Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Ilyen cikkeknél lehetne egy magyar fityingre átváltást kérni, ne kelljen már számológéppel leülni az olvasáshoz?
-
Alogonomus
őstag
Egyértelműen nem érik meg a masszív felárat a prémium modellek.
Az általad is említett amerikai "árukereső", vagyis a pcpartpicker adatai alapján az eredeti hozzászólásommal arra szerettem volna rámutatni, hogy az XTX-ből a sorozat prémiumnak tekintett tagjai is megkaphatóak az olcsóbb verzióknál alig drágábban $1000 körüli áron, sőt az XTX nyári-őszi felívelése előtt volt már adók nélkül $900 alatt is az XTX, ahova nyilván gond nélkül vissza is tudna térni az XTX-ek ára, csak az utábbi időszakban jelentős volt a kártyák iránt a kereslet, és a kereskedők megemelték az áraikat. Szeptemberben áfával együtt még alig $1000 fölötti áron vettem itthon a kártyámat, vagyis a 27%-os áfa nélkül 850-900 dollár marad a "zöld manóék zsebében".
Ezzel szemben a hivatalosan $1200-os 4080-ból a legolcsóbb prémium modell az $1350-os Aorus, annál is drágább az $1640-os Suprim, végül ezeket is felülmúlja a Strix $1800-os ára. Persze ott van az $1160-os Ventus, de $1000 környékén a vásárló már a prémiumot keresi, és amennyiben a prémium modelleknél a Super kártyák esetén is megmarad ez a brutális felár, akkor a vásárló $1000 környékén prémiumként inkább az eddigi tendenciához hasonlóan az XTX-es Nitro+/Red Devil/MERC Black Edition trióból valamelyik mellett teszi le a voksát a 10%-kal drágább Ventus/Zotac/PNY helyett, miközben az 1350-1800 dolláros régióból hiába szállnak le az 1200-1450 dolláros régióba a 4080 Super Aorus/Strix/Suprim kártyák, azok továbbra sem fognak jól fogyni. Kicsivel $1000 fölé pedig aligha fog lecsökkenni azoknak a prémium kategóriás kártyáknak az ára, mert akkor meg az alacsonybban értékelt Zotac/PNY/Palit/Inno3D/Gainward/Galax/KFA2/Colorful kártyákat nem venné senki.
-
Low Noise
senior tag
4070 29 teraflops, 4070 TI 40 teraflops, 4070 TI super 44 teraflops, ez nem valami szuper szerintem.
Persze ha egy árban lesz a 7900 XT vel akkor ok.
-
anulu
félisten
persze, a normális ház alap kellene, hogy legyen. nálam ASUS GT 501-ben lakik a cucc, és pl iRacing (7680x1440, tökig tekerve minden, 1 visszapillantóval) GPU-Z alapján néha picit felpörögnek a ventillátorok, de pár másodperc után le is állnak.
szvsz egy ilyen kártyánál alap kellene legyen, hogy nem valami dzsunkatech case-be pakolod be.
-
niof
veterán
Havernak és nekem eddig Strix kártyáink voltak. Ha a csicsát nem számítjuk, akkor az erősen túlméretes hűtés már megéri. Van 1-2 VGA javítós YT csatorna (magyar is), ahol elmondják, hogy bár teljesítményben ugyanazok a kártyák, de az elspórolt hűtés miatt elég sok meg tud főni, pláne, ha egy rosszul szellőző ház a lakhelye.
-
talmam
tag
várom a teszteket, meg az "emberi" árazást (de legyünk reálisak, inkább csak minimális mérséklődést a nem szuper kiadásokból)
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
sajnos ennyit a csodás ASUS-ról: ASUS ROG STRIX RTX 4090 - A paszta "kifogyott", PAD nem is volt. (youtube.com)
félreértés ne essék, nagyon szeretem a cuccaikat, de GPU-nál biztos, hogy nem fizetném ki azt a pluszt, amit kérnek.áramfelvétel... tekintve, hogy power throttling-osak a kártyák, ezért max arról beszélhetünk, hogy 450/550 vagy még nagyobb engedélyezett W mennyiséget szürcsölhet.
nagyjából a fejem rá, hogy ha adott órajelen egymás mellé rakjuk az Inno-mat egy Strix vagy Suprim-mel, hibahatáron belül lesz az áram felvétel.
ventillátor meg... 60 fok alatt be sem kapcsolnak a kártyámon, 68 foknál többet normál használat mellett nem láttam.
-
Alogonomus
őstag
Kérdés persze, hogy ki hol határozza meg a "hibahatár" mértékét, de az biztos, hogy érdemi különbséget még egy teljesen elborult prémium kártya sem biztosít, ezért a kártya árán kívül a hangja és a kinézete számít. Még a hőmérséklet is maximum annyiban számít, hogy a hűtő rendesen felfekszik-e, illetve hogy van-e vapor chamber.
-
devast
addikt
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
Ezért van az, hogy manapság egy videókártya tesztnek a legfontosabb eleme a hang és hőmérséklet tesztelés, mert a teljesítménye az összes azonos chip-re épülő kártyának ártól függetlenül hibahatáron belül van. És a teszteket látva, az olcsók között is vannak teljesen korrekt hűtéssel szerelt példányok, ergo a strix meg a hasonló parasztvakítások manapság gyakorlatilag nettó átverésnek számítanak.
-
Alogonomus
őstag
Azért a teszteredmények azt mutatják, hogy a prémium modellek nem csak hogy az alapmodellekhez használt alkatrészek (GPU és RAM included) tekintetében tartalmaznak minőségibb darabokat, ami jobb tuningolhatóságot is biztosít, de amilyen teljesítményt egy Inno3D, PNY, MSI Ventus és egyéb olcsóbb opciókkal maximálisan elérhetsz az Afterburner segítségével, azt a prémium modellekkel is elérheted, csak kulturáltabb áramfelvétel és ventilátorsebesség mellett.
Nyilván nem ér meg mondjuk 25% felárat egy prémium modell, de azért egy nagyjából 5% plusz teljesítményt ad is azért a 25% felárért cserébe már csak a magasabb power limitből is következően. -
DeathAdder
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Ha már Super, egy kis német humor, remélem Abu nem haragszik meg miatta.
-
Tablazatban a 4070Ti S AD104 az nem 103?
-
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Aorus, Suprim talán, Strix szerintem valahol $1100-$1200 között lesz.
btw, szerintem hót felesleges ezeket a kártyákat megvenni. egy Inno3D, PNY, MSI Ventus sem lehet lassabb, mint a gyári spec, viszont személy szerint nem látom az eye-candy-n túl a hozzáadott értéket pl egy Strix-ben. persze, pár 10 Mhz gyári OC, de egy MSI Afterburnerrel kb 5 másodperc azt beállítani. de annak a $150-$200-nak jobb helye is lehet. -
válasz
BusinessGuy #15 üzenetére
Nekem már sikerült 1-2 játéknál 20Gb-ra tölteni a Vram-ot
-
-KP-
addikt
válasz
CriticalHit #24 üzenetére
Szerintem ideje lett volna hogy a 4070 Super is megkapja a 16gb-t.
-
Alogonomus
őstag
Nagy különbség, hogy az XTX-ek hónapok óta kaphatóak azon az áron, és még csak nem is alapmodellek, hanem gyárilag tuningolt termékek, mint a Red Devil, Nitro+, Speedster MERC.
Amennyiben a 4080 Super-ből is az Aorus, Strix, Suprim modellek kaphatóak lesznek $1100 alatt februártól stabilan, akkor valóban ismét kiegyenlítetté válhat a verseny. -
CriticalHit
addikt
Végre kapott 16GB VRAM -ot 4070 Ti így már van létjogosultsága például a 7800X3D alá akár 4k-s játékhoz is.
-
Apollyon
Korrektor
Igen, én is az AI modellezés miatt írtam, nem gamingre. Az ideális egy A6000 lenne a 48 GB VRAM-jával, de nem adnék 5-6000 fontot egy kártyáért.
De ha már gaming, oda a standard 4080 is overkill ha flatscreen, ellenben VR-hoz meg még a 4090 is kevés lehet – és nem a memóriája miatt.
-
anulu
félisten
US árakat nézve (pcpartpicker szerint) $950 és $1050 között vannak az XTX-ek. ez messze nem a "jóval olcsóbb" kategória szvsz.
mivel a 4070TiS egy cut down A103 lesz, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy 1440p-ben meg fogja szorongatni az XTX-et, RT-vel pedig le is hagyja. $800 körül.
-
Firehand
tag
Ezek a kártyák várhatóan megjelennek a laptopokban is szerintetek, mert laptop 4070 8gb vrammal kicsit keveslem
-
Fücsök007
őstag
Az egyetlen jelentős előrelépés a 4070Ti Super kártya lett, ez hibás 4080-as GPU-val jön. A 4090-es kártyát az utóbbi időkben nem játékra vették főként, az a réteg döntően megjelenés után fél éven belül beszerezte a kártyát. Év végén úgyis jön az RTX 5090 GDDR7-es ramokkal.
AMD előnye, hogy tud árat csökkenteni, mivel kb. 20%-al olcsóbb a gyártás a chipletes felépítés miatt, a többség 7800XT kaliberű kártyáig keres videókártyát.
-
zhit86
csendes tag
válasz
BusinessGuy #15 üzenetére
Nagyobb AI modellek futtatásához elkél minden extra GB. Igazából még 24 is kevés lehet.
Nem volna rossz, ha lenne pár változhat több memóriával. Ilyen szempontból volt jó 3060-ból a 12 GB-os, 4060 Ti-ból a 16 GB-os (amit a cikk végén írtak szerint már inkább elhagyna az NVIDIA sajnos) stb.
Kár, hogy minden a gaming körül forog... A nemrég tesztelt Legion Go (vagy az Asus ROG Ally) kapcsán is ezt fájlalom... hogy most már van ilyen kézi konzol kategória is, de alapvetően ugyanaz a hardver más formában már kétszer annyiba kerül.
A magyar piacon eleve alig lehet hozzájutni Zen 4-es (pláne 8 magos) aránylag kicsi, könnyen hordozható géphez. -
BusinessGuy
őstag
24gb 4080 minek? Elöbb fogy el a vga mint a vram..
A 16gb bőven elég rá, a 7900xtx-en sincs semmi értelme rég lekókad a vga mire akár 20 gigát megtöltesz ha játékról van szó.
Nincs olyan játék amihez kevés lenne a 16gb vram 4k-ban max ha koxra járatod az RT-t is egy egy címben de oda meg kevés a 4080 még dlss-el is vagyis ott is elöbb fogy el a kártya.... -
M.T.
senior tag
És azt még tegyük hozzá, hogy mivel a gyártás prioritást eltolja az Nvidia az AI felé így lehet, hogy az ajánlott ár 999 dodó ha lehet majd kapni. Mert amiből hiány van az drágább ha épp befut 1-1 szállítmány.
Szóval akit érdekel az az elején jobb ha vesz 1et valamelyik super kariból. -
devast
addikt
Nem, a zöld oldal nem csökkent árat. Csak befejezi egy termék gyártását, és minimális módosítással más néven más áron újra behozza majdnem ugyan azt terméket. Ez a super bohóckodás gyakorlatilag árcsökkentés.
Nyilván, amd oldalon is reagálni fognak erre. De mivel ott annyira nem divat ez a típusú manőver, ott szimplán a meglevő sku-k ára fog csökkenni. -
Mans20
addikt
Pont a 4060-ból nem jön frissítés, meg akkor az ára sem változik..pedig egy nagyobb csökkentés ráférne. Örüljünk a 8GB-nek 200k alatt.. Így csak még jobban nem lesz ajánlott a 4060(ti), főleg, hogy jön a 7600XT 16.
4070S is kaphatott volna +4GB-t.
-
BioNiCMaN
addikt
A 4070-nek kezd baráti ára lenni.
-
Raymond
titán
Bovitett spec osszehasonlitas a CB-rol:
Forras: [link] -
Apollyon
Korrektor
Azért jó lett volna egy 4090 Ti vagy Super verzió is, főleg, mert elég sajnálatos, hogy így elment a sima 4090 ára. Bár annak is örültem volna, ha jön egy 24 GB-os 4080, bár tudom, bilibe lóg a kezem.
-
djbb534
tag
R.i.p 7900XTX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A régóta pletykált három modell hivatalosan is bemutatkozott.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest