Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
-
Vekko
aktív tag
Sziasztok,
Legfrissebb driver hibázik nálam (r9 380). Több képernyős rendszerben használnám (2), ha ki van terjesztve a képernyő, akkor csíkozódik, wattman alaphelyzetbe állítása néha megoldja, de újraindításnál ismét előjön (miközben ugyanúgy alaphelyzetben van), ezen kívül ha egy képernyős módra váltok szintén megszűnik.. Megy vissza a régi driver.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Lacccca87 #35117 üzenetére
Engem ez a képernyő beállítás butítás bosszant legfőképpen. Hogy nem lehet gamma, meg telítettség meg hasonlókat állítani már az új driverekben. És nem igazán értem miért kellett ezeket elhagyni?
NV drivereinél egyedül a többmonitoros beállításokkal szívtam eddig, ebben most is jobb az AMD, főleg hogy 5 monitort is támogat egy kártyával. Nem tudom most mi a gond az NV drivereivel ezen kívül, de ha az sem jobb, akkor persze marad AMD, csak legyen már egy ütős kártya 1080 ellenfeleként. -
Tomdriver
őstag
válasz
Valdez #35115 üzenetére
Azt kell fent hagyni amivel stabil a PC. Nekem 16.9.2 van telepítve és egyáltalán nem szimpi, amivel az AMD újít mostanában. Egyik oldalon butít (képernyő beállítások), másik oldalon meg jön az ilyen wattman baromsággal.
Ha egyszer végleg szakítok az AMD-vel, az a driverei miatt lesz. -
Valdez
őstag
Gyerekek, kezd elszakadni a cérna!
Régóta AMD kártyákat használok és eddig nem is volt semmi különösebb baj, de ezek az új driverek határszarok.
11.5-össel meg voltam elégedve, és akkor jött ez a 12.1 és most a 12.2, de egyszerűen használhatatlanok.Korábban a 11.5-öt használtam Sapphire Trixxel, volt egy kis tuning, minden okés volt. Aztán jött az új driver, wattmant mindenkinek jelszóval, ami nem is lenne baj, ha legalább használható lenne. Egyrészt nem lehet feszültséget állítani, ergo lőttek a tuningnak, de még az se lenne akkora baj, ha wattman helyett tudnám tovább használni a trixxet, de itt a fórumot olvasgatva, állítólag már nem lehet?
Fallout 4-el játszok és 1 mp alatt kivág az asztalra, azzal a hibával, hogy a wattman visszaállt alapra, mert valami nem jó, de basszameg hát alapon van! Hova áll még vissza? Nincs benne beállítva semmi, még a chill sem, de állandóan bekressel. Ki lehet kapcsolni valahogyan?
Eddig azt hittem a trixx kavar be, de nem, töröltem teljesen a gépről, ugyanúgy nem jó.
Nincs más megoldás, mint visszatenni a 11.5-öt? -
Pityu.
nagyúr
Na ma be kapcsolom a gépet erre ki írja a crimson,hogy driver frissítés telepítésre készen áll,de ugye nekem nem kell a legújabb,hol lehet letiltani ,hogy automatikusan letöltse a frissítést?
-
zolee0307
őstag
Milyenre sikerült ez a 16.12.2-es driver? MSI AB-vel működik rendesen?
-
Dtomka
veterán
Érdekes, hogy az előző verzióhoz képest kisebb a mérete. (nem is kevéssel)
Radeon Software Crimson Edition ReLive Graphics Driver Installer for Windows 10 64-BitVan valami tutorial, hogyan kell játékot rögzíteni? A napokban próbáltam, de nem sikerült...Köszönöm előre is!
-
Radeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.2
Fixed Issues
AMD FreeSync™ technology may experience performance issues with Borderless Fullscreen application support when a secondary display is attached and has dynamic content running such as video playback in a web browser or if other applications or game launchers are running on the primary screen in the background. A workaround if this issue is experienced is to minimize all other running applications that are on the primary desktop display or on non-primary extended displays.
Radeon ReLive may fail to install during installation on some system configurations.
Battlefield™1 may experience flashing or corruption when running in Multi GPU with Radeon RX 400 series.
Instant Replay fails to enable itself after it has been turned off due to content protection.
Radeon Settings may not load on system boot for some system configurations.
Fixed some errors in translations for Radeon Settings and Radeon ReLive.
Audio recorded by Radeon ReLive may sometimes exhibit slow motion when played back.
Radeon ReLive may experience recording issues or issues toggling the Overlay/Toolbar when Frame Rate Target Control is enabled. Users are suggested to disable Frame Rate Target Control when using Radeon ReLive.
Mouse cursor may stutter in recorded video when there is limited on screen activity outside of minor mouse movement.
In AMD Multi GPU configurations the secondary graphics product will exit the low power state when Radeon ReLive is enabled.
Radeon ReLive may sometimes not be able to take screenshots of secondary displays.
Chromium may fail to utilize hybrid decode for VP9 content.
DOTA™2 may experience game corruption when performing a task switch while recording with Radeon ReLive in AMD Multi GPU configurations.
Radeon ReLive Overlay/Toolbar will not launch or Record when running League of Legends™ in Administrator Mode and Windowed Borderless Fullscreen.
Long ping times may be experienced with some WiFi adapters. -
Dadan01
senior tag
HLEP!
Vga csere, HD7750 -> RX 460.
Csere előtt driver eltávolítva, új kártya be, telepíteném a 16.12.1 Crimson minimalt, azt írja a komponensek már telepírve vannak. Persze nem, és a játékok nem indulnak.
AMD Clean up util megvolt, ugyanez. DDU megvolt, ugyanez.
Ha a teljes verziót telepíteném, arra azt írja hogy nem megfelelő OS (Win8 N, 64bit).
Mit tehetek még? -
bozont
veterán
válasz
Dagaddt #35091 üzenetére
Nagyobb felbontásban rendereli a játékot mint a monitorod és utána leskálázza a monitor felbontásra. Például egy 1080p monitor estén beállíthatsz 4k virtuális felbontást, ekkor ugye 4k-ban fut a játék de ezt aztán leskálázza 1080p-re, mert ez a monitor natív felbontása. Ez egyfajta élsimítási eljárás, ami talán a legjobb eredményt adja az MSAA/MLAA/FXAA-val (stb.) szemben. Maga a leskálázás nem jár különösebb sebességvesztéssel, de nyilván a magasabb felbontás nagyobb gpu erőt kíván.
De azt hiszem az SSAA is valahogy így működik.mod.: Igen, lényegében ez az SSAA, csak driveres szinten, hogy azoknál a játékoknál is használható legyen ez a funkció, amikbe nincs beépítve. [link]
-
Dagaddt
aktív tag
Aham ! Végül felment csak 3 szor újra kellet indítani ?! No mind1 a lényeg, hogy már műkszik.
Mi az a Virtuális szuper felbontás??
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom futtatni a Catalyst Control Center-t : Az AMD C... C... C... nem indítható el. Az AMD C... C... Center alkalmazással jelenleg nem konfigurálhat beállítást.
Egy A10-8780P Extreme ről volna szó. Amihez WIN 7 re még SP1 előtt felraktam egy WIN10es drivert (HP) esetleg ezzel lehet a gond. Az AMD telepítője csak SP1 után futott le, de bár a chipset-ek nagyrészét telepíti valami gond lehet mert CCC nem futtatható és a telepítő azt írja most ki: 16.50.2001 részben telepítve
majd a jobb oldalon, hogy: 16.50.2001 Helyi illesztőprogram, rákattintok Radeon software telepít (megy a csík hosszasan)
AZtán, h a grafikus kártya majdnem kész, majd ki választom a ReLive-t (az nem tudom mi) Majd azt írja ki, h az illesztőprogram (16.50.2001)telepítve.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dr.Adonisz #35088 üzenetére
"All of the Radeon 5xxx line support 3 monitors but the third MUST be on DisplayPort or be using an active DP->DVI adapter " [link]
-
Dr.Adonisz
tag
Üdv!
Hd 5870 es vga ra rádugok három monitort, de csak 2 ad képet.
felbontás mind3 monitornál ugynaz a max.
Akármilyen leosztásban dugom fel a monitrokat, hdmi, dvi, display port, mind próbáltam.
Viszont látja mind3 monitort,de ennek ellenér eegyszerre csak kettőn van kép. ötletek? -
vigyori78
őstag
válasz
rsbenyaaa #35083 üzenetére
Próbáld ki úgy, hogy a catalystot mikor telepíted először ugye kicsomagolja a c meghajtóra ( C:\AMD ) majd ha kicsomagolta kilépsz és nem installálsz semmit, majd az eszközkezelőben a videó-kártyához drivernek betallózod a pl. : C:\AMD\WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.9.2-Sep29\Packages\Drivers mappát itt megkeresi magának a drivert.
Nekem is volt régebbi konfigom a catalysttól megdöglött de ha csak a drivert telepítettem tökéletes volt.(#35084) TIT :
Kapott egy másik lapot /asus forumla II/ -
rsbenyaaa
csendes tag
Üdv fórumtársak.
Ezzel a problémával fordulnék hozzátok , már nem tudom mitévő legyek:
Adott volt egy konfig /g31m lap ,e7500,2x2gb geil ddr2 , ati 4870 , 400w fsp/
Eloszor tokeletesen mukodott honapokig , aztán néha játék kozben sokszor leallt a catalyst majd ujra indult , ilyenkor rendszerint becsikozott stb ... Kapott egy 7850-et /mükodik tutira/ ment, mendegélt , majd ugyanez a szitu.
Kapott egy 530W Terhmaltake tápot ,hogy hátha , de nem.
Kapott egy másik lapot /asus forumla II/ és egy 4gb os uj ram modult , szintén nem jott ossze.
most kapott egy masik procit /q9500/ de szintén zenész.
Mostmár eljutott oda a helyzet , hogy amikor a friss win-re felrakod a catalystot ,reboot , és a windows logo után fekete kép. Ha win 7 ,ha win 8 ,ha win 10 , sehogyse...
Nyilván próbáltam 100 féle catalystal.
Hőmérsékletek rendben mindenhol.
Minden mindenkivel lecsavarozva ahogyan kell.
Előre is koszonom a valaszokat .
Bocsánat a helyesirasi hibakert. -
VGYke
addikt
CPU+RAM minimális húzási lehetőséget keresem. Egyenlőre azt sem látom itt, milyen Mhz-re van belőve a gyári OC kártya, bár azt tudom fejből, csak nem látom....
Áramfelvételi korlát beállítását látom.
Nekem jobb volt a koordinátarendszerszerű beállítás / eligazodás, igaz ide belekeveredett a feszültség is.... -
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Másnál sem töltődik be a ReLive-os driverben a Radeon speciális beállítások?
DDU-val leszedtem az előző Crimson-t csökkentett módban, majd reboot.
Utána Windows indul, futtattam egy amdcleanup-ot is, majd reboot.
Új driver fel ReLive telepítve, és nem megy.
Próbáltam az x86 könyvtárból direktbe futtatni, de ugyan az.
W10 64bit legújabb
R9380X -
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Feltettem az RX460-asomhoz a legújabb 16.12.1-es drivert, mint sokan mások. Lehet, hogy volt róla szó, de hova tűnt a színtelítettség beállító-csúszka?
Nem találtam ott, ahol régen volt... Köszi!
-
AtHoS
nagyúr
Hát ugye, ha kattintanál pl. az Összes feliraton, akkor az alapján kezdené rendezni, mert most I/O prioritás szerint rendezve látszódnak a tételek
A képen a
wpr_initiated_diagtrack_aotlogger_wpr system collector.etl
fájlt írja valami erősen. Az is lehet a hunyó, ami ezzel babrál -
Giii
senior tag
-
Giii
senior tag
Végzett a program.Talált pár dolgot.Ezek törölve lettek.Újraindítás után a processor visszaállt 0%-ra szinte.Viszont a vinyó nem nyugszik.
-
AtHoS
nagyúr
Feladatkezelő - Teljesítmény fül - alul erőforrás figyelő megnyitása, majd megnézni mi tekeri a procit és a winyót.
Lehet csak egy win háttérfolyamat szórakoztat éppen és csak hagyni kell, hogy végezzen.
adwcleaner, mbam keresést azért végezhetsz, hátha mégis rosszalkodik valami
DDU használata előtt általában a driver normál uninstall-ját szokták elfelejteni, így ilyen esetben én nem szoktam csodálkozni, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene
-
Giii
senior tag
DDU-val leszedtem mindent.Most display driver sincs fent.Alapból indítsam el azt a progit amit ajánlottál? Legközelebb készítsek biztonsági másolatot?Hogyan kell?
Mennyi helyet foglal(azért kérdem mert akkor kell helyet csináljak,sajnos tele van a vinyó). Nem lehet hogy egy miner vágta haza a gépet? Tudom sokat kérdezek egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest