- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
janosibaja #865 üzenetére
A PDF-et olvasás közben kell korrektúrázni. Nyilván egy rakás dolgot automatizálni lehet, de úgyis olyan sok hiba marad benne (általában rosszul tördelt bekezdések), hogy kénytelen vagy végigolvasni és kézzel javítgatni.
Nem tudom, mások hogy csinálják, leírom, én hogy szoktam.
Keresés és csere funkcióval dolgozunk.
1. Keresse meg a bekezdést, amely kis kezdőbetűvel rendelkezik, és vigye fel az előzőbe (törölje az előző végéről a bekezdés vége karaktert).
2. Keresse meg azt a bekezdést, ami vesszőre, pontosvesszőre, kötőjelre, gondolatjelre végződik. Innen is törölni kell a bekezdés vége karaktert, és a következő – vélhetően szétszakított – bekezdés újra egyesül.
3. Azért is tanácsos ez utóbbit elvégezni, mert az 1 pont szerint nem fog semmit se csinálni, ha éppen tulajdonnév kerül új bekezdés elejére, de még az az előzőhöz tartozik. Az ugyanis nagy kezdőbetű.
Ha ez megvan, akkor el kell kezdeni végigpörgetni a könyvet, és ahol találsz még rosszul tördelt bekezdést, ott manuálisan helyrerakod.
4. Megformázod a fejezetcímeket címsorokkal, javítod az OCR-hibákat és nagyjából kész a könyv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Sony Alfa 7 MII. + Objektívek, Kamera állvány stb.
- Acer TravelMate P245 i3-4010U 4 GB RAM 120 GB SSD (Samsung)
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged