Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Cassidey
üzenetére
Gondolkodtam egy ideig, hogy mit vegyek, végül eszerint döntöttem: a mostani fotózási igényeimet és szokásaimat tökéletesen kielégíti a 2 darab 40D, nem kell jobb/drágább. Viszont a megmaradó pénzből, amit a komolyabb vázra költenék, vehetek más kiegészítőket, obikat. Valamint nem utolsósorban az utómunka is egyszerűbb és gyorsabb két tökegyforma vázzal, azonos beállítások esetén.

-
ASDAM
csendes tag
Igen bizony jó dolog hogy bejön az 50D kiváló Gép lesz az eddigi jelek szerint
és remélem csökkenti is majd a 40D árát ugyanis be kell ruháznom egy ilyenre a 400D -m még eléggé jó áron relatíve persze el tudom adni
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
1, kevesebbet kell obit cserélgetni,
2, ha az egyikben megreccsenne véletlenül a zár, ott a másik amíg kijavítják.Rendezvényfotózok, minimalizálni akarom a hibalehetőségeket.
Példa: tavaly (akkor 1 db 350D-m volt) egy alkalommal az egyik fellépő képeit sikerült letörölnöm a hordozható winchesterről.
Sebaj, gondoltam: a következő napon is fellép, megcsinálom akkor a képeket újra. A második nap halálpontosan érkeztem, csak arra volt időm, hogy előkapjam a gépet és már rá is gyógyultam az expógombra. Akkor jött a derült égből para, hogy nem éreztem a zár visszarúgását. Sötét volt, ráadásul valami miatt a segédkijelző világítása sem kapcsolt be a 350D-n, nem láttam semmit. Amikor odavetült egy reflektor, láttam, hogy ERR 99.
Amit ott lehetett, megtettem: elem ki-be, obi érzékelők pucolása, stb. Semmi hatás.
Lement ez a műsor is, és még mindig nem volt egy használható képem sem.
A megbízóm elé nem állhattam így, mert anélkül a fellépő nélkül az egész anyag semmit sem ért, háromnapi munkám ment volna a levesbe. Végül otthon, sűrű imák közt sikerült visszahoznom az előző napi képeket a hordozható eszközről. 
Ilyen esetekre jól jön egy pótváz.
Hamár hülye vagyok, legalább a technika kompenzálja.
Mellesleg ez volt az egyetlen ERR 99-em azzal a géppel, utánna még azt a "bizonyos" augusztus 20-at is kibírta, pedig akkor szó szerint öntenem kellett kifele a vizet a fotóstáskámból. 
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Nekem bejött, nemsokára veszek mégegyet.
8 GB-os kártyáim vannak, nincs baj velük (kopp-kopp-kopp
). -
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Nem, gyári Canon. Csak eredeti tartozékaim vannak. Ahol az elemet beteszed, ott (majdnem) körbe van szigetelve egy vékony kis csíkkal, mert van egy kb. 6 mm-es kis benyomható rugós stift, ahol a tápkábel jön ki, ha stúdióban használod ACK-E2-vel (az akku helyére csatlakozó tápegység). Egyébként maga a gépváz (40D) sem agyonszigetelt, csak a kártyatartó és az elemtartó ajtaján van valami minimális szigetelőcsík. A gombok és a bajonett pl. nincsenek, keress rá a neten.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Igen, 5D-hez van, nem hinném, hogy 40D-re passzolna.
A BG-E2N meg kb. annyira időjárásálló, mint egy bambusszőnyeg a viharban.
Tudom, mert nekem az van. 
-
ServerWorks
aktív tag
hali!
BG-E4 tudtommal 5D -hez van igaz? jó a 40D -re is? értelme?
mármint a BG-E2N helyett... mert az időjárás álló

-
Damage
senior tag
"# az adatok ellenőrzéséhez a gépváz tetején lévő LCD-t kell nézegetni"
Számomra is idegesítőbb/kényelmetlenebb a váz tetején lévő LCD-n ellenőrizni az adatokat, mint a váz hátoldalán lévő státusz kijelzőn (lsd. 350D). Mondom ezt úgy, hogy sokáig használtam digitális gép előtt EOS AIIE-t filmes gépet hosszú évekig, évekkel ezelőtt (felső státusz kijelző)"Kérdem én, mégis hol legyen az az LCD?"
A váz hátoldalán!
A fogyasztása nem lesz több azáltal, hogy a státusz kijelző az LCD fölé kerül a hátoldalra és nem a váz tetejére. (gondolom Te a státuszkijelző nélküli gépekre gondoltál).
Rajtam múlna, inkább lenne magasabb a 40D váza és nehezebb is ezáltal, de a 3"-os kijelző fölé tenném az info LCD-t. Kényelmesebb lenne és nagyobb markolat==> kényelmesebb fogás.
Mondom ezeket úgy, hogy van 350D-m és 40D-m is....ezek ellenére is 1000szer kényelmesebb (és persze jobb is) a 40D!
-
Damage
senior tag
válasz
üzenetére
Tudom, hogy régi hozzászólás, de nem minden 40D-hez mellékelnek angol nyelvű használait. Mondok egy durvább esetet. Az én gépem dobozára (40D) GB-ből van, és csak német, francia, holland, olasz használati útmutató van benne. A 350D-m Hollandiából van és valami fura perverzió során ahhoz sem mellékeltek angol nyelvű útmutatót. Ezért feltételezem, hogy angolul tud a srác, de úgy járt, ahogy én.
-
j.bravo
addikt
Nyilván ha adott az alkalom, akkor hiba lenne kihagyni. Nyilvános eseményen (azt írtad
) valószínűleg én se zavartatnám magam. (ja, a mai blikket nem láttam még. A netes verzióban is látható?)Csak eszembe jutottak olyan alkalmak, amikor szerintem kalapkaka, ellenben sokak által mindennap nézett sorozat egyik főszereplője ugyanazon étteremben vacsorázott, mint ahol mi épp szülinapot ünnepeltünk, azaz a gép nálam volt - de nem lett volna pofám lekapni a "szelebritit" kaja közben.
-
Valami közismert embert valamilyen mindennapi tevékenysége közben. Színész, előadó, műsorvezető, akár külföldi is. Csak érdekes legyen.
Nekem bejött a földön könyöklő Koós, vitorlás-csapat mezben, és a fényképezőgépét nézegetve.riporter kukacocska blikk pont hu
hajrá hajrá

-
*Ropi*
félisten
-
Ez olyan komoly mint a hererák. Tegnap másodszorra is negyed órát beszéltem telón a szerkesztő csajjal, azt mondta, hogy holnap ő megvenné az újságot, mert nagy valószínűség szerint benne lesz.
Aztán beküldöm a Szeremley+unoka+érem+csapat fotót is, hátha azzal is kapok 10ezret. Lassan csak összejön a 430EX ára
-
Ha minden igaz, megkerestem az első forintokat a géppel. Remélem ez a tendencia rohamos léptekkel erősödik mostantól nálam (is)

-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Elképzeltem, amint egy óriási "Nike" feliratú szíjon lóg a gép...
Nikonnál még elmenne. 
-
Zoli2
aktív tag
Skacok!
Léttezik a Canon-nak párnázott nyakszíja?
-
Zoli2
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ott a pont!

-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
E-éjjelnappali?

-
Zoli2
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
1,5 fényérték napsütéses időben nem tűnik soknak.
Megyek beszerzem végre.
-
Zoli2
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Zoli2
aktív tag
A cirkuláris polárszűrőknek milyen a faktor száma?
-
Kipróbáltam FF-en a 17-40et. Torzít. Nem nagyon, vagy zavaróan, de láthatóan. Szóval asszem maradok ennél az obinál a 40D-re... 10-22 valszeg ugyanígy torzítana apsc szenzoron

-
Hydra SR
addikt
Esélyes, hogy kelleni fog a wide, mármint ha zavar a vinyettálás ami valószínűleg már egy kicsit jelentkezni fog a másik típussal.
Szerintem jó lesz, amit kinéztél. Optiformnál 14250.- bruttó. Nem tudom, hogy ez jó árnak számít-e, rég vettem már polárt, ekkorát meg még soha. -
-
Hydra SR
addikt
Miben rosszabb a cirkuláris polár a lineárisnál?
Éppenhogy fényerőben jobb szokott lenni, kevésbé sötétít. Ezt az AF problémát meg kitalálta egyszer valaki mert elméletileg van alapja, de nekem kompakton és most DSLR-en is az egyik polárom lineáris, és lazán ugyanúgy megy vele az AF, mint a cirkulárissal, vagy polár nélkül. Nekem csak azért van kettő, mert a sötétítős trükköt meg akartam játszani, hogy kioltják egymást (de ehhez az egyiknek legalább lineárisnak kell lennie).Zoli2: pont azért van a nyél, hogy a napellenző alól is ki lehessen lógatni, ne kelljen leszedni a napellenzőt a polár tekergetéséhez.
-
Hydra SR
addikt
Olyat vegyél rá, ami rámegy
De komolyan, túl van lihegve a szűrők minősége, nem a hobbi szint az, ahol erre nagyon figyelni kell. Az átalakítózásnál pedig neked kell mérlegelned, hogy az ár vagy a kényelem a fontosabb, ill. hogy mennyit fogod használni és valóban mindkettőre kell-e. 70-200-on nem túl sok értelmét látom, vagy csak nagyon ritkán. Ahhoz szerintem elég az átalakítós, amennyit azon fogod használni. -
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
40D-n használok egy Sigma 17-70-est, egy Canon 70-200 IS-t.
Ezen obikra szeretnék polárszűrőt feltenni. Milyet érdemes beszereznem?A Sigma 72 mm-es, a Canon 67 mm-es menettel rendelkezik.
Külön-külön vegyek p.szűrőt, vagy átalakítóval célszerű megoldani, ha mindkét obival szeretném használni?
THX -
madgie
titán
Lightroom használóknak (nemcsak 40D usereknek) csemege itt

(pl. gyári rawkonverter-szerű tónusok)
-
Mice_007
tag
Üdv
Ide is bedobom a tapasztalatomat, hátha van aki ugyanerre jött rá
Miután megvettem a gépet kis használat és tesztelgetés után találtam egy állandóan fehér pixelt a képeken, rövid záridőnél is. Nem örültem, és elkezdtem neten kutakodni, majd egy eldugott forumban ráleltem egy leírásra, miszerint a manuális sensor tisztítás ezeket a stuck pixeleket képes eltüntetni, valami olyan algoritmus vagy megoldás segítségével ami a 40D előtti gépeken még tutira nem ment. Na mondom ez kamu, de azért egy próbát megér... és működött. Csináltam egy csomó képet és sehol nem lelem a pixelt.
Tehát ha valaki hasonló cipőben evez egy próbát csináljon, hátha beválik. Legújabb firmware van a gépen amúgy, nem tudom a régebbiekkel mi a szitu.Üdv
PS: a lapomra dobtam is egy leírást erről, igaz angol nyelvű: [link]
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Dehogy, csak sokat csal az órám tudod

Amúgy a porszemecske a bal alsó harmadoló vonalak találkozásánál kezdte életútját, aztán lecsúszott kicsit, a szellőztetés után pedig lemászott teljesen a szenzorról. Legalábbis lerekeszeltem 32-re, és már nem látok porszemcsét
Lehet, hogy a bekapcs utáni cleaning szedte le. Nem tudom, mert 2-3szor is próbáltam, és ottmaradt mindig. Az orbira gyanakodtam, aztán mégsem. Szerencsére
Szóval azért jó ez a sensor cleaning. -
Exymiriem
tag
A Canon és a ........... motorcég hivatalos együttműködésének eredménye a menetközbeni szenzortisztítás félig nyitott hátizsákkal. Természetesen csak gyakorlott felhsználóknak javasolják, illetve azoknak, akik félnek a gépházba nyúlni. Az esetleges hibákért a cég semmilyen felelősséget nem vállal, kéretik a használati útmutatót pontosan betartani!

-
Bazeg. Tegnap kinyílt a hátizsákom motorozás közben. Valahol 180-nál... Mikor észrevettem, hogy kinyílt, a gép félig lógott már kifele
Akkor megállapítottam, hogy cudar nagy szerencsém van
Ráadásul az a dzsuva, ami volt a szenzoron, és belerondított a képeimbe, eltűnt. Nem tudom, hogy ennek a hatására, vagy a tisztító rendszer miatt, de nincs dzsuva 
-
Badb0y
addikt
Canon RS-80N3-as utángyártott távkioldók bontatlan dobozukban eladók!
Kompatibilis:
- EOS 10D, 20D, 30D, 40D, 5D
- EOS 1V, 3, 1D, 1DS, 1DS Mark II, D30, D60Ár: 2990,-

Elérhetőségeim adataimnál!
-
*Ropi*
félisten
Persze, mint a régi viccben: jön a hír, hogy a Baross téren ingyen Ladákat osztogatnak. Aztán jönnek a pontosítások: nem a Baross téren, hanem a Baross utcában...Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...És nem Ladákat, hanem ládákat...
Szóval értjük. 
Köszönjük a tippet, ennek utánanézek én is.

-
madgie
titán
100-130 USD között lehet venni az ebay-en szürke, HMC-s, vagy kék (Pro1), digitre optimalizált, DMC-s réteggel ellátott Hoyákat. Ez alá nem nagyon érdemes menni, a "gazdaságos" zöld Hoyákon egy deka antireflex réteg sincs, annyit rontanak egy jó obi rajzán is (a visszatükröződő fényforrásoktól kialakuló foltokról és teljes kontrasztvesztésről nem is szólva), hogy iszonyat. Szerintem érdemes ezen spórolni...
(95 USD körül meg van Kenko Pro1 Digital is párban - UV és C-PL - ... gyakortalilag Hoya, csak picit olcsóbb)
-
mutyi
senior tag
Akkor még június 30-i a vásárlás dátuma? Mert elvileg addig tartott a pénzvisszafizetés.
Én most egy magyar oldalon láttam 40D-t 179900 Ft-ért. Nem rossz ár érte, ennyiért kapnám meg Angliából is.Kittel nem tudom mennyi lenne.
Valszeg azért ilyen lcsón adják mert valahogy a pénzvisszafizetés még benne volt az árban. -
PPeter
addikt
Bruttó 339.000 volt kitben az EF-S 17-85 IS USM objektívvel, amiből visszajön ötvenakárhányezer a Canontól, tehát olyan bruttó 290 körül állt meg. Mivel Sony DSC-F828-am van, tele vagyok CF és microdrive tárolókkal, így arra már nem kell költenem.
Majd őszre még gyúrok objektív(ek)re, de egyelőre kiköltekeztem magam fotómasina-ügyben. -
Üdv a klánban Peti!

más: érdemes ilyen gagyi szűrőt venni, vagy Hama, esetleg Hoyát inkább? Hydra szokta mondani, hogy polárból, meg uv-ből a legolcsóbbat, mert semmi különbség nincs köztük. Szóval, hogy is van ez?
megint más: kenko pro 1.4x extenderről van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minden, csak nem kiváló.
Ha én a Canon helyében lennék, ezt a terméket ki sem adtam volna. 

Ugyis gépet akarok cserélni...

Sebaj, gondoltam: a következő napon is fellép, megcsinálom akkor a képeket újra. A második nap halálpontosan érkeztem, csak arra volt időm, hogy előkapjam a gépet és már rá is gyógyultam az expógombra. Akkor jött a derült égből para, hogy nem éreztem a zár visszarúgását. Sötét volt, ráadásul valami miatt a segédkijelző világítása sem kapcsolt be a 350D-n, nem láttam semmit. Amikor odavetült egy reflektor, láttam, hogy ERR 99. 
Hamár hülye vagyok, legalább a technika kompenzálja.
Tudom, mert nekem az van.

10 rongy