Célegyenesben a Yettel TV

Smart tévéken is elérhető a vállalat új netes televíziós szolgáltatása, amelyen keresztül rengeteg élő és konzerv tartalom tekinthető meg.

A Yettel bejelentette, hogy más piaci szereplőkhöz hasonlóan útjára indít egy saját televíziós szolgáltatást. Ez a Yettel TV, amellyel a céljuk, hogy ötvözzék a VoD (Video on Demand) típusú megoldásokat a tradicionális televíziózással.


[+]

Ez azt jelenti, hogy a felhasználó 96 csatorna élő adását nézheti, de ezeket meg is állíthatja, visszatekerheti, csúsztathatja. Emellett választhat a konzerv anyagok közül is, valamint mód nyílik a felvételre, és e rögzített anyagok 30 napig meg is maradnak, bármikor, bármennyiszer újra megtekinthetőek.


[+]

A vállalat munkatársai elárulták, hogy már egy ideje zajlik a tesztidőszak. Ennek során kiderült, hogy a tartalomfogyasztást a lineáris tévézés dominálja: a tesztidőszakban a felhasználók 88%-a élőben nézte a Yettel TV adásait, 12% pedig felvételről tekintett meg egy-egy tartalmat. A legnézettebb csatornák toplistáján főként a hazai kereskedelmi adók találhatóak meg, így például a Comedy Central, a Film+ vagy a Cool.

Hirdetés

Appon keresztül

A platform elérhető böngészőből, de természetesen egy dedikált applikáció révén is. Ez utóbbi nem csak telefonra vagy tabletre tölthető le, hanem okostévékre is. Ez utóbbiaknál a Google és Android TV-t használó modellek (kivéve a Sony és Sharp termékek) mellett szóba jöhetnek már a Samsung korábbi készülékei. A tervek szerint hamarosan jön az applikáció az LG készülékeire is, és folyamatosan pótolják a hiányosságokat. A végső cél pedig, hogy hamarosan minden magyarországi smart televízióra felkerülhessen ez a szoftver.


[+]

Emellett a vállalat a felhasználók rendelkezésére tud bocsátani egy kis smart boxot, amelyen keresztül is elérhetőek a Yettel TV tartalmai. Ez egy androidos eszköz, amire egyébként értelemszerűen más androidos alkalmazások is telepíthetőek. A Yettel adatai szerint a felhasználók túlnyomó többsége (kb. 90%) a tesztidőszakban TV-készüléken használta a szolgáltatást, amit az Androidos mobilok, a PC, az iPhone, valamint az Android tabletek követnek.

Árak

A vállalat egyelőre csak a saját előfizetői számára teszi elérhetővé ezt a szolgáltatást. Háromféle csomagot kínálnak: a legkisebb 53 csatornát tartalmaz és 4000 forintba kerül, míg a legnagyobb 96 adó műsorát teszi megtekinthetővé 6000 forintos áron. A Yettel TV-re új OtthonNet vagy OtthonNet Pro tarifák vásárlása esetén 12 havi hűséggel 3 hónapig 0 forintért lehet előfizetni, és május 3-tól az HBO Max is 3 hónapig 0 forintért vásárolható meg.

Előzmények

Hirdetés