- VR topik
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nade volt egy kimondott egyezség a közösség és a vállalat között. Ti csináljátok a teszteket, meg alap disztrót, mi meg nyitva hagyjuk a kódokat és elfogadjuk, hogy az enterpice linuxot is újraépítik. A biznisz nem a szoftver, hanem a hozzá kapcsolódó szolgáltatás.
Ez vagy 15 évig simán működött. De felül kerekedett a kapzsiság.
-
Vladi
nagyúr
2024-ben lejár a támogatása. Utána minden nap nő a kockázata annak, hoyg valaki tényleg bemegy. Átveszi a gépedet aztán használja erre-arra.
Ha észreveszed egyáltalán.
Nem értem én se, általános leépülés van. 2011-ben amikor 20 éves volt a linux még vagy 30-an gyűltünk össze sörözni Debrecenben. MOstmár fórum aktivitás se nagyon.
-
Vladi
nagyúr
"Ubuntut te sem gondoltad komolyan? "
Ott nem tartunk. Ha az ubuntu marad az utolsó linux mint alternatíva, akkor már mentem is netbsd-t telepíteni.Van még neked egy "c" terv, ha mégis maradni akarsz: elrepós kernellel kéne kipróbálnod. Ott van mainline meg lts kernel is csomagolva. Ha ők úgy csinálták meg - márpedig ez 3rd partyi, tehát nem köti őket a redhat - akkor azon bebootol és akkor azzal használod. Átteszed a hdd-t másik gépbe ott telepíted, felteszed az elrepós kernelt és visszateszed. Csak figyelni kell, hogy frissítésnél nehogy kizárd magad a gépből.
link. -
Vladi
nagyúr
Annak már csak 1 éve van!
Próbáld ki a 8-ast, vagy legyél velem hontalan.,
De ez most nekem nagy érvágás. A kedvenc gépemre nem tudom feltenni.
Indukált identitás krízis, kénytelen leszek ubuntut használni.
nem. Akkor már inkább debian.
De ez azért övön aluli. Oké grub2-t még el lehetett magyarázni, pulseaudióval megtanultnk együtt élni, a systemdé már kiverte a biztosítékot, most meg ez. A kernel tavaly ősszel dobta az i486 támogatást. Ez egy majdnem 35 éves technológia. Ez a szabad szoftveres világ egyik fő erőssége. Ez itt linux, ez nem a fogyasztói társadalom.
Az ibm rohadjon meg. Először a centos beszántása, most meg ez. Igen valahol a centos 7 volt a fénykor. arra minden felment ami akartam. Most végtelenül elkeseredett lettem.
-
Vladi
nagyúr
Na mostmár van mate verziója. Az a terv, hogy jövő vasárnap felteszem az asztali gépemre, azt úgyis cserélem most.
Namár nem újra, hanem az előzőre. Az kevesebb áramot fogyaszt.
Mivel fedora 34 alapú, ezért a fedora 34-35-öt csömagokkal megpróbálom pótolni ami hiányzik.
Aztán nyomni kéne egy téma összefoglalót.
-
Livius
őstag
Biztonságkritikus dolgokba sose lesz használva a Linux, pont azért mert goto hibakezelésen alapszik az egész pl, és még a sok dokumentálatlan rész trehány kódolással is ott van bőven, ettől szar és csak hobbi dolgokra jó, vagy magadnak vagy pénzért gatyába kell rázni, jah igen bocs, akkor meg fizetni is kéne a RHEL-nek, tudom nektek az se jó. Az olyan Goto-s dolgokra amivel tele van rakva az egész kernel az ELTE IK-án instant karó jár egy sima C vagy C++ prog beadandón.
-
törölt tag
Pedig nem rossz az, velem az szeretette meg a Linux-ot. Most kezdtem el a Contos-t nyomkodni es eddig elegge meg vagyok elegedve.
Lehet valahogy rugalmasabbnak kellene lennunk a distrokkal kapcsolatban, minden honapban par nap erejeig belekostolni egy masikba
Red Hat-nal mi a fizetos, a disztro maga vagy a support hozza vagy mindketto? Feldobnek egyet tesztelgetni.
-
Vladi
nagyúr
A tapasztalatom az, hogy a firefox esik-kel a 32 bites centos 6-on. a chromeium 32 bitre már nincs, csak 64-re. VAgy nagyon régi. Azt ne használd.
Pedig hidd el, hogy ugyan így egy régebbi 32-es gépen használtam a centos 6-ot a legvégsőkig. Már nem ajánlom.
A 7-sre van ugyan 32 bites válgozat, de chromeium ugye itt se lesz, epel 32 nélkül meg vagy lőve. Alig használható valamire deskopton.
Vagy:
- szerszel egy 64 bites cpu-t és teszel fel 7-est
- teszel fel 32 bites 6-ost és szívsz
- vagy teszel fel debiant. ()
-
Vladi
nagyúr
A tapasztalat az, hogy sajnos eljárt felette az idő.
A 6-os sorozat is a végét járja. cromium pl nem lesz rá.
Intel 915: nem lesz gond. Volt egy időben bug, de már elmúlt. t60-on használtam.
intel 2200 wifi."régi Fedorás tapasztalatomnak köszönhetően."
Még szép. Ez gyakorlatilag egy folytatott fedora. -
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Akkor rendre:
- Notebookra alkalmas, én t60-ra tettem 6-os centet. Elég jó.
- Egy része megvan, kell 3rd party tároló pluszban. Mázli, ha megvan ami neked kell. Konkértumokat írj, hogy mit használnál.
- rpmfusion van, de csak 6-osig. Ott se sok a csomag. Inkább epel és nux-dextop kellene helyette.
- fontok, passz. gondolom mint bármely linuxban.
- tényleg. mármint a 6-soban. Olvasd el az 1. hszt.
- jónak jó, szerintem nem fogsz különbséget tapasztalni. de lehet extet is csinálni ha az kell. nekem is ext4 van.tanács a kezdéshez: olvasd át a topikot, akkor látod az előnyeit és hátrányait is. Kicsit több ismeret és tapasztalat kellene a használathoz, ez nem ubuntu. de ha fedorában már képben vagy, akkor menni fog.
(#134) Tim82:
Nem, sima fdisk -l kellene, hogy lássam az összes partíciót. De amúgy igen, lényegében egy szimbolikus link kellene neked.
mod: jah látom már, 1 partíciót oszt szét neked az lvm. Akkor ezt lvm-en belül is meg tudnád csinálni. De ehhez nem annyira értek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest