- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
Aktív témák
-
footy
addikt
Bocsi nem írtam le,hogy mind a kettőben sd van.Tehát az enyémben 64mbsd 64bites a másikban pedig 64mbsd 128bites. Gondolom ez azért már nem mind1.Egyébként kösy az eddigi hozzászólásokat asszem beújítok egy Radeonra ;] abból érdemes megvenni az olcsóbb fajtát,melyiket?
-
Egon
nagyúr
Ott valami más problem van (teszem azt késleltetés), de biztos hogy nem a DDR-SDR-ből kifolyólag lassabb a kártya.
A relatíve márkásabb gyártók közül egyedül a Creative csinált (64 bites) DDR-es MX-et, az összes többi gyártó (Asus, Abit, Leadtek stb.) mind (128 bites) SDRAM-ot használt. Még olvastam is anno egy tesztet, amiben ezeket a kártyákat hasonlították össze (a teljesítménybeni különbségek nem érték el az 5%-ot...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
footy
addikt
Rá lett tapintva a lényegre.Az én videókarimban a ram 64bites a másik gépben pedig 128bites videókari van. A noname átka :O
-
bélanéni
őstag
Balint megelőzött... :DDD
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
A GF2 MX400 -al cefetül vigyázni kell, ugyanis az ilyen NONAME kártyák 64 bites memóriával szereltek, a márkásak (az Inno3d-vel kezdődően) memóriái 128 bitesek, óriási a különbség. Egyébként ugyanaz a kártya volt mindkét gépben? Mert ha nem nézd meg, milyen az egyik és a másik! (pl. Rivatuner kiírja)
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Balint
tag
válasz Hacked_4141 #1 üzenetére
nem lehet hogy a duronnál a gef2MX 64bites DDRes, a másik meg 128bites SDRes memóriával van szerelve...
Nagyon nem mindegy... -
footy
addikt
A legújabb furcsaság az,hogy a Hot Pursuit 2 nekem(duron) majdnem hogy akadásmentesen megy a haveromnak(celeron) pedig képregény.A 3dnow! utasításkészlet előnyei?
-
vaki
aktív tag
Megérkeztem végre az eredményekkel.
Tehát:
Sandra 8.59:
CPU ALU: 3652
CPU FPU: 1829
Multimedia Integer: 7244
FloatingPoint: 8332
RAM INT: 844
RAM FB: 830
3dMark2001:
800*600 32 bit NoAA Double Buffering Z-buffer 24 bit: 3297
1024*768 32 bit NoAA Double Buffering Z-buffer 24 bit: 2482
PCMark2001:
CPU: 3566
MEM:1966
HDD: 148A felhasználóbarát felhasználó
-
CsendPenge
őstag
Nem zártak ki, csak kicsit úgy tünt, hogy AMD-t fikázni jöttél (legalábbis ezt a következtetést tudtam levonni az első hozzászólásodból, mert esélyegyenlőségnek nem sok nyoma volt). De ezek szerint megint a szokásos félreértéssel állunk szemben, amiről bővebben itt: [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6643[/L] Felejtsük el szerintem, és térjünk a témára :))
ONRemember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
CsendPenge
őstag
Hmm... azért kicsit moderálhatnátok a stílusotokat. Akinek nem inge...
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
vaki
aktív tag
Na, estére letesztelem a konfigomat, aztán várom a Celeronos eredményeket.
A konfig:
ECS K7S5A, Duron 1300, 128 MB SDRAM CL2, Inno3d Geforce2MX400 64 MB, Maxtor 30GB 7200A felhasználóbarát felhasználó
-
Drizzt
nagyúr
Nem, ennek ne higgy, az mx400 nem egyezik meg a két gépben, ez az intelesek hazudozásának egyik legalapvetőbb húzása. Neked a gépedben egy pocsék mx van, nekem is volt egyszer egy nagyon rossz.:((( Aristo volt a márkája...:(((
Egyébként a haveromnak 2.4ghzes pIV-e van, s csak 1300-at kap, ő is kifogott valami szart.:(( Nekem volt régen egy Megacolorom+ duron 800, s 2200 pontot kaptam kb. Az itteni eltérés oka a különböző videókártya. Közismerten szar pl.: A ButterflyI am having fun staying poor.
-
gyozi
aktív tag
Hát itt szar van a palacsintában! A Duron még a Tua cerkánál is jobb, nehogy egy fos celeron2-nél! Véletlen nem az intel.hu-ról szedtétek a teszteredményeiteket?
-
footy
addikt
Én indítottam ezt a fórumot csakhát kizártak. :0 Na mind1.Volt 1 pár adat ami nem szerepelt az elején.Tehát az op.rendszer dur konfigon először 98 majd ME a 40.72-es driverrel(ez azonos volt mindkét gépen) a cel konfigon pedig XP mind2 gépben noname gef2 van.Összegezve kevés a ram dur konfigban és a lap sem jó(mennyivel rosszabb?) és a videókártya is xar?
-
Thom!
veterán
A biztos döntés érdekében itt egy átfogó teszt.
[L]http://www.tomshardware.hu/cpu/02q1/020121/index.html[/L] -
Thom!
veterán
Szerintem már pár ezer Ft ráfizetéssel tudsz venni XP-t, de mondjuk a Duron is 100szor jobb a cerkánál.
-
Thom!
veterán
Anno nálam
Acorp 7KTA
Duron 750
256 sd ram
inno gf2mx 200/200
23.11 driver
olyan 2600-2700 defaultban -
karib
addikt
válasz CsendPenge #25 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a default 3DMark érték nem mond semmit :)
Az egyes résztesztjei ésszel és megfelelő beállításokkal felhasználhatók. De én leginkább gépszivatásra használom, ha VGA stabilitást kell nézni :) Arra kiváló :DDepartment of Redundancy Department
-
CsendPenge
őstag
Nem szeretnék újabb flame-et indítani, de 1000L témáztok itt, miközben az nem szúr szemet senkinek, hogy a 3dmark egy videokártya teljesítménymerő progi? :( Ok, esetleg ha vga limitált környezetben nézegetjük, akkor valamennyire ad valamilyen képet a prociról is. Amúgy az infók messze menően felületesek voltak: felbontás sehol, u.a. vga vagy nem, ramkésleltetések u.a.? (stb). Na meg akkor a durcit is maxra kellett volna hajtani, vagy legalábbis fsb-t azonos környékre tornászn.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
Hacked_4103
csendes tag
Csákány
nekem egy egy 1,3as Duronom(morgan) egyik haveromnak meg Tucerkája szintén 1,3as.
Mindkettőhöz 256Mb SD meg noname Geforce4 MX440.
Az alaplapok ECS K7S5A meg META az intelhez, sajna nemtudom melyik, de ő is most vette, tehát nem valami tunig BX.
Szóval azonos megahertzen e két gép hajszálra egyfromán teljesített sisoft2001 ben cerka jobb egy ici picit, de a a különbség a hibahatáron belül van.3Dmark2001se a duron jobb egy kicsit kb 50-100pontal, ez megint lehet mérési hiba.
Szóval a két gép TÖK EGYFORMA!!!
Túlhajtva csak fsb emeléssel az intel jobban bírja majdnem 1500ig, a duronom max 1433. Egyiken sem tudunk szorzót meg Vcoret változtatni.
A dogot szerintem az donti el, hogy a socket370 élő halott, a socketa meg virágzik.
Szóval mindenki döntse el mire van pénze, mennyi és miért(név vs. fejleszthetőség) akar fizetni!A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...
-
hi
tag
OFFtopic:
Je, Karib te mar ilyen koran melozol ?
ON
Igen, tenyleg ahogy most mondod mintha remlik valami.
A tegnapelott jart a kezemben egy sis635 lap (P6S5AT) es egy 1ghz Tualatin.
Annyit mondhatok, hogy a latszolagos teljesitmenye valamivel jobbnak tunt mint egy hasonlo durone.
Foleg ha meg azt szamitjuk, hogy az 1ghz tua gond nelkul megy 1330 mhz-en :)) -
hi
tag
En is probalgattam regebb a tualatin (1ghz) es duron (1ghz) konfigokat. Szerintem ha egy kevessel is de a tualatin jobb. (ez az en velemenyem :)) A gond ott kezdodik, hogy ha a duront jobb alaplapba pakoltam (kt266A chipset, DDR) akkor normalis, hogy egyes tesztekben jobban ment mint a tualatin. Viszont kozel azonos konfigon a tualatin volt egy kevesel jobb.
-
Sidaries
őstag
válasz Hacked_4067 #17 üzenetére
Azt megnézném.Ha mutatsz tesztet akkor talán elgondolkodok rajta. Ha gondolod én tudok mutatni.
I am the Visionaire, follow me if you dare...
-
launcser
senior tag
válasz Hacked_4067 #17 üzenetére
hát lónak a cs*csit :)
kb azonos vele
sima cerkát duron gyalázta
tualatin egész jó eresztés volt ..
volt valamilyen teszt is anno fél éve itt errőltütüü
-
Hacked_4067
csendes tag
Egy biztos: A Tualatinos Celeron minden körülmények között alaposan megveri a Duront.
A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...
-
karyo
senior tag
-
launcser
senior tag
és egon még nem szóttt be ddd
már rég nem
valahol eltűnt lokálhosztal együtt
intel maffiát alapitottak tutkó :Ttütüü
-
Sidaries
őstag
Most nézem. Első hozzászólás és kapásból flame. Szép jövő előtt állsz. :)
-
launcser
senior tag
ram az kurvára nem számit 3dmarknak.. _:)
128 mega simán elég 98 alatt, csak driverek hujulnek tutko
vianégyin1 (viáás jányok)tütüü
-
Deadeye
csendes tag
Tedd bele a memóriát a Duron-ba, mérd le úgy is, és azt hasonlítsd össze! Ja, és ide is írd meg az eredményt, mert érdekel.
Other bands play, Manowar kill
-
Sidaries
őstag
Egyébként ugyanaz a kártya? Az Mx 400-ak teljesítménye (gyártótól,memóriától függően) kb. 1200 és kb. 2600 között ingadozik egy ilyen konfigban.
-
Freezura
tag
Csá!
Szerintem a videokártyával is valami gáz lehet, mert szerintem nagyon alacsonyak az értékek. Én csak cerkás rendszerről tudok írni, de nekem többet nyomot a régi gépem.
A régi konfigom eredménye:
ASUS TUSL2-C
Cerka 900@1100
384RAM
ABIT SILURO GF2 MX400 64MRAM
3DM2k1: 2400-2500 pont defaultban.
A cerkás konfigodon még kb 100 ponttal többet is kellene nyomnia, mint az én régimen. -
Hacked_3925
csendes tag
IGEN!!! És végre valaki le is írta.;]
A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...
-
Hacked_4142
csendes tag
Ember!!!
Észnél legyél már!
Hogy hasonlitod össze a 128mb és a 512mb ramos konfigot?A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...
-
Sidaries
őstag
Jól látom, hogy negyedannyi memória van a Duron alatt? Milyen oprendszer? Egyébként szerintem nem túl jó értékek.
-
Sipi
addikt
Ja. Ahogy elnézem, teljesen igazságos volt a verseny: a Duronnak 128 megán, a Celeronnnak ''csak'' 512 megán kellett futnia. Ha pl. Windows 2000 alól indítottad a SE-t, a Duron alatt már szinte nem is maradt szabad memória...
No meg a két alaplap sem egy kategória, megint csak NEM a Duron javára...
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
launcser
senior tag
ja gázlehet a driverekkel
kb 2500az kéne nyomnia majdnem duronos konfignak..tütüü
-
zrubi
senior tag
Kétlem...
A matsonic mondjuk nem a sebességéről híres. :)
Driverek ugyan azok ?zrubi.hu
-
Hacked_4141
csendes tag
Tudom soxor volt már erről szó,de azért jó lenne ha valaki külön is tudna segíteni.
Duron1300
128mb sd
Matsonic 8137c
gef2 mx400
2001se:1404
VS.
cel900@1200
512sd
abit vh6 II
gef2 mx400
3dmark 2001se:2100
Ennyivel jobb lenne a húzott celka?.....A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest