- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Mini PC
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szedis81
csendes tag
sziasztok
és van tiltott oldal
vagy alkalmazás amit letiltanak a YETTEL OTTHON NET-be?
egy kis to..ent is mehet (esetleg az n..re ?)
lehet használni a YETTEL OTTHON NETTEL meg a TV kombó előfizetéssel?
előre is köszi -
karan
újonc
Nagyon köszi az alapos választ!
Telekom, Vodafone a weboldaluk szerint nem elérhető nálunk, de azért majd rákérdezek. A sportcsatornák fontosak, úgyhogy akkor a sweet kilőve.
Marad egyelőre a yettel 3 hónapig, aztán akkor ha nem duplázzák az adatmennyiséget és ezáltal nem teszik folytonossá a képet, maradok a diginél. Sajnálnám, mert a többi hibájával tudnék élni. (donjohnson, köszi a tippet, már megcsináltam a csatornalistát)
A számszerű értékek (bitráta, frissítési frekvencia) kinyerésére tudtok valami módszert?
-
Sword
őstag
A 3 hónap alatt érdemes azt eldönteni, hogy milyen alternatívája lenne. Gondolom Telekom nem elérhető, különben már ráugrottál volna. Vodafone borzalmas lett (internet), a kábeles TV-jük viszont borotvaéles, mondhatnám tökéletes. Viszont nem mobil.. doboz nem hurcolható, és csak böngészős (már sokkal rosszabb minőségben) vagy mobilos app-ok voltak. Se Apple TV, se nagy TV-s app (Telekom szintén zenész).
Ha a TV csak a kérdés, akkor van pár ellenfele a Yettelnek, de egyik sem győzte le az én tesztelési időszakomban. Sweet, Itt/ott, Mindig Tv, DirectOne, IPTV megoldások és még ki tudja már mi... Volt amit személyesen próbáltam ki, volt amit sok elmondás alapján, de kipróbálás nélkül lőttem ki (pl. DirectOne, akik nem adnak próbaidőszakot, hanem előfizetsz és lemondhatod (kuncsoroghatsz a pénzedért...). Sweet-nek "tesztelője" is voltam, ha fontos a sport (Spilerek pl.), akkor eleve kuka, a képminőség pedig még rosszabb is, mint a Yettelnél, az app viszont baromi jó (Yettelhez képest) és tényleg mindenre van. Tény, hogy dinamikusan fejlődnek, az infóm kb. 3 hónapos. Van fillérekért elérhető teszt időszakuk (3-400 ft), érdemes kipróbálni.
És itt érkeztünk meg a Yettel gyengéjéhez.
Ha van is fejlesztés náluk (kétlem), láthatatlan. A fejlesztési kapacitásuk a nullához konvergál. A hibák nem javulnak, frissitések sem igazán vannak. Fél év alatt talán csak egy fajta TV-re jött ki új app, az is Android TV alapú.
A másik a kommunikáció...
Sweet-nél van egy elérhető kommunikatív ügyfélszolgálat, Whatsapp alapú tesztelői csoport (én egy-két hibajelzés és kicsit "lepattintós válaszra" visszakérdezés után kerültem be). A Yettelnél szabvány és semmitmondó válaszok (szolgáltatásunkat folyamatosan fejlesztjük, figyelje a facebook oldalunkat és a weboldalt a friss információkért stb. stb.).
Ha utóbbiak nem zavarnak (jó a kis box amit adnak), akkor a Yettel fog nyerni vélhetően.
Probléma diagnosztizálás és hibabejelentés:
na, ez keményebb dió, itt a fő probléma az lesz, hogy ez nem probléma, hanem a technológia és a paraméterek ezt a képminőséget adják. Nem vállalták, hogy folyamatos kép lesz, ha sportot nézel, nem fog szétmosódni a fű, az aszfalt, nem lesz a játékosoknak "pixel aurája", ha közelről mutatják őket, ahogy gyorsan mozognak.
Ezek orvoslására kódolást kéne váltani és / vagy duplázni az adatmennyiséget.
Anyósomnak nyomtattam egy listát a csatornákról van amit megjegyez, amit nem tud fejből, puskázik -
donjohnson
addikt
én az egyikre tudok: írd fel egy cetlire a kedvenc csatornáid sorszámát és tedd ki az asztalra. ha nem jut eszedbe a száma, nézz rá a cetlire. egy idő után már fejből fog menni hogy melyik hanyas, nem is kell a szerkeszthető kedvenc-lista.
jó, nyilván nem egy 21. századi megoldás, de jobb híján, ez van. -
karan
újonc
Sziasztok!
Én most szerződtem a Yettellel egy TV-Internet kombóra. Jelenleg Diginél vagyok, meglátjuk a 3 ingyenes hónap alatt meggyőz-e a Yettel TV minősége, hogy végleg váltsak. Ami miatt a kipróbálás mellett döntöttem, az a visszanézhetőség, rögzítés lehetősége, és hogy a tv mellett pc-n, laptopon, mobilon is lehet nézni. Eddigi, 2 napos tapasztalataim
:
- A multiplatform csont nélkül megy.
- A visszanézhetőség, meg rögzítés nem mindenhol engedélyezett, de például az rtl-nél és tv2-nél segít, hogy hozzáférést kaptam a saját streaming felületükhöz.
- A menü egy kicsit lassú. Volt, hogy 4 másodpercbe telt a gombnyomás után, mire egyáltalán bejött a főmenü.
- Egy darab távirányítóval nem boldogulok, de ez nem az ő hibájuk. A TV-m régebbi darab, nem tudja még a HDMI-CEC-t.
- Nem tudok csatornasorrendet állítani. Értem én, hogy a műsorújságból tudok választani, de nekem sokkal kényelmesebb és gyorsabb számmal csatornát választani, vagy szimplán csak egymás mellé állítani a kedvenceket, és fel-le csatornaválasztóval lépdelni közöttük.
- Ami pár nap alatt is már szakító oknak tűnik nekem, az a frissítési frekvencia. Páran már írtátok itt is, hogy ti is keveslitek. Nekem is legjobban a sportcsatornákon tűnt fel, de utána már más csatornákon is észre vettem, hogy nem olyan folytonos a kép.Tudtok gyógyírt bármelyikre?
Hogy lehetne valami diagnosztikát futtatni a set top boxokon (yettelesen és digisen is), hogy számszerűsíteni lehessen a problémát?
-
Danecay
addikt
válasz
donjohnson #143 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
donjohnson
addikt
írj a samsung-nak, hátha belenéznek és kijavítják a yettel-el közösen, gondolom mindkettő cég érdeke: https://www.samsung.com/hu/support/email/
-
Danecay
addikt
-
Danecay
addikt
válasz
szaboi6512 #135 üzenetére
Sajnos nálam is pont ugyanez megy, TV kihúz, de volt már app un és reintstall is, és egészen addig amíg nem akarok csatornát váltani, teljesen jó. listázza szépen az EPG-t, csak betölteni nem akarja, sem az aktuális, sem pedig a rögzített vagy visszanézhető csatornákat. Ez így sajnos használhatatlan. Pedig a kapott BOX-ot egy olyan szobában használnám, ahol a nincs a TV-nek semmilyen okos funkciója, ahol pedig van, ott rábíznám arra, de sajnos így nem tudom. Az a helyzet, hogy még egy 1000 éves TV BOX-on is, amire Android alapon nem is telepíthető a YettelTV app, mert olyan régi a támogatott Android rajta, LibreELEC alapon, egy 1 ember által készített KODI plugin segítségével is stabilabban megy a Yettel TV, mint a hivatalos Samsung alkalmazással.
Ugyanezzel a Samsung TV-vel a Netflix, HBO MAX, SkyShowtime, Amazon Prime, Plex, Youtube, hibátlanul működnek, szóval nem hiszem, hogy a TV-vel lenne baj. -
Katicza
tag
Valami mókolás lesz a tv-nél:
"Kedves ügyfelünk!
A lehető legjobb ügyfélélmény érdekében folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk TV szolgáltatásunkat. Tájékoztatunk arról, hogy következő karbantartási munkálat 2023. október 26-án esedékes, hajnali 0:00 és 4:00 óra között, ezen idő alatt adásszünet várható.
Megértésed köszönjük.Üdv, A Yettel csapata "
-
Azt lehet tudni miért nincs ATV app, mikor iOS-re készítettek?
-
Sword
őstag
A hétvégén volt szerencsém ránézni a digire.. hát az tényleg elég beteg. Főleg neten.
De nem biztos, hogy nagy öröm, hogy a diginél jobb a minőség a Yettel TV-vel, de még mindig vacak
Spiler 1 2 Arena Match 4... max. mobilon nézhetőek a meccsek, 65"-on borzalmasan fárasztó a szemnek és élvezhetetlen. Lehet valamilyen full statikus stúdióműsornak elég. -
lala666
őstag
válasz
szaboi6512 #135 üzenetére
Nálam még ilyen nem volt. Amúgy lehetne jobb is a samu app tényleg.
-
lala666
őstag
válasz
szaboi6512 #133 üzenetére
Nálam rendben van minden.
-
szaboi6512
őstag
Samsung tévén nem is megy egy csatorna sem...
Másnál rendben van? -
lala666
őstag
válasz
szaboi6512 #131 üzenetére
A probléma, hogy nem a yettel találja ezt ki sajnos...
-
lala666
őstag
válasz
szaboi6512 #129 üzenetére
Igen
-
szaboi6512
őstag
Mozi+ és Moziverzum csatornákon offolták a rögzítést.
Másnál is? -
Fradipuma
tag
Sziasztok! Valahogy be lehet állítani, hogy ne induljon el automatikusan az adott műsor feliratozàsa? Pl. Rtl klubbon nézek valamit, kikapcsolom a felirazokat, elkapcsolok, majd vissza megint ki kell kapcsolnom a feliratokat, mert nem jegyzi meg a beállítást!
-
gabor1974
tag
Telekomtv volt a hdmi2 n Yeti a 3on.
5 perces konklúzió: szuper a távja, emeled s világít néhány gomb ,egyébként is jó fogású. A műsorújság, lépegetés a csatornák közt gyors a képminőség azért nem Ttv, néhol homályosodás van, az fps e is gyengébb. Ha előtte nem volt semmid akkor teljesen vállalható. A hang übersz@r mono tompa. A hozzáadott Zte router nagyon szép egyébként.
A tv távja bezavarja a yetit elvált a csatornáról.Reménykedtem hogy nem olyan nehéz jobbat találni a T android boxánál s a yetijé valóban sokkal szebb pofásabb.
Ha tehát nem lényeg a kép s hangminőség akkor simán jó a yettel tv je -
Katicza
tag
Én pont így oldottam meg a több tévé dolgot. Router a nappaliban a tv mellett nem messze. A tv egy kábellel van összekötve a routerrel és alkalmazásból megy a tv. A másik szobában egy buta lg tv van, ott a box dolgozik wifi kapcsolaton. Amikor a konyhában főzés közben nézném akkor vagy tablet vagy laptop.
-
Danecay
addikt
válasz
szaboi6512 #107 üzenetére
Kár, hogy használhatatlan, ill. van, hogy működik. Feltelepítettem egy, talán 2021-ben vásárolt TV-re, először csak néha megakadta egy egy másodpercre, majd csatornaváltáskor nem töltötte be a csatornát, csak egy nagy feketeség volt. Összekötöttem kábellel is, már a 230-as betápot is kihúztam az aljzatból, hogy rendesen újra induljon, de ezek után is csak feketeség jött be. Az asszony megunta és visszakötötte a BOX-ot. Pedig jó lett volna ha működött volna mert 3 szobába kellene megoldani a vételt, de csak 1 okos TV van, ahol ha az okos TV kiváltotta volna a BOX-ot, akkor már csak 1 helységben kellett volna valamilyen megoldásban gondolkodni, de sajnos nem.
-
Danecay
addikt
Bocsi, kifutottam a szerkesztési időből, de vajon mitől ingadozhat a 3G/4G jelerősségem egyik napról a másikra, -88dBm-ről -61dBm-re, majd egy órán belül 78dBm-re?
Éppen valamilyen antennát néztem neten a tegnapi -88dBm-s jelerősség miatt, aztán kíváncsiságból ránéztem és azt láttam, hogy -62 és -61dBm között ingadozik. Mondom ez tök jó és csodálkoztam a tegnapi eredményen, mire fél óra múlva már ismét 80dBm közeli értékeket mutat a router. -
Danecay
addikt
válasz
szaboi6512 #120 üzenetére
Érdekes ez a dolog egyébként. Én szeptember 7-8. óta vettem észre, hogy valami történt a szolgáltatással, mert soha nemlátott sebességeket mértem. Korábban nálunk csak a Light csomag volt elérhető, de azt hiszem, hogy ezt megszüntették és ebből lett talán a Basic, ami max. 50Mbps letöltési sebességet biztosít. Nekünk október elején jár le az egy éves előfizetés a Light-ról, és a párom, akinek a nevén volt bement érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak, pl. hogy a Basic-nél azt az 50Mbps-ot hogy kell érteni, hogy az a korlátozott maximum, vagy annyi amennyit a hálózat tud, és csak tájékoztató jelleggel van írva az 50Mbps, mert jellemzően ahol ez a csomag érhető csak el, ott amúgy sem nagyon gyorsabb a hálózat. Erre azt az infót kaptuk, hogy már nálunk is elérhető a rendes korlátlan Otthon net, sőt még egy Yettel TV-s csomagot is hozzánk vágtam 3 hónap próbával. Azon az egy napon párom elmondása szerint, mert miután hazajött megnézte, elvileg a Yettel honlapján is, cím ellenőrzés után, dobta az Otthon netet. Ez 09.14-én volt. Az óta minden nap ránézek kíváncsiságból és próbáltam egy központibb címet is megadni településünkön, de akárhogy is, az egyetlen előfizetés amit kínál a címekre a Yettel, az a Hordozható Internet 250GB csomag, de még itt is ha rámegyek a router kiválasztás lehetőségre, amik kb. az első amit az ember megtehet, egyből egy 404-es oldallal találja szemben magát, miközben egy ZTE MC801A 5G Routert adtak az üzletben egy YettelTV-s Set Top Box társaságában.
-
szaboi6512
őstag
-
yogibear
addikt
válasz
maximuss #118 üzenetére
Amit a Digi kódol le a HD adásból már vagy 8 éve... ezt magyarázom...
2015 június 30-án megszűnik a közmédia televíziós csatornáinak hagyományos felbontású (SD), műholdas sugárzása. Akik egyéni műholdvevővel rendelkeznek és nem fizetnek valamilyen szolgáltatónak a televíziós csatornákért, át kell állniuk a már évek óta elérhető, nagyfelbontású (HD) adásra.
Meg DVG-C-n is ők kódolták le SD-re... mert még sok csak SD szolgáltatói box volt kint a usereknél... mára már mindenkinek lecserélték HD-sra, így kb mindenhol megszűnt már a duplikálás (SD - HD)... -
Danecay
addikt
válasz
szaboi6512 #113 üzenetére
Ezt szomorúan olvasom. A fenti hozzászólásomban írtam, hogy az F1 időmérőt akartam felvenni, amit ugye nem sikerült ezért letöltöttem 1080p-ben, megnéztem és amikor vége lett derült ki, hogy közben ment az ismétlés is és hát a laptopról Plex-en keresztül TV-re küldött letöltött tartalom észrevehetően jobban nézett ki mint a Yettel TV-s, de tényleg jól láthatóan, viszont pl. a Film+HD pedig kb..hozta azt a minőséget mint az említett letöltött időmérő.
#114 yogibear
Most nem vagyok otthon, így nem tudom megnézni, de nekem úgy rémlik, hogy a tányéros DIGI-nél még megvan az SD-s M4 Sport is.#116 Apa+Fia
Lehet éppen ez a baj. -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
szaboi6512 #113 üzenetére
Lehetne 7-8000 az a 5400!
-
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Két napja van csak meg és csak most ismerkedek a készülék használatával miközben jó pár kérdés is merült fel bennem, ugyanakkor a legtöbbre úgy gondolom sikerült is választ találnom #60 tomp hozzászólásának köszönhetően.
Rögtön első körben a műsor rögzítésekkel kapcsolatban lett volna kérdésem. Tegnap rögzíteni szerettem volna a F1-es időmérőt, mert nem voltam itthon amikor az ment, így felvételről szerettem volna visszanézni. A korábban megszokottaknak megfelelően erre a Set Top Box-ra is rádugtam egy külső USB-s tárhelyet, alapul véve azt, hogy magának az Androidos kütyünek csak 4,5GB-os beépített tárhelye van, amit fel is ismert és le is formatáltam először rendszermeghajtóként, de nem volt aktív a felvétel, majd újra formatáltam cserélhető tárhelyként de ekkor sem. Közben rájöttem, hogy ha minden igaz és úgy van ahogy én gondolom, az van, hogy a felvétel nem is lokálisan történik hanem központilag, valamilyen felhő alapon, a kivételeket leszámítva, összes csatorna rögzítésre és tárolásra kerül 7 napig, a rögzített csatornák, vagy az utólagosan rögzítetthez hozzáadott műsorok pedig 30 napig, így teljesen felesleges a külső tárhely. Viszont tegnap mégiscsak volt valamilyen anomália, mert az M4 Sport-on kívül miután rádugtam és formázgattam a külső tárhelyet, más csatornáknál sem volt aktív a rögzítés, továbbá este megpróbáltam több csatornánál is visszanézni az előző napi műsort és lejátszási hibát írt, míg ma már vissza tudom nézni az előző napi műsort. A tévedés jogát fenntartom, lehet éppen olyan csatornákba trafáltam bele ahol nem megy a 7 napos visszajátszásMondjuk az idézett hozzászólásban ez az RTL-es dolog sem teljesen tiszta. Persze májusi a hozzászólás így lehetnek változások, de ahogy nézem még az RTL családon belül is, csatornánként eltérnek a rögzítésre vonatkozó dolgok. Az RTL és az RTL Gold pl. visszanézhető az előző napig, vagy estéig. A 18 órától kezdődő műsort még engedte visszanézni, a 15 órától kezdődőt nem, miközben mindkettőre azt írja, hogy elérhető 09.23. Van olyan RTL csatorna ahol 1-2 az aktuális műsor előtti műsort el lehetett indítani és olyan is ahol nem. Sajnos elég zavaró ez a következetlenség. Így sajnost nyilvántartást kellene vezetni arról, hogy melyik csatornát meddig leget visszanézni, már amennyiben az ember a visszanézhetőségre akar alapozni.
Adja magát a kérdés, hogy miként lehet akkor valamilyen módon műsort rözgzíteni, akár külső meghajtóra, olyan csatornák esetén ahol ez gyárilag nem támogatott, pl. M4 Sport?
Ja tényleg, ha már M4 Sport. A Yettel TV csatornakiosztása szerint az M4Sport-nak HD-snak kellene lennie, de marhára nem az, sem ránézésre, sem pedig logó alapján, mert a HD-s M4 Spotnál fel van tűntetve a logóban az is, hogy HD.
Még valami. A profilbeállítások alatt mit takarnak az eszközök? Egyszer nálam megduplikálódott az ott található 2 eszköz vagy mi, az Android TV és a PC/MAC. Az utoljára létrehozottakat töröltem. Arra gondolok, hogy akkor keletkezhetett amikor rendszermeghajtóvá formatáltam a külső meghajtót. Mondjuk ezt megjátszottam mág 1x oda vissza, de akkor már nem duplikálódott. Mi történne pl. persze csak elméleti síkon, ha törölném az összes eszközt? -
Fradipuma
tag
Sziasztok. Gondolkodom egy yettel tv előfizetésen, főleg sport adòk lennének nézve ( legfőképpen labdarúgás) egy 65 colos lg oled tv-n. Olvasgattam, hogy nem volt a legjobb a sport adòk minősége, ez valamit javult esetleg? Köszönöm a válaszokat!
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
szaboi6512 #105 üzenetére
2016 os azon nincs,valószínű ettől korábbiakon van.
-
Sword
őstag
Sony TV-re is elindult.
Mondjuk bug-os is rendesenEgyszercsak eltűnt az irányítás, semelyik gombra nem reagál az app, kivéve a csatornaváltó és az epg gomb...
Azért deal lenne, ha az Apple TV-n ilyen állapotú app menne már, nem kéne örökké "váltani", több távirányítót kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest