Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
Egy film esténként és tök részeg vagy a végére
Visszaolvastam az utolsó x hsz-t és felfrissült az emlék, hogy miért is nem nézek TV-t real time ezer éve. De már akkor is DVD RAM-mal vettem fel a műsorokat, akár úgy hogy 20 perccel elkezdtem később nézni, és mindig áttekertem a reklámokatNincs az a műsor, amiért én megnézzek (főleg a királyi tv-ken vagy éppen kampány időszakban) reklámokat, de a kereskedelmi adók 15 percenkénti 15 perces reklámjai sem vonzanak.
Előfizetek 4 streamingre, youtube premium family, mellesleg van yettel tv-m is, ha megnéznék havi 3-4 meccset (spileren full pocsék minőségben). Ha nagyon nagyon kell valami és nincs streamingen, akkor nyilván én is megszerzem máshonnan. De nincs az a pénz, műsor bármi, amiért "hagyományosan" TV-t néznék, pláne filmeket (biztos van ami érdekes és máshogy nem lehet nézni). És a vicc az, hogy hány streaming szolgáltatás ára belefér ebbe a TV csomagnak nevezett hulladékkupacba. Kifizettetik velem még azt az időt is, amit reklámokkal töltenek ki, hogy bevétel legyen
-
Sword
őstag
válasz
szedis81 #176 üzenetére
Attól függ mlyen szolgáltatással veszed a Yettel TV-t (abban a topic-ban vagy). Lehet EZT a topic-ot kéne megkeresned.
Egyébként, nekem Otthonnet Pro-m an, nekem 2 egységesem van, régebbi konstrukció, ma ZTE routert adnak: [link]
És vmi mást is, de a Yettel oldalán megtalálod.Szerk: Lehet döglött az a link, de itt a segge:
Nincs USB, viszont van modem mód, utána azt raksz, amid van, belaktál, szereted, megbízható
-
Sword
őstag
Ez tök jó hír, legalább tudod, hogy nem a Yettelt kell nyesztetni. Openwrt-vel sok-sok éve nem foglalkoztam, de gondolom kb.egyforma fw megy minden routerre, szóval nem igazán érdemes másik routeren openwrt-vel próbálkozni.
Nyilván pénzfüggő is, de én pár éve áttértem hálózatos szakértő javaslatára a Mikrotik routerre, sfp+ 10gbit-es connecttel megy 24 portos Mikrotik swiitchbe minden onnan (tele van majdnemés még van pár switch szétszórva, ahol egy csomópontban van 4-6 eszköz (tv, xbox, ilyen gép, olyan gép
). A lényeg, hogy egészen más dimenzió háztartási szinten. De ez már nem Yettel TV téma valóban
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
De legalább kizárhattad a Yettelt a képből.
Innentől kezdve tudod mire koncentrálj.
Amit birizgálnék:
- DNS -> dobnám a Yettelest és Google / Cloudflare
- Megnézném a tűzfal mit kever be
- ha minden kötél szakad nyomnék (gondolom legfrisebb firmware van fent a routeren) egy resetet rá és megnézném mit tud pucéron, aztán configolnám szét picit, ha kell, de ne legyenek rajta a tesztelés miatt felesleges dolgok (semmi szabály ami mac address-hez vagy ip-hez kötött, mert az már lehet difi wifi vs. kábeles esetén) -
Sword
őstag
Lehet hülyeség, nem is igen lehet külön configolni, de mi van, ha 2.4 ghz-en keresztül csatlakozó wifi nem megy, 5 ghz-en keresztül meg igen (lehet mondjuk be van lassulva, le van dögölve és ezért van a hibaüzenet, timeout-ol vagy ilyesmi).
Ha mobilon megy mobilnettel, akkor hotspot esetén megy a notin (nyilván a noti a mobilra csatlakozzon)?
A kábelen működik igen nem kérdésre persze ez nem lenne válasz, de ott is érdemes ugyanazzal a kábelvéggel tesztelni.
Esetleg eszközönként, csatlakozási fajtánként nincs különböző DNS megadva? -
Sword
őstag
Atyám...
Ha ugyanaz a kábelvég van a tv, noti, shield fene tudja melyik fenekébe dugva, van, hogy egyiknél megy, másiknál nem? (ezzel kizárva még 1-2 közbenső eszközt).
Wifinél ugyanarra csatlakoznak? Nem másik router wifijéről szedi a naftát, ahol esetleg megdögölhet a dolog? -
Sword
őstag
Melyik eszköz milyen internetet használ?
Elsőre azt gondolnám, hogy ahol megy ott Wifi van, ahol nem, kábeles.
Esetleg lehetne próbálgatni, hogy ha a laptopot Wifi-re csatlakoztatod, elindul-e.Ha ez a leosztás van valóban.
Esetleg mobilnet hotspot megosztás laptop wifi-re, akkor elindul-e. Ezeket próbálgatnám és talán kirajzolódik valami, hogy mikor megy, mikor nem. -
Sword
őstag
Biztos valaki nézi
Mint ahogy a többi szemetet is a TV-ben
Én csak sportot nézek, annak a "beszerzési forrása" kb. impossible mission real time-ban. Ha lenne Sport streaming szolgáltatás tonnányi cuccal, amivel összekattintgathatnám, hogy mit néznék éppen, ha párhuzamosan van, akkor megnézhetném később vagy lenne olyan TV előfizetési mód, hogy csak sport csatornák legyenek benne, azt venném. Fizessen az Izaura és a Dikk tv-ért, aki azt nézi
-
Sword
őstag
A 3 hónap alatt érdemes azt eldönteni, hogy milyen alternatívája lenne. Gondolom Telekom nem elérhető, különben már ráugrottál volna. Vodafone borzalmas lett (internet), a kábeles TV-jük viszont borotvaéles, mondhatnám tökéletes. Viszont nem mobil.. doboz nem hurcolható, és csak böngészős (már sokkal rosszabb minőségben) vagy mobilos app-ok voltak. Se Apple TV, se nagy TV-s app (Telekom szintén zenész).
Ha a TV csak a kérdés, akkor van pár ellenfele a Yettelnek, de egyik sem győzte le az én tesztelési időszakomban. Sweet, Itt/ott, Mindig Tv, DirectOne, IPTV megoldások és még ki tudja már mi... Volt amit személyesen próbáltam ki, volt amit sok elmondás alapján, de kipróbálás nélkül lőttem ki (pl. DirectOne, akik nem adnak próbaidőszakot, hanem előfizetsz és lemondhatod (kuncsoroghatsz a pénzedért...). Sweet-nek "tesztelője" is voltam, ha fontos a sport (Spilerek pl.), akkor eleve kuka, a képminőség pedig még rosszabb is, mint a Yettelnél, az app viszont baromi jó (Yettelhez képest) és tényleg mindenre van. Tény, hogy dinamikusan fejlődnek, az infóm kb. 3 hónapos. Van fillérekért elérhető teszt időszakuk (3-400 ft), érdemes kipróbálni.
És itt érkeztünk meg a Yettel gyengéjéhez.
Ha van is fejlesztés náluk (kétlem), láthatatlan. A fejlesztési kapacitásuk a nullához konvergál. A hibák nem javulnak, frissitések sem igazán vannak. Fél év alatt talán csak egy fajta TV-re jött ki új app, az is Android TV alapú.
A másik a kommunikáció...
Sweet-nél van egy elérhető kommunikatív ügyfélszolgálat, Whatsapp alapú tesztelői csoport (én egy-két hibajelzés és kicsit "lepattintós válaszra" visszakérdezés után kerültem be). A Yettelnél szabvány és semmitmondó válaszok (szolgáltatásunkat folyamatosan fejlesztjük, figyelje a facebook oldalunkat és a weboldalt a friss információkért stb. stb.).
Ha utóbbiak nem zavarnak (jó a kis box amit adnak), akkor a Yettel fog nyerni vélhetően.
Probléma diagnosztizálás és hibabejelentés:
na, ez keményebb dió, itt a fő probléma az lesz, hogy ez nem probléma, hanem a technológia és a paraméterek ezt a képminőséget adják. Nem vállalták, hogy folyamatos kép lesz, ha sportot nézel, nem fog szétmosódni a fű, az aszfalt, nem lesz a játékosoknak "pixel aurája", ha közelről mutatják őket, ahogy gyorsan mozognak.
Ezek orvoslására kódolást kéne váltani és / vagy duplázni az adatmennyiséget.
Anyósomnak nyomtattam egy listát a csatornákról van amit megjegyez, amit nem tud fejből, puskázik -
Sword
őstag
A hétvégén volt szerencsém ránézni a digire.. hát az tényleg elég beteg. Főleg neten.
De nem biztos, hogy nagy öröm, hogy a diginél jobb a minőség a Yettel TV-vel, de még mindig vacak
Spiler 1 2 Arena Match 4... max. mobilon nézhetőek a meccsek, 65"-on borzalmasan fárasztó a szemnek és élvezhetetlen. Lehet valamilyen full statikus stúdióműsornak elég. -
Sword
őstag
Sony TV-re is elindult.
Mondjuk bug-os is rendesenEgyszercsak eltűnt az irányítás, semelyik gombra nem reagál az app, kivéve a csatornaváltó és az epg gomb...
Azért deal lenne, ha az Apple TV-n ilyen állapotú app menne már, nem kéne örökké "váltani", több távirányítót kezelni. -
Sword
őstag
Ha valaki Google Chromecast Ultra 4k-nál belefut abba, hogy a kód és a QR kód üres telepitsékor, akkor megoldható talán úgy, hogy először az elfelejtett jelszó / angolul sign up
menüpontot elinditja, majd vissza a bejelentkezésre. Így vmi átkattan és megjelenik a kód és a QR kód a linkhez.
-
Sword
őstag
Én a full Voda-s csomagot (2 napja mondtam fel, hóvégén jár le a hűség) kukázom. Abban mondjuk patika a TV szolgáltatás valóban.
Irodanet pro / otthonnet pro 5g + yettel tv combo lesz egyelőre.
TV minőségért aggódom, neten ránéztem a Spiler 1-re, az aggasztott, általában sportot nézünk, más nem érdekes számunkra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Smart tévéken is elérhető a vállalat új netes televíziós szolgáltatása, amelyen keresztül rengeteg élő és konzerv tartalom tekinthető meg.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest