Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
alapz@j
üzenetére
Én azt vettem észre hogy akik programozást kezdenek tanulni azok közül sokan nem tudják hogy mi is az a program, hogyan készül, mi van az egész programozás mögött. Annyit látnak hogy begépelik a programsorokat, jó esetben tudják a programnyelv elemeit használni és azt tudatosan teszik, de sajnos azzal hogy a forráskód megírása után mi is történik, miért szükséges fordítani (vagy egy virtuális gépnek átadni, esetleg egy interpreterrel feldolgoztatni) arról nincs fogalmuk.
Egy képletes példa: A király elhatározza hogy palotát épít, olyat amilyet még nem látott a világ. Az utazók kíváncsian fogják felkeresni a várost, hogy csodájára járjanak majd ennek a nem mindennapi építmények. A kőfejtőben, ahol a palotához hasítják a kőtömböket, megkérdeznek két munkást hogy mit gondolnak, mit csinálnak itt egész nap.
Az első azt mondja: Egész nap izzadok, fejtem a követ itt a koszos, poros bányában. Nem tudom meddig bírom, már nagyon unom az egészet, lehet hogy más munka után nézek.
A második ezt mondja: Én palotát építek!A tanmesének vége. A lényeg hogy ha tudja az ember hogy mit csinál, sokkal nagyobb kedvvel, elhivatottsággal, lelkesedéssel, izgalommal telve végzi a munkáját.
Így van ez a programozással is. Kell hogy a programozó tisztában legyen a háttérben zajló dolgokkal, mert sokkal izgalmasabb lesz az egész programozás ettől! Akkor is ha interpretert használ, akkor is ha köztes bájtkódot és akkor is ha gépikódra fordított programot készít.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- EAFC 26
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3080 , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga GEN 9/14"WUXGA /2-in-1/Ultra 7/165U vPro/32GB/512GBB SSD/ÚJ/GARANCIA
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V051 - DDR4 - INTEL i5-12400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Redmi Note 11 Pro 5G / 6/128GB /Kártyafüggetlen /12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest