-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Ööööö ez csak nekem szúr szemet? :
Telepítés 11 Packages (+86 Függőben lévő csomagok)
Frissítés 823 Packages
Eltávolítás 2 Packages7.2 kijött?
-
Vladi
nagyúr
-
törölt tag
válasz
lakisoft #436 üzenetére
Megpróbáltam rekonstruálni az állapotot de nem sikerült-nem tudom mi történhetett ott a háttérben Fel se figyeltem rá ,el voltam foglalva a ram használattal
Természetesen nincs ilyen cpu load általánosan,Chrome áruház kicsit megdolgoztatja a procit ami amúgy is le van szabályozva meg alulfeszelve(athlonx2 1600Mhz-en járatva) talán átlag olyan 50% load kb. az áruház felületén.
Olvasva a topicot idle állapotban van 3-10%,most a hozzászólást írva ezen a lapon pedig valamiért 30-40% load mind2 mag.Maxthon vagy mi böngészőt próbálta valamelyikőtök?Tényleg "openChrome"?
-
törölt tag
Persze,hogy van más disztróval is problémám hajjajj de még mennyi
Én elhiszem,hogy másnál jól pörög a 7 gyengus gépen is de nálam akkor is problémás.Ugyanaz 6-oson - x86 -friss Chrome 46.0.2490.71
450MB most egy lappal,témázgatás közben ahogy a képen látszik hajlamos megugrani nade nem 1.5-2GB közelébe
- és a swap kerek 0 marad.
Csak azért írom le a tapasztalataimat erről,ne érje meglepetésként az nvidiás-kevés ramos konfigra 7-est rápróbálót.Jobban jár a 6ossal sztem ha DE-t akar.Openboxal pl. jó lehet a 7es is.
Bár lett már a 7esből is 32bites csak annak nem tudom milyen lesz a támogatása. -
törölt tag
válasz
MrSealRD #431 üzenetére
Nemtom nem nagyon ástam bele magam,a 32 vs 64 bit biztos ugye meg hát 4 év különbség.A Chrome a ludas a dologban igazából dehát nincs alternatíva ha hw gyorsítást meg friss flash-t akar az ember.Bár a firefox is durván akadt a görgetésnél(gnome3-on sima volt).Szóval vannak gondjaim vele.Nincs megfejtésem rá nem is nagyon akarok vele foglalkozni - veszett fejsze nyele
ha alapból ennyi gondom van vele nem erőltetem)
-
törölt tag
Hát most mit mondjak? Megnéztem egy minimálból telepített MATE-t.
Minimal 100MB -> MATE után 250-300(alapon) -> nvidia prop. 430MB -> aztán leszedtem a chrome-ot és épp csak a témákat néztem :ilyen durván még a gnome3 se csicskított be
,az legalább megállt 1.1GB+200-300MB swapnál.
Nemtom mi a bug de nálam tuti bajok vannak,ez a 7-es nálam tuti felejtős. -
törölt tag
Nah fellőttem a 7est de 700 megát bezabál gnómmal
Mondtátok ,hogy bugos a chrome-mi volt a bug mert egyenlőre nem találkoztam problémával(46.0.2490.71)-vagyis annyit látok,hogy xcursor-ra vált.@Ablakos
Sajnos semmit nem tudok ramdisk-ről - sosem használtam. -
Ablakos
őstag
Néha bele nézek, de még nem láttam a /ramdisk -ben semmit. Kell az egyáltalán valamire?
tmpfs /ramdisk tmpfs nodev,nosuid,noatime,mode=1777,size=1000M 0 0 -
Kroy79
csendes tag
Köszönöm az infókat.
Gondolom rájöttetek a kérdéseimből hogy még csak most kezdek foglalkozni a dologgal. Először egy Cent Os 5.xx raktam fel, ez csak 800x600 és 640x480 ban akarta használni a képernyőm, most egy 6.7-öt probálgatok, az viszont már 1024x768-as felbontást is tud, és ismeretlennek rja a kijelzőt. Ebből gondoltam hogy driver probléma lehet. A virtuakboxxal is csak most ismerkedem, egy XP-t teleptettem 4-5-hete, és oda is fel kellett telepteni a drivert emlékeim szerint, úgyhogy ez volt a másik ok, ami miatt elkezdtem keresni, de nem igazán találtam semmi használhatót eddig. -
törölt tag
Ööö..hát lehet van valami megoldás amit nem ismerek de ugye virtuális gépen a hardver is virtuális.Szal arra nem igazán fogsz -legalábbis ismereteim szerint- drivert telepíteni.Korlátozottan van lehetőség 3d-re asszem guest addition meg extension pack bővíti a lehetőségeket de ennyi.
Lol én voltam a leglassabb- miaz ti lesben álltok a topicban?
-
Kroy79
csendes tag
Üdvözletem!
Szeretnék virtualboxra cent Os telepíteni, vagyis ezt már megcsináltam, csak a videódrivert nem tudom feltelepíteni. DELL n5110 hez szeretném, intell dh graphics 3000 és nvidia geforce gt 525m videókártyák vannak a gépben, de egyikhez sem tudok telepíteni semmit.
Abban reménykedem hogy valakinek már ebben van egy kis tapasztalat és tud segíteni!
Segítségeteket előre is köszönöm! Kellemes hétvégét! -
MrSealRD
veterán
Ettől a választól féltem kicsit... SmPlayer-t próbáltam ki a Blackpanther OS-en. Ott dobott egy olyan bug-ot, hogy ha elindul egy videó akkor az eszköztár helyett csak feketeség van. Full Screen-ben kifejezetten búlyócska jellege van a dolognak. A CentOS 7-re még nem mertem feltenni éppen ezért. Bár az igaz, hogy virtualbox alatt történik ez a dolog. Natív rendszerem még nem lesz egy ideig.
Akkor megpróbálom itt is, hátha itt nem jelentkezik a probléma. -
Vladi
nagyúr
válasz
MrSealRD #406 üzenetére
Kizárásos alapon 7.0-ról.
Elvileg lehet 6-ról, de nem ajánlott.
Volt chrome bugom: link, meg amd unicode bugom: link
Meg korábban egy, ami miatt nem tudtam loginolni, de az már megoldódott régen: link
Meg a dinamikus szabályozást kapcsolták be radeon driverrel, ami miatt vagy bugos volt a felület - villódzott váltásoknál a képernyő - vagy fixen maxoltam de akkor meg zabálta a villanyáramot. Ezt köszönöm nem kértem.link.
Most amúgy a 6-al szívok inteles t60-on. A feature support jegyében azt hiszem a kms-t backportolták, csak i915 driverrel köszöni szépen és elpánikol: link
Ennyi. De most minden megy bugmentesen.
-
Vladi
nagyúr
Huhh... 95 csomagot frissítettem, úgy tűnik minden működik. Még a chrome is.
Már csak 1 bugom maradt a 7.1-re átállásnál.
-
MrSealRD
veterán
Innen leszedve a 43-ast sikeresen felment és megoldódott a probléma.
-
MrSealRD
veterán
Rpm vadászat lett a vége: Chrome RPM-ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Diablo IV
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest