Hirdetés
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Projektor topic
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Azon filozok, hogy összekötöttem e már a D80am a géppel vagy eddig mindig csak SD kari ki gépbe be oszt jóvan....
Azthiszem még sose volt a gép összekötve a D80al.
-
Dtomi
őstag
Nem akarok senkit elkeseríteni de tudtommal egyik canon DSLR-t se ismeri fel meghajtóként. Maximum driverrel kameraként vagy képi eszközként.
-
Zoli2
aktív tag
A használati 32. oldalán ez áll: Az exponáló gombról írja, mikor félig lenyomjuk. "Ez a művelet aktiválja az automatikus fókuszbeállítást és az automatikus expozíciót, amely beállítja..." A keresőben látható "zöld információs sáv" 4 mp-ig látható az exponáló gomb elengedése után, vagyis eddig működik a fénymérő. Ezt volna jó egy kicsit időben elnyújtani. Erre próbáltam rákérdezni. Bocsi, ha nem volt egyértelmű.

-
Pompi
nagyúr
Félre érted a dolgokat. A felső kijelző felett van ugyebár 3 gomb:
1. fénymérés / fehlr egyensúly
2. AF / Drive
3. ISO / Vaku korrekcióBármelyiket megnyomod 6 (nem 4) másodperced van, hogy a tárcsákkal megváltoztasd a kívánt értékeket. Tehát nem a fénymérés működik ennyi ideig, hanem a gomb megnyomása után ennyi időd van, hogy a fénymérési módok közt váltogass, aztán visszaáll a gép készenléti üzemmódba.
-
Zoli2
aktív tag
Lehet állítani 40D-n a következő funkciót?
A fénymérő 4 mp-ig működik. A használatiban is jelzi a kis óra szimbólum mellett a szám is. Lehet állítani, hogy tovább működjön?

-
*Ropi*
félisten
Nem beszélünk el, legalábbis én értem.
A lényeg, hogy kigyomláltam az XP-mből a gyári MS drivereket (WIA, TWAIN), amik a 40D- kezelnék (sok más sz@rsággal együtt, amik csak a helyet foglalják). Mivel a fényképező telepítőlemezén meg nincs driver, ezért a Win nem tudja feltelepíteni. A 350D-m telepítőjén még volt telepíthető eszközmeghajtó, így azzal nem volt ilyen gondom. -
-
johnjohn
addikt
Xp-alá nem kell USB driver ha tárolóeszközről van szó.Háttértárként látta eddíg az összes digit gépet amit rádugtam, mindenféle driver nélül.
Sajnos nincs több tippem,talán a többieknek lessz.Lejátszás menüben találtam olyat, hogy print order, illetve transfer order beéllítás.Ez utóbbi állítólag az "áttöltés előrendelés " beállítása,nézd meg ezt! -
*Ropi*
félisten
Most én vagyok ennyire láma, vagy tényleg nincs drivere XP alá???
Feldugom a gépre USB-n, felugrik az új hardver ablak, de nem talál hozzá meghajtót, pedig mindent feltelepítettem a cd-ről.
A Canon USA oldalán az XP driver "coming soon" státuszú. 
-
*Ropi*
félisten
Nem túl biztató: [4 hibás darab]

-
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Lustaság fél egészség...Ezért ilyen egészségesek a Canon mérnökei.
Kezdek gyűjteni az 5000D-re, abban talán már lesz. 
-
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Milyen apróság, mégis mekkora előrelépés lenne. Szép álom volt. 
-
*Ropi*
félisten
Kíváncsi leszek, vajon lesz-e hozzá egyáltalán olyan grip, amin van AF ON.
Vagy a WFT-3-on van?
Nem láttam még.Furcsa ez nekem, mert ha a későbbiekre be lenne tervezve, hogy szoftveresen összehangolják az elsütőbillentyűvel (hogy az vezérelje), akkor meg mindek csináltak neki egy külön gombot?
Lehet, hogy ezen a modellen soha sem lesz shuttergomb-vezérelt LiveView AF? 
-
Pompi
nagyúr
Én egyrészt a DPreview tesztből indultam ki, ott látszik, hogy még az Extreme III és IV között is óriási különbség van a buffer kiírás sebességében (20 sec vs 45 sec), mondjuk jobb lett volna ha azonos méretü kártyákkal nézte volna, mert az is okozhat különbséget.
Továbbá, a 133x Kingston az az Elite Pro széria. Rob Gallbraitnak ugyan még nincs 40D-s táblázata, de a 30D-s adatokból látszik, hogy ez az Elite Pro nem tartozik a leggyorsabb kártyák közé a 30D-ben hozott 3.8-4.2 mb/sec sebességével. Sandisk Extrame IV ugyanitt 5.8-6.7 mb/sec.
Van a Kingstonnak 266x kártyája is, az Ultimate széria. Ha már Kingston, akkor azt szerznék be. Én minden esetre maradtam a Sandisk Extreme IV-nél biztos, ami biztos, lehetőleg minél kevesebbet szeretném látni a "busy" feliratot, a 10D-nél már meguntam

(BTW az index fórumon van egy srác aki tud ilyen kártyákat az itthoni boltiaknál mérsékeltebb áron szerezni, de még így is a duplája, mint a te Kingston forrásod). -
Dtomi
őstag
Vakuba nem szoktam aksit tenni. Sima elemekkel jobban megy a 1,5 voltos elemmel kb 2x addíg bírja és sokkal gyorsabban tölt fel mint a legdrágább 1.2 es akkuval
-
Pompi
nagyúr
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Elsőre valóban így tünt, de megviccelt a vaku visszajelzője. Varta MaxTech elemeket vettem (ez volt hirtelen ott a boltban) és működik rendesen. Este felpakolom a töltőre az akksikat azért.
-
ThufirHawat
senior tag
-
Pompi
nagyúr
A vakut egyelőre még csak vizuálisan szemléltem, le vannak merülve az akksijaim, amit vettem 4 darab elemet pedig egy kisütésre voltak jók (ezt mondjuk nem is értem, anno a 420EX és mintha az 550EX is bírta elemmel is egy darabig).
Minden esetre impozáns cucc a vaku is, de erről majd a vaku topickban inkább
A 4GB-s Kingston jó 10-ért, csak lassú

-
Pompi
nagyúr
Megvan!
A hét elején sokadjára beszéltem at Ervával, akik még mindig semmit nem tudtak mondani a kit érkezéséről, direkt rákérdeztem náluk, hogy külön-külön meg tudom-e venni, de erre is nemleges választ kaptam, miszerint csak váz nem érkezett nekik nagyon rég óta, csak a 17-85-ös kit amit kaptak.
Tegnap délután gondoltam körbenézek, és felhívtam az ArtWork Pest (www.awpest) nevü boltot. Fél óra múlva visszahívtak, hogy érkezett nekik 40D, vakujuk pedig van, az nem annyira kurrens. Félre is tették nekem, most voltam érte.
Ha túl leszek az első tapasztalásokon írok róla valamit.
Szerk: hirtelen a nagy izgalomban az előbb kimaradt, hogy le a kalappal a AWPest előtt. Teljesen korrekt bolt, korrekt hozzáállás. Onnantól kezdve, hogy visszahívtak, ahogyan a boltban foglalkoztak velem - azaz az ügyféllel.
-
Dtomi
őstag
Lényegében egyet szoktam érteni a canon húzásaival, és bizony szeretem is a gépeiket. De ilyen ócska szar markolatokat amiket gyárt a gépeihez valami hihetelen lúzerségre vall.
300D-n a markolat full sima, csúszós, kényelmetlen de még kb ergonómikus. 350-400D-n olyan amilyen, a gép megszabta a lehetőségeket. 10D-20D-30D-40D Fém vázhoz egy gyagyi múanyag kocka elemtartó, portré markolata a minolta 7D-nek volt és most az a700-nak van. A 20Dn nem működött rendesen, 30D-n már van egy kis illeszési hiba a gép oldalán. 40D-n meg 1 retek. Jé 5D re sikerült egy kb értelmes magnézium grippet gyártaniuk ami még illik is a gépre. -
*Ropi*
félisten
Nekem egy dolog miatt kell nagyon: mivel táncos rendezvényeket is fotózok mostanában, nem ritka, amikor egy-egy alkalom alatt lepörög 1-2 ezer
kép, azt meg a gyári akkukkal nem bírná.
A 350D-vel 2500mAH-s akkukkal 2500+ kép simán megvolt, 40D-n még nincs tapasztalatom, Decemberben lesz az első "akcióm" vele. -
Pompi
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
Hát, nem t'om, de ez a BG-E2N markolat is kissebb pár milliméterrel, mint a gépváz, és még AF ON gomb sincs rajta...Ha ezt tudom, veszek egy sima BG-E2-őt cirka feleennyiért.

Az elemtartó tálcája meg olyan törékenynek tűnik, hogy csak na, a 350D-nek sokkal stabilabb volt, ez szinte nyeklik-nyaklik.

-
*Ropi*
félisten
-
Zoli2
aktív tag
Attól tartok 1 pixelhibával elhajtanának. Még a 3 napon belüli európai gariztatásnál is.
Ennyit ír a Canon, "...több, mint 99,99%-nyi működő képpontal készülnek, előfordulhat néhány nem működő képpont a maradék 0,01% vagy még kevesebb képpnt között. A fekete vagy vörös stb. színű nem működő képpontok nem jelentenek hibás működést."
Azt már nem írja, hogy mikor javítja vagy cseréli.(Egyébként az 0,01% 2300 képpont.)
-
*Ropi*
félisten
Megvan a kicsike, azonban az örömbe némi üröm is vegyül: van egy szép kék hotpixel az LCD-jén (szerencsére nem a szenzoron).
Érdemes emiatt garoztatni?
Arra gondoltam, várok kicsit, hátha előjön esetleg még valami hibája, aztán azzal együtt küldöm vissza Japánba... 
-
Zoli2
aktív tag
A következők közül melyik akku a legjobb a 40D-hez? Elvileg mindegyik, de akkor mi a különbség?
BP-511A
BP-512
PB-514 -
*Ropi*
félisten
Már majd' beleőrültem itt ebbe a másfél hete tartó képtelen (géptelen) állapotba
, de végre meghozták, holnap mehetek érte.
Ta-ta-ta-tammm!!!

-
Zoli2
aktív tag
Tud valaki segíteni, hogy hol találok 40D magyar nyelvű leírást?
-
pitman
őstag
-
*Ropi*
félisten
Pontosan ezért írtam, hogy "én úgy tudom", hogy javítsatok ki, ha rosszul tudnám.
Megtetted, köszönöm! 
Én ennyit tudok: [online rebates]
-
Zoli2
aktív tag
Igényelt vissza már valaki pénzt a Canon pénzvisszafizetési akciója keretén belül? Mi a gyakorlat, mennyi idő amíg visszautalják a pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár ez csak a L.V.-re vonatkozik, nem? 

A lényeg, hogy kigyomláltam az XP-mből a gyári MS drivereket (WIA, TWAIN), amik a 40D- kezelnék (sok más sz@rsággal együtt, amik csak a helyet foglalják). Mivel a fényképező telepítőlemezén meg nincs driver, ezért a Win nem tudja feltelepíteni. A 350D-m telepítőjén még volt telepíthető eszközmeghajtó, így azzal nem volt ilyen gondom.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Winem van, valószínűleg kigyomláltam belőle a kamerák támogatását is, csak nem ugrott be elsőre. 
Még Win 2000-re is van meghajtója.

Ta-ta-ta-tammm!!!