- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pedig nem rossz az, velem az szeretette meg a Linux-ot. Most kezdtem el a Contos-t nyomkodni es eddig elegge meg vagyok elegedve.
Lehet valahogy rugalmasabbnak kellene lennunk a distrokkal kapcsolatban, minden honapban par nap erejeig belekostolni egy masikba
Red Hat-nal mi a fizetos, a disztro maga vagy a support hozza vagy mindketto? Feldobnek egyet tesztelgetni.
-
adamL
csendes tag
Örömmel jelentem megoldódott. Ha valakit érdekel annyi a megoldás: hogy én az adott progi desktop iconjához bele írtam Exec=/usr/bin/env XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 itt pedig már a parancs áll. Az volt a gond, hogy áttetsző volt a szoftver GUI-ja és rosszul látszódtak a legördülő menük és egyebek...
-
adamL
csendes tag
Helló!
Valaki tudna ebben segíteni: környezeti változóban kéne ezt beállítanom, hogy:
"XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS environment variable to 1" viszont sehol sem találom. Úgy próbáltam rákeresni, hogy: env | grep -i xlib de nem adott semmilyen találatot... Vagy lehet a Desktop Icon-ba kell beírni, ezt?
A rendszer: CentOS 7.4.1708 Gnome Shell 3.22.3 elvileg classic módban vagyok.
Illetve azt hogyan tudom megnézni, hogy az X Windows telepítve van-e?Köszi!
-
Vladi
nagyúr
A tapasztalatom az, hogy a firefox esik-kel a 32 bites centos 6-on. a chromeium 32 bitre már nincs, csak 64-re. VAgy nagyon régi. Azt ne használd.
Pedig hidd el, hogy ugyan így egy régebbi 32-es gépen használtam a centos 6-ot a legvégsőkig. Már nem ajánlom.
A 7-sre van ugyan 32 bites válgozat, de chromeium ugye itt se lesz, epel 32 nélkül meg vagy lőve. Alig használható valamire deskopton.
Vagy:
- szerszel egy 64 bites cpu-t és teszel fel 7-est
- teszel fel 32 bites 6-ost és szívsz
- vagy teszel fel debiant. ()
-
whbear
senior tag
Van CentOS 7 32 bites verzió is. Egy próbát megér.
-
whbear
senior tag
Igen de az a tapasztalatom hogy régi gépre régi rendszer jobb. Pl most az Arch32 az új kernellel és systemd-vel nagyon belassult. Azaz szép fokozatosan a frissítésekkel egyre lassabb lett. Már elmúlt az állandó frissítési mániám, a szerveren is teszi a dolgát több hónapja pedig van rajta freepbx, openvpn, stb.
DVD ISO-t válasszam? Friss böngésző nincs is rá? XFCE van a telepítő lemezen? Anaconda a telepítő? -
Vladi
nagyúr
A tapasztalat az, hogy sajnos eljárt felette az idő.
A 6-os sorozat is a végét járja. cromium pl nem lesz rá.
Intel 915: nem lesz gond. Volt egy időben bug, de már elmúlt. t60-on használtam.
intel 2200 wifi."régi Fedorás tapasztalatomnak köszönhetően."
Még szép. Ez gyakorlatilag egy folytatott fedora. -
whbear
senior tag
Két cloud szerveren használok CentOS-t. Sikerül boldogulni velük régi Fedorás tapasztalatomnak köszönhetően.
Van egy régi noti, 1.5 GB RAM, 60 GB HDD meg valami 1.2 GHz proci ami 32 bites. Annyira megtetszett a rendszer stabilitása, hogy Arch helyett egy 6-os CentOS-t tennék rá. A kérdésem a tapasztalt urakhoz hogy i386 melyik telepítőt használjam, Intel 915 video és Intel 2200 wifi menni fog? Semmi más nem kell rajta mint egy terminal, chromium, double commander. Gondolom openssh és sshfs van itt is. -
Vladi
nagyúr
1. nem nehéz minimalból se, ha az alapokkal tisztában vagy. De ha nem 10 éves a laptopod, akkor felesleges vele bajlódni. Felteszed dvd-ről aztán utána ami kell.
2. wifit és gpu-t nézd meg. A többinek mennie kell. usb 3 linux alatt volt először.
3. ökörszabály, hogy először win, utána linux. Annyi a centos-en, hogy az ntfs partíciót nem látja! epel tárolót add hozzá, utána ntfs-3g csomagot. Aztán én grub costumiserrel szoktam csinálni. Elindítod, rákerestetel a rendszerekere, mentés. készvagy.
4. mér ott csinálod? tedd át user mappába, jogot neki és ott akciózz. Arra van. Aztán majd kézzel betöltöd ahová kell.
-
sonar
addikt
Saját véleményem:
1. minimal-t akkor használok ha szervert rakok össze. Ott szeretem nulláról felhúzni a dolgokat és tényleg csak annyi legyen ami kell. Desktop/otthoni használatra GUI-s változat, de CentOS-t nem. Nagyon sok kényelmi dolog hiányzik, nem jó, lassan jönnek rá a releasek... asztalira én jobban szeretem a LinuxMint-et.
2. A 7.x-es verziók is csak vmi 3.x-es kernellel vannak. Meg kell nézni a támogatást. Többek között ezért sem szeretem asztali gépre a CentOS-t
3. ha jól van particionálva a grub tudja (én szeretem a grub-ot külön particióra tenni. particionáláskor kell csiálni egy particiót /boot csatolási ponttal)
4. passz, vmit nem jól csinálsz v a rootnak nincs irási joga oda, arra a file-ra.#782 Egy költői kérdés: És utána hogy szeretnéd elvégezni a munkádat?
BTW: Erre szoktam mondani parasztosan, hogy googli v cash... -
adamL
csendes tag
Eddig egy régi laptopon volt csak tesztüzemben a CentOS. De elérkezett az idő hogy élesben menjen.
CentOS 7.x lenne
Kérdésem az lenne felétek:1., jobb a minimal install és aztán letölteni és beállítgatni amik kellenek, vagy a GUI-s a jobb? Bár tudom ez
emberfüggő... Pár véleményre lennék kíváncsi.2., az új gépemen -DELL Inspiron 7559- csak USB 3.0 port van. CentOS tudja kezelni -itt a telepítésre
gondolok leginkább- volt bárkinek is gondja? Elvileg nem kellene...3., Dual boot-os szeretném megcsinálni. Valaki tud ajánlani jó leírást és/vagy videót ehhez.
4., én script írásra ill. hasonló dolgokra Atom-ot használok. De ha pl.:
/usr/share/applications -ben szeretnék
módosítani ill.parancsikont készíteni nem tudok rámenteni pedig root joggal indítom el az alkalmazást
valaki esetleg tudja mit kell még beállítani?Köszönöm előre is!
-
MR!!
aktív tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék pár (munkahelyi felvételi) feladatban:
1.
yum al feltettem egy Apache Web Server-t , hogy tudom beállítani , hogy böngészős hívásra válaszoljon ?2.
hozzak létre LOG file-okat, minden napra legalább egyet, 2 hónapra visszamenőleg ... (milyen log-okra gondol nem tudom)3.
Készítenem kellene egy BASH scriptet , ami a 30 napnál régebbi LOG file-okat betömöríti egy TAR/GZ állományba...Ha valakinek van kis infója valamelyik "feladatról" azt megköszönném
-
Ablakos
őstag
Szerencsére semmi gond nincs.
A journalctl minden bootnál lehoz néhány sort, azt akartam a legilletékesebb helyen megnézni mit javasolnak.
[/usr/lib/systemd/system/ip6tables.service:3] Failed to add dependency on syslog.target,iptables.service, ignoring: Invalid argument
WARNING: ICMP type 'failed-policy' is not supported by the kernel for ipv6. -
Ablakos
őstag
A RedHat tudásbázisára csak előfizetéssel lehet bejelentkezni vagy elnézek valamit? Ez érdekelt volna. Soxor jön a google találat erre felé, csak a megoldást nem tudom meg.
-
Ablakos
őstag
Csak csendben kérdezem... Elolvastam az összefoglalót, de nem tudom mi az a "Krízis". Ha valaki kisegítene...
-
adamL
csendes tag
Helló,
Valaki tudja hogyan lehet Gnome 3.14-ről updatelni mondjuk 3.24-re. Meg hogyan lehet megváltoztatni a top bar színét pl. Nekem semmi sem működik. A tweak-ben az Apperance-ben a Shell theme-nél a háromszögben a kis felkiáltójel Shell user-theme exetension not enabled eddig sehogyan sem tudtam ezt aktiválni. Amiket letöltöttem extension-öket bemásoltam a usr/share/themes -be de amikor ki akartam választani semmit sem látott bennük. Szóval nekem semmi nem működik semmi sem. Nem tudom mi hibádzik. Köszi!
-
Ablakos
őstag
Nem igazán értem, hogy a függőség miért nem lehet frissebb, mint az elvárt (ősi) verzió? (Visszafelé nincs kompatibilitás?)
példa: zoneminder telepítés ezért nem sikerül:
Found and removing 0 unneeded dependencies
Hiba: Csomag: php-pecl-apcu-4.0.11-1.el7.x86_64 (epel)
Megkövetel: php(zend-abi) = 20100525-64
Telepítve: php-common-5.6.31-1.el7.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(zend-abi) = 20131226-64
Elérhető: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64 (base)
php(zend-abi) = 20100525-64
Hiba: Csomag: php-pecl-apcu-4.0.11-1.el7.x86_64 (epel)
Megkövetel: php(api) = 20100412-64
Telepítve: php-common-5.6.31-1.el7.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(api) = 20131106-64
Elérhető: php-common-5.4.16-42.el7.x86_64 (base)
php(api) = 20100412-64
Próbálja meg használni --skip kapcsolót a probléma elkerüléséhez
Próbálja meg futtatni: rpm -Va --nofiles --nodigest -
sonar
addikt
Helló,
Centos-éknál igen. Ha felteszed a 7.3-at és nyomsz egy yum update-t akkor felkerül a végén 7.4
Létezik egy úgynezvett yum-versionlock amivel meg tudod mondani, hogy melyik progik ne frissüljenek.yum install yum-versionlock
Ezzel találn lehet egy két dolgot visszatartani. -
-
Sziasztok!
Winyócsere miatt CentOS reinstall volt, és most valami gondja van az AMDGPU-PRO drivernek:
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: glamor-egl-amdgpu-pro-1.19.0-465504.el7.x86_64 (amdgpu-pro-local)
Requires: xserver-abi(videodrv-19) >= 0
Error: Package: 1:xorg-x11-drv-amdgpu-pro-1.3.99-465504.el7.x86_64 (amdgpu-pro-local)
Requires: xserver-abi(videodrv-19) >= 0
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@localhost amdgpu-pro-17.30-465504]# yum reinstall xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64
Loaded plugins: fastestmirror
No Match for argument: xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64
Loading mirror speeds from cached hostfile
* base: ftp.freepark.org
* epel: mirror.atomki.mta.hu
* extras: ftp.freepark.org
* updates: ftp.freepark.org
Error: Nothing to do
[root@localhost amdgpu-pro-17.30-465504]# yum install xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64.rpm
Loaded plugins: fastestmirror
Examining xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64.rpm: xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.17.2-22.el7.x86_64.rpm: does not update installed package.
Error: Nothing to do
[root@localhost amdgpu-pro-17.30-465504]#Ahogy én értem:
- kell neki egy csomag, de nem találja
- ha megpróbálom reinstallálni, akkor azt mondja, hogy nincs
- ha letöltöm rpmfind-ról, akkor nem megy fel, mert már fent vanMit csinálok / értek rosszul?
-
Végül minden jól műxik QEMU-val, bizonyos esetekben gyors, de néha marha lassú.
Beállítottam a PCI passthrough-t, hogy legyen 3D gyorsításom, de egyelőre nem sikerült működésre bírnom.
Közben sokat olvasok a különböző virtualizációs szoftverek képességeiről, beállításairól, és azt olvastam, hogy a PCI Passthrough teljesen elveszi a GPU-t a Host OS-től.
Ez azt jelenti, hogy ha sikerül beizzítanom, akkor nem lesz GUI-m a Host OS-en, vagy csak gyorsítás nem lesz?
Vajon létezik olyan megoldás, hogy a Guest gép kapjon egy alap 3D gyorsítást, hogy menjen a videó lejátszás, meg az AERO, meg az irodai és kommunikációs appoknak kellő alap 3D gyorsítás?
Mindezt úgy, hogy A Host OS-en is marad a GPU.Vagy e célra jobb a VirtualBox?
-
Vladi
nagyúr
Kevés jó hírem van, ezen a folyamaton kéne átrágnod magad.
-
Noss, végül az lett a megoldás, hogy megmondtam a qemu-nak, hogy az én felhasználóm nevében fusson és ne a qemu nevű felhasználó nevében.
Van rá egy config file. Korábban is kipróbáltam ezt, csak akkor azért nem működött, mert nem bootoltam újra.Köszi a segítséget mindenkitől!
-
Sajnos így sem műxik.
Akkor sem, ha sudo-val indítom a virtual machina manager-t.Hogy lehet kideríteni, hogy milyen jogosultságot hiányol?
Pedig már jónak tűnnek a file jogosultságai:
-rwxrwxrwx. 1 root root 35439116288 Sep 1 19:33 /run/media/...
Az a furcsa, hogy ha léte tudja hozni, akkor miért nem tudja install közben használni?
-
Most értem haza.
-rw-------. 1 myuser myuser 32217432064 Aug 31 00:37 /run/media/myuser/otherhdd/VMz/qEmu_Win7_32/win7_32.qcow2
$ virsh list --all
Id Name State
----------------------------------------------------Ez utóbbi semmit nem ad vissza.
-
-
Unable to complete install: 'Cannot access storage file '/run/media/myuser/otherhdd/VMz/qEmu_Win7_32/win7.qcow2' (as uid:107, gid:107): Permission denied'
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/virt-manager/virtManager/asyncjob.py", line 88, in cb_wrapper
callback(asyncjob, *args, **kwargs)
File "/usr/share/virt-manager/virtManager/create.py", line 2288, in _do_async_install
guest.start_install(meter=meter)
File "/usr/share/virt-manager/virtinst/guest.py", line 461, in start_install
doboot, transient)
File "/usr/share/virt-manager/virtinst/guest.py", line 396, in _create_guest
self.domain = self.conn.createXML(install_xml or final_xml, 0)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/libvirt.py", line 3782, in createXML
if ret is None:raise libvirtError('virDomainCreateXML() failed', conn=self)
libvirtError: Cannot access storage file '/run/media/myuser/otherhdd/VMz/qEmu_Win7_32/win7.qcow2' (as uid:107, gid:107): Permission denied -
Sziasztok!
Qemu-ban akarok beüzemelni egy Win7 gépet.
Odáig minden jó, hogy elkezdem belőni a gépet, megadom neki az install ISO-t, stb.
Lérte is tudom hozni a háttértárat, de sajnos ez csak egy másik winyóra fér fel, root és a home partición nincs már 30GB hely.
Amikor indítani akarom a gépet, akkor nem tud hozzáférni a háttértár file-hoz.Akkor sem megy, ha a Qemu-t root-ként indítom.
A file kezelőben egy user jelszó megadás után látom azt a nagyobb winyót.Állandóra kellene fel mountolnom?
-
Ablakos
őstag
Várható valami nagyobb release a közeljövőben? (7.4 esetleg)
-
Vladi
nagyúr
namost alvás helyett veled foglalkozom.
eclipse 4.6 van az scl tárolóban: link ez nagyon gyorsan nem fog frissülni, de abszolút rh közeli, tehát összeakadni sem fog.
ha így nem megy, akkor töltsd onnan. vagy ha mindneképpen 4.7 kell.
netbeans-t is töltöttem le, de javát kér. link, ezt nézd át. Bár gondolom egy jáva felrakása csak összejön.
-
Vladi
nagyúr
1. ha találsz portable változatot, akkor azt nyugodtan használhatod. Csak neked kell frissíteni. Vagy megpróbálod forrásból feltenni, de akkor is neked kell frissíteni.
2. akkor hajrá. Elvben ha gyári kernelt használsz csak, frissítésnél is működnie kell.
3. Itt is nézz valami portablet. VAgy egy repót. Este megnézem. -
Nem is akartam feltenni újabb kernelt, csak benne volt a plus repóban és befrissült.
Jó láma vagyok.
Most ott tartok, hogy kb. minden műxik, ami eddig nem ment, de még nincsenek fent a következők:
1.) Blender 2.7x - repóban 2.68 van, ami elég régi, ennél újabbat szeretnék.
Itt vajon gáz az, hogy ha sima install nélküli standalone verziót használok? Az ugye nem tud elrontani semmit, csak nekem kell folyton keresnek az új verziót, nem?2.) AMD APP SDK, AMDGPU-PRO driver, CodeXL - Ezek tudtommal csak az AMD oldaláról szerezhetőek be, nem okoztak gondot eddig sem.
3.) Eclipse - itt jó lenne minél újabb, úgyhogy itt kellene találnom egy jó repót, vagy valami módot arra, hogy frissüljön is.
4.) Netbeans - nem olyan fontos, de ez is csak netről telepíthető tudtommal. Csak akkor teszem fel, ha nem okoz gondot.
5.) Android Studio - mostanában nem fog kelleni, de később szükségem lesz rá. Sosem próbáltam még CentOS-en, munkában windows-on használom.
Esténként lesz időm foglalkozni a rendszerrel. Ma az AMD-s cuccokat akarom feltenni, és meg akarom keresni a megoldást az Eclipse telepítésre. A többi ráér.
Egyébként köszi szépen a segítséget!
-
-
Vladi
nagyúr
Úgy látszik, hogy az epeles csomag szar.
Most:
1. le kéne szedni az anjutát
2. fel kéne telepíteni a nux tárokót: link
3. nuxból kellene feltenni az anjutát.Verzió szám alapján elvileg onnan teszi majd fel.
epel tesztingben láttam 3.22-t. ha átkerül a sima epelbe akkor látjuk, hogy jó lett -e. -
* ius: mirror.ehv.weppel.nl
* remi: remi.mirror.karneval.cz
* remi-safe: remi.mirror.karneval.cz
* webtatic: uk.repo.webtatic.com
Installed Packages
Name : anjuta
Arch : x86_64
Epoch : 1
Version : 3.14.1
Release : 1.el7
Size : 26 M
Repo : installed
From repo : epel
Summary : GNOME IDE for various programming languages (including C/C++,
: Python, Vala and JavaScript)
URL : http://www.anjuta.org/
License : GPLv2+
Description : Anjuta DevStudio is a versatile software development studio
: featuring a number of advanced programming facilities including
: project management, application wizard, interactive debugger,
: source editor, version control, GUI designer, profiler and many
: more tools. It focuses on providing simple and usable user
: interface, yet powerful for efficient development. -
-
Repolist:
repo id repo name status
!amdgpu-pro-local AMD amdgpu Pro local repository 83
!atrpms/7/x86_64 Red Hat Enterprise Linux 7 - x86_64 - ATrpms 827
!base/7/x86_64 CentOS-7 - Base 9,363
!centos-sclo-rh/x86_64 CentOS-7 - SCLo rh 5,948
!centos-sclo-sclo/x86_64 CentOS-7 - SCLo sclo 467
*!epel/x86_64 Extra Packages for Enterprise Linux 7 - x86_64 11,774
!epel-steam/7/x86_64 negativo17 - Steam 33
!extras/7/x86_64 CentOS-7 - Extras 450
!ius/x86_64 IUS Community Packages for Enterprise Linux 7 - 380
!lux/7 CentOS 7 - x86_64 - Lux 434
!remi Remi's RPM repository for Enterprise Linux 7 - x 3,979
!remi-safe Safe Remi's RPM repository for Enterprise Linux 2,138
!updates/7/x86_64 CentOS-7 - Updates 2,146
!webtatic/x86_64 Webtatic Repository EL7 - x86_64 649 -
Vladi
nagyúr
-
Akkor nálam mi lehet a gond az Anjuta-val? Hogy lehet kideríteni?
Melyik repo-ból raktad fel?Mitől lehet, hogy az utolsó frissítés óta panaszkodik az amdgpu-pro kernek driverre?
"Failed to load amdgpu-pro/pitcairn_mc.bin"
A legújabb amd driver már nem fglrx tutommal, hanem ez az amdgpu-pro plusz valami user level bináris cucc.
Az AMD oldaláról töltöttem le. -
Vladi
nagyúr
Jelentem feltettem és tudok indítani gtk projektet.
a kernel moduloknak elvileg illeszkednie kellene a kernelhez, akárhányat frissítesz. fglrx drivert használsz? hogy tetted fel?
virtulaboxra ezt a leírást olvasd!
-
Köszi szépen!
Közben jött egy kernel frissítés, ami óta az amdgou driver nem tud betöltődni, így be sem töltődik a gui, és terminal-t sem kapok. tök fekete képernyő.
A régi kernellel jól bootol.Ilyenkor mi a teendő?
A virtualbox-ot is fel akartam tenni, ami szintén egy kernel modult akar installálni. Várhatóan az is megburul majd minden kernel frissítésnél?Sorry, ha lámákat kérdezek, de a zárt dolgok világa nekem linuxon új.
-
Anjuta-val szeretnék egyszerű GTK GUI-t csinálni, és nem tudok projectet létrehozni.
A GTK3-devel csomag fent van:
# yum install gtk3-devel
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks
* epel: mirror.inode.at
* ius: mirror.ehv.weppel.nl
Package gtk3-devel-3.14.13-20.el7_3.1.x86_64 already installed and latest version
Nothing to doÉs a is fent van, bár nem tudom, hogy megfelelő-e ez a verzió:
# yum install pkgconfig
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks
* ius: mirror.amsiohosting.net
Package 1:pkgconfig-0.27.1-4.el7.x86_64 already installed and latest version
Nothing to doElőbbit reinstalláltam, másodikat a yum és a systemd függőség miatt nem engedi.
Mit nem talál vajon, ha fent van?
Netán valami útvonal kérdés lehet?
-
Vladi
nagyúr
googlenek van saját repója, én abból telepítem. Van a chromenak stable meg unstable ága is, a 59 az a stabil.
[google-chrome]
name=google-chrome
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub.ez a repó fájl.
-
Kössz!
Végül az Eclipse, Blender és a Synfig csomagokból standalone-t raktam fel. Mindhárom a legújabb stabil.
Netbeans-ből is a netes verziót raktam fel, az installálta magát.Chromium-ból egyel régebbi (59-es), de Fedorán is ez van. Gimp-ből pár minor verzióval régebbi, de ez nem izgat annyira, ritkábban használom.
Nem tudom, hogy ezek a standalone cuccok tudnak-e frissülni (gondolom, nem), de majd pár hetente rájuk nézek.
Nem csípem ezt a netről installálós dolgot, de eddig nem találkoztam olyan disztróval, amin frissek a csomagok, és faszán megy a zárt AMD driver.
Ha lesz OpenCL támogatás a nyílt AMD driverben, akkor megyek vissza fedorára természetesen.
-
Kössz!
Másik winyón 26-os fedora van, és azon sehogy nem megy az AMD driver a túl új kernel miatt, sőt az AMD APP SDK sem, mert valami dependencia nem jó. Egy ideig próbáltam feloldani ez utóbbit, de kb. a tizediknél feladtam.
Nekem meg kell működő OpenCL.Azóta már sikerült pár progit feltennem fedora repoból, ha nem is minden a legújebb, de közel van hozzá.
Már csak az Eclipse-t kell felimádkozni, és egy 2.7x Blendert. -
Vladi
nagyúr
-
Sziasztok!
Újonc vagyok még CentOS téren. C/C++, OpenCL / OpenGL talulásra szeretném használni a rendszert.
Meguntam azt, hogy a gyári AMD driver Ubuntun folyton szarakodik, így a CentoOS mellett döntöttem.
Eddig gond egy szál sem, minden műxik, ahogy kell, kivéve azt, hogy nem vagyok még képben a repo-kkal.
Van egy rakás progi, amit használnék egyéb dolgokra (Chromium, Brackets, Blender, stb.), de nem találhatóak meg a repóban, vagy csak ősrégi verziók.Olvastam, hogy vannak plusz repók, pl. EPEL, amiket be lehet kapcsolni, de honnan tudom meg, hogy XY szoftver (vagy újabb változata) hol található?
-
Erre a parancsra nem ad vissza semmit. De tettem egy próbát az alábbival
lspci | egrep -i --color 'network|ethernet'
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I217-LM (rev 04)mod: időközben megtaláltam a megoldást.
Köszönöm a segítségnyújtást.
-
Elvileg látja, hogy be van dugva a kábel, de Nem kapok DHCP-n IP-t, valamint manuálisan beírva a szükséges ip-ket sem tudok csatlakozni a hálózathoz. Korábban Linux Mintnél volt ilyen problémám ezzel a hálókártyával, akkor a driver telepítése megoldotta, itt viszont fala ütköztem.
-
Sziasztok,
Egy Dell Precision T1700-as gépre tettem fel a 7.2-es CentOS-t, de sajnos úgytűnik, hogy nem nem működik az Intel I217-LM hálókártya. Az Intel oldaláról szerettem volna feltenni a legfrissebb drivert, de a sudo make install parancs az alábbi hibaüzenete adja:
Makefile:67: *** Kernel header files not in any of the expected locations.
Makefile:68: *** Install the appropriate kernel development package, e.g.
Makefile:69: *** kernel-devel, for building kernel modules and try again. Stop.Kernel verziója:
uname -a
Linux localhost.localdomain 3.10.0-514.el7.x86_64 #1 SMP Tue Nov 22 16:42:41 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/LinuxMit tudok ebben az esetben tenni?
-
Ablakos
őstag
Nincs desktop a centosnak. A lynx-el szoktam tesztelni a web ui-okat (mégha okádékul is néz ki, de legalább fut). Van egy glashfish server 8080-porton, ezért a ~/.config/qbittorrent.conf -ban 8181 -re változtattam a figyelő portot.
Kétszer indítom el?Egyszer a systemd-vel automatán fut és lehet a konzolból a qbittorrent-nox parancs... Jaj! Holnap próbálgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest