak a "kíváncsiság kedvéért", nem megbízhatónak állítottam be, érdekelt miket fog blokkolni. Ezzel nem is lenne gond, mert pár perc alatt már az Összegző képernyőn, 100 felett volt a blokkolt behatolási kísérletek száma, DE miért nem tudom azt lenullázni simán, hogy törlöm a naplókat? Miért kell ehhez újraindítani a gépet?
(Nem biztos, hogy jól emlékszem, de a korábbi változatban mintha ehhez nem kellett volna restart) -
válasz
Krystal_s #5088 üzenetére
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés a W7 frissítéssel(sőt szerintem az is), mivel jó eséllyel korábban még a régebbi verziójú CIS-t használtad, most meg az újabbat telepítetted fel(szerintem) és az abban javított hibák egyike lehet felelős a jelenségért. Amúgy KIS-nél az MS PatchGuard adja a figyelmeztetést(az a 2 KIS modul, ami a linkelt képemen látszik a sandbox-al kapcsolatos), mivel olyan műveletet próbál eszközölni a kergető, amit nem lehet a patchguard miatt. (Ebből is jól látszik, miért korlátozott funkcionalitással fut a KIS sandbox-a x64 alatt)
Szerintem ez a CIS modul is, valami olyan új műveletet szeretne elvégezni, amit nem lehet a patchgurad miatt(persze ez csak feltételezés részemről CIS esetén).
Az új CIS buildben van olyan változás, ami a tanúsítványok visszavonásával kapcsolatos, az tipikusan olyan művelet lehet, ami nem teljesen/korlátozottan engedélyezett csak x64 alatt.
Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül...A linkelt képedről meg annyit: Nálam is néha előfordul, hogy leállításkor várakozni kell egy folyamat befejezésére, vagy csak kézzel lehet leállítani. Általában akkor van ez, amikor 8-10 alkalmazás fut egy időben, megy minden, böngészőben 10 fül van megnyitva stb stb...
-
válasz
Krystal_s #5086 üzenetére
Ez nem kizárólag CIS-hez kötődik, más kergetőknél is előfordul, pl Nálam is KIS2011 esetén is sokszor szerepel az eseménynaplóban, függetlenül a mostani frissítéstől, mert több hétre visszamenőleg szerepel a listában. [link]
Azt, hogy KIS esetén miért van ez, az most nem lényeg, ellenben ki kell deríteni, hogy az a CIS modul miért felelős, mi a funkciója, milyen műveleteket végez, pl minden rendszerindításkor... -
válasz
sznorbi2 #5076 üzenetére
Feltételezem igen, mivel blattida egy pár hsz-al feljebb tett be róla képet is, és azt is írta, hogy lejön a cucc a frissítéssel.
Most nem tudom megsasolni, mert meg van osztva a netem, 2 lapos meg egy asztali tolja le és telepíti a frissítéseket a W7-hez, addig meg nem tudom újraindítani ezt a masinát...
-
válasz
sznorbi2 #5074 üzenetére
Ma még nem néztem, még biztos, hogy a régebbi változat van fent(5.3-ból), de nálam is 1-2 napja mindig frissített valamit, de igazából hogy mit az rejtély, mert verziószám nem változott és én is csak a FW részét használom...
Mondjuk jó tudni, hogy nem csak nálam van ez a jelenség... -
-
Hát Én a Secure DNS nélkül sem tudok kapcsolódni ezekhez az oldalakhoz, amiket megadtál...
Úgy hogy ez nem a Comodo hibája, egyszerűen nem léteznek ilyen oldalak/aldomain-ek
blattida
Az valóban bejön.
Nem mellesleg az oldal alján ott olvasható, hogy Oldalunk fejlesztés alatt áll!valkószínűleg ezért nem lehet elérni azokat a címeket, amiket lck megadott...
-
-
"a a routerbe beállítom, akkor a windowsban már maradhat automata ugye ?"
IgenNem placebo, mert vannak oldalak amelyeket blokkol(ide nem linkelek ilyet, de privbe küldhetek, ha tesztelnéd a SecureDNS-t...), plusz nálam a ping jobb szokott lenni
Ha nem angol CIS-t telepítettél, akkor a DNS címek 25-re végződjenek, ezt javasolják.
-
válasz
Inv1sus #4991 üzenetére
"A "TCP/IP protokoll 4-es verzója" alatt kéne látnom a comodo dns beállításokat, nem?"
Igen, hisz a 156.154.70.22 az egy IPv4-es cím..."Elvileg ezt állítottam be telepítésnél, de nekem automatán van mégis"
Akkor tedd meg kézzel, ahogy a korábban linkelt képemen látod (az IP beállításokat ne bántsd!) -
válasz
sznorbi2 #4989 üzenetére
Azért nem kell újra felpakolnod, látom tegnap mégsem sikerült megérteni a dolgot.
Ha használod a Comodo Secure DNS-t, akkor nálad is ezt kell látnod
Ha így esetleg nem oké, akkor a 22-t cseréld le 25-re (vagy ha most 25-ön van, akkor meg 22-re) és okézd le.
Ha akkor sem javul a helyzet, akkor meg kattins a DNS kiszolgáló automatikus kérésére és okézd le. Ez utóbbi esetben már nem fogod használni a Secure DNS-t, ha ebben az esetben is fennáll a jelenség, akkor azt korábban sem a Comodo okozta.Na, remélem így már tiszta...
-
válasz
sznorbi2 #4984 üzenetére
Nem kell túl bonyolult dologra gondolni(nem a Comodo-n belül kell ezt megcsinálni), menj be a hálókártyád tulajdonságaiba és ott ahol Automatikus IP és Automatikus DNS beállítások vannak nézz szét. Az IP-d lényegtelen, viszont ha telepítéskor bepipáltad, hogy a Comodo Secure DNS-t akarod használni, akkor most a
DNS1->156.154.70.22 (vagy 156.154.70.25)
DNS2->156.154.71.22 (vagy 156.154.71.25)cím van. Ezt módosítsd, attól függően most épp mi a DNS1 és DNS2 cím vége (22 vagy 25). Ha ez nem segít, akkor ,meg rakd automatikus DNS kiosztásra. (persze ez utóbbit csak akkor lehet, ha automatikus IP kiosztáson vagy)
-
válasz
sznorbi2 #4982 üzenetére
Próbáld ki, hogy nem használod (tedd automatikusra a DNS-t)
Ha akkor minden oké, akkor egyértelmű, hogy a Comodo Secure DNS okozza a problémát. Ez esetben még egy dolgot tehetsz, hogy a 156.154.70.22 és 156.154.71.22 címek végét módosítsd 25-re (ha meg most esetleg 25 a vége, akkor 22-re) -
válasz
HZoli87 #4798 üzenetére
Thinstall név alatt két alkalmazással találkoztam, az egyik egy EXE packer, a másik meg tetszőleges alkalmazásokból tud legyártani portable változatokat. Mindegyik ismert cucc.
Persze majd kiderül, hogy valóban fals-e vagy sem, de ha fenti progik valamelyike, akkor fals. (már persze, ha gyári oldalról van meg) -
És mi történt (úgy értem még mennyi ideig dolgozott) az újraindítást követően?
Hát az lehet, hogy Téged épp nem zavar, de ekkora erőforrás-zabálással utoljára KIS2010-nél találkoztam. Szerintem (vagy legalábbis remélem), hogy csak a hordozhatósága(portable) miatt ekkora az étvágya, ~1,4Gbyte nem kevés, sőt kifejezetten sok főleg egy nem rezidens védelemtől. Ha bekerül a CIS-be, ennek el kell tűnnie, persze most még "belefér", hisz béta... -
Na az remek, 6 valós találat, az biztató.
Nálam azért kizárt, hogy bármit is találjon, mert azon a gépen próbáltam ki direkt, ahol kőkeményen van beállítva az összes védelem, még a Returnil-t is vissza kellett vennem, mert különben fel sem lehetne telepíteni pl a CCE-t. Registry/Cache/Flash stb mind felügyelet alatt, korlátozott engedélyekkel stb stb. Szóval ezért nem találhat ezen a gépen semmi, semmit vagy ha igen, akkor az fals... -
-
válasz
blattida #4761 üzenetére
Kösz a választ, nem csak miattam, de szerintem jó is hogy ezt leírtad, mert nem feltétlen beszél mindenki angolul a topikban...
Most őszintén, ezt nem lehetett volna másképp megoldani? VPN-t bevonni, amikor biztonságról van szó? A VPN-el többet lehet ártani, mint használni... Hihetetlen...
-
-
-
-
-
Ó, ez legyen a legnagyobb gond, délután egy olyan géphez hívtak, ahol (elmondásuk szerint(már itt is majdnem lefordultam a székről a röhögéstől)), ilyen kis ördög szerű lények tornáznak az asztali ikonokon, meg néha tengóznak az ikonokkal. Eddig azt hitték, hogy képernyővédő, de mivel nem tudnak kattintani az ikonokon, ezért "gyanús" lett, hogy talán mégsem képernyővédő.
Viszek magammal liberót, mert szerintem be fogok pisilni a röhögéstől... -
-
-
Érdekes, hogy több emberkénél az utóbbi időben előjön, hogy nem rendesen távolodik el a CIS. Én is távolítottam el revoval is, de a revo is csak minimális dolgokat szokott az uninstal után találni, amit el szokott egyből távolítani. A CIS uninstallerje (legalább is régebben) korrekt munkát szokott végezni.
Nem mellesleg, az ilyen fajta uninstallereknek van olyan opciója, hogy Install Monitor vagy Hunter Mode, stb. Ha ezeket használja valaki (ezzel a funkcióval futtatja a pl a CIS telepítést), akkor egyből készít egy "adatbázist" az aktuális fájlokról/registry-ről stb.
Ezen fájl megléte esetén, az uninstalálásakor tényleg teljesen kitakarít mindent... -
válasz
Möbiusz #4593 üzenetére
A keresés végén rákattintasz bármelyik elemre a találati listában és CTRL+A, majd jobb egér és Delete selected registry keys and values
SHIFT+mouseclickel tartományt jelölhetsz ki, míg CTRL+mouseclickel meg egyesével...
(Windows esetén ez amúgy más alkalmazásoknál is így van)Na megyek vissza csicsikálni tovább...
-
válasz
blattida #4590 üzenetére
Sajnos az idő szorít(holnap fel kell adnom a cuccot), így inkább újrahúztam a gépet, újra felpakoltam minden, újra megcsináltam a videóbejárást a CAD project-ben, aztán most dolgozik a gép, majd talán valamikor késő estére elkészül a renderelés(videóbejárás)
Iszonyú részletes a CAD modell, nem csak jelképes tárgyak vannak, hanem a bútorok is, meg a legapróbb tárgyak is modellezve vannak, illetve minden 16 millió színű anyagmintával.
Na most több hektáron elterülő, amolyan szabadidő központról van szó, rengeteg szoba, szauna, konferenciaterem, fedett medencék stb stb. Meglehetősen nagy felbontásban, 30FPS-el, nyers videóformátumban kérték a videóbejárást(ami kb 1 óra), ami ilyen részletesen kidolgozott modell illetve ilyen minőségű és számú anyagminta esetén, még ennek a gépnek is több tíz órába telhet lerenderelni és igen méretes is lesz a kész video(nyers adat, semmi tömörítés)Még nem aludtam, olyan vagyok mint a kifacsart mosogatórongy...
Utólag is elnézést a kirohanásért és hangnemért, töröltetni fogom a HSZ-t...
Annyit azért megtehetnének, hogy legalább a támogatott OS-k közül kiszedik a W7 x64-et a honlapon
BlackSeven
"...hogy hosszú percekig mást sem csináltam mint kattintgattam a törlésre. Már kezdett begörcsölni az ujjam."
Lehet, hogy írnom kellett volna, de az összes találatot ki lehet jelölni és egy mozdulattal törli az összes kijelöltet...A Revo is jó eltávolító, de azt tudni kell, hogy a Free változata nem támogatja a W7-et, illetve nem tud x64 telepítőket eltávolítani. Épp ezért szoktam inkább EZT ajánlani. EZ a W7-et és x64 is támogatja és ingyenes.
-
válasz
BlackSeven #4586 üzenetére
Ezzel az ingyenes registry takarítóval, keress rá a COMODO kifejezésre és a találatokat mind töröld, majd restart: Lite verziót töltsd le
Remélem segít...
-
válasz
Sweet Lou 6 #4584 üzenetére
Igen, amolyan "rendszervisszaálítási" tool, ami egyébként pl. XP alatt szuperül működik.(XP alatt már vagy 1 éve használom)
Most épp egy régi ismerősömmel chatelek, akivel Hollandiában dolgoztam együtt, aki azóta a Stellar Phoenix-nél fejlesztő(main leader), küld egy olyan védett kódot, ami talán visszahozza elveszett adatokat. Az OS nem érdekel, mert dobozos W7 Ultimate Full Retail -em van(2 dvd van a dobozban) csak ez a 2-3 napos melóm legyen meg...(kb 2 héttel ezelőtti rendszermentésem is van, szóval az sem lényeg)Több gépem van, ez a legnagyobb, igazából ezen semmi sincsen, csak CAD melók
(Gigabyte DUAL alaplap, 32G RAM, 2 darab dual AMD Opteron x2, Wd Velociraptor HDD(Green Extreme), NVidia FX 5850-es VGA -
válasz
Sweet Lou 6 #4582 üzenetére
Nem a CIS-ről van szó, hanem a CTM-ről (Comodo Time Machine)
A CIS és főleg annak tűzfala király...A legjobb: [link]
Nem ezzel van gond, csak akkor ne írják ki, meg nem vezessenek félre, hogy a W7 x64 is támogatott CTM esetén, amikor ilyen dologba lehet belefutni...RAID-es a cucc, de szerintem 2 napos CAD munkámnak annyi...
Last Member: FSCD a Comodo forúmon (ebben a pillanatban)...
-
-
Disk Encryption és a Time Machine felől érdeklődnék.
Előbbiből várható W7 x64 kompatibilis változat (mert a honlap szerint az, gyakorlatban meg leamortizálja a partíciót), utóbbinál meg várható a 3.x-es változat? -
-
Hali!
Biztos, hogy a 3.x-es változatot töltötted le? Félre ne érts, nem tartalak balféknek, csak azért kérdem, mert valamelyik gyári Comodo oldalról a 3-as helyett a 2.x-es jön le, én is becumiztam.
Szóval ha ez lenne a szitu, akkor innen töltsd le: [link]
(Igaz, W7 x64 alatt a 2.x-es az bugzott, mint atom...)Fire.
-
Hali!
Na Én is "bátorkodtam" egy "kicsit" ma...
Felpakoltam W7 x64 Ult. alá a Comodo Time Machine-t...
Nem amortizált le semmit, ez az utolsó változat működik. Gondoltam megnézem mire képes, ezért csináltam egy pillanatképet, majd KIS le, TrustPort fel, Paragon Go virtual-lal a meglévő rendszerről WMvare-s kép legyárt, Player alá be, meg még egyéb "őrült" dolgot, amit amúgy nem szokásom, de látni szerettem volna, hogy mi lesz az eredmény. Hát azt kell hogy mondjam, hogy meglehetősen gyorsan visszaállított mindent(W7 indulása előtt HOME-os menüből), nyoma sem maradt semminek.Fire.
UI: Csak arra kell figyelnem, hogy RSS bekapcsolt állapota mellett ne csináljak pillanatképet, mert az újraindításkor eltűnik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest