Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Feltehetőleg egy false positive, így ha mindenképp kell neked a funkció, hogy a driver mondja meg neked mi a jó, akkor az ESET-ben a kivteleke közé kell tenni az url-t.
Én mondjuk nem bánom, hogy blokkolja, mert úgyis utálom az olyen feature-öket, amelyek okosabbak akarnak lenni nálam, csak tök érdekes, hogy hivatalos driver feature-t blokkol egy AV URL szűrő. -
Egy ideje egyre több gépre egyre nehezebb feltenni WHQL nélküli VGA driver-t.
Az UEFI Setup-ban néha külön tudod kapcsolni a "sima" és WHQL-t is követető SecureBoot módot (vagy letiltani az egészet, de nem mindig), de azt hiszem ettől függetlenül maga a Windows 10 is követeli (valamelyik verziója óta, és attól függ melyik verzió volt az első telepítés az adott gépen, nem az hogy meddig van tovább frissítve).Szóval nem nagyon fogsz már látni olyan kiadást, ami nem WHQL, akkor sem ha experimental/test/beta/stb szavak ki vannak emelve a nevében (ha kiraknák és letöltenék, úgysem települne fel sokaknak)
-
bivalyolo
őstag
-
bozont
veterán
Ez függ a gyártótól, van oylan amikor egy bios kapcsolóval lehet váltani a módok között. Másik eset, mikor a gyártó saját szoftverét kell alkalmazni az OC módhoz. Az Asus-nál nem tudom hogy van, de nekem az MSI kártyánál kell az MSI Gaming app hozzá. Anélkül normal módban megy a vga (1303MHz, az OC 1316MHz). Ha nálad is így van, akkor Wattman-ban állítsd feljebb az OC órajelre és kész.
-
Pokesz007
senior tag
1. Csökkentett módba DDU program futtatása.
2. Amd könyvtár törlése,akár kézzel,ha nincs beállítva a programba.
3. Internetet kihúzom,vagy tiltom.
4. CCleaner futtatása,register tisztítás.
5. Új Driver felrakása.
6. Internet visszakapcsolása.Nekem mindig ez volt a leggyorsabb és tisztább. Igaz nincs nagy videókártyám,egyenlőre,de hamarosan rx480-ra tudok szert tenni.. Driver váltások miatt írtam.
-
AtHoS
nagyúr
Én ebben a sorrendben "szoktam" eljárni.
Az 1.-es ponttal kezdek és ez az esetek 90%-ában elegendő is, azonban ha nagy előrelépés történt a drivernél (volt már többször, hogy újraírták az alapokat) vagy ha a "ráfrissítés" közben anomália jött elő, akkor a 3. pont szerint járok el annyival kiegészítve, hogy a clean progit csökkentett módban futtatom.
4. pont szerint sosem járnék el, még akkor sem, ha DDU-t használnék az AMD clean progija helyett
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért jelentene? Egy rakás dolog benne van a driverben már, ami nektek/nekünk felhasználóknak nem férhető hozzá, vagy kell egy külső segédprogram, amivel elő lehet hozni. Például utóbbira példa a Radeon GPU Profiler is. Az AMD nem szállít mindenre külön meghajtót, hanem egybecsomagolja az egész szolgáltatást. Aki mondjuk fejlesztő, annak nem kell külön developer driver, hanem letölti a kiegészítőt, és a normál módból átkapcsolja a meghajtót developer módba, aztán működik is például a hardveres nyomkövetés (már amelyik GPU támogatja), ami normál módban inaktív. Ha végzett a feladattal, akkor lelövi a programot, és a meghajtó újra normál módban fut. Ezt én is szoktam használni, egy kattintás az egész, ami iszonyatosan megkönnyíti az életemet a régi "egész délután konfigurálgatom, hogy működjön" módszerhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A WHQL meghajtót másképp szokták fordítani és csomagolni, mert hiányzik belőle az AMD saját, OEM tesztelésre szánt kiegészítőmodulja. A WHQL-nél ilyen modult nem lehet csomagolni, mert a Microsoft rendelkezhet csak a meghajtó tesztelésének jogával, így az adott OEM-nek ki kell kérnie a Microsofttól az eredményeket, amit természetesen pénzért adnak ki. Az AMD a saját hitelesítésénél ezzel nem foglalkozik. Elérhetővé teszik az OEM-eknek a teljes tesztkörnyezetet, és mindenki letesztelheti saját magának, természetesen ingyen és annyiszor ahányszor jólesik.
Ezek ugye az OEM-eknek azért lényegesek, mert ők is csomagolnak maguknak külön meghajtókat az egyes eszközökhöz, és azokhoz nyilván egy alapvető minőségbiztosítási szempont, hogy maguk is letesztelik a működést.
Az Optional egyébként abból a szempontból megbízhatóbb, hogy az AMD saját tesztje több dolgot néz, mint a Microsoft WHQL. Tehát jellemzően a saját aláírással kiadott meghajtó jobban van tesztelve. Persze ez igazából ezúttal mindegy, mert az AMD-nél akkor megy egy meghajtó WHQL-re, ha rendelkezik gyártói aláírással.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Pont azt állítottad be azzal a kapcsolóval, hogy minden körülmények között látszódjon
Nálam is előfordult ez a jelenség pár alkalommal. Kiraktam start menübe az indító ikonját, így ha nem jelenik meg az óra mellett és persze észre is veszem
, akkor gyorsban tudom indítani, majd alul Beállítások és a Rendszertálca engedélyezését ki/be kapcsolom (mert persze ott engedélyezettnek mutatja
) és ettől megjavul, jó ideig nincs vele hasonló probléma
-
AtHoS
nagyúr
AV is tud ilyen hibát okozni, szóval eléggé megfoghatatlan a történet, ki tudja mi futott éppen a háttérben, ami beakasztotta a telepítőt. Próbáld simán ráfrissíteni, mert az is jól szokott működni...kivéve, amikor ott is beakaszt valami. Na olyankor jöhet csökkentett módban az AMD Clean Uninstall vagy kinek mi szimpatikus
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Igen (azt senkinek nem is ajánlom, főleg aki ReLive-t használja), mondjuk túl bonyolítottam a mókolást, elég ha a security boot-ot átállítjuk UEFI-ről CentOS-ra. Mivel ugye ez ki iktatja az aláírás ellenőrzést,így fel is megy. Viszont ha visszanyomjuk UEFI-re akkor megint kéri,hogy telepítsük a drivert...
Kíváncsi leszek az új driverra, meg kezdhetnének ezzel a ReLive hangcsúszással valamit,mondjuk nálam most csúszik ennyire..
-
5150
aktív tag
Köszi. Nem követtem nagyon, de az rémlik, hogy ez eredetileg béta volt, aztán mintha múlt héten kapott volna whql aláirást én már azt töltöttem leg. Most pedig ez a harmadik verzió ugyanabból. Még nem próbáltam ki, de a windows a bétáknál sem szokott (nálam) rinyálni az aláirás miatt, mert kap az amdtől cert-et, ha béta ha nem. A whql persze más, illetve több, mert azt csak a microsoftos tesztelés után kapja, de akkor duplán nem értem hogy nézheti be az oprendszert egy telepitő. Mégis mit hisz, hogy xp vagy vista
A win10 pedig alapból azt a 15.6os csomagot erőlteti aminél a chrome bugzik de nagyon csúnyán (vibrál, villódzik, nem látszik az oldalak fele) Nagyon felhigulhatott a szakma arrafelé, vagy nyugdijba mentek a nagy öregek?
-
5150
aktív tag
Tegnap.
#wwenigma - pár steames játék, pár origines játék, k-lite codec pack, total commander, chrome böngésző, everything search engine, chrystal diskmark, hard disk sentinel, hippoedit, teracopy, dxo optics, egér és lan driverek. Szerintem "majdnem" szűz, főleg hogy a 2 hét alatt alig volt a gép bekapcsolva. A felsorolt programok közül mondd, melyik okozhat olyat, hogy a videokártyához a gyártó oldaláról driver selectorral kiválasztott és letöltött driver pack a windows 10et "nem támogatott operációs rendszernek" detektálja?
Biztos nem az amd a ludas, hanem mondjuk a total commander, vagy a csgo.. egyértelmű
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Letiltották a 16.2.2-ben, mert átkerül minden beállítás a Radeon Settings vezérlőpultba.
(#35115) Valdez: Nem a WattMan miatt nem lehet használni a Trixx-et, hanem azért, mert a meghajtó új PowerTune profilokat használ. Emiatt a Trixxből kell egy új verzió, ami már az új profilokhoz van igazítva. Na most mire ez elkészül beletelik egy kis időbe.
A PowerTune néha összekavarodhat a régi beállításokkal. Hasonló gondja volt az egyik cimbimnek. Az oldotta meg, hogy újrarakta kompletten a Windowst és szűz Windowsra telepítette a 16.2.1-et. Most már 16.2.2-t. Elvileg nem kellene ilyen dolgoknak kavarodást okoznia, de a különböző tuningprogramok hozzáadnak különféle registry bejegyzéseket az AMD meghajtójához, ez ugye a DRM megkerülése, amit az instal manager nem ismer fel, és így nem tudja őket törölni. Emiatt az új telepítésnél a PowerTune összekuszálódik. Ráadásul az a gond ezekkel, hogy a bejegyzések eléggé el vannak rejtve, hogy az AMD ne tudja felismerni, hogy a DRM-jét megtörik a tuningprogramok, és ezért a DDU sem ismeri fel őket.
Erről a cimbim problémája miatt beszéltem a Sapphire-ral, és mondták, hogy ha változik a PowerTune a meghajtóban, és külső programmal akarja a user továbbra is megoldani a tuningit, akkor ajánlott kompletten újrahúzni a Windowst, mert az előtte telepített tuningprogramok annyira bekavarnak a registry-be, hogy nem lesz jó tőlük a működés. Ezt a műveletet a tuningprogramok telepítésének kihagyásával lehet csak elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet tévedek, de mintha a Vulcan lenne az új nemhivatalos "OpenGL" (mármint az udtódjának szánt API)
Mert ugyebár, az AMD kiadta BF4 idején a low level Mantle API-t, ami az XboxOne/PS4 low level API-jából sokat merített és/vagy hasonló dolgokat tudott. Részben erre volt válasz MS. oldaláról a régóta halogatott DX12. Ugyanakkor, az OpenGL sokkal nagyobb technikai lemaradásban volt már évek óta még a DX11-től is, állítólag eléggé bajos is újraírni (nem értek hozzá, csak hallottam) bár asszem az nV patchelgette jobbra-balra új fícsörökért, meg talájn a többi gyártó is. Végül a SteamOS és az OpenGL-re fejvesztő társulatokra való tekintettel AMD átadta az OpenGL gondozásáért felelős társaságnak a Mantle valamilyen variációját, plusz felajánlotta a segítségét, hogy hozzanak ki belőle valamit/használják (de immáron nem csak és kizárólag GCN radeonokra, hanem nV és Intel chipekhez is) Úgy tudom nemrég készült el az 1.0-ás verzsön, amivel már hivatalosan is dolgozhatnak a fejvesztők. De amúgy a rosseb se emlékszik már kb. Majd valamikor lesz belőle valami, ami az OpenGL-hez hasonló (nyílt szabvány) de ugyanakkor modern és hasonló elveken műxik, mint Apple-nél a MetAL, MS-nél a DX12, és a konzolok isten tudja milyen nevű low level API-jai. Így a steam most örül, hogy nem kellett kukáznia az OS-üket meg a konzolos terveiket, plusz a linux közösség is happy. Aztán a jóég a megmondhatója, hogy mikor lesz ebből játék, vagy 3D tervező program stb. Gondolom olyan gyors léptekkel, mint a DX12 esetében (néhány tesztprogram +1-2 fecske 1 év után)
-
Lacccca87
addikt
-
tom570
aktív tag
Bakker a catalystban is benne volt a cpu overdrive! Egy Grafikus driverben! Ma sem értem hogy gondolták!
A lényeg, hogy most már nincs benne és helyre áll a rend az univerzumban! Viccet félretéve, ott nagyon egyszerűen lehetett skálázni a processzor órajelét. És hogy miért akarom állítgatni? Szerintem hülye kérdés, a gpu órajeleit miért kell állítgatni? Mert megteheted a tiéd és amúgy miért ne?Személy szerint nem húzni akarom a procit, hanem pont ellenkezőleg. Saját megfigyelés alapján (ami teljesen szubjektív és mások szerint valószínűleg hülyeség) bizonyos játékok alacsonyabb órajelen jobban teljesítettek, ezért egy egyszerű mozdulattal vissza húztam a csúszkát pl 3,6 Ghz-re, de tovább megyek, van olyan, hogy nem játszok, vagy csak kis erőforrású játékkal játszom, akkor pl 3ghz vagy akár alá is szoktam menni. Miért? Mert megnyugtat a tudat hogy nem kell maxon tekertetni ha kevesebb is elég! Szóval ez az oka, hogy hiányolom az opciót!
-
PitLee
őstag
Marshal testvérünk titokban nagy reményeket fűzött az új Crimson driver-hez és elképzelte magát Quake Live koronázott királyának, elcsábult a csupán egy képkockányi késleltetést ígérő Flip Queue Size-tól és segítségül hívta a sötét erőket mely a egy teszt módban lévő win10 képében jelent meg nála, de vesztére a szűz tiszta Crimson felismerte a rá leselkedő veszélyt és még a telepítés előtt rövid tömör szöveges üzenetben közölte nyasgem azaz "Az ön op rendszere nem támogatott". Ekkor Marshal a megpróbáltatásoktól elgyengülten már nem tudott ellenállni a sötét oldalnak utolsó szavaival elátkozta az AMD-t és őrök hűséget esküdött az Nvidia-nak. Sokan az fórumon már menthetetlenek tartsák, de páran hisznek benne, hogy a sötét lelke mélyén egy frame-ben még ott csillog az AMD-s énje és vár a nagy visszatérésre, hogy leszámoljon a sötét oldallal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ehehe hát figyi, azt neked kell kibarkóbázni ez a játék lényege. Tán azt vártad, majd megmonnya ugyan kérlek ne mondd, hogy tényleg ennyire naiv lenni
Ezek igy fejben dőnek el, meg a monitor is, mikor belefejelsz. Ez olyan, mint a zsidó póker: "én ász párra gondotam" - én meg AMD crimsonra" - "fenébe flushe van"
-
törölt tag
Elvileg. Aztán majd meglátjuk.. Amúgy tökmindegy a név, az omega sem lett jobb/másabb (inkább rosszabb lett) a fantázianevétől. A Crimson elvileg új beállitó felületet kap .Net nélkül oszt ennyi. Aztán hogy mikor jön ki végülis, ahhoz képest, amikorra prognosztizálják azt szerintem még maga az AMD vezér sem tudja (elvileg a WHQL minősitésre is várni kell MS részéről ugye, feltéve, hogy ez már WHQL lesz, amit gyanitok)
-
-
törölt tag
A 288MB-os amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit driver nálam hibátlanul müködik. Net Framework kell a telepités közben, mert ráfrissit a 14.12 Omega driver. Ilyen Windows Update frissités meg már régen rossz ha kell a gépre. Service Pack 1-es Windows 7 Professional használata közben nem is nagyon kérnek a programok Rendszert érintő kritikus frissitéseket. Az Ultimate sima 64bit-es változatával persze nekem is hosszú listám volt a Telepitett Frissitések helyen. A szoftvereket is jól meg kell választani, hogy egy jó kiindulási alapod legyen és ezzel kevesebb hibalehetőség.
-
wwenigma
Jómunkásember
Te nem olvasol hireket? Katt-nál még csak csak oké hogy kicsit furi de idokozben megvan a hiba oka... patch kedd....
Egy Windows 7 frissítés akadályozhatja a grafikus driverek telepítését
katt777: állj le a baromságaid terjesztésével. Van pár jó gondolatod de rohadtul nincs egyensulyba a hulyeségeiddel.
[ Szerkesztve ]
-
esox
senior tag
-
katt777
félisten
14.8 óta bugzanak a telepítők (nem mindenkinél, mint azt megszokhattuk), nálam mindegyiknél volt vmi gixer (legalább egy BS). Uninstall után fájlokat és reget pucolva rendben felment és működött mind, de mindig kézzel csinálom, az eltávolító programok megbízhatatlanok (az AMD-é is
). Állítólag most javítottak ezen is, szóval mielőtt valaki belekötne, hogy user error, olvassa el +1x az AMD által is elismert hibákat.
Dtomka: Nem.
Sontir Fel: Utoljára, ha már lusta vagy visszaolvasni: CC-ben állítsd a lehetőségeket alkalmazás javítására, vidd fel a minőséget (Edge-Detect, SSA, mehet neki minden), AMD optimalizálásokat lődd ki, tessz. is alkalmazásra, és lagmentesen hasítani fog Mantle-lel (és DX-ben is). Nálam legalábbis egy csapásra megoldotta a laggolós/kidobós problémákat az AMD "segítségének" kiiktatása. A fentiek 14.11b2 fölött érvényesek update-elt BF4-re.
-
-
Ha megnyomod az Optimize Settings gombot, beállít a játékban egy ajánlott beállítást. De mivel te nyomod meg a gombot, ezért magától nem állít semmit.
Ilyen Reward pontokat kapsz, ha játszol, ill. pár egyéb dolog után. Ezeket a pontokat tudod különböző dolgokra beváltani, pl. az általad bemásolt Sapphire Toxic R9 nyereményjátékra, amire a jelentkezés 250 pont.
-
törölt tag
Nem is ajánlatos feltenni, mert szinte mindenhol lassulást eredményez, de legalább a mikrolaggok, és egyéb akadás problémák javítva lettek, és inkább az átlag stabil teljesítményre törekedtek, nem pedig az hogy minél nagyobb FPS-e legyen az embernek. Nálam kicsivel volt lassabb, de tűrhető volt. Jelenleg ami a legjobban bevált nálam, az a 13.2 Beta7-es driver (HD6950). A legújabb 13.5 Beta2 driver kicsivel maradt el tőle.
-
InfiniteReality
őstag
És miért okoz gondot, hogy kicserélték?
(#20803) huskydog17
Ismerem a splash pro-t, de nekem nem jött be sem a hangkeverése, sem a kezelése. Olyan alap dolgok, minthogy duplakatty a videón vagy alt+enter és fullscreenre ugrik, vagy space-re megáll, nem így vannak benne. Meg akárhogy is módosítom a beállításokat, más-más, de nem olyan finom folyós a kép, mint amit az SVP-vel el lehet érni.De egyébként szó se róla, jó minőségben adja elő a videót (de a hangot nem, olyan mintha dobozból szólna).
Ja és nem ingyenes, mint az SVP.
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
12.8 WHQL és tiszta telepítés esetén nagy valószínűséggel nem is lesz gondod vele. Persze a Windows feltelepítése után (ami szigorúan SP1-es legyen) az összes frissítéssel (és ha nincs benne, akkor SP1-el) és az alaplapi driverrel kezdd! Majd ezután jöhet a videokártya drivere meg az összes többi.
-
Peetee(tm)
aktív tag
Nehéz kérdés, mert nemrég azt jelentette be az AMD, hogy felhagy a havi megjelentetéssekkel a catalistekkel szemben, így szerintem X, hogy mikor dobják ki.
ITT viszont van valami, nem tudom miféle lehet, mondjuk elsőre nem tűnik WHQL-nek, viszont combos lett a mérete, mert eddig cirka 150mega volt egy driver, ez meg több mint 300[ Szerkesztve ]
-
-
Steelmanus
addikt
Nem kellett mindig az SP1 javitocsomag, ha jol emlekszem csak a tavalyi ev nagyjabol a kozepetol lett fontos hogy fel legyen telepitve a W7 ala az SP1. Arra nem emlekszem hogy melyik volt az a driver, ami meg nem igenyelte az SP1 telepiteset. Az hogy W7 32-64 az mindegy.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Van a kártya névleges fogyasztása (például 250W).
Ha tuningolod a kártyát (GPU és/vagy memória órajel emelés és/vagy fesz. emelés), akkor hamarosan átlépi a kártya ezt a határt. Ha feltolod a PowerTune csúszkát, akkor kitolod a határait és később fogja visszavenni az órajeleket a kártya azért, hogy bennmaradjon a PowerTune által előírt határokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd