Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #72 üzenetére
Amit írsz, az is azt erősíti, hogy a prémiumot nem a "játékos oldaláért" fizeti az ember.
Ezen a ponton már egyébként teljesen mindegy, hogy az új lehetőségek mekkora hányadát használják ki. Amiről írtam az inkább arra vonatkozott, hogy a látvány eljutott arra a pontra, amikor már olyannyira fejlett, hogy az előrelépés arányaiban egyre több erőforrást igényel, és már eleve a lehetőségek korlátozottak, ahogy egyre közelebb van a fotorealisztikus megjelenéshez (ami egyébként szerintem mocskos unalmas, sokkal jobban szeretem a "művészibb", nem feltétlenül realisztikus vonalat).
10-20 éve könnyű volt előrelépni úgy, hogy a különbség évre évre látható legyen, most meg az RDR2, Alan Wake 2, Cyberpunk 2077, Horizon: FW stb. stb. korában egyre nehézkesebb, egyre kevésbé érzékelhető, és a minimális különbség elérése arányaiban egyre nagyobb erőforrást igényel hardver oldalon is, meg a befektetett munka oldalán is.
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #68 üzenetére
"Azért a játékokban is többet nyújt egy felsőkategóriás kártya, valamint a felsőkategóriás kártya tovább is tud még elfogadható teljesítményt biztosítani a jövőben."
Ez így van. Persze, nagyobb felbontás, plusz néhány effekt, de összességében évről évre egyre kevésbé észrevehető különbség egyre durvább árkülönbözetért, mert már elért egy olyan szintet a dolog, ahol egyre nagyobb erőforrás kell és egyre nehézkesebb az előrelépés. Van néhány YT csatorna/weboldal, ami pl. összehasonlítgat ultra/optimalizált beállításokat, az kb. a standard, hogy +50% fps észrevehetetlen látványkülönbség mellett, ez a GPU-k terén általában 1-2 kategóriát jelent, felsőbb kategóriában néhány százezer forintot.
Ettől függetlenül az továbbra is ott van, hogy az a prémium, amit fizetsz, azt nem azért fizeted, nem azért létezik, mert a "játékokban többet nyújt", hanem azért, mert munkaeszköz, amivel egyre többféle módon lehet pénzt keresni, nehezen meghatározható felső határ nélkül."Ugyanúgy fölöslegesek a felsőkategóriás mobiltelefonok"
Én egy szóval sem mondtam egyikre sem, hogy felesleges, nagyon is hasznos, sőt szuper, hogy van egy réteg, aki akár erején felül szponzorálja azt, hogy a technológia olcsóbb legyen mindenkinek, azzal, hogy abszolút tré ár/érték arányú cuccokat vásárol magának, ráadásul nem munkára, hanem szórakozásra.Pont úgy, ahogy írtad is az utolsó bekezdésben, amivel abszolút egyetértek.
Csak akkor válik viccessé, amikor valaki sír a problémája miatt, hogy "ez nem fut meg az nem fut százezrekért", mert olyankor válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire nincs képben azzal, ami történik. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Alogonomus #52 üzenetére
Amig ez a konzolgen tart nemigen fog. Addigra meg a 4080 rég vérezni fog, egyre lejjebb véve a grafot. Ahogy az Avatarban is vérzik mindent koxra rakva elöbb döglik mintsem megtöltsd a vramot.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Alogonomus #52 üzenetére
Avatar, aw2 4080al játszhatatlan frame gen nélkül, és még csak nem is 4k-n hanem egyel alatta vagyok (cp-t nem próbáltam, de gondolom hasonló a helyzet)
Ott tartunk hogy 5080-nál is kötelező lesz majd bekapcsolni a friss top látványú játékoknál, lehet majd rajta bármennyi vram, nem abban vérzik el a 4080 sem
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #60 üzenetére
vagyok annyira szerencsés/peches, hogy ez nem érv nálunk.
az ő részéről ez egy valid-abb dolog lenne
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
sajnos ennyit a csodás ASUS-ról: ASUS ROG STRIX RTX 4090 - A paszta "kifogyott", PAD nem is volt. (youtube.com)
félreértés ne essék, nagyon szeretem a cuccaikat, de GPU-nál biztos, hogy nem fizetném ki azt a pluszt, amit kérnek.áramfelvétel... tekintve, hogy power throttling-osak a kártyák, ezért max arról beszélhetünk, hogy 450/550 vagy még nagyobb engedélyezett W mennyiséget szürcsölhet.
nagyjából a fejem rá, hogy ha adott órajelen egymás mellé rakjuk az Inno-mat egy Strix vagy Suprim-mel, hibahatáron belül lesz az áram felvétel.
ventillátor meg... 60 fok alatt be sem kapcsolnak a kártyámon, 68 foknál többet normál használat mellett nem láttam.
-
devast
addikt
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
Ezért van az, hogy manapság egy videókártya tesztnek a legfontosabb eleme a hang és hőmérséklet tesztelés, mert a teljesítménye az összes azonos chip-re épülő kártyának ártól függetlenül hibahatáron belül van. És a teszteket látva, az olcsók között is vannak teljesen korrekt hűtéssel szerelt példányok, ergo a strix meg a hasonló parasztvakítások manapság gyakorlatilag nettó átverésnek számítanak.
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Aorus, Suprim talán, Strix szerintem valahol $1100-$1200 között lesz.
btw, szerintem hót felesleges ezeket a kártyákat megvenni. egy Inno3D, PNY, MSI Ventus sem lehet lassabb, mint a gyári spec, viszont személy szerint nem látom az eye-candy-n túl a hozzáadott értéket pl egy Strix-ben. persze, pár 10 Mhz gyári OC, de egy MSI Afterburnerrel kb 5 másodperc azt beállítani. de annak a $150-$200-nak jobb helye is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A régóta pletykált három modell hivatalosan is bemutatkozott.
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest