-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Véreshurka
senior tag
válasz
MrSealRD #990 üzenetére
Boccs, de csak lelkes kezdő amatőrként kontárkodtam a programban, így ehhez nem igazán tudok hozzászólni. Értsd: remekül tudtam követni egy leírást
Alapvetően a tűzfalam logjait szeretném Grafana-n keresztül megjeleníteni [link1] [link2], így kötöttem ki a Graylog-nál és a CentOS-nél, de sajnos még csak odáig jutottam, hogy a Graylog-ba bejönnek a nyers logok, de egyelőre nem tudom szétválogatni őket.
A válaszokat pedig köszönöm mindenkinek! Még disztró keresésben vagyok, azért is érdeklődtem a CentOS után, mert keresések közben láttam, hogy ehhez is rengeteg jó leírás tartozik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #991 üzenetére
Egy csomó apró lib hiányzik belőle, ami a 7-en még alap volt. VAgy legalább epelből elérhető. Így szinte forgatni sem tudod a programokat. Pl: nincs guis torrent...
sonar:
Tökéletesen beválna asztalinak, én majd 5 évig kizárólag azt használtam.
Ami ennek feltétele:
- elégséges lib megléte
- néhány alap pogram gyári tárolóból
- elégséges 3d party tárolóEbből msot szinte egyikse teljeseül, pedig 7nél még elfogadható volt!
-
bacus
őstag
válasz
MrSealRD #516 üzenetére
Hát ez az, de nem megy. A procit 8 magosnak látja a centos, igazán az első két mag felugrik néha 80ra is, de egyébként osszesenben 20% fullhd lejátszás, mozillaval youtube közben.
Egy másik hddn kipróbálóm a most friss 16os ubuntut aztán meglátjuk. Egy kollégám szerint a hatos centos mindig gyengen muzsikált desktop gépnek. Lehet így van?
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #431 üzenetére
Nemtom nem nagyon ástam bele magam,a 32 vs 64 bit biztos ugye meg hát 4 év különbség.A Chrome a ludas a dologban igazából dehát nincs alternatíva ha hw gyorsítást meg friss flash-t akar az ember.Bár a firefox is durván akadt a görgetésnél(gnome3-on sima volt).Szóval vannak gondjaim vele.Nincs megfejtésem rá nem is nagyon akarok vele foglalkozni - veszett fejsze nyele
ha alapból ennyi gondom van vele nem erőltetem)
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #406 üzenetére
Kizárásos alapon 7.0-ról.
Elvileg lehet 6-ról, de nem ajánlott.
Volt chrome bugom: link, meg amd unicode bugom: link
Meg korábban egy, ami miatt nem tudtam loginolni, de az már megoldódott régen: link
Meg a dinamikus szabályozást kapcsolták be radeon driverrel, ami miatt vagy bugos volt a felület - villódzott váltásoknál a képernyő - vagy fixen maxoltam de akkor meg zabálta a villanyáramot. Ezt köszönöm nem kértem.link.
Most amúgy a 6-al szívok inteles t60-on. A feature support jegyében azt hiszem a kms-t backportolták, csak i915 driverrel köszöni szépen és elpánikol: link
Ennyi. De most minden megy bugmentesen.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #390 üzenetére
Mert elég kicsi a felhasználóbázisa. Ha megnézed a topikot is én indítottam el. Én jelenleg mindhárom még támogatott verzióját használom deskopt szinten. De jó látni, hogy másik irányból is meg lehet közelíteni a kérdést.
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Most saját desktop szinten akarod használni?
Melyik chrome-ot tetted fel? -
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #383 üzenetére
Fel kell venni a google tárolóját. Utána csak telepíted.
Egyébként nekem a staibl sorozattal most gondom volt, le is kellett downgradelni.
Mindjárt nézek neked repó fájt.
mod:
Elvileg ezeket kell felvenni repónak. Azt tudod hogy kell?
(#382) max4o4:
centos 6-ra már sehogyse tudsz friss chromot telepíteni.
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #381 üzenetére
!!!CentOS 6:
Én nem telepítettem csak a tárolót vettem fel egyenlőre mert nincs benne a bázisban.
[chromium-el6.repo]31.0.1650.63 és 38.0.2125.111 verziókat tartalmazza.
Ha 7esre szeretnéd azt nem tudom ott mi a helyzet.(érdemes lenne a kérdésben feltüntetni a rendszert pl.)
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #378 üzenetére
A régi kernel a 3.1-es sorozat is megkapja időnként a frissítést. Tehát ha nincs olyan hardvered ami nem működik, akkor szerintem ne frissíts 4-re.
vboxban történik ez? Szerintem ott a vga driver részen lehet gond. Ahhoz kell valami plusz driver nem?
talán: xorg-x11-drv-vmware
?A black panther egész más felfogású terjesztés. Jobb időket is megélt, most nem tudom, hogy mennyire megbízható, hogy hogyan fejlesztik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #375 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy ez a módszer kiegészíti a gyári kernelt az ml, vagyis mainline kernellel. Ami 3rd partynak számít és elvben követi a hivatgalos kernel kiadásokat.
Próbáltam az elrepós kerneleket, de 7 előtti időkben valahogy nem volt olyan stabil, mint a gyári. Te mit tapasztalsz?
(#376) sutszi:
Valami gyárilag szar. Hagyd ki azt a lépést. Boot, utána login, utána startx. Ha kapsz graf felületet, akkor már oké, csak a login managert kell beállítani.
Előbb tesztelj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest