Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dokka
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy konfigom
ASrock 970 pro3
7850 1GB Dual-x
8giga ram
500w Chieftech tápEgy olyan hibajelenségem van hogy Random fagy a gép nagyon ritkán kékhalál inkább Sima fekete kép és magától restartol vagy pedig megáll a kép és nekem kell restartolni.
Szerintetek okozhatja ezt a Vga driver és ha igen melyik drivert a legjobb ami talán ezt megoldja mert 12.10 és 11 alatt fagy de még a 8 as alatt is néha!
Köszi a választ!
-
vlevi
nagyúr
válasz
hackeeeee #19611 üzenetére
"nem kapcsolja ki, hanem csak fekete háttér, és egér kurzor "
Jól van, akkor nem én szédültem meg, más is látta ezt a jelenséget
Nekem azthiszem semmi nem volt betöltve, csak a desktop.
Sapphire 7770, és 12.8-as (vagy a 12.10) catalyst? Már nem emlékszem, hogy amikor ezt láttam, akkor fel volt-e már rakva az újabb. -
zack
nagyúr
Srácok!
Aki használja a Sapphire Trixx utility progit, az a gyári CCC-ben engedélyezi az overdrive-ot, és alapon hagyja az órajeleket? Vagy ez nem befolyásolja a Trixx-et?
Egyébként nálam sokat dobott a 12.11 beta a 12.8 WHQL-hez képest Unigine_Heaven 3.0-ban.
Azonos beállítás mellett (1920x1080) 6970 CF:
12.8
Fps 97,6
Score 2458
Min fps 12.2
Max fps 211.512.11 beta
Fps 114.6
Score 2888
Min fps 33.8
Max fps 208 -
goro1000
aktív tag
sziasztok
egy ilyen problémám volna a catalysttal (catalyst control center command line interface has encountered problem) ezt írja.
Tudnátok segíteni? -
old-dog
aktív tag
Egy kérdésem lenne. A monitorom max felbontása 1920x1080, a TV-nek 1360x768. Összekötöttem a HD6850-et és a TV-t HDMI/DVI kábellel. Okoz-e problémát a két felbontásbani különbség, ha a Catalyistban egyik kijelzőről a másikra kapcsolok, valamint mehet a kettő TV és a Monitor egyszerre?
-
steele80
senior tag
válasz
SkyS1gn #19677 üzenetére
Már garanciában kicserélték a kártyát és az új is ugyanazt produkálja. A kártyának semmi baja inkább driver hibák vannak. A képernyő pixelesedés a 12.10 driverrel megszűnt. Viszont a Skyrim játszhatatlan lett vele. Tehát garanciában nem hiszem, hogy foglalkoznának ezzel. Ide egy jó driver kellene. Csak bosszantó, hogy bizalmat szavaztam az ATI-nak és csalódnom kellett. Az utolsó reményem még, hogy a HDMI/D-SUB átalakító a hibás, de erre a szervizben azt mondták, hogy esélytelen, hogy az állna a háttérben.
-
pohicop
tag
Van egy HP pavilion dv6 3070eh gépem. 2 videó kártya van benne gyárilag. Egy 4200-es szériájú ati és egy hd5650-es ati. Frissítettem win8-ra. Kiírta, hogy telepítsem újra a videó vezérlőt, mert nem fog helyesen működni. Megcsináltam. A hd 5650-es viszont nem működik megfelelően. A háttérben folyamatosan megy szerintem, mert 70 fokos lett a laptop, ami 50-60 között szokott mozogni. Az eszköz kezelőben kiírja, hogy nem tudja kezelni a hardvert, mert nem jó az illesztő program, de ha a javításra megyek, kiírj, hogy az illesztő szoftver napra kész.
Mi a faxot csináljak?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
titanium100 #19671 üzenetére
Nekem Dirt Showdown-ban volt ilyen, asszem 12.6-os driver-rel.
-
steele80
senior tag
válasz
titanium100 #19671 üzenetére
Nekem HD 7850-es kártyám van és gyakorlatilag a 12.8-as driverrel kevésbé rossz mint a többivel. Nekem néha pixelesedik a képernyő változó helyeken, illetve a 12.10-es driverrel a skyrim játszhatatlan. Azt gondolom, hogy ez volt az utolsó ATI kártyám és roppantul bánom, hogy nem a GTX660-at választottam.
-
titanium100
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy néha ilyen képernyő jelenik meg a monitoron, és nem tudom hogy miért. Remélem nem hardver hiba, hanem a driver szar mert az még a kisebbik gond lenne. Simán facebook közbe vagy ha egy képet meg akarok nyitni ez a kép jön be, néha más színben és úgy is marad. RESET után minden ujra működik és ad jelet rendesen a vga amikor bootol a gép. De valamiért amikor a telepített drivert használja már winben akkor csinálja ezeket a marhaságokat. Létezik olyan progi amivel az áramköreit lehet tesztelni a vga-nak, mint a ramoknál? ez egy HD 7970 1Ghz-es változat, és 3 hónapos sosem csinálta még, (Nem merem kijelenteni még de lehet a 12.10-es Catalyst csinálhatja a gubancot mert eddig még sosem volt vele baj.) igaz mikor letöröltem és felraktam újra a 12.10-et azután is csinálta. Kérnék ötleteket!
Tegyem vissza a 12.8-ast? Monitor tuti jó, hogyan lehet a hardverhibát egyértelműen kizárni?
-
bizke
csendes tag
Helló!
Honnan tudnék letölteni régebbi mobility drivert XP-hez? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Calibos #19664 üzenetére
A driver és a skype lett frissítve. És lényegében amióta ezek frissítésre kerültek, azóta tapasztalom ezt a jelenséget.
Először azt hittem, hogy a skype, mert csak akkor tapasztaltam, amikor a skype ablak "látható" volt, de már tapasztaltam akkor is, amikor superbar-on van.
radi8tor1: Értem, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hmm.. Az normális, hogy ha az MSI AfterBurner a mem1-re azt írja ~1,5GB?
-
törölt tag
válasz
steele80 #19647 üzenetére
Nekem is volt hasonló furcsa képhiba Sapphire HD 7850 és 12.8 Catalyst párosítással. Sakktábla blokkosan épült fel a kép (Windows Üdvözlőképernyő betöltésnél), de szabad szemmel ritkán volt észlelhető, mert gyorsan teljesen elért a tetejétől az aljáig. A legújabb 12.11béta4 feltelepítése után nem észleltem hasonló driver okozta hibát.
-
Üdv!
Biztos, hogy sokaknak bagatellnek tűnő kérdést teszek fel, de hát ez van. Szóval kb. egy hónapja van egy HD 7770-es VGA-m, 12.8-as driverrel. A 12.11-es bétát majd csak akkor rakom fel, ha meglesz a végleges változat, szerencsére a mostanival minden normálisan működik. Olvasva itt a fórumot, többen írták, hogy driver frissítésnél előszőr az előző drivert leszedik a CCC saját uninstall progijával, és azután teszik fel az újat. Kérdésem, hogy hol van ez a progi, mert én az Istennek se találom?
Előre is köszi a választ. -
Roba
tag
Üdv!
A régi 12.1-es driver-re telepítettem a 12.10-est, de előtte nem raktam fel a .NET4.0-ás keretrendszert. Olvastam, hogy ennek hiányában bizonyos funkciók nem működhetnek megfelelően. Játékok alatt próbáltam és szellemképesek és feketék a képek ekkor. Ezután feltettem a 4.0-ás keretrendszert, de nem változott semmi.
Telepítőjével eltávolítottam minden összetevőt a Catalyst-ból, majd visszaraktam a régi, előtte jól működő 12.1-es drivert, de nem javult meg. Feltettem a 12.10-es, majd rá 12.11-es drivert is, nem változott semmi, a hibák megmaradtak.
A vga-t nem húztam, próbaképpen néztem a régi Doom 3 játéknál, ezek a jelenségek nem észlelhetők.
Mi lehet a hiba?
Köszi.
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Nemrég új konfigot építettem és egy MSI HD 7850 került bele. Rövid használat után feltünt, hogy az asztalon időnként kis pixelesedés jelentkezett, mely egér mozdításra, vagy új asztalra eltűnt. A kártyát azonnal kicserélték, de az új kártyán is jelentkezett. Ekkor 12.8-as driver volt fent. Ahogy felfrissült 12.10-re ez a hiba megszűnt. Az öröm korai volt, mert most az egyik játékom a Skyrim kezedett bele képvillódzásba, de nagyon durván a 12.10-től, ami viszont tökéletesen működött a 12.8-cal. Az én rendszeremben van szerintetek a hiba, vagy egy másik hibás kártyát kaptam vagy az ATI-t ilyen kompromisszumokkal kell elfogadnom? Ami viszont érdekes, hogy a Battlefield 3 mindkét driverrel hibamentesen működik. Ha valakinek van ötlete szívesen veszem és előre is köszönöm!
-
Pocok256
veterán
Utánna olvastam a dolognqk az új enduro technológia miatt van ez mert megváltoztatták a 3d switch részt a 12.9 után és emiatt egyes gépeken ez q funkció nem megy... ennyit tidtqm egyelőre kideríteni.
-
Trumpek
tag
Sziasztok!
Sapphire HD 3850 AGP-s kártyához melyik driver a legjobb ? újraraktam a gépet de valahogy nem tudom oc-zni a kártyát, már sokféle drivert kipróbáltam de mindegyiknél ugyan az a gond, gép resi előtt minden rendben, de utána eleve nem tudok bele lépni az Overdrivba mert a licenszkor az "elfogad" gomb után eltűnik, ha újra bele lépek a Catalystba megint ottvan de ugyan az a problem
Előre is köszönöm a helpet.
-
Pocok256
veterán
válasz
Tomix24 #19637 üzenetére
Ez a része a lényeges az írásnak....
Toshiba notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Sony VAIO notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Panasonic notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)Ezek között nem látom a HP -t....
-
jansky1
senior tag
sziasztok
reggel felajánlotta a gép, hogy telepítsek friss ati drivert az 5850emhez. na azóta folyamatosan ugrál, remeg a kép? mit csináljak vele? többször újratelepítettem, de nem segít. segííítséééglátom másoknak is ez a baj. 11.12es catalyst jó ?
-
Pocok256
veterán
válasz
Tomix24 #19634 üzenetére
Gondolom tudod, hogy a HP elfogadja a AMD által kiadott drivereket és elvileg 100% ban kompatibilis az összes driver. És igen a 12.11b Windows 8 kompatibilis. Arról nem is beszélve, hogy semmilyen windows 8 driver nincs vga téren hp honlapján. Szóval tényleg megköszönném olyan segítségét aki ért is hozzá nem csak szakbarbárkodik
ui.:
Arról nem is beszélve, hogy a win 8 minden drivert letöltött és minden 100% ig működik az összes játék összes eszköz összes program kivéve ezt az egy funkciót. Viszont erre szükségem lenne mivel az NFS legújabb része még nincs profilozva emiatt autómatikusan a integrált vga -an fut és átkéne tenni manuálisan a DG -re. -
Pocok256
veterán
Sziasztok következő hiba lépett fel van ugye az adatlapomon látható gép abban DG van és itt eddig szépen kilehetett választani, hogy melyik program melyik videókártyán fusson avagy DG be mennyen és úgy működjön. Ez eddig szép és jó, de azt a váltható grafikus rendszer konfigurálása részt nem tudom elő hozni mert hiába kattintok rá tölt 10 másodpercet és nem jön elő semmi.
ui.: Windows 8 alatt van ez most. -
törölt tag
Sapphire HD7850-re váltva 12.4-es WHQL driver volt az első friss Win7-re (HD6850 után). AODDriver hibát dobott, ami 12.9béta telepítésével helyreállt. 12.10 WHQL és 12.11béta3 egyébb hibákat is okozott, ezért visszaváltottam 12.9-re. Most Catalyst 12.11béta4 van fent a gépen és ez most jó és gyors is egyenlőre. MOHW is tűrhetően megy. Azért várok egy végleges, kiforrott drivert az AMD-től (Catalyst 12.12 WHQL).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
bozont #19630 üzenetére
Akkor 12.4... mindenesetre emlékeim szerint utoljára a 12.8-ra mentem mert az volt WHQL. És a 12.9 nem az...
De hogy most 2 vagy 3 hónap... nemtudom miért de 3-ra emlékszem. Ha 3 akkor 12.8 után a 12.11-nek kell WHQL-nek lennie. A 12.10-el meg jópár embernek akadt gondja, ezért nem tettem fel.Egyébként igen, 7-es kártyáknál biztos sokat jelent a mindig legfrissebb driver, de 6-os kártyáknál már nem számít ennyit.
-
bozont
veterán
válasz
InfiniteReality #19629 üzenetére
-
InfiniteReality
őstag
válasz
bozont #19628 üzenetére
Én úgytudom, 3 havonta adnak ki WHQL drivert... 12.8 előtt nekem 12.5 volt, amikor ezt elkezdték bevezetni. Emlékeim szerint. Én eddig is és ezután is csak a WHQL driverekre megyek, mert azokkal sosem volt gondom.
Persze, a 12.11 most még béta, de majd kijön ebből az állapotból. -
bozont
veterán
válasz
InfiniteReality #19617 üzenetére
A 12.10 az WHQL, a 12.11 a beta. Minden második hónapban jön a WHQL, tehát a következő a 12.12 lesz. [link]
-
Calibos
addikt
válasz
SkyS1gn #19596 üzenetére
Régebben így volt,itt is így ajánlották. A catalyst hagyott is maga után szemetet egy uninstall után. Szerintem driver törlés után ccleaner lefuttatása ajánlott, ö vissza fogottabb nem nyúl túlzottan a rendszerbe. Olyan pucolok mint glary utilitis/ wise registry cleaner alaposan belenyúlnak rendszerbe és alaposabb takarítást végeznek de néha túlbuzgóak olyat is törölnek amit nem kéne. Ennek ellenére (szerintem) érdemes pucolo progit használni, sok olyan szoftver van amit hiába törölsz hagy maga után szemetet. Ha biztosra akarsz menni elég egy ccleaner, kevés az esélye hogy szét kúrd a rendszert.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Tomix24 #19622 üzenetére
Hazaérek ránézek erre. Lehet akkor ez kavar Nálam is. Bár nem tudom, hogy hogy van beállítva. A 12.10 telepítése óta tapasztaltam ezt a kikapcsolós-nem kikapcsolós dolgot.
Ha nincs bekapsolva, bekapcsolom, ha bevan, akkor pedig ki.Bár az érdekes az, hogy a monitor DSUB-on megy.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
r-chee #19602 üzenetére
A 12.11 WHQL driver lesz, a 12.9 és 12.10 pedig nem az, tehát aki ezeket feltette ne csodálkozzon ha sok a hiba.
Az utolsó WHQL eddig a 12.8, én pedig megvárom a 12.11-et míg végleges lesz, és szerintem ahogy eddig, nem lesz semmi probléma.
Nem szedem le a régit, nem driversweeperelek meg nem használok registry pucerálót, mert felesleges. Egyszerűen letöltöm a telepítőt, felteszem, restart, majd utána jön a CAP és még egy restart (6970, Win7-64bit) -
Tomix24
addikt
-
S-Attila
senior tag
Helló!
Létezik olyan, hogy fekete halál?
Konkrétan: Firefox 16.0.2 alatt nézegetek weboldalakat, és minden előjel nélkül a képernyő elsötétül, a processzor hűtője felpörög, mintha terhelnél valami, és innen fogva kizárólag a gép újraindítása oldja meg a problémát. Találkozott már valaki valami hasonlóval?
-
mpierre
veterán
válasz
SkyS1gn #19612 üzenetére
Akkor ez egy - win újratelepítés nélkül - megoldhatatlan probléma? Vagy ez a frémvörkös bűvészkedés megoldotta a képremegést?
hackeeeee: Öööööö? Desktopon? Nem játék közben remeg a kép - mint a "C" katos horrorfilmben - hanem pl elindítok egy böngészőt. És az böngészőablak kezd remegni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Üdv.
Amióta fent van a 12.10 olyat tapasztalok, hogy amikor kikapcsolná a rendszer a monitort készenlétbe, néha azt csinálja, hogy nem kapcsolja ki, hanem csak fekete háttér, és egér kurzor "kéz" egy újjal középen, mintha hivatkozásra mutatna.
Először azt hittem, hogy a skype csinálja, de most is észrevettem, és nem futott semmi.
Valaki tapasztalta már ezt?
-
mpierre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Automata kávégépek
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest