Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- XMLTV EPG letöltő progi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
janosibaja #865 üzenetére
A PDF-et olvasás közben kell korrektúrázni. Nyilván egy rakás dolgot automatizálni lehet, de úgyis olyan sok hiba marad benne (általában rosszul tördelt bekezdések), hogy kénytelen vagy végigolvasni és kézzel javítgatni.
Nem tudom, mások hogy csinálják, leírom, én hogy szoktam.
Keresés és csere funkcióval dolgozunk.
1. Keresse meg a bekezdést, amely kis kezdőbetűvel rendelkezik, és vigye fel az előzőbe (törölje az előző végéről a bekezdés vége karaktert).
2. Keresse meg azt a bekezdést, ami vesszőre, pontosvesszőre, kötőjelre, gondolatjelre végződik. Innen is törölni kell a bekezdés vége karaktert, és a következő – vélhetően szétszakított – bekezdés újra egyesül.
3. Azért is tanácsos ez utóbbit elvégezni, mert az 1 pont szerint nem fog semmit se csinálni, ha éppen tulajdonnév kerül új bekezdés elejére, de még az az előzőhöz tartozik. Az ugyanis nagy kezdőbetű.
Ha ez megvan, akkor el kell kezdeni végigpörgetni a könyvet, és ahol találsz még rosszul tördelt bekezdést, ott manuálisan helyrerakod.
4. Megformázod a fejezetcímeket címsorokkal, javítod az OCR-hibákat és nagyjából kész a könyv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung M7 43" 4K Smart Monitor/TV
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest