Új hozzászólás Aktív témák
-
És miért ne lenne ez jobb megoldás belépő szintű procik, irodai gépek esetén
Ebbe a kategóriába szerintem értelmetlen ilyen hibrid hűtéseket tenni, amikor a gyári top-flow hűtést fillérekért belerakják bármelyik brand gépbe, vagy éppen asztali géphez a processzorral együtt megkapod.
Ha pl. valami hasonló lett volna a NUC-omban, nem pedig az a gyufásdoboz méretű hűtő
Na de a NUC-od is akkora, mint egy gyufásdoboz. MiniPC átka. Éppen ezért nem is értem azokat a NUC-okat, amiben aktív hűtés sincs, hogy azt hogyan gondolták? Nekem is azt írta vissza az Asrock supportja, hogy az N100-as alaplapomnál a 100 fokos CPU hőmérséklet "OK". Meg az apja f...szát "OK". Eldobós gépeket gyártanak ezek?
Ezt viszont csak lekapod, kifújod, újrapasztázod, aztán mehet vissza.
Éppen ezért a hétköznapi userek 80-90%-ának elég lenne a léghűtés procira. Víz inkább már olyanoknak kellene, akik húzzák is a 80 magos (most mondtam egy számot) procit, azok a bizonyos high-end userek. Az AiO inkább már élvezeti eszköz, főleg a TG-s házzal, a kijelzővel, a világító RGB-s ventilátorokkal, pumpával, stb. De már léghűtésben is vannak digitális kijelzősök pl. Deepcoolnál. -
válasz
yericho800 #24 üzenetére
TR hűtők általánosságban nagyon jók.
-
Igazság szerint a számokban van a lényeg. Ha a hőfokok jók, akkor teljesen mindegy, hogy milyen módszert használ a hűtő és hogyan van összerakva.
-
13900K teszt léghűtésekkel. [link] Még mindig rá lehet az ilyen hőerőművekre is rakni a léghűtést, de személy szerint akinek már ilyen teljesítményre van szüksége, annak nem is AiO-t szerelnék be, hanem épített vizet. Ha már ilyen ~1 millió forint értékű, vagy annál drágább számítógépekről van szó, abban már elfér egy tisztességes vízhűtés is, ne a procihűtőn spóroljunk (meg a tápon...).
-
Vannak "rambarát" hűtők is, amik asszimetrikus kialakításúak, hátrafelé dőlnek, így az első ventilátor is teljesen elfér úgy, hogy nem lógnak rá a ramokra. Ikertornyosban is van ilyen, pl. Scythe Fuma 3.
-
Érdekesen néz ki, nekem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged